Cautare in site
x inchide
hummus-2, reteta de hummus cu poze

Hummus

ADVERTORIAL
Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.01.2015
4.5
(118)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 118

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

56 comentarii la Hummus

  1. naut spune:

    Mmmmm hummus….ce-mi place!!!! Aproape saptamanal fac aceasta mancare delicioasa din naut . :)

  2. Superb Hummus, un rezult fantastic. Felicitari!

  3. Hmelnitchi Daniel spune:

    Eu fac humusul din boabe uscate. Le las la înmuiat, le fierb 4 ore, curăț pielițele, dar nu iese cremos, are boboroanțe mici. Să fie din cauza mixerului ? Trebuie unul profesional ?

  4. Dora spune:

    Mulțumim pentru rețeta, in general e ok, dar va sugerez sa modificati cantitatea de LĂMÂIE(!!) . Si eu, si sora mea am cazut in aceeasi capcana, nefiind pricepute la cantitati. Cu o lamaie iese foarte acru, mai ales cu o conserva din cele mai mici (care cred ca sunt cele standard). Ti se face gura punga.

  5. Voi incerca reteta. Multumesc

  6. alexandra spune:

    va urnaresc retetele cu drag de 6 ani si am invatat multe. Vreau sa va multumesc ca existati si ne faceti vietile mai bune cu aceste delicii! Vreau sa va spun si parerea mea – mie nu mi place humusul din boabele de conserva, am incercat tot felul de marci, nu iese la fel de gustos ca humus facut din boabe lasate la hidratat 12 ore apoi fierte aprox 40 min in apa cu o lingurita de bicarb sodiu (si decojite, optional).

    • Alexandra dragă, eu am fiert o singură dată năut la mine acasă. Nu o să mai fac asta niciodată. :) Nu am simțit vreo diferență de gust între cel pe care l-am fiert și apoi l-am mai și pigulit de coajă bob cu bob și cel din conservă. Depinde, firește, și de conservă, poate și de cât de pretențioși suntem.

  7. Daniela spune:

    Un deliciu ??
    O reteta simpla si rapida!

  8. Jez spune:

    Este si la Turda, la Lidl, pasta de susan, sau tahini, langa pasta de tomate. ;)

  9. Arva Felicia Lucia spune:

    Buna dimineata doamna Laura va rog sa-mi spuneti ce sa pun in loc de pasta de susan ca la noi la Turda nu este.Va multumesc si sa stiti ca imi plac retetele dumneavoastra si le pregătesc cu mare drag familiei mele.

  10. Oana spune:

    cate grame are conserva de naut folosita? sau nu conteaza? … am vazut la 398ml si la 540ml.

    • Bună, Oana. Eu nu am avut niciodată năut în altfel de conserve decât de 400 ml (398), dar acea diferență de 140 de ml chiar nu face mare diferență. Poate e nevoie de 1/2 lingură de tahini în plus, poate de puțină zeamă de lămâie… gustul oricum se ajustează după preferințele fiecăruia.

  11. Alexandra spune:

    Foarte bune informatii am gasit pe acest blog, inclusiv aceasta reteta. Felicitari si tineti-o tot asa.

  12. anonim spune:

    daca nu aveti acel blender vertical sau un food procesor puternic , puteti macina boabele de naut cu masina de carne

  13. Mariana spune:

    Este unul dintre felurile mele preferate si ma bucur ca am avut ocazia sa il mananc si acasa la el, in Siria (desi originea lui e revendicata in egala masura de evrei, cat si de arabi). Si conform retetelor invatate, eu folosesc chimion macinat, nu chimen, are alta aroma, mie mi se pare extraordinara (chimionul este unul dintre condimentele de baza din bucataria araba). Imi plac si variatiile la hummusul originar, respectiv hummus cu muguri de pin usor rumeniti, cel cu ardei copt, cel cu rosii uscate si harisa (pasta de ardei iuti) sau cel cu patrunjel verde, coriandru si ardei iute sau cel cu sfecla rosie coapta. In orice combinatie, imi place. :) Iar al tau arata foarte bine! <3

    • lauralaurentiu spune:

      Mariana, multumesc mult pentru comentariu si mai ales pentru ideile foarte interesante. Asa e, exista foarte multe variante ale hoummusului, Jamie Oliver afirma ca nu exista reguli de condimentare a acestuia. Mi se pare minunat ca e un preparat atat de generos, in aceeasi masura adaptabil si foarte sanatos. :)

    • lauralaurentiu spune:

      Mariana, multumesc mult pentru comentariu si mai ales pentru ideile foarte interesante. Asa e, exista foarte multe variante ale hoummusului, Jamie Oliver afirma ca nu exista reguli de condimentare a acestuia. Mi se pare minunat ca e un preparat atat de generos, in aceeasi masura adaptabil si foarte sanatos. :)

      • Mariana spune:

        :) Da, Laura si atat de mult as vrea ca oamenii sa foloseasca aceste preparate, pentru ca sunt o alternativa sanatoasa si gustoasa la invariabilele mancaruri de post traditionale, cu cartofi si fasole. Sper ca oamenii, vazand minunile pe care le faci si le prezinti, sa-si ia inima in dinti si sa le incerce.
        O zi minunata! :)

  14. pup claudia spune:

    Naut boabe ,ceapa tocata marunt,rosie taiata cubulete fara miez,patrunjel tocat marunt,coriandru macinat,chimen macinat,sare,ulei masline si zeama de lamaie.
    este o salata care mie imi place foarte mult.

  15. Florin Ispirescu spune:

    Cred ca se foloseste chimion (englezescul cumin) si nu chimen (englezescul caraway). Chimenul e cel folosit de obicei pt saratele sau paini cu secara, iar chimionul e cel folosit in mancarurile indiene/arabesti.

    • lauralaurentiu spune:

      Se prea poate :). Eu de obicei pun un praf de chimen pentru ca pe acesta il găsesc de cumparat si-mi place si gustul lui, dar s-a intamplat sa fac hummus si fara el. :) Dacă voi da vreodata peste chimion, cu siguranță ii voi da o sansă.
      Pe 19.01.2015 11:13, „Disqus” a scris: