Cautare in site
x inchide
supa de spanac ardeleneasca reteta zama de spanac reteta ca in ardeal

Supă de spanac ardelenească – rețeta moștenită de la Bunica

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 26.01.2011
Rating
4.9
(83)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(83)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

47 comentarii la Supă de spanac ardelenească – rețeta moștenită de la Bunica

  1. Titiana spune:

    Arata foarte bine, buna dimineata, imi plac retetele dumneavoastra, l-e urmaresc cu placere si chiar l-e pun in practica. Mama nu facea omleta , ea punea ouale batute asa in oala peste spanac si o acrea putin, dar era si asa gustoasa, smintina nu prea aveam intotdeauna si mai punea iaurt. Va multumesc??❤

  2. Alina Filimon spune:

    Am gatit aceasta ciorba, si am respectat reteta intocmai. A iesit o minunatie de mincare.
    Iti multumesc.
    Reteta ta a ajuns si in Marea Britanie.
    Te salut si iti multumesc pentru ca imparti cu noi traditia gustului autentic.

  3. Vali spune:

    Hai ca a ieșit, e buna ?

  4. Damaris spune:

    Cea mai buna ciorba de spanac ,e perfecta,multumesc

  5. Radu ilie spune:

    Am terminat de gatit ,si a iesit super

  6. Service GSM spune:

    Foarte bun si foarte sanatos

  7. Rebeca Maria Catalinoiu spune:

    Da am încercat si a- ești delicioasa Multumesc pentru sfat le-am dat si vecinelor mele reteta si au fost uimite si multumit în același timp

  8. Sadow spune:

    Astăzi am făcut o ciorba de spanac si legume ala grec după capul meu :)) Totul este sa îți placa sa faci si sa îți stea in Bucătărie ,xcum mulțumesc de rețeta ca m-am inspirat ;p

  9. Anonymous spune:

    Super gustoasă, ca la mama acasă ? ?

  10. Dana spune:

    Auzi tu doamna mea draga, azi am zis ca trebuie sa fac o ciorba, supa, cum vrei sa ii zici din frunze verzi. Am venit la tine dupa o reteta si ca de obicei am gasit-o!!! Numa ca io n-am spanac azi, am frunze de sfecla rosie, care stiu ca sun bune rau si merg in loc de spanac. Cineva, undeva a intrebat de ce oparasti frunzele. Eu una le oparesc pentru a reduce din oxalati care sunt din plin in frunze si care-s de vina in formarea pietrelor la rinichi. o_o
    Si pentru ca am mult zar in frigider de la branza ce am facut-o io acasa, din lapte de vaca de pe pasune, am sa fac varianta maicutei tale. :) Sper sa fie bine Lasa ca-ti zic cum o iesit tot.
    Te tuc.

  11. Nicollaescu Nadia spune:

    grasias por la retetas

  12. Ally spune:

    buna, multumesc mult pentru reteta, a iesit nemaipomenita, sotului meu i-a placut foarte mult, desi el nu e un „fan”al spanacului sau al verdeturilor, cum le zice el.Totusi el si fetita noastra au fost foarte incantati de mancare. Acum stiu unde sa „dau fuga” pentru idei  si retete excelente.Eu si familia mea iti multumim

  13. Andreeastoicanescu spune:

    Draga Laura,azi am gatit aceasta supa de spanac ! E delicioasa,multumesc mult pt reteta! O recomand din suflet tuturor !

  14. Gabriela Camelia Boboc spune:

    ceau draga mea  sint Gabriela ,ce sa-ti spun vroiam sa fac o ciorba a la grec dar vazint ce bine arata ciorba asta ma-am pus si am facuto ,nu am cuvinte super faina eu am pus jumatate salata verde si spanac si putin kaizer,ce sa-ti zic a iesit o nebunie ,multumesc din suflet ptr inspiratie,sint plecata de acasa de 10 ani  locuiesc in Palma de Mallorca dar in casa gatesc romineste si spaniolii prieteni de-ai nostri sint inebuniti,asa i-am facut o bucurie prietenului meu e topit dupa ciorbele noastre.Acum vreau sa fac reteta ta de pui cu tarhon ,multumesc inca o data ,pupici si sanatae multa ……………

    • Anonim spune:

      Gabriela draga, ma bucur tare mult pentru reusita retetei de ciorbita de spanac, dar si pentru ca o gasesti pe gustul tau. Si mie mi-o place la nebunie :). Te astept cu drag cu impresii orice ai mai gati de pe acest blog culinar.

      2012/1/30 Disqus

  15. Truewildiris spune:

    v-ati gandit vre-o data la ficatul vostru, cand mancat asa ceva?

    • Anonim spune:

      Da, ne gandim deseori :). S-a gandit si mosu-meu, saracu’, el ne-a parasit (in urma consumului de bucate nesanatoase, probabil)… la 96 de ani! Multa sanatate!

      • Alt Anonymous spune:

        mosu-tau manca numai spanac pe timpul lui ceausescu banuesc….hai sa fim seriosi….reteta ca la mama acasa spui cand produsele astea din care gatesti se gaseau si pana in revolutie….

      • Laura Laurentiu spune:

        Unul din comentariile care m-au lăsat masca :)). Presupun ca nu traiați în Grecia si pe vremea răposatului, dar mă surprinde ca afirmați ca pe atunci nu se găsea spanac! Pentru ca da, mosu-meu, fie iertat, pe care ați avut „amabilitatea” (sau nesimțirea) sa îl aduceți în discuție, nu doar ca manca spanac de prin aprilie, de când apărea, și luni bune după aceea, dar… il și cultiva în propria gradina. Și da, era pe vremea aceea și toate astea se întâmplau în România, unde se cultiva spanac de sute de ani dacă nu și mai bine. Mă întreb din ce vagauna aveți originile, dacă acolo nu se auzise nici de spanac.

  16. Ralu spune:

    Super faina !

  17. Anonim spune:

    Astazi pregatesc aceasta minunata ciorba !Doar ca nu am slaninuta afumata,asa ca am sa pun un pic de jamon iberico! Salutari !

  18. Mihaela spune:

    draga Laura,urmaresc cu mare placere ceea ce faci si incerc cu la fel de multa retetele tale minunate.Esti o gospodina de nota zece si apreciez in special bucatele traditionale pe care le propui.Am o problema cu vizualizarea paginilor,nu stiu de ce se suprapun imaginile:-(te asigur ca am toate up-date-urile posibile si imposibile a programelor potrivite unei vizualizari corecte si mi se intampla numai pe bloggul tau.Nu stiu daca aceasi problema ti-au mai semnalato si alte persoane,voiam doar sa te informez:-)Tine-o tot asa,esti o gospodina desavarsita:-)

  19. Deea spune:

    Buna Laura,
    In primul rand, trebuie sa-ti spun ca imi place la nebunie blogul tau si imi pare rau ca nu te-am descoperit mai devreme. Imi place cum scrii, imi place cum gatesti, ambele cu pasiune si dedicatie.
    In al 2lea rand as avea si eu o intrebare de bucatareasa incepatoare: ciorbita asta apetisanta se poate face si cu spanac de la borcan? Ca ma niste borcanele in camara si pana acum le-am folosit doar la mancarica simpla cu carne sau fara.
    Scuze de vorbaria lunga si iti trimit un pupic.

    • Anonim spune:

      Deea, multumesc mult pentru apreciere si da, nu vad de ce sa nu poti face
      ciorbita cu spanac din borcan, procedezi cu el ca la oricare mancare pe care
      o faci de obicei. Mult spor la pregatire si te astept cu impresii!

      2011/1/28 Disqus

  20. Bibi_gaby spune:

    cum faci clisa banateana?

  21. Bianca Ms 76 spune:

    Super mancarica doamna Laura!!!
    Exact asa o fac si eu ciorba de salata. De spanac nu am facut inca dar voi face.

    • Anonim spune:

      Bianca, asa-i, uite ca vii si tu sa confirmi cele afirmate, merge cu orice
      fel de frunze verzi inrudite cu spanacul si salata.

  22. Se poate face o ciorba de loboda dar sa folosesc restul de la ciorba de spanac ?? Sunt sigur ca se poate …nu stiu de ce am mai intrebat …. ceea ce ma interesa de fapt era sa stiu daca ai combinat tu omleta cu ciorba de loboda …??!!

    • Anonim spune:

      Teodor Constatinescu, iti multumesc mult pentru interes si aprecieri. In
      primul paragraf am scris despre faptul ca buna mea, Dumnezeu s-o ierte,
      facea zama asta exact la fel, cu tot felul de verdeturi: salata verde,
      loboda (verde sau chiar rosie), urzici, ba si cu macris sau frunze de
      sfecla. Supa iesea la fel de gustoasa. Daca vrei sa o incerci, cu orice fel
      de frunze, sunt sigura ca nu vei fi dezamagit.

  23. Extrordinara reteta! Chiar am sa o incerc si eu … ! Arata bine si dupa cum vad are de toate …! Salutari !

  24. Anonim spune:

    Te-ai saracit cu mancarea aia fitoasa de ieri, azi ai dat-o-n economie, brava, mai!

    • Anonim spune:

      Stimate Anonim cu adresa de mail anonim@yahoocom si carele domiciliezi in
      Bucuresti (nu vreau sa scormonesc mai adanc), pot sa mananc si mamaliga cu
      gem de corcoduse, daca imi pica bine, ai vreo problema? Da, e o mancare nu
      prea scumpa, dar e la fel de gustoasa ca si cea de ieri. Eu nu mananc in
      fiecare zi sparanghel, daca este impresia pe care ti-ai creat-o, dar chiar
      daca as manca, nu cred ca e necesar sa-mi contabilizezi tu contravaloarea a
      ceea ce pun pe masa familei mele.