Sarbatoarea gustului la Paris

Autor:

Bon jour a tous! Nu mai demult decat ieri v-am propus o reteta de salata si azi… va imbratisez cu drag de la Paris! Stiti cat de frumos e Parisul primavara? Eu nu am stiut pana acum cateva ore. Am petrecut o prima jumatate de zi absolut superba si am de gand sa profit la maximum de fiecare minut petrecut aici. Chiar daca ziua insorita de azi m-a obligat sa va zambesc prin ochelarii de soare, va asigur ca in zambetul meu e multa bucurie.

Laura la paris

Multe dintre momentele frumoase petrecute in capitala Frantei le voi impartasi cu voi, dragii mei, pentru ca am onoarea de a fi fost invitata de catre Electrolux la Festivalul de Gastronomie Taste of Paris.

taste-of-paris

Brandul Electrolux este sponsorul Festivalului  prin intermediul caruia se celebreaza deja de mai bine de 10 ani excelenta culinara. In acesti ani, Festivalul Taste a sedus pasionatii artei culinare din 12 tari, insa este pentru prima data cand se desfasoara la Paris, la Grand Palais. Am putea spune ca in sfarsit, acest festival al gustului se desfasoara in capitala artei de a trai si a gastronomiei franceze.

Ca invitat al sponsorului principal, voi avea sansa de a avea acces la cele mai exclusiviste evenimente din cadrul Festivalului, unul dintre ele acestea fiind Chef’s Secrets.

Electrolux Chefs’ Secrets ofera vizitatorilor sansa de a afla trucuri, sfaturi si tehnici de la unii dintre cei mai mari chefi din lume, intr-o serie de demonstratii interactive de cooking. Aceste sesiuni permit vizitatorilor sa gateasca retete uimitoare alaturi de chefi, invatand in acelasi timp metode de gatit si folosind gatirea cu abur si tehnologia inductiei.

Ei bine, pe 21 mai voi avea extraordinara sansa, oferita de Electrolux, de a participa la un cook along cu Chef Pascal Aussignac, un celebru chef francez ce activeaza la Londra – chef patron al Club Gascon. Acesta va impartasi sfaturi si tehnici invitatilor Electrolux.

Nu cred ca va puteti imagina cat de mult imi doresc sa il cunosc pe Chef Aussignac, caruia ii voi lua si un interviu pe care il voi publica aici, pentru voi. Asa ca astept de la voi idei si sugestii: ce secrete ati vrea sa va dezvaluie Chef Pascal Aussignac? Este vorba despre un chef tanar si inovator, care afirma ca ingredientul sau secret este prezentarea si ne transmite indemnul „Eat with your eyes!”. Urmariti clipul de mai jos ca sa-l cunoasteti si voi.


Sunt atat de nerabdatoare sa particip la acest eveniment incat azi am plecat in explorarea marelui oras cu scopul de a localiza Grand Palais, locul de desfasurare al Festivalului. Este un edificiu impresionant, l-am fotografiat pentru voi, prinzand in imagine si superba Seine, principala artera a Parisului.

grand palais
O a doua activitate la care voi participa in calitate de invitat al sponsorului principal este Electrolux Taste Theatre, care gazduieste demonstratii live ale unora dintre cel mai apreciati chefi din lume. Acesti leaderi ai gastronomiei creeaza retete unice folosind echipamente Electrolux de ultima ora.

In cadrul Electrolux Taste Theatre invitatii se vor putea bucura de evolutia tanarului si talentatului Chef Pierre Sang, care ne-a propus o tema contemporana,  Street Art & Food. Pierre este un chef talentat, cu origini koreene si franceze, cunoscut pentru meniurile sale contemporane, asa ca intalnirea cu el va fi extrem de utila pentru mine, nu ma indoiesc de asta. In videoclipul de mai jos il puteti urmari pe Chef Pierre Sang.


Atat deocamdata de la Paris. Sau nu doar atat, ar mai fi cateva fotografii ale unui oras superb intr-o zi superba.

tour eiffel

sur la seine

notre dame de paris
Nu uitati, astept cu nerabdare sugestiile voastre pentru interviul cu Chef Pascal Aussignac! A bientot!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. nouatigaraelectronica a zis

    Am fost in Paris si iarna si primavara. In amandoua anotimpurile, sunt peisaje de vis care te lasa mut :) Intr-adevar, primavara este mai frumos din cauza pomilor infloriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *