Inghetata de capsuni cu iaurt

28 mai, 2010 in categoria deserturi si dulciuri de casa

Caldura mare, monser! E nevoie de ceva bun, sa ne racorim sufletele, si cu cat e mai sarac in calorii, cu atat mai bine! Asadar:

inghetata de capsuni cu iaurt

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Inghetata de capsuni cu iaurt:

  • 500 de grame de capsuni proaspete, spalate si curatate de codite
  • 500 de ml. de iaurt (eu am folosit Sana)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri de miere de albine (e de preferat de salcam)
  • 100 de grame de fructoza (daca folositi zahar e de recomandat sa puneti in jur de 180 de grame, zaharul nu e atat de dulce ca fructoza)

Preparare Inghetata de capsuni cu iaurt::

Simplu ca buna ziua, gata in doi timp si trei miscari:

1. Puneti capsunile in blender:
inghetata de capsuni cu iaurt 1

2. Mixati cateva secunde, adaugati fructoza (zaharul), mierea si zeama de lamaie:

inghetata de capsuni cu iaurt 2

3. Mixati pana obtineti un pireu fin:

inghetata de capsuni cu iaurt 3

4. Adaugati iaurtul si mixati inca 10-20 de secunde:

inghetata de capsuni cu iaurt 4

5. Pregatiti aparatul de inghetata al carui recipient a stat la congelator cel putin 24 de ore. Porniti aparatul si turnati amestecul cu grija:

inghetata de capsuni cu iaurt 5

6. In aproximativ 10-15 minute inghetata se solidifica:

inghetata de capsuni cu iaurt 6

E cremoasa, gustoasa si foarte proaspata:

inghetata de capsuni cu iaurt 7

Inghetata se pune intr-o caserola si se  da la congelator pana va fi consumata:

inghetata de capsuni cu iaurt 8

Eu nu am asteptat prea mult momentul asta, mi-am si pus cateva cupe intr-un castronel pe care scrie, in mod sugestiv “we screem for ice-cream!”:

inghetata de capsuni cu iaurt 9

5.5 based on 12 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Anonymous

    Vai, vai, ce mare inginerie ai mai facut! Ai aruncat toate de-a valma in masina de inghetata. daca nu aveai aparatul ala ce faceai?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Pai daca nu aveam masina de inghetata, chiar oare, ce m-as fi facut? Sa inghet compozitia cu suflarea mea de gheata nu as fi putut, deci nu e asta raspunsul… A! M-am prins, mixam ingredientele si dadeam maglavaisul la congelator! E bine asa?

    Ciudat lucru, dar constat cum numarul comentariilor tendentioase se inmultesc pe zi ce trece pe blogul asta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Nu te supara..la romani este moda rautatilor..Frustratii se afirma prin comentarii de genul celui de mai sus. Dar sa ne arate el/ea..ce inginerie a fost in stare sa produca si sa mai si bucure amatorii de delicii culinare. Asa ca..te asteptam in continuare si nu baga in seama frustrarile unora ca energia negativa sa ramana la ei..Imi place ce postezi si chiar este interesanta picanteria asta pe canicula de afara!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ersilia

    Multumesc mult,Laura!! Cred ca mi-ai citit gandurile…chiar am vrut sa te-ntreb de o reteta de inghe….dar "telepatia"(chiar daca tu nu ma cunosti- direct.. EU- DA !!!!(din TV) – functioneaza)si ma bucur mult..Ma si duc la bucatarie s-o fac.,desi e tarziu.,dar o fac si am s-o pun in cutie si direct in congelator.Abea astept s- o si gust!!!Te roooog mult ,nu baga rautacioasele in seama!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Ei, nu ma supar eu asa de usor! Ma bucur mult ca ti-am bucurat ochii si sufletul cu postarea mea, chiar asa, simpla cum este. Mie tocmai faptul de a fi atat de simpla mi se pare incantator :) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Ersilia, ma bucur mult ca am reusit sa vin in intampinarea dorintelor tale, ca sa vezi ce potrivire! Sunt curioasa cum va iesi, masina de inghetata o ajuta sa fie cremoasa si sa nu formeze cristale de ghiata, la congelator poate ar fi trebuit un lactat cu mai multa grasime. In fine, astept impresia ta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anastasia

    Buna fara indoiala si economa, chiar ma gandeam zilele acestea sa fac o inghetata cu capsuni
    ,dar zimi te rog draga Laura cum procedez daca nu am aparat pentru inghetata :( ce fac, fac metoda clasica, e bun asa ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Bulinuta

    Laura, ce aparat de inghetata ai tu?
    ca am avut un esec, de fapt vreo 4 cu un aparat si l-am dus inapoi, crezand ca nu-i bun…
    Am pus compozitia, am dat drumul aparatului si tot ce-a facut a fost sa raceasca destul de bine compozitia, fara s-o inghete. Vasul fusese tinut vreo 24h la conge, oricum…
    Merci.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Axiome anonime

    Creez interfete pentru site- uri si bloguri. Ma ocup in special de site- urile gen business. Preturile incep de la 45 de RON si cresc in functie de cerinte. Totodata ma ocum si de SEO-urile site-urile si de inscrierile in directoare nationale si internationale. GARANTEZ un numar mai MARE DE VIZITATORI cu peste 30-45%. Mai multe detalii la adresa de e- mail: site_ brasov@yahoo. com .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Petite Foury

    Draga Laura, ma bucur ca ai postat o asa reteta simpla si gustoasa. Ei bine, lucrurile simple se dovedesc a fi foarte bune. Am facut inghetata – n-am masina special pt inghetata, dar merge grozav si asa la congelator. Cat despre rautaciosi… ma intreb daca se simt mai bine dupa ce au scris cuvintele respective…Ignora, nu merita nici macar efortul de a le raspunde…Te pup si felicitari pentru frumusete de blog!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ANCA

    CE BUNATATE ;0) AI FACUT TU AICEA YUMY

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ersilia

    Laura, am mancat-o deja ,pe toata! Pana sa se congeleze am scos-o din frigider si am mai amstecat-o(de 2 ori cu furculita),si am lasat-o in congelator pana dimineata, e chiar foarte f.f. buuuuna. O voi face si-n viitor cu tot felul de fructe/ multumesc mult !!!!Am facut-o intr-adevar cu iaurt, dar ,iaurt facut de mine in casa din lapte de vaca !!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lacrima

    Rautatile gratuite n-ar trebui bagate in seama. Insa pentru cei care cu adevarat vor sa stie, va pot spune cum faci cand n-ai masina de inghetata.

    In mod normal, ca sa iasa e nevoie de masina asta, care sa amestece continuu substanta grasa cu cea acida/lichida.

    Incercati versiunea de a o da la congelator si cam o data la 15-20 minute sa amestecati bine.
    Ideea e sa nu va iasa defel o inghetata cu "ace" de gheata inauntru.

    Insa Laura, nu-mi spui si mie unde ai gasit o masina de inghetata si la ce pret? Eu am gasit in Domo dar are niste scumpe de preturi de te lasa fara replica… :(

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Chef Dennis

    what a perfect frozen strawberry yogurt…I never thought about it being that simple…thanks for sharing!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Anastasia, merge si cu metoda clasica, dar ar trebui sa mixezi compozitia lasata la inghetat cam din ora in ora, pt. a preintampina aparitia cristalelor de ghiata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Bulinuta, eu am un aparat de inghetata Delonghi. E ok, nu mi-a facut neplaceri.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Petite Foury – multumesc pentru cuvintele dragute :) . Nu iau rautaciosii in seama, ma mira doar ca s-au inmultit, ma obisunuisem cu atitudini de genul asta pe forum, dar nu si pe blog. In fine, mergem mai departe cu acelasi zambet pe buze, ori ploua, ori e soare! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Ersilia, ma bucur mult ca ti-a placut si ti-a reusit bine si sa stii ca te invidiez pentru iaurtul ala natural! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Lacrima, multumesc pentru explicatiile pe care le-ai dat fetelor, pana sa apuc sa citesc toate comentariile, am scris si eu ceva asemanator, drept raspuns la intrebarea Anastasiei. :)
    Eu am castigat masina de inghetata la un concurs culinar, dar am dat o cautare pe google si am descoperit una identica la un magazin online cu livrare la domiciliu, costa 216 lei: http://www.onestop.ro/electrocasnice-aparate-mici-bucatarie-aparate-de-inghetata–463-662-10946__producator-delonghi–352

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    ChefDenis, thank you very much for your visit and your so kind words.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Florenta

    Multumesc pentru reteta.Vreau sa va spun ca merge si fara masina de inghetata.Am facut totul la blender.A iesit o minunatie!Multumesc frumos inca odata pentru retetele minunate!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • anca

    inghetata de capsuni e preferata mea,dar eu nu am aparat de inghetata ,am doar mixer,imi iasa cu acesta.multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sanda

    Am facut inghetata asta de cateva ori deja dar nu am apucat inca sa fac nici o poza. Trece prea repede si nu ma pot dezlipi de paharul de inghetata. :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • allexa

    si daca nu punem miere si lamaie iese tot bine?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)