Am ales cea mai frumoasa fotografie culinara

Autor:

Dragii mei, cu o intarziere de cateva zile, in parte motivata de participarea mea la festivalul Taste of Paris, iata ca impreuna cu cei doi jurati am reusit sa alegem cea mai frumoasa fotografie culinara inscrisa in concursul care a debutat pe 4 mai.

Inainte de a a face public numele castigatorului, va anunt ca cei trei care si-au asumat dificila sarcina de a departaja fotografiile voastre au fost Oana Igretiu, una dintre autoarele blogului Savori UrbaneAdrian Banu, un profesionist cunoscut pentru fotografiile culinare care te fac sa salivezi, si, bineinteles, subsemnata.

Teoretic, ar fi trebuit sa acordam note de la 1-10 tuturor celor 43 de fotografii inscrise in concurs. Practic, nu a dat nimeni niciun 1, si unul singur dintre noi a fost suficient de generos incat sa dea un 10 (nu am fost eu acela, marturisesc).

Asadar, fotografia castigatoare a fost desemnata cea a unui Millefeuille cu vanilie si zmeura, trimisa fiind de Simona Cirmu, la doar un punct in plus fata de urmatoarele clasate. De ce aceasta fotografie a impesionat juriul? Nu stiu de ce colegii mei au punctat cel mai bine fotografia, dar, in ceea ce ma priveste, am apreciat ca subiectul este in focus (adica zona de claritate maxima a fotografiei este cea pe care fotograful a dorit sa o scoata in evidenta), ca bokeh (zona blurata) are un aspect natural, culorile sunt naturale si placute si nu in ultimul rand, produsul are un aspect apetisant, pentru ca vorbim despre fotografie culinara.

_DSC5055

Simona Cirmu a castigat un chopper Heiner Delice 450 cu aceasta fotografie apreciata de juriu cu 25 de puncte.

25 puncte

Millefeuille cu vanilie si zmeura de Simona Cirmu

Urmatorii clasati sunt:

24 puncte

Biscuiti cu ovaz de Claudia Maria

Cornuri cu magiun de Miron Constatin si Diana

23 puncte:

Turkish delight cheesecake de Simona Cirmu

Prajitura desteapta cu ciocolata de Miron Constantin si Diana – aceasta fotografie clasata pe pozitia a 3-a mie personal mi-a placut, din punctul de vedere al compozitiei, cel mai mult. Mi s-a parut foarte ingenios modul in care geometria prajiturilor a fost pusa in evidenta, aranjandu-le pe o tabla de sah. Minusul cel mai mare al acestei fotografii este ca a fost facuta expundand-o la o sursa de lumina prea puternica din partea dreapta, asa incat umbrele create spre stanga au devenit extrem de agresive. Acest efect nedorit se poate inlatura in doua moduri (cel mai bine este sa se combine amandoua): in primul rand, un filtru de culoare alba (o hartie semi transparenta sau o panza subtire) care sa se pozitioneze intre subiect si sursa de lumina, in al doilea rand, o suprafata reflectorizanta in partea opusa sursei de lumina (de exemplu, o bucata de carton alb), asa incat sa preia o parte din intensitatea acesteia si sa „indulceasca” umbrele negre care se formeaza in aceasta parte.

DSC00301,

22 puncte:

Painici impletite pufoase cu lapte de Valentina Pielaru

Painici impletite pufoase cu lapte de Valentina Pielaru-2

Mini cheesecake de HB

 20 puncte:

Oua Benedict de Oana Ciocotoiu

Briose Leul Curajos de Pislaru Ileana

Urmatorii clasati vor primi cu toti premii oferite de catre Ambi Pur, un partener de nadejde care a decis sa sponsorizeze si acest concurs de pe Retetecalamama cu premii constand in cate 2 x Aerosol Moonlight Vanilla (spray-ul) si cate 2 x 3Volution Moonlight Vanilla (cel electric, cu 3 compartimente de parfum ce se elibereaza alternativ de-a lungul zilei). Stiu, unii dintre concurenti au cate doua fotografii cu punctaj mare. Ii felicitam si le oferim odorizante pentru o buna bucata de timp!

Un al zecelea premiu de la Ambi Pur va merge la doamna Gicuta69. Dumneaei nu a avut cele mai bune fotografii inscrise in concurs, dar le-a avut pe cel mai multe si, cu toate ca aparatul dumneaei nu a ajutat-o sa faca poze prea bune, unele dintre preparate s-a vazut clar ca au fost bine realizate.

Asadar, felicitari tuturor si ii rog pe toti castigatorii, indiferent ce premiu au castigat, sa imi scrie un mesaj prin intermediul formularului de contact de mai jos, prin care sa imi comunice numele si prenumele exact, adresa postala (strada, numar, etaj, apartament, localitate, sector, judet, cod postal) si telefonul la care raspuns.

 

 

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. a zis

    :) Multumesc mult pentru premiu si pentru aprecieri, atat tie Laura cat si juriului!
    A castigat intr-adevar cea mai buna fotografie, ceea ce arata ca jurizarea a fost facuta corect :)
    Dincolo de satisfactia locului doi si a premiului castigat, punctajul mare obtinut in concurs este pentru mine un semn ca sunt pe drumul cel bun si un indemn sa invat in continuare cat mai mult in ceea ce priveste fotografia culinara :)
    Weekend placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *