Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt

Autor:

La ceas de seara ne-am gandit noi ca nu ne-am vazut toata saptamana cu nasii si ni s-a facut brusc dor de ei. Asa ca i-am chemat la noi si am pus-o de un gratar, nimic dinainte pregatit. Am taiat felii suculente de ceafa (din productie proprie), le-am condimentat pe gustul nostru, adica foarte simplu, doar cu sare si piper proaspat rasnit si cateva fire de rozmarin, am facut salata si… mai trebuia o garnitura! Asa ca am facut acesti cartofiori, atat de buni incat au devenit ei insasi vedeta cinei:

Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi noi (merg si cartofi obisnuiti, doar ca dureaza prepararea mai mult)
folie de aluminiu

Sos:

1 pahar de iaurt
1/2 ceapa rosie
coaja si zeama de la 1/2 lamaie
1 legatura de marar tocat
sare, piper
1 lingura de ulei de masline

Foarte simplu de facut: se spala cartofii si se impacheteaza in bucati potrivite de folie de aluminiu:

Preparare Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt 1

Se arunca de-a valma-n cuptorul incalzit la 200 de grade (nu trebuie sa fie preincins la aceasta temperatura, pur si simplu se aprinde cuptorul in momentul in care se incepe impachetarea cartofilor):

Preparare Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt 2

Trebuie sa dezvalui ca au fost situatii cand am facut cartofii direct pe gratar, punand deasupra lor o tava de metal adanca, rasturnata, si intorcandu-i dupa 10 minute. Acum, insa, gratarul era complet ocupat de feliile de ceafa, asa ca am recurs la cuptor ca sa castig timp. Au fost gata in 25 de minute (se verifica introducand o furculita prin folie, daca intra cu usurinta, cartofii sunt gata).

In acest timp am preparat sosul, amestecand iaurtul cu sarea si piperul dupa gust, coaja si zeama de lamaie, uleiul de masline si ceapa si mararul tocat.

Printr-o sincronizare perfecta, ceafa a fost gata deodata cu cartofii si sosul.

Cartofii i-am taiat in doua, cu tot cu folie (se poate indeparta folia, dar mie mi se pare fain sa fie serviti asa), si in taietura am pus cate o lingura generoasa de sos:

Preparare Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt 3

Print Friendly

Lasa un comentariu

9 Comentarii la "Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt"


Vizitator
R
9 martie, 2014

Sa le mananci tu dupa 25 minute!

Vizitator
ana
3 aprilie, 2012

 am gasit mai tarziu reteta dar am sa o incerc langa aripioare cu

susan

Vizitator
Raluvip_no1
3 iunie, 2011

ai uitat sa spui unde ai pus mararul….dar cred ca ne=am dat seama singuri…super bun, am facut si sunt minunati

Vizitator
danni_ele@yahoo.com
4 august, 2012

Foarte tare reteta, am sa o fac si eu astazi, insa, Raluvip, nu a uitat sa spuna unde pune mararul. Uite fragmentul:
In acest timp am preparat sosul, amestecand iaurtul cu sarea si piperul dupa gust, coaja si zeama de lamaie, uleiul de masline si ceapa si mararul tocat.
Pofta Buna!

Vizitator
Anonymous
3 iunie, 2011

@Raluvip_no1, ma bucur ca ti-au placut. Eu in ultima vreme nu-i mai infasor in staniol, ii spal cu mare grija si ii coc in coaja :). Sunt la fel de buni. Sa va fie de bine!

Vizitator
Anonymous
8 mai, 2010

sosul seamana cu sosul de Tzatziki ;-) merita sa incercati si cu tzatziki, e foarte bun!

Vizitator
Andreea
13 septembrie, 2009

Astazi fac si eu cartofii astia, tot langa ceafa. Iti multumesc pentru idee!