Biscuiti cu ovaz

Autor:

Deseori, se-ntampla sa mi se faca foame seara, o foame din aceea sacaitoare, care nu ma lasa sa ma linistesc. Pentru astfel de momente, doi-trei biscuiti cu ovaz, ca acestia a caror reteta vreau sa v-o impartasesc azi, alaturi de un pahar cu lapte, sunt alegerea ideala. Biscuitii sunt crocanti si foarte gustosi, contin cereale  integrale si zahar brun, iar laptele este, poate, alimentul cel mai potrivit pentru a fi consumat dupa lasarea serii, pentru ca are darul de a ne linisti si de a ne asigura un somn placut, in plus, este satios fara a contine multe calorii. Reteta de biscuiti cu ovaz e formidabila, pe cat sunt de deliciosi, pe atat sunt de usor de facut,  incat pot constitui cu usurinta un proiect in care sa-i implicati si pe cei mici. Va sa zica usor de facut, rapizi, foarte gustosi… inca nu v-ati pregatit ingredientele? :P

biscuiti cu fulgi de ovaz s

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 20 bucati
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Biscuiti Cu Ovaz:

  • 140 de grame de unt
  • 50 de grame de zahar
  • 70 de grame de zahar brun de melasa (e cel mai umed, cel mai de preferat este sa se foloseasca acest sortiment, daca nu aveti, e bun si muscovado)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de miere de albine
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 140 de grame de faina
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 100 de grame de fulgi de ovaz integrali
  • optional: 1 lingura cu varf de ciocolata cu 70% cacao maruntita cu cutitul
  • optional: mirodenii cum ar fi 1 lingurita de scortisoara, ghimbir maruntit (sau pudra de ghimbir), nucsoara etc

Preparare Biscuiti Cu Ovaz:

1. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 160 de grade Celsius.

2. Untul moale, taiat in bucatele, se pune intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul si zaharul brun. Se mixeaza pana cand se formeaza o crema (2-3 minute). Se adauga mierea, extractul de vanilie si laptele si se mixeaza pana se incorporeaza. Daca folositi ciocolata, adaugati-o peste crema si mixati scurt.

3. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga peste crema de unt. Daca folositi mirodenii, este momentul sa le adaugati si pe ele.

preparare biscuiti cu ovaz 1

4. Se incorporeaza faina cu mixerul la viteza mica, va fi nevoie sa se opreasca mixerul de cateva ori si sa se curete cu o spatula compozitia de pe peretii castronului, pentru obtinerea unei compozitii omogene.

5. Se adauga peste aluatul moale obtinut fulgii de ovaz si se mixeaza pana cand se omogenizeaza.

6. Se iau cu mana bucati din compozitie si se rotunjesc in palme, obtinand niste bile ceva mai mici decat o minge de ping-pong, care se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, cu distanta intre ele (tineti cont ca se vor lati mult la cuptor). Mi-au rezultat 20 de bile.

preparare biscuiti cu ovaz 2

7. Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 160 de grade Celsius timp de 25 – 30 de minute, pana cand se formeaza deasupra o crusta aurie, crapata din loc in loc.

preparare biscuiti cu ovaz 2

Se lasa biscuitii cateva minute sa se raceasca in tava (vor fi foarte fragezi cat sunt fierbinti), apoi se transfera pe un gratar special pentru racirea prajiturilor. Dupa ce sunt complet reci, vor deveni crocanti si se pot pastra chiar si cateva saptamani bune intr-un recipient bine inchis (o cutie metalica sau un borcan cu capac etans).

Gustul superb de caramel si textura crocanta fac acesti biscuiti una dintre cele mai inspirate alegeri pentru o gustare de seara alaturi de un pahar cu lapte. V-am dezvaluit deja, eu sustin consumul de lapte pentru mentinerea echilibrului optim al organismului, este motivul pentru care m-am alaturat campaniei Da Lapte si va invit si pe voi, daca va place laptele la fel de mult ca si mie, sa dati like paginii facebook a campaniei.

biscuiti cu fulgi de ovaz 2 s

Spor la treaba si pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • budinca de tapioca cu capsuni sBudinca de tapioca cu capsuni Propunerea mea de azi e o reteta foarte usoara, atat procedeul in sine e lipsit de dificultate, cat si […]
  • sufleu de mure-2Sufleu de mure Un sufleu, de mure sau indiferent de ce ar fi, are reputatia de a fi foarte dificil de preparat. Experienta […]
  • biscuiti cu secara si stafide 3Biscuiti de secara cu stafide Ce bucurie, in sfarsit o zi cu soare in acest februarie, bucataria s-a umplut de lumina, perfect pentru […]
  • Petit fours din biscuitiPetit Fours Din Biscuiti Daca niciodata n-ati putut refuza un salam de biscuiti facut asa cum trebuie, si aceasta reteta va fi pe […]
  • rulouri cu leurda si parmezan-1Rulouri cu leurda si parmezan Rulouri cu leurda si parmezan, in prima zi de primavara Nu cred ca exista vreo iarba, vreo frunza, vreo […]
  • placinte triunghiuri cu branza-1Placinte triunghiuri cu branza Ieri mi-a fost pofta de placinte; mi-am lasat fantezia sa zburde, pana cand lasat inspiratia m-a purtat la […]
  • biscuiti cu migdale 1Biscuiti cu migdale Atat de buni, incat pot crea dependenta:Ingrediente: 180 de grame de migdale (eu am avut 130 de grame si am […]
  • ischler reteta, reteta islere, biscuiti cu ciocolataIslere Islerele, pe limba lor de origine ischler, sunt niste prajiturele care au patruns in Banat si in tot […]
  • biscuiti marmorati 0Biscuiti marmorati Iata ca stelutelor albe incepe sa li se contureze compania, pe platourile cu prajituri pentru Craciun si […]
  • cornulete cu vanilie, reteta cornulete cu vanilie, vanillekipferlCornulete cu vanilie Cornuletele cu vanilie sau vanillekipferl, asa cum le-am cunoscut eu in copilarie, sunt unele dintre cele […]

Comentarii

  1. Cecilia a zis

    Tin sa va multumesc inca o data pentru retetele postate, gratie lor am ajuns si eu sa gatesc dulciuri.
    Mi-au iesit perfecti acesti biscuiti, chiar daca am uitat sa pun ciocolata. Am crezut ca vor fi uscati si fara gust, cum sint de obicei cei cu ovaz, insa nu ma asteptam sa iasa atat de buni.
    Vreau sa va felicit pentru toata munca depusa cu acest blog!

  2. Cecilia a zis

    Tin sa va multumesc inca o data pentru retetele postate, gratie lor am ajuns si eu sa gatesc dulciuri.
    Mi-au iesit perfecti acesti biscuiti, chiar daca am uitat sa pun ciocolata. Am crezut ca vor fi uscati si fara gust, cum sint de obicei cei cu ovaz, insa nu ma asteptam sa iasa atat de buni.
    Vreau sa va felicit pentru toata munca depusa cu acest blog!

    • lauralaurentiu a zis

      Multumesc de felicitari, Cecilia si ma bucur mult ca ai incercat reteta :). Biscuitii acestia au fost o revelatie pentru mine, pe cat de repede se fac, pe atat de gustosi sunt. Sa-ti fie de bine!

      2013/12/19 Disqus

    • lauralaurentiu a zis

      Multumesc de felicitari, Cecilia si ma bucur mult ca ai incercat reteta :). Biscuitii acestia au fost o revelatie pentru mine, pe cat de repede se fac, pe atat de gustosi sunt. Sa-ti fie de bine!

      2013/12/19 Disqus

  3. Cristina a zis

    Buna Laura,

    Biscuitii astia sunt o adevarata revelatie. Sunt biscuitii mei preferati si i-am facut deja de vreo 4-5 ori. Doar ca am o problema. Prima data cand i-am facut au crescut si s-au intins foarte frumos si mi-au iesit 19 biscuiti de marimea podului palmei. Datile succesive au inceput sa ramana din ce in ce mai mici. I-am facut azi si s-au marit foarte putin. Ai idee care poate fi problema? Multumesc frumos,

    Cristina

    • lauralaurentiu a zis

      Cristina, nu stiu, sincer :). Ai folosit acelasi tip de faina, aceiasi fulgi de ovaz etc.? S-ar putea sa fie de acolo problema.

      2014-02-07 19:03 GMT+02:00 Disqus :

      • Cristina a zis

        Nu chiar, intre ture cred am schimbat si faina si fulgii… Eu banuiesc ca e de la faina… Ideea e ca mie imi ies intotdeauna retetele bune, dar nu foarte estetice…. si ma chinuie chestia asta. Probabil tine de exercitiu.

  4. Cristina a zis

    Buna Laura,

    Biscuitii astia sunt o adevarata revelatie. Sunt biscuitii mei preferati si i-am facut deja de vreo 4-5 ori. Doar ca am o problema. Prima data cand i-am facut au crescut si s-au intins foarte frumos si mi-au iesit 19 biscuiti de marimea podului palmei. Datile succesive au inceput sa ramana din ce in ce mai mici. I-am facut azi si s-au marit foarte putin. Ai idee care poate fi problema? Multumesc frumos,

    Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *