Mascote cu mousse de fragute

Autor:

mascote cu mousse de fragute2

 

Nu as putea concepe viata fara mici tratatii dulci, asa ca incerc sa mi le ofer cat de des pot. Sunt o mare iubitoare de ciocolata si o caut in special pe cea neagra. Cu cat masa de cacao continuta este mai mare, cu atat este mai bine pentru mine. De cele mai multe ori deserturile mele cele mai apreciate contin ciocolata aceasta amaruie (unii ar spune chiar aspra), deci nici acum nu am facut exceptie. Avand in vedere ca nu am dispus de mult timp, mi-am dorit sa folosesc noua mea ciocolata intr-un desert fin, delicat, rapid si simplu. Si cum tocmai ma intorsesem dintr-un periplu prin gradina (care s-a soldat cu un cosulet plin cu fragute parfumate din cale-afara), m-am hotarat pe loc sa trec la treaba si sa pregatesc aceste mici surprize. Eu nu le-am facut foarte dulci, dar voi le puteti adapta dupa gustul propriu. Si daca nu va place ciocolata neagra, o puteti inlocui cu cea preferata.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Mascote cu mousse de fragute

  • 300 grame ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu masa mare de cacao)
  • 250 ml frisca naturala
  • 50 grame fragute
  • 5 grame gelatina
  • 30 ml apa plata
  • zahar pudra dupa gust (eu am folosit 50 grame zahar pudra vanilat)

Preparare Mascote cu mousse de fragute

  1. Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi.
  2. Cu 2/3 din ciocolata topita se tapeteaza 6 forme de briose (restul de ciocolata topita se pastreaza la cald, aceasta reprezinta capacele mascotelor).
  3. Se aseaza un gratar peste un platou/vas care sa permita gratarului sa stea fix.
  4. Formele de briose imbracate in ciocolata se aseaza pe acest grata cu gura in jos (acest procedeu ajuta la imbracarea cat mai uniforma a peretilor formelor).
  5. Vasul cu tot cu grata si formele astfel asezate se dau la rece pentru 10 minute.
  6. Intre timp se hidrateaza gelatina in apa.
  7. Se bate frisca, dupa care se adauga zaharul pudra si fragutele si se mai mixeaza 30 sec. pentru omogenizare.
  8. Gelatina se topeste pe baie de aburi, dar fara sa fiarba, atfel isi pierde capacitatea elasticitatea. Se lasa 5 min. la racorit.
  9. Gelatina lichida se toarna in fir subtire in frisca, amestecand usor cu spatula pentru omogenizare.
  10. Se scot de la rece formele de briose imbracate cu ciocolata si se umplu cu crema obtinuta.

mascote cu mousse de fragute preparare

11. Formele astfel umplute se introduc in congelator pentru 5 min.

12. Dupa scurgerea timpului si intarirea cremei de fragute, se toarna cu grija ciocolata topita, astfel incat mascotele sa fie inchise complet in ciocolata.

mascote cu mousse de fragute preparare1

13. Se reintroduc mascotele la congelator pentru 5 min.

14. Dupa ce mascotele s-au intarit, se scot cu grija din forme (eu am folosit forme din silicon, deci a fost foarte usor) si se aseaza pe grata.

15. Se decoreaza cu restul de ciocolata topita (eu am turnat-o intr-o pungulita careia i-am taiat un varf micut). Mascotele fiind reci, ciocolata se intareste imediat.

mascote cu mousse de fragute preparare2

16. Mascotele astfel obtinute se pastreaza la rece pana in momentul servirii, cand se pot aseza pe hartiute speciale si decora dupa plac.

mascote cu mousse de fragute5

Pofta buna!

Mai multe retete de Adnia puteti gasi pe blogul ei personal retetelemeledragi.com.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • Parfait de cafeaParfait de cafea Ritualul cestii de cafea dimineata nu e ceva constant la mine, cu toate ca, in mod ciudat, imi place […]
  • Dark Chocolate SupremeDark Chocolate Supreme Prajitura cu patima, i-as putea spune urmatoarei retete! Fiindca iubesc patimas ciocolata neagra! Cateva […]
  • VERRINE CU ZMEURA, CIOCOLATA SI CROCANT DE BEZEAVERRINE CU ZMEURA, CIOCOLATA SI CROCANT DE BEZEA Verrine cu zmeura si ciocolata, un desert racoritor E o vara torida si ne topim de la atata caldura. Ca […]
  • Fantezie de varaFantezie de vara Fantezie de vara, un desert in culorile verii Am vazut acest desert, intr-o forma asemanatoare, pe […]
  • moelleux au chocolat 1Moelleux au chocolat Ador moelleux-urile, cu miezul lor lichid, mai ales cand sunt servite calde, alaturi de o cupa de […]
  • Inghetata de ciocolata finaInghetata de ciocolata fina Inghetata de ciocolata, fina, cremoasa, usor de facut Suntem in mijlocul unei veri ce s-a dovedit […]
  • TIRAMISU TRIFLESTIRAMISU TRIFLES Recent am descoperit desertul perfect pentru mine si doresc sa-l impartasesc cu dumneavoastra. Este vorba de […]
  • chocolat souffle, sufleu de ciocolata retetaSufleu de ciocolata Oh là là, un soufflé au chocolat! :) Ne-am obisnuit sa consideram sufleul o adevarata piatra de incercare a […]
  • inghetata de ciocolata-1Inghetata de ciocolata Inghetata am mai facut eu, fara indoiala, dar atat de buna si de cremoasa ca aceasta inghetata de ciocolata […]
  • CuibusoareCuibusoare Un desert care aminteste de celebrele sarailii Am facut luna trecuta cuibusoarele acestea dintr-o foaie […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. marculescu constantina a zis

    Arata foarte bine mascotele tale si mi-am amintit cu drag de aceste prajituri ca erau intr-un timp in cofetarii.
    O sa-mi fac timp sa le pregatesc si eu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *