Smochine cu gorgonzola si prosciutto la cuptor

Autor:

Am decretat de curand ca aceasta saptamana va fi una a aperitivelor facute rapid, cu cat mai putina prelucrare termica. Reteta de smochine cu gorgonzola si prosciutto se incadreaza perfect in acest concept, se prepara in chiar mai putin timp cat ii ia cuptorului sa se incalzeasca iar gatitul propriu zis dureaza cateva minute. Rezultatul e un aperitiv elegant, cu gust foarte placut. Sincer, visez la aceste smochine umplute cu gorgonzola de cativa anisori, mai precis de cand Maya a pus reteta pe blogul ei. Nu am avut noroc sa dau peste smochine pana ieri, cand am si pus reteta in aplicare.

smochine cu gorgonzola si prosciutto-1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Smochine Cu Gorgonzola Si Prosciutto La Cuptor:

  • 6 smochine proaspete
  • 6 felii fine de prosciutto crudo (sau speck, jamon etc.)
  • 6 cubulete de gorgonzola sau alta branza cu mucegai albastru
  • 1 lingurita de otet balsamic bun
  • 1 lingurita de miere de albine
  • frunzulite de menta

Preparare Smochine Cu Gorgonzola Si Prosciutto La Cuptor:

1. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Smochinele se spala, se zvanta cu grija si se indeparteaza codita ficareia.

smochine 12. Se taie smochinele in cruce, fara a le desprinde complet la baza. La mijlocul fiecarei smochine se aseaza cate un cubulet de gorgonzola.

preparare smochine cu gorgonzola si prosciutto 13. Se infasoara fiecare smochina cu cate o felie de prosciutto si se aseaza toate intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu otetul balsamic si cu mierea de albine.

preparare smochine cu gorgonzola si prosciutto-24. Se dau la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius timp de 10 minute, cat sa se topeasca branza. Se scot, se stropesc cu sosul format in tava si se servesc imediat, presarate cu frunzulite de menta proaspata.

smochine cu gorgonzola si prosciutto-2Aperitivul acesta cu smochine arata spectaculos si are un gust cu adevarat incantator, gustul dulceag al smochinelor completand perfect gustul sarat de prosciutto, branza cremoasa, menta racoroasa. Cu siguranta va veti surprinde oaspetii foarte placut. Daca veti dori sa serviti aceste smochine umplute ca fel unic, va recomand doua bucati/portie, alaturi de putina salata de rucola.

Pofta buna!

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • tarta cu smochine si doua feluri de branza 1Tarta cu smochine si doua feluri de branza E inca sezonul smochinelor :). Cand am postat prima reteta cu smochine, fericita de faptul ca in sfarsit le […]
  • dulceata de smochine cu vin rosu 1Dulceata de smochine cu vin rosu In toamna asta am descoperit cu adevarat smochinele, am profitat de dulceata lor din plin si am invatat sa […]
  • rulada aperitiv cu branza si suncaRulada aperitiv cu branza si sunca O rulada aperitiv poate fi o alegere foarte buna pentru o masa festiva sau pentru un bufet la care doriti sa […]
  • tajine cu vitel si-smochine-1Tajine de vitel cu smochine Toamna si-a intrat in drepturi de adevaratelea, soarele e tot mai timid si, pana cand se vor dezmorti […]
  • rulada cu spanac 7Rulada de spanac cu sunca si cascaval Revin (o sa ma iertati ca am lipsit cateva zile, am tot sarbatorit :P ) cu o alta reteta de aperitiv festiva […]
  • racitura de puiRacitura de pui Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti. Pentru ca se apropie […]
  • pateu de ficat de pui, reteta pateu de ficat de casaPateu de casa din ficat de pui Cred ca fiecare dintre noi isi doreste, in aceasta epoca a aditivilor alimentari, sa aiba un control cat mai […]
  • terina de pui reteta, reteta video terinaTerina de pui cu merisoare Terina de pui cu merisoare pe care v-o propun azi e un fel potrivit pentru sarbatorile ce vor urma si daca […]
  • piftie - racituri - de curcanPiftie de curcan E iarna, frig de ingheata pietrele, vremea potrivita pentru piftie. Piftia e unul dintre cele mai apreciate […]
  • souffle cu branza 1Souffle cu branza Ne-am obisnuit sa consideram souffle-ul un fel de piatra de incercare in bucatarie. Cu toate ca necesita un […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *