Inghetata de pepene galben

Autor:

Canicula asta fara sfarsit ma face sa ma gandesc la fiecare cateva minute la ceva racoritor. Asa si azi, am hotarat sa fac o inghetata inainte sa verific daca am ingredientele potrivite prin casa. Asa ca am deschis frigiderul si-am vazut un pepene cantalup, caruia i-am spus pe data „tu te vei face inghetata mea de azi.” Asadar, inghetata de pepene va fi sa fie! Reteta asta e foarte usor de facut, crema de baza se pregateste in cateva minute, la rece,  nu e nevoie decat de-un blender. Daca aveti aparat de inghetata, va puteti racori dupa alte cateva zeci de minute, dar reteta reuseste la fel de bine si preparata ca pe vremuri, la congelator.

inghetata pepene, reteta inghetata de pepene galbenTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Inghetata De Pepene Galben:

  • 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
  • 150 de grame de iaurt
  • 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
  • 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal

Preparare Inghetata De Pepene Galben:

Inainte de a trece la pasii prepararii, care, veti vedea, sunt foarte, foarte simpli, vreau sa va spun ca dupa ce am infipt fara mila cutitul in pepenele cantalup, mi-am amintit ca a mai facut cineva o inghetata de penene de curand. Si nu doar ca a facut o inghetata de pepene, dar a lansat si un concurs minunat de retete de inghetata, cu un premiu foarte tentant pentru toti iubitorii de delicii racoritoare, un aparat de facut inghetata. Regulamentul concursului dar si reteta de inghetata de pepene cu busuioc le puteti citi pe blogul Catalinei.

Revenind la reteta de care-am vorbit deja, iata principalul protagonist:

pepene

1. Cantariti pepenele, in functie de greutatea pe care o are veti vedea daca e nevoie sa-l curatati de coaja pe tot sau o jumatate o puteti pastra. Pepenele curatat de samburi si de coaja se taie cuburi care se pun intr-un castron.

2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender (oridecare, eu am folosit blenderul de mana dar operatia o face la fel de bine un blender clasic sau un procesator pentru alimente).

preparare inghetata pepene

3. Se adauga peste piureul de pepene iaurtul, smantana, mierea de albine sau zahar dupa gust (daca folositi zahar, dizolvati-l complet in iaurt si tineti cont ca senzatia de dulce este mult mai slaba in cazul alimentelor foarte reci), zeama de lamaie si apa de flori de portocal.

4. Se omogenizeaza totul perfect si asta va fi crema de baza pentru inghetata de pepene galben.

inghetata pepene preparare 2

5. Daca folositi aparatul pentru inghetata, crema se toarna in vasul aparatului dupa ce motorul acestuia a fost pornit. Atentie, vasul aparatului trebuie sa fi stat macar 12 ore la congelator. In timp de 20-25 de minute inghetata va fi gata, in stadiul de semifredo, daca doriti o puteti servi asa, mai ales pentru copii sau pentru cei care sufera de nevralgii dentare. Daca doriti o inghetata bine intarita, se toarna crema semiinghetata intr-un castron sau o cutie cu capac si se da la congelator jumatate de ora pana la o ora.

inghetata de pepene preparare 3

6. Daca nu aveti aparat de inghetata, dupa ce ati terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnati crema intr-un castron cu capac si dati-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.

Dupa ce inghetata s-a intarit bine, se poate degusta imediat sau se poate pastra in congelator pana la o ocazie potrivita.

Eu am scobit cu o cupa de inghetata mici globuri de pulpa jumatatii de pepene ce mi-a ramas.

pepene galben

Am aranjat inghetata in cupe bine racite la frigider, alternand globurile de inghetata cu cele de pepene galben.

inghetata de pepene 2

Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • sorbet de mango-1Sorbet de mango Cu toate ca vara asta e cea mai "de toamna" din cate am trait, pofta de inghetata e la locul ei, declansata […]
  • piersica melba, peche melba retetaPiersica Melba Desertul din care m-am delectat azi si pe care vreau sa vi-l impartasesc este unul clasic, cu o poveste […]
  • inghetata de nuca 2 -Inghetata de nuca Daca va place gustul de nuca la fel de mult ca si inghetata, sa nu omiteti sa incercati reteta asta. Pentru […]
  • coffee sorbetto 1Sorbet de cafea Va place cafeaua? Pentru mine e una din aromele preferate, nu beau cafea atat pentru efectul cofeinei, cat […]
  • inghetata de afine 1Inghetata de afine Pe o asemenea arsita, o inghetata buna de casa e tot ce poate fi mai nimerit, nu-i asa? Mai ales cand vorbim […]
  • inghetata de cafea 1Inghetata de cafea regala Cred ca nu este fata sa nu fi visat, macar in copilarie, sa descopere cate ceva din secretele atat bine […]
  • inghetata prajita 1Inghetata prajita Înghetata prajita - un deliciu exotic. Va propun azi un desert cu adevarat spectaculos, inghetata delicioasa […]
  • inghetata cheesecake, reteta inghetata cu gust de cheesecakeInghetata Cheesecake Va place cheesecake-ul? Atunci o sa va placa si inghetata cu gust de cheesecake! E o inghetata deosebit de […]
  • prajiturele cu fulgi de porumb, reteta prajitura rapida cu fulgiPrajiturele cu fulgi de porumb Daca aveti chef de ceva dulce, dar nu aveti timp, sau e si asa foarte cald si nu va vine sa mai porniti […]
  • papanasi+cu+dulceata+si+smantanaPapanasi cu dulceata si smantana Buna, dragii mei cititori! Va sa zica, gata si cu vacanta... ca ce-i frumos, nu tine mult, nu-i asa? M-am […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Dorel_C a zis

    Vai , dar la fix am gasit reteta asta , ca am un pepene in frigider , si nu stiam cum sa-l manc , simplu sau sa fac un milkshake ….
    Si e asa de usoara , ca nu am cum sa gresesc !!
    Multumesc din inima d-na Laurentiu !!! ( Ce mare o sa ma mai dau ;-) )

  2. Lia a zis

    e grozava!!!
    felicitari, am citit articolul lui Cristi Roman :)
    nu stiam ca esti atat de titrata!!! … ma inclin si mult respect pentru munca depusa ( …. in urma careia profitam si noi novicii :P )

    • lauralaurentiu a zis

      Lia, multumescatat pentru ca apreciezi reteta cat si pentru felicitari. :) Nu sunt chiar „atat de titrata”, scrie de studii, nu de licenta :)). Mi-am dorit dreptul, dar aveam deja prea multe responsabilitati cand m-am apucat… si m-am lasat… si iar m-am apucat. Si desigur ca iar m-am lasat. Nu cred ca o sa ma mai apuc. :))

Alte referințe

  1. […] Se omogenizează totul perfect şi asta va fi crema de baza pentru această  îngheţată de pepene galben făcută în casă. Dacă folosiţi aparatul pentru îngheţată, crema se toarnă în vasul aparatului după ce motorul acestuia a fost pornit. Atenţie, vasul aparatului trebuie să fi stat măcar 12 ore la congelator. În timp de 20-25 de minute îngheţată va fi gata, în stadiul de semifredo, dacă doriţi o puteţi servi aşa. Dacă doriţi o îngheţată bine întărită, se toarnă crema semiîngheţată într-un castron sau o cutie cu capac şi se da la congelator jumătate de oră până la o oră, scrie retetecalamama.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *