Somon Tartar

Autor:

Nu demult, am cumparat un somon mare, intreg, pe care l-am transat acasa. Principalul scop nu a fost nici sa-l gatesc la gratar, nici la tigaie. Sotul meu e înnebunit dupa gravlax,  o modalitate specific scandinava de a conserva pestele. Intr-atat de mult ii place incat aproape ca a renuntat la tradiționalul șonc din Banat în favoarea gravlaxului. Asa ca, periodic, pe lista mea de cumparaturi intra cate un monstru de somon, pe care il transez cu grija, fileurile le pun la marinat iar cazaturile se fac burgeri de somon sau tartar. Tartarul de somon e un aperitiv minunat, cu gust proaspat si incitant, un „bonus” al somonului gravlax extrem de apreciat in familia mea. Citeste toata reteta aici (click).

Salmon Tartar

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

2 Comentarii la "Somon Tartar"


Vizitator
mira
7 mai, 2015

Un preparat care arata spectaculos. Parca ma tem totusi de pestele crud. :)

Vizitator
8 mai, 2015

Mira, ma tem si eu ca vei ramane cu temerile si vei rata sansa sa gusti un preparat cu un gust deosebit de bun. :)