3 aperitive rapide, fara foc

Autor:

De multe ori, un aperitiv rece, pregatit rapid, ne poate scoate din incurcatura. Cand ne vin oaspeti pe nepusa masa, bunaoara. E de dorit ca aperitivele sa fie reduse cantitativ si caloric, dar frumos colorate si apetisante. Practic, nu trebuie sa ne saturam mesenii cu aperitivul, ci sa le fie inca si mai foame dupa ce se infrupta din aceste bucate foarte gustoase, dar deloc satioase. Eu va propun azi 3 aperitive diferite, care nu necesita prelucrare termica, si care vor fi gata in cel mult 20 de minute.

3 feluri de aperitiv rece-1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: usor

Ingrediente 3 Aperitive Rapide Fara Foc:

Rulou de ardei copti cu branza de capra

  • 2 ardei kapia mari, copti, curatati de coaja si seminte
  • 200 de grame de branza de capra natur
  • 1/2  lingurita de frunzulite de rozmarin tocate fin
  • 1/2 lingurita de tarhon tocat fin
  • piper proaspat macinat
  • dressing: 1/2 catel de usturoi, sare, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingurita de miere, 1 varf de cutit chilli, 1 lingura ulei de masline
  • optional: frunzulite de menta pentru ornat

Pepene cu prosciutto

  • 1/2 de pepene galben (cam 300 de grame)
  • 6 felii fine de prosciutto crudo
  • 6 mure
  • 1 lingurita de miere de albine

 Caprese kebab

  • 24 bucati mozarella ciliegine (bilute mici de mozzarella proaspata)
  • 12 frunze proaspete de busuioc
  • 12 rosii cherry
  • dressing: 1/2 catel de usturoi, 4 frunze de busuioc, sare, piper, 1 lingura de ulei de masline
  • in plus: 12 betisoare potrivite pentru asamblat

 Preparare 3 Aperitive Rapide Fara Foc:

1. Se pregateste dressingul pentru ruloul de ardei copti cu branza de capra: usturoiul se zdrobeste cu 1 praf de sare in mojar apoi se adauga 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingurita de miere, daca va place picant, puneti si un 1 varf de cutit chilli si in final 1 lingura ulei de masline.

2. Se intinde pe planul de lucru un dreptunghi de folie alimentara cu lungimea de aproximativ 50 de cm. Deasupra foliei se aranjeaza feliile de ardei copt bine curatate de coaja si seminte. Se asezoneaza ardeiul copt cu dressing, pe o singura parte (cea vizibila).

preparare aperitiv rece cu ardei copt si branza de capra 13. Branza de capra se amesteca omogen cu verdeturile tocate fin si cu piper macinat dupa gust. Se formeaza un rulou cu grosimea de 4 cm. care se aseaza deasupra ardeilor copti. Se infasoara strans ardeiul copt in jurul branzei de capra cu ajutorul foliei alimentare. Se strange bine, se rasuceste la capete si se da la frigider (daca aveti intentia sa il serviti imediat cel mai bine se da la congelator pentru 15-20 de minute). In momentul servirii se indeparteaza capetele apoi se portioneaza in 6 bucati egale, care se stropesc cu dressingul ramas si se decoreaza (dupa preferinta) cu frunzulite de menta.

preparare aperitiv rece cu ardei copt si branza de capra 24. Pentru rulourile de pepene si prosciutto, pepenele se curata de coaja si seminte si se taie in 12 bastonase egale, cam de 1-2 cm. grosime si lungimea de 8-10 cm. Feliile de prosciutto se taie in 2 si fiecare bastonas de pepene se infasoara in prosciutto. Se dau la frigider pana in momentul servirii, cand se stropesc cu miere de albine si fiecare bucata se decoreaza cu cate 1 jumatate de mura.

preparare pepene in prosciutto5. Ce pot sa fie aceste caprese kebab cred ca nu e o enigma pentru nimeni, pur si simplu e o salata caprese aranjata pe betisoare de frigarui. E indicat ca acestea sa se pregateasca exact inainte de servire, ca sa nu se ofileasca busuiocul si sa se oxidezeze branza mozzarella. Prima data se pregateste dressingul: se zdrobeste usturoiul cu 1 praf de sare si cele 4 frunze de busuioc, se adauga piper dupa gust si cele 2 linguri de ulei de masline. Se aranjeaza cate doua ciliegine de mozzarella pe fiecare betisor, una dintre ele invelita fiind in cate o frunza proaspata de busuioc, apoi se adauga si cate 1 rosie cherry. Chiar in momentul servirii se stropesc cu dressingul.

preparare aperitiv rece caprese kebab6. Se asambleaza pe farfurii sau platouri, eu am socotit cate 1 rulou de ardei copt cu branza de capra, cate 2 rulouri de pepene cu prosciutto si cate 2 caprese kebab pentru fiecare portie, la nevoie cantitatile se pot mari sau reduce, dupa nevoie.

aperitiv rece-3 feluriPofta buna!

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • chisca de pui, reteta video de chiscaChisca de pui In urma cu ceva timp, eu una nu stiam ce-i aceea chișcă. Si cand Deliciosul de Vaslui s-a gandit sa […]
  • Tarta cu branza si rosii cherryTarta cu branza si rosii cherry Buna, dragilor! Daca v-ati gandit ca am plecat in vacanta asa, pe nepusa masa, e adevarat doar pe […]
  • racitura de puiRacitura de pui Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti. Pentru ca se apropie […]
  • salata caprese, reteta salata cu rosii, branza si busuiocSalata Caprese Salata Caprese e o salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta […]
  • piftie - racituri - de curcanPiftie de curcan E iarna, frig de ingheata pietrele, vremea potrivita pentru piftie. Piftia e unul dintre cele mai apreciate […]
  • tarta cu smochine si doua feluri de branza 1Tarta cu smochine si doua feluri de branza E inca sezonul smochinelor :). Cand am postat prima reteta cu smochine, fericita de faptul ca in sfarsit le […]
  • pateu de ficat de pui, reteta pateu de ficat de casaPateu de casa din ficat de pui Cred ca fiecare dintre noi isi doreste, in aceasta epoca a aditivilor alimentari, sa aiba un control cat mai […]
  • tarta cu anghinare si dulceata de ceapa 1Tarta cu anghinare si dulceata de ceapa V-am povestit de curand despre anghinare si am considerat ca este momentul cel mai potrivit ca sa va […]
  • pachetele de primavara cu carnaciori 1Pachetele cu carnaciori Va amintiti de carnaciorii mei de pui? Pentru ca e primavara, pentru ca aveam chef de un aperitiv delicios […]
  • pachetele de primavaraPacheţele de primăvară Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre voi au gustat celebrele pacheţele de primăvară chinezești și au fost […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *