Sufleu cu branza Leerdammer

Autor:

Un sufleu cu branza Leerdammer, irezistibil de gustos

Pentru ca se apropie sarbatorile, m-am gandit ca in una dintre zilele de rasfat si relaxare care urmeaza ati putea fi tentati sa includeti in meniul pentru mic dejun sau pentru un brunch elegant si irezistibil de gustos, un sufleu cu branza Leerdammer. Poate va amintiti ca am mai facut sufleu cu branza si a fost deosebit de bun si acela, dar  varianta cu Leerdammer m-a cucerit definitiv prin gustul ei in acelasi timp bland si bogat, prin textura catifelata si consistenta spumoasa.

Nu o sa va ascund faptul ca-mi plac branzeturile Leerdammer. Am facut de curand niste sandvisuri Croque Madame superbe cu branza Leerdammer, se potrivesc de minune in diverse salate, in aperitive de tot felul, ca topping pentru pizza sau mac&cheese, intr-un cuvant, in orice fel de reteta le-ati adauga, branzeturile Leerdammer vor aduce un plus de gust. Si, deloc de neglijat, aceste branzeturi nu contin niciun fel de conservanti.

Intorcandu-ne la reteta noastra de azi, in continuare o sa va arat cum sa va bucurati de un minunat sufleu cu branza in doar 30 de minute, apoi va invit sa acceptati provocarea lansata cititorilor retetecalamama.ro de catre prietenii mei de la Leerdammer, aceea de a deveni unul dintre primii degustatori ai noii lor game de branzeturi. Detalii la finalul articolului, acum sa ne apucam de treaba. :)

sufleu cu branza leerdammer 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Sufleu Cu Branza Leerdammer:

  • 40 de grame de unt
  • 40 de grame de faina
  • 190 de ml. de lapte fierbinte
  • 50 de grame de branza Leerdammer + 1 lingura pentru topping
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare, piper
  • in plus, unt pentru uns formele
  • optional, pentru servire: 2 mere mari, frunze de salata dupa gust, 1 lingura de zahar, zeama de la 1/2 lamaie, 1 lingura ulei de masline, 20 de grame de unt, sare si piper

Preparare Sufleu Cu Branza Leerdammer:

 1. Daca veti dori sa urmati si sugestia mea de servire, inainte de a incepe prepararea propriu zisa a sufleului e bine sa alegeti, sa spalati si sa zvantati frunzele de salata si sa caramelizati 1 lingura de zahar intr-o tigaie. Adaugati merele curatate de coaja si seminte si feliate, untul si 2 linguri de zeama de lamaie. Gatiti merele pe foc mediu pana se imbraca intr-un sirop gros de caramel, apoi trageti-le deoparte.

mere caramelizate+salata - sufleu de branza leerdammer2. Se porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius. Pentru acesta reteta am folosit branza Leerdammer Original.branza leerdammer3. Untul se topeste pe foc mediu intr-o craticioara, se adauga faina  si se amesteca energic pana se impregneaza cu unt. Se stinge imediat cu laptele fierbinte turnat in fir subtire, in timp ce se amesteca viguros cu telul in forma de para, ca sa nu se formeze deloc cocoloase. De indata ce s-a ingrosat, sosul de baza se trage de pe foc.

preparare sufleu cu branza leerdammer 14. Branza Leerdammer trebuie sa fie pregatita dinainte, razuind 50 de grame pe o razatoare fina. Imediat dupa aceea, se adauga la sosul de baza galbenusurile si se amesteca energic.

preparare sufleu cu branza leerdammer 25. Albusurile se bat spuma tare cu 1 lingurita rasa de sare. Se adauga la sosul de baza branza Leerdammer, nucsoara, sare si piper dupa gust (tineti cont ca si branza e sarata si ati sarat si albusurile) si se omogenizeaza bine. 2 linguri de albus se incorporeaza in sosul de baza, amestecand viguros, apoi toata compozitia se toarna peste albusurile spuma, amestecand usor, cu o spatula flexibila, asa incat aerul continut de albusuri sa nu fie in totalitate eliminat, acesta fiind unicul „agent de crestere” din aceasta compozitie.

preparare sufleu cu branza leerdammer 36. Se pregatesc 4 forme tip ramequin, ungandu-le bine cu unt solid si se imparte compozitia in acestea in mod egal. Deasupra se pune cate putina branza Leerdammer (din lingura in plus specificata pe lista ingredientelor) asa incat sa nu atinga peretii ramequinurilor. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius intr-o tava in care se toarna 1-1,5 litri de apa fierbinte, urmand sa se coaca 20-25 de minute in bain-marie.

preparare sufleu cu branza leerdammer 47. Cat timp sufleurile sunt la cuptor, nu se de deschide deloc usa acestuia, este singurul lucru care e neaparat sa se respecte, restul miturilor despre sufleuri, care sustin ca ar trebui sa nu se aude nici musca zburand, ca nu avem voie sa vorbim cat timp acestea se coc sunt… simple mituri care nu se verifica in realitate. La final, sufleurile vor fi crescute spectaculos, cu o cupola frumos rumenita.

sufleu cu branza leerdammer la cuptor 1

Cu 2 minute inainte de a scoate sufleurile din cuptor, se asezoneaza salata cu zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline si se aranjeaza pe farfurii alternand cu feliile de mere caramelizate (si mici fructe rosii, daca doriti). Sufleurile coapte se aseaza alaturi de aceasta salata cu tot cu forma (sufleurile se servesc intotdeauna din forma in care s-au copt) si se prezinta la masa cat mai repede, pentru ca daca se racesc, se vor lasa.

sufleu cu branza leerdammer-2O sugestie de a diversifica acest preparat: adaugati in sosul de baza 1 lingurita de trufa neagra fin razuita (caz in care se va renunta la nucsoara) si veti obtine un superb sufleu parfumat cu trufe. Pentru o nota mai picanta, puteti adauga 30-40 de grame de chorizo tocat foarte, foarte fin… si sugestiile pot continua, puteti diversifica reteta de sufleu dupa imaginatia voastra.

Vrei sa fii unul dintre primii care testeaza noile branzeturi Leerdammer? Inscrie-te printr-un comentariu la acest articol cu ce fel de mancare/ rețeta ai pregăti cu Leerdamer! Daca vei fi unul dintre cei extrasi, asteptam impresiile tale printr-un post pe pagina de Facebook Leerdammer.

Avem de oferit 10 give aways constand in genti frigorifice in valoare de 100 lei/fiecare , pline cu branzeturi Leerdammer pentru cititorii blogului retetecalamama.ro.

branzeturi Leerdammer

Ce trebuie sa faci pentru a fi unul dintre cei care au sansa de a degusta gama completa Leerdammer?

1. Scrie un comentariu la aceasta reteta prin care sa explici in ce reteta sau in ce fel de mancare ai include tu branza Leerdammer.

2. Comentariile valide vor trebui inscrise incepand de azi, 4 aprilie 2015 si pana in 11 aprilie 2015 ora 24.

3. Cei 10 fericiti care se vor bucura de cele 10 genti frigorifice pline cu branzeturi Leerdammer vor fi extrasi prin random.org in data de 12 aprilie 2015 iar numele lor vor fi facute cunoscute printr-un update la acest articol.

4. Castigatorii extrasi au obligatia de a transmite datele complete necesare pentru expedierea celor 10 give aways pana pe data de 15 aprilie 2015, in caz contrar se vor extrage alti castigatori din lista de comentarii la articol.

5. Cele 10 give aways se vor expedia exclusiv pe teritoriul Romaniei.

6. Am aprecia ca dupa intrarea in posesie, castigatorii sa comunice impresiilor lor despre gama de branzeturi Leerdammer printr-un post pe pagina de Facebook Leerdammer, care sa contina si hashtagurile #‎irezistibil#‎Leerdammer.

Va doresc multa bafta si pofta buna! Eu abia astept sa citesc sugestiile voastre delicioase :).

Update 12 aprilie 2012:

La give away-ul organizat de Leerdammer s-au inscris 317 comentarii. Am eliminat cateva inscrise de aceleasi persoane si au ramas 314. Din acestia, am extras cu ajutorul random.org urmatorii norocosi:

Negulici Ovidiu, Miron Constantin si Diana, Nilgun Ayla Vasile, Elena Angheluta, Adrian Zanfir, Tantica Stroe, Bogdan Condurache, Claudia Vasilache, Laura Frunza si Elena Lupeana.

Felicitari si nu uitati, astept  datele necesare pentru expedierea premiului, prin formularul de contact de pe blog, cel mai tarziu pana in data de 15 aprilie, daca nu le primesc pana atunci se vor extrage alti castigatori!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Gogoci Ramona Liana a zis

    Pizza cu Leerdammer ci vinete prajite, paste cu masline, ardei, busuioc si leerdammer, strudel cu leurda si leerdammer

  2. Luci a zis

    Eu as gati cu Leerdammer original o lava..din branza…dand cascavalul prin ou cu faina si pesmet ca sa capete crusta, apoi l-as trage la tigaie cat sa se inmoaie inauntru.

  3. Robu Iuliana a zis

    As face niste bilute cu tot felul de branzeturi si aromate cu felurite condimente, servite cu niste nuci si un pahar de vin.

  4. Roxana a zis

    Eu as folosi branza Leerdammer la cartofi copti in cuptor cu branza, unt aromat sau pe bruschete cu rosii de gradina si ulei de masline.

  5. misca georgiana a zis

    Eu as folosi Leerdammer cam peste tot pentru ca e extraordinar de buna. Dar momentat m-as multumi si cu o pizza facuta acasa cu multa branza Leerdammer deasupra.

  6. a zis

    Extraordinar sufleul.Poate o sa-mi fac si eu curaj sa-l prepar.
    Eu as pregati niste paste cu branza la cuptor sau ciuperci umplute cu cascaval Leerdammer.
    Sau poate o salata de primavara cu leurda cartofi dulci si bineinteles cascaval Leerdammer..
    Branza sa fie ca de pregatit ,pregatim noi ceva .

    Cu stima .

  7. Daniela Dinu a zis

    As pregati ciuperci umplute cu cascaval Leerdammer, rulada de curcan umplut cu legume si cascaval Leerdammer .

  8. Adrian Zanfir a zis

    Eu sunt fan branzeturi bune si as face un platou asortat cu mai multe sortimente de Leerdammer alaturi de smochine, pere, struguri si nuci. Poate cativa stropi de miere si paine proaspata. Aaa… si un pahar de vin rosu!

  9. MihaelaLuca a zis

    As testa branza Leerdamer pe o pasca cu oua si stafide, fara aluat, dupa care e innebunita fata mea, dar si pe clatite.

  10. Andreea a zis

    Sunt fan branzeturi, asa ca as incerca sa pun in valoare gustul lor intr-o salata fresh cu radicchio, struguri, miez de nuca.

  11. Alexandru Misca a zis

    As folosi branza Leerdamer la vinete pe gratar cu sos de rosi ,presarate cu bucati de branza in forma de frunza

  12. Laura Frunza a zis

    Eu nu cred ca as gati ceva cu branza pentru ca, in general, nu ma dau in vant dupa mancarurile cu branza gatita, exceptie facand saratelele, pateurile, placintele etc. Insa as manca toata branza asa cum e, aranjata in aperitive, gen tartine, mini frigarui, sandvisuri etc in amestec cu tot felul de verdeturi proaspete si legume. Cred ca ar fi o varianta foarte buna pentru un picnic. Prefer la picnicuri sa am multe tipuri de gustari cu branzeturi.

  13. adrian a zis

    Imi plac branzeturile consumate ca atare in general dar le mai folosesc de multe ori la spaghete,salate sau pizza.
    (Adrian Bratu)

  14. Andreea Moldovan a zis

    As face o pizza cu mult cascaval, sau bulete de cascaval picante, sufleu cu sunca, ciuperci si cascaval….lista e deschisa :)

  15. Dorina H a zis

    Buna alegere ar fi impreuna cu „Conopida cu sos de branza la cuptor” …. satioasa, gratioasa, pufoasa :P dar alegerea este foarte grea pt ca sunt un mare fan al branzeturilor si greu de luat o hotarare….

  16. barbul teodora a zis

    Eu as face niste placinte codrenesti umplute cu branza Leerdammer. Cu o cana de lapte, ar fi cea mai grozava cina!

  17. Sorina Sally a zis

    Hmmm… Leerdammer… as folosi la tarte cu branza si ciuperci, cartofi gratinati, bulete cu branza, saratele cu branza si as incerca si acest minunat sufleu cu branza. Tare buuun!

  18. Elyzu A a zis

    Datorita faptului ca sunt mare fana branzeturi si le-as manca oricand, la orice ora si in combinatie cu orice cred ca ar merge perfect presarat peste paste de orice fel, la lasagna, cordon bleu, saratele, sandwish-uri la cuptor pana se topeste branza si nu in ultimul rand l-as incerca cu siguranta la sufleul pe care ni l-ai aratat pentru ca mi se pare usor de realizat si foarte gustos

  19. marcelitto a zis

    Eu nu stiu multe sa gatesc, dar cred ca as incerca cu Leerdammer cosuletele cu cascaval de pe site-ul Laurei Laurentiu, de multe ori m-am uitat cu jind la ele.

  20. Maria R a zis

    As face niste saratele minunate cu cascaval Leerdammer ras pe deasupra, langa o bere sau un pahar de vin bun mananci si nu te mai opresti!

  21. Gina a zis

    Eu cunosc branza Leerdammer foarte bine, o cumpar deseori. O folosesc la sandwich-urile intregii familii, si calde si reci. O folosesc ca topping pe pizza si uneori mai infulec si cate o felie goala, ca e tare buna. :)

  22. Mihai Pic a zis

    as pregati ciuperci umplute cu bucatele de sunculita si cascaval (la cuptor)-facute apoi pane si carne de porc (felii) cu cascaval, la cuptor

  23. Andreea a zis

    De mica, de cand stateam la bunica, mancam dimineata tartine cu branza si ceai, iar de atunci am prins o dragoste extraordinara pentru branza, toate felurile branza – sarata, proaspata, maturata… si in cel putin 4 zile din saptamana, dimineata avem branza in meniu.

    As folosi branza Leerdammer, pe care sincer nu am incercat-o pana acum, in sandvisuri calde pentru dimineata, in salate, in combinatie cu vinete pane sau coapte la cuptor si rosii proaspete, pentru pizza, peste o chiftea de hamburger, in rulade.. :)

  24. Daniela Jerghiuta a zis

    In afara de sandwich-uri, sigur mi-ar place sa folosesc branza Leerdammer la o tarta calda sau la niste frigarui cu branzica si fructe sau o salata cu nuci, verdeata si cuburi de branza. Multumim pentru concurs.

  25. oana ciurea a zis

    Mmmm…imi lasa gura apa gandindu-ma la tagliatele aburinde cu pesto de leurda si Leerdamer adaugat din belsug sau o portie generoasa de salada de rucola, Leerdammer si felii de portocala, stropite cu ulei de masline si seminte de susan… greu sa te decizi :)

  26. Lala Hreniucu a zis

    Desi eu nu gatesc des, din lipsa de timp, as folosi branza Leerdammer pentru a face sandwichuri calde, sau o salata cu legume proaspete si piept de pui.

  27. Mirica Ana a zis

    Eu l-as incerca un sufleu cu ciuperci proaspete de mai multe feluri. Mi se pare c-ar merge de minune cu aroma placuta a cipercilor.

  28. bucatardenevoie a zis

    M-as baga si eu la o reteta din asta dar nu am formele din ceramica.Oare in canute obisnuite ar merge?Oricum,mi-ai facut pofta de ceva bun,cu branza de calitate.Cred ca as face niste bulete cu branza asta si niste paste cu piept de pui si smantana.Daca am fi in sezonul rosiilor de gradina,doua-trei rosii si o felie de paine ar acompania minunat feliile de branzica Leerdammer.

  29. Alexandra a zis

    As prepara niste saratele delicioase cu Leerdamer, sau poate niste pateuri cu carne de pui si presarate tot cu Leerdamer. Niste aperitive deosebite, prezentate la o masa in sanul familiei! :)

  30. isabela a zis

    Eu as prepara sărmăluțe de vinete cu leerdamer și pastramă la cuptor si niște rulouri cu mușchi țigănesc, tăvălite printr-un amestec de piper roșu negru și verde ,alături de câteva roșii cherry.

  31. natalia a zis

    Waw super!!! Cu siguranta prima data as face o tarta( ne plac la nebunie tartele sarate) o tarta cu praz si branza Leerdammer, sau Quiche Lorraine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *