Rulada aperitiv cu branza si sunca

28 octombrie, 2010

Autor: Laura Laurentiu

O rulada aperitiv poate fi o alegere foarte buna pentru o masa festiva sau pentru un bufet la care doriti sa serviti diverse aperitive asortate. Rulada mea cu branza si sunca este foarte usor de facut, are un blat moale si aerat si o umplutura consistenta de branza si sunca.
rulada aperitiv cu branza si sunca

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 de grame de smantana
  • 6 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 500 de grame de branza proaspata de vaci, bine scursa de zer si pe cat posibil fara gust acru
  • 1/2 ceapa (optional, daca nu va place ceapa nu e neaparat sa o adaugati sau puteti adauga in schimb putin usturoi)
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 200 de grame de sunca taiata in cubulete foarte marunte
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • sare si piper

Preparare:

Galbenusurile de ou se combina cu smantana, intr-un castron.
rulada aperitiv cu branza si sunca 1
Se bat bine galbenusurile cu smantana pana se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt iar albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga peste crema de smantana si galbenusuri faina si albusurile spuma.
rulada aperitiv cu branza si sunca 2
Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus, apoi se toarna si se niveleaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
rulada aperitiv cu branza si sunca 3
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii (care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) blatul se scoate din cuptor.
rulada aperitiv cu branza si sunca 5
Se desprinde blatul fierbinte de hartia de copt cu ajutorul unui cutit lung, apoi se ruleaza strans in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet.
rulada aperitiv cu branza si sunca 6

Intre timp, se prepara umplutura: in blender (robot) se adauga branza de vaci, 100 de grame de smantana, ceapa taiata in bucati (daca folositi), sare si piper si paprika dupa gust.

rulada aperitiv cu branza si sunca 4
Se mixeaza pana compozitia devine cremoasa. Crema obtinuta se amesteca cu sunca taiata foarte fin.
rulada aperitiv cu branza si sunca 7
Rosia se opareste 30 de secunde in apa fiarta, se decojeste si se elimina semintele si partea zemoasa. Pulpa ramasa se taie cubulete marunte si se pune la scurs.
rulada aperitiv cu branza si sunca 8
Blatul racit se desface, se unge cu crema de branza si sunca iar deasupra se presara cubuletele de rosie bine scurse:
rulada aperitiv cu branza si sunca 9

Se ruleaza strans si se infasoara intr-o folie alimentara.

rulada aperitiv cu branza si sunca 10
Se da la frigider cel putin 3 ore inainte de a o taia si servi. La servire, se taie in felii de 1 cm. grosime cu un cutit foarte bine ascutit.
rulada aperitiv cu branza si sunca 11

Este buna si aspectuoasa si arata minunat alaturi de alte aperitive, pe platou.

Print Friendly

Lasa un comentariu

9 Comentarii la "Rulada aperitiv cu branza si sunca"


Vizitator
Ela
2 noiembrie, 2010

Am descoperit blogul ieri… si de atunci ma delectez cu arome si fantezii culinare :)) – sunt tot la dieta… dar imi plac atat de mult bucatele tale incat nu ma pot abtine :)- ce sa-i fac sunt gurmanda -dar ma tratez:))

Vizitator
lauralaurentiu
29 octombrie, 2010

Novelinadelorto, ma bucur mult ca iti place. E foarte usor de facut si potrivita pentru orice ocazie festiva. Te mai astept cu drag!

Vizitator
lauralaurentiu
29 octombrie, 2010

Zambia, your apetizer looks so fine, too. Thanks for your visit.

Vizitator
Novelinadelorto
28 octombrie, 2010

Eu nu iubesc mul ruladele dar asta ma cucereste…:D…complimente iubita e perfecta vazand ca mai 1 pic si vin sarbatorile…:DTe pupic dulcic

Vizitator
kitchenStories
28 octombrie, 2010

Hi Laura
Very good and tasty aperitifs!
I am doing something similar with chicken but definitely try your own version!

see:
http://knifetime.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html