Cheesecake cu portocale

11 ianuarie, 2010 in categoria prajituri si torturi, retete culinare

Acest cheesecake cu portocale nu necesita coacere, e o  prajitura delicioasa, racoroasa si aromata si in plus… foarte, foarte rapida! Ce sa ne dorim mai mult?cheesecake cu portocale 9

Ingrediente:

crusta:

  • 300 de grame de biscuiti
  • 100 de grame de unt topit

crema:

  • 450 de ml de lapte
  • 160 de grame de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zar
  • 1 plic de gelatina granulata Dr. Oetker

jeleu:

  • 450 ml. de suc de portocale proaspat stors
  • coaja rasa fin de la o portocala
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • zahar – dupa gust (eu nu am mai pus)

decor:

  • felii de portocale

Preparare:

Se proceseaza biscuitii la robotul de bucatarie, pana la obtinerea unui pesmet fin. Se amesteca untul topit cu pesmetul de biscuiti:

cheesecake cu portocale 1

Am presat pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil, atat pe fund, cat si 2-3 cm. in sus, pe margini (scuze pt. calitatea imaginilor, sunt pozate la lumina becului chior din bucatarie):

cheesecake cu portocale 2

Am introdus forma de tort in frigider.

Intr-un pahar, am pus continutul plicului de gelatina si am adaugat 3 linguri de apa rece, pentru a o hidrata.

Am pus la fiert laptele amestecat cu zaharul, intr-o craticioara. Continutul unui plic de budinca l-am amestecat cu restul de lapte si l-am adaugat peste cel fierbinte, amestecand continuu pana ce s-a ingrosat bine. In budinca fierbinte, am adaugat branza de vaci bine stoarsa de zar (eu am folosit branza facuta de mine, acasa, daca aveti branza de cumparat va recomand sa o asezati intr-o sita ca sa se mai scurga sau sa reduceti cu ceva cantitatea de lapte):

cheesecake cu portocale 3

Am lucrat compozitia cu blenderul vertical pana ce a avut aspectul unei creme fine, in care am adaugat imediat gelatina hidratata:

cheesecake cu portocale 4

Am amestecat usor pana ce gelatina s-a dizolvat complet in crema calda, apoi am turnat compozitia in forma de tort:

cheesecake cu portocale 5

Am introdus imediat prajitura la frigider.

Dupa o ora, am pregatit jeleul, punanad pe foc 400 de ml. de suc de portocale impreuna cu coaja de portocala. In restul de suc de portocale am omogenizat continutul plicului de budinca de vanilie, adaugandu-l la sucul ce incepea sa fiarba. Am amestecat pana ce compozitia s-a ingrosat:

cheesecake cu portocale 6

Am asteptat sa se racoreasca putin jeleul (aproximativ 1-2 minute), amestecand continuu pentru a evita formarea pojghitei deasupra, apoi l-am turnat, lingura cu lingura, deasupra compozitiei cu branza, niveland usor:

cheesecake cu portocale 7

Am introdus forma de tort la frigider pentru inca o ora, dupa care am scos inelul detasabil si am transferat prajitura pe un platou. Am ornat, foarte simplu, cu cateva felii de portocala:

cheesecake cu portocale 8

Absolut delicioasa si foarte usoara, perfecta pentru finalul unei mese cam prea copioase:

cheesecake cu portocale

6.8 based on 5 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Vera

    Ovo deluje preukusno!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Olgutza

    Ca intotdeauna, laura, jos palaria..
    Am avut si eu niste portocale si le-am transformat in orange curd ca nu le mai manca nimeni, da' data viitoare pun de un cheesecake ;)ca prea bine arata…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • maria mihalache

    Daca Olguta spune "jos palaria" eu spun "jos clopu"………………felicitari Laura!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • nicol

    Am facut azi acest tort si acum am savurat prima felie. Extraordinar de bun, de aspectuos si mi-a iesit perfect ca-n poze. Felicitari!
    Totusi cred ca data viitoare cand il voi mai face nu voi mai adauga in jeleu coji rase de portocala, mi se pare ca i-au dat un gust usor amarui.
    Foarte des vizitez acest blog, retetele sunt deosebite!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • MONONOKE KITCHEN

    arata ca un vis frumos
    si cred ca-i si mai bun!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Vera, hvala puno! Ako ne razumes i hoces da ti prevodim nesto, molim te da mi kazes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Olgutza, ma bucur mult ca iti place. E o idee ce merita tinuta minte, mai ales ca e simpla si foarte rapida.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Maria, multumesc mult, pune-ti clopu' sa nu racesti :P !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Nicol, ma bucur mult de reusita ta! Referitor la coaja rasa – eu am adaugat cel mult coaja de la o singura portocala. Desigur, poate sa nu rimeze perfect cu gustul tau, dar eu nici zahar nu am mai pus in jeleu, desi se poate indulci. :) Oricum, ma bucur sa aud ca urmaresti blogul constant si ca ti se par utile si atragatoare retetele, eu te mai astept cu drag.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Mononoke kitchen, multumesc foarte mult! E ideal cand esti in criza de timp :) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cosmina

    An facut si eu aceasta tarta. Excelenta!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Cosmina, sa iti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut! E intr-adevar foarte usoara, usor de facut si placuta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    minunata prajitura!am avut emotii ptc am facut-o pt noaptea de revelion prima data, dar este delicioasa!eu am uscat putin blatul de biscuiti in cuptor si nu am pus coaja de portocala in jeleu.am mai modificat pe ici pe colo, ca orice bucatar dar a placut tuturor, si celor mai pretentiosi care au clasificat-o la "delicatese".am incercat si taiteii dvs si au iesit minunati!felicitari!v-am descoperit blogul de cateva zile si deja m-am "abonat" la el!(monica)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • gianina

    arata si suna……delicios.De abia astept sa o incerc si eu!
     

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ioana

    As vrea sa incerc aceasta reteta, dar as prefera cu afine, fructe de padure sau zmeura?Imi puteti spune cum ar trebui sa procedez, la partea de sus, de topping?multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)