Tortillas cu sos salsa

Autor:

Tortillas cu sos salsa, o rețetă mexicană care îmi place tare mult! Am rețeta dintr-o carte cu preparate din Mexic, Caraibe și America de Sud (se vede în fundal). Rețeta de tortillas nu este grea deloc, este perfectă pentru o petrecere cu prietenii sau o seară la film și, în plus, este mult mai sănătoasă decât variantele sale din comerț. Vă invit să descoperiți alături de mine această rețetă gustoasă! :)

tortillas

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 – 6
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Tortillas cu sos salsa

  • 450 gr. făină de porumb
  • 500 ml. apă
  • 200 gr. făină de grâu
  • ulei (pentru a prăji tortillas)
  • o conservă de roșii
  • 3 ardei grași (eu am folosit unul verde, unul galben și unul roșu)
  • o ceapă
  • 2 – 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia iute

Preparare Tortillas cu sos salsa

1. Prima dată, pregătim aluatul pentru tortillas: amestecăm făina de porumb cu apa, turnând puțin câte puțin. După aceea, adăugăm faina de grâu și frământăm energic, până la obținerea unui aluat nelipicios, de consistență fermă. Lăsăm aluatul să se odihnească pentru 15 minute.  Apoi, împărțim aluatul în 4 bucăți egale, pe care le întindem în foi subțiri.

2. Formăm, cu ajutorul unui cuțit, triunghiuri, pe care le prăjim în uleiul bine încins până devin aurii. După ce au fost prăjite, le scoatem într-un vas tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a se scurge uleiul rămas de la prăjit. Cât timp sunt calde, le pudrăm cu sare și boia dulce.

20150619_153137

3. Apoi, urmează sosul salsa. Pentru acesta spălam și tăiem cubulețe ardeii grașii și ceapa. Adăugăm roșiile din conservă mărunțite, uleiul și condimentele și amestecăm bine de tot, pentru a se îmbina frumos toate aromele.

20150619_164439

 4. La sfârșit, așezăm tortillas într-un alt vas și le servim alături de sosul specific mexican. Ce a urmat a fost o nebunie…tortillas crocante, în combinație cu sosul picant, și neapărat, o băutură rece lângă. Pofta bună și vouă!

20150619_180359

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. elena a zis

    nu e mexicana. E o imitatie, dar poate fi gustos. Tortilla asta fripta se numeste Nachos Se serveste cu branza topita si sos de ardei iute. Niciodata insa, in nici un sos („salsa”) mexican, se pun ardei grasi! In sosul de sus, reteta originara, se pun rosii taiate bucatele, ceapa tocata, ardei verde iute si coriandru tocat si sare. Asta se numeste salsa Pico de gallo.

    • Laura Laurentiu a zis

      Fata s-a inspirat dintr-o carte unde asa a gasit reteta (cu titlul cu tot). Ma gandesc ca daca cineva din Mexic ar face o tocanita si ar denumi-o papricas tot asemenea reactii ar primi. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *