Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Revin (o sa ma iertati ca am lipsit cateva zile, am tot sarbatorit :P ) cu o alta reteta de aperitiv festiva si aspectuoasa, o rulada cu spanac umpluta cu crema de cascaval si cu sunca de casa, minunat de gustoasa si apreciata de toti mesenii!
rulada cu spanac 7

 Ingrediente:
  • 350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid si maruntit fin
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • sare, piper
  •  150 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval
  • 150 de grame de unt la temperatura camerei
  •  250 de grame de sunca de casa (sau ce sunca preferati) taiata in felii foarte subtiri
Preparare:
Spanacul, ouale si smantana se pun intr-un bol, apoi se bat bine cu furculita.
rulada cu spanac 1
Se adauga faina, sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
rulada cu spanac 2
Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
rulada cu spanac 3
Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, In timpul coacerii culoarea verde se va intensifica. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.
rulada cu spanac 4
Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet in aceasta pozitie.
rulada cu spanac 5
Intre timp se prepara crema de cascaval, dand la blender toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta foarte fina. Daca se doreste, se mai poate adauga sare (eu nu am mai pus).
Blatul racit se desface din hartia de copt.
rulada cu spanac 6
Se unge blatul cu crema de cascaval.
rulada cu spanac 019
Deasupra cremei de cascaval se aseaza felii de sunca, acoperind toata suprafata.
rulada cu spanac 021
Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
rulada cu spanac
Foarte apetisanta si cu un gust foarte, foarte bun!
Print Friendly

Leave a Reply

10 Comments on "Rulada de spanac cu sunca si cascaval"


Guest
Alina Apostu
19 martie, 2013

Super! Doar ca noi suntem vegetarieni, deci o sa fac reteta asta, insa fara sunca :D
Multumim!

Guest
crina
30 decembrie, 2012

ziua buna,,,am facut rulada cu spanac si e minunata, ca sa nu mai vorbim de aspect…merge de minune la o masa festiva…multumim de sugestii si sfaturi …un an nou fericit cu tot ce va doriti pt dvs si pentru familie…si la nul cat mai multe retete delicioase!

Guest
lauralaurentiu
30 decembrie, 2012

Ma bucur mult :). Intr-adevar, e o rulada foarte aspectuoasa, gustoasa tare si usor de facut, pe de-asupra. Ma bucur mult ca v-a fost de folos reteta si ati inclus-o in meniul vostru sa sarbatoare. La multi ani!

2012/12/30 Disqus

Guest
Ramona
3 decembrie, 2012

am facut-o si eu si sunt incantata; e prima rulada de spanac care nu s-a rupt la rulare; multumesc pt reteta!

Guest
Anonymous
29 decembrie, 2010

Buna sunt Mihaela si apreciez munca pe care o faci ca retetele tale sa arate atat de bine a-m luat si eu cateva din retetele tale de aperitive pe care o sa incerc sa le fac de Reva]elion.Iti urez "UN AN NOU MAI BUN"

Guest
Anonymous
15 noiembrie, 2010

buna ziua draga laura sint o timisorenca sint casatorita in franta si i-mi place sa gatesc dar in acelasi timp le dau lecti francezilor care nu stiu ca in romania se gateste bine si bun.tote retetele ce sint pe blogul tau sin super bune au succes la francezi.pe linga cintecele tale si retetele sint bune va pup si numai bine