Papanasi cu dulceata si smantana

24 august, 2011 in categoria deserturi si dulciuri de casa
Buna, dragii mei cititori! Va sa zica, gata si cu vacanta… ca ce-i frumos, nu tine mult, nu-i asa? M-am intors de vreo saptamana, plina de planuri mari, care niciunele nu aveau legatura cu bucataria, ci cu visele mele (foarte, foarte greu de realizat) de a-mi cumpara o casa cat de mica undeva pe un tarm de mare calda si pacatos de albastra, unde smochinii, portocalii si maslinii cresc in salbaticie. Nu va temeti, nu aveti cum sa ma pierdeti prea curand, dupa ce am consultat zeci de pagini imobiliare, am aflat ca frumusetea salbatica costa tare scump, asa ca elanul mi-a pierit si bucataria mea de la Ghiroda a inceput sa-mi para destul de atragatoare. Si cum pe tarmurile pe care cresc portocalii si smochinii nu prea am gustat mancaruri ca la mama acasa, mi-am zis sa incep cu un papricas pe oase de porc (ca sa valorific continutul congelatorului). Si la atat de neaosa mancare evident ca nu se putea decat un desert cu parfum romanesc: papanasi cu dulceata si smantana. In timp ce ii modelam, mi-am dat seama ca nu am consemnat inca pe blog reteta mea de papanasi prajiti, asa incat am hotarat sa reiau de azi postarile, impartasindu-va si voua cum fac eu papanasii.
Papanasi cu dulceata si smantana

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 5-6
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Papanasi Cu Dulceata Si Smantana:

  • 250 de grame de branza de vaci bine scursa de zer
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat (eu am pus zahar vanilat brun, cu vanilie naturala)
  • 2 oua intregi
  • optional, coaja rasa de lamaie
  • in plus: ulei din abundenta pentru prajit (minimum jumatate de litru), faina pentru presarat planul de lucru
  • pentru servit: dulceata dupa gust (eu am folosit de afine, productie proprie), smantana de preferinta nefermentata (sa nu fie acra) care se poate indulci usor cu zahar pudra, zahar pudra, praf de scortisoara (optional)

 

Preparare Papanasi Cu Dulceata Si Smantana:

Intr-un castron se pune branza, se adauga sarea, zaharul vanilat si scortisoara (daca adaugati si coaja rasa de lamaie, acum e momentul). Se adauga si o lingurita de praf de copt.
papanasi cu dulceata si smantana 002
Se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua.
papanasi cu dulceata si smantana 003
Se omogenizeaza ouale si branza, se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat.
papanasi cu dulceata si smantana 004
Cantitatea finala de faina absorbita poate sa varieze usor in functie de marimea oualor, de gradul de umiditate al branzei si de puterea de a ingloba lichid a fainii. Mie mi-au intrat intotdeauna intre 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingura in plus pentru a obtine un aluat care nu nu trebuie sa se lipeasca de maini, dar nici nu trebuie sa fie tare. Se presara planul de lucru cu faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
papanasi cu dulceata si smantana 005
Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi, si 5 bucati mai mici pentru binecunoscutul mot (repet, se pot face din aceeasi cantitate 6 papanasi chiar indestulatori).
papanasi cu dulceata si smantana 006
Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.
papanasi cu dulceata si smantana 007
Pentru prajit, ideal este un vas de fonta sau o cratita cu fundul mai gros. Se toarna in vasul ales uleiul (trebuie sa aiba o adancime in vas de cel putin 5-6 cm.) si se incinge pe foc potrivit pana cand o bucatica mica de aluat plonjata in vas formeaza imediat bule de aer in jurul ei si pluteste deasupra uleiului, apoi se micsoreaza focul. Se prajesc pe rand papanasii pana cand se rumenesc frumos:
papanasi cu dulceata si smantana 010
Se scot papanasii pe hartie absorbanta, indepartand uleiul in exces.
papanasi cu dulceata si smantana 013
Se servesc papanasii calzi, inecati in smantana si garnisiti cu dulceata.
papanasi cu dulceata si smantana 015
Ies pufosi si usori, bine facuti, fara portiuni de aluat crud, cu conditia sa nu fie focul prea iute in timpul prajirii. Pe cat de usor si rapid se fac, pe atat sunt de gustosi. Sfat: pentru a elimina orice posibilitate ca papanasii sa ramana cruzi, se scot din baia de ulei deindata ce au atins gradul de rumenire dorit, se scurg pe servete absorbante de uleiul in exces si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se dau papanasii la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 7-8 minute, apoi se servesc.

 

4.6 based on 43 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Ancuta Draghici

    Deliciosi!!!
    Bine ai revenit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Multumesc, Ancuta :). Au fost intr-adevar foarte buni.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Sara-Mike/100001178972339 Sara Mike

    Deliciosi Laura. Bine ai revenit din vacanta. Vorba ta, ce-i frumos nu tine mult. Pupici!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Multumesc mult, va tuc si va imbratisez!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
  • Filipmihaela1969

    Bine ai revenit Laura draga.Buni papanasii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Multumesc mult, Mihaela. Intr-adevar is buni, da’ nu chiar in fiecare zi, de, is prajiti in litra de ulei! Dar cand si cand, merge sa-ti faci pofta! :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Aziz jamal

    Frumosi motati!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Multumesc mult! ;)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Diana

      Ahmedule , iti plac motatii , ai ?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Zilahi Adela

    Un desert ce imi place tare mult, foarte bun si foarte bine arata! O seara placuta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dorufaur

    m-i sa umplut gura de apa…in 5 minute trec la treaba!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonim

    Încă o dată plăcut surprins de măiastra rețetă oferită nouă, cetitorilor ahtiați de dor românesc. 
    Eu sincer, știam doar de papanași preparați(dietetic) din brânză proaspătă de vaci, gris, ouă(doar gălbănușul), amalgam (divizat în forme ovale cu lingura) opărit în clocotul apei, și în final – oblăduiți în porția din farfurie cu smântînă și țucor(!). 
    Ingăduie-mi să-ți elogiez frumoasa prezentare, – cu versuri din „Predoslovia” lui Păstorel:
    „Nu este cronicar, ci papagal 
    Cel ce repetă cu neruşinare
    Prozaice reţete culinare
    Aşa cum le-a gasit în manual.

    Şi de înfăţişez ca predoslov
    Spre-a obârşi sonetul de istov
    În endecasilab natura moartă,

    Nu-i loc pentru estet să fie trist,
    Căci şi bucataria e o artă
    Atunci când bucatarul e artist!”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Flory

    Bine ai revenit din vacanta,cu forte noi vad si cu bunatati ca la mama acasa !Pupici!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Diana

    Deliciosi ,,motatii” !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Ma bucur ca iti plac, Diana!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://profiles.google.com/dorinabandalac dorina bandalac

    Bine ai revenit , in bucataria ta si in casele noastre , cu bunatati ca la mama acasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Iti multumesc din suflet, Dorina draga!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Madeinue

    Draga Laura,
    Tocmai am facut papanasii, portie dubla normal, si sunt f buni. Multumesc pentru reteta este f buna, la fel ca si restul retetelor tale.
    O duminica placuta si mai racoroasa:))
    Cristina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Draga Cristina, ma bucur mult ca au iesit pe placul tau si al familiei/prietenilor (sau cine te-o fi ajutat sa dai gata 2 portii =)) ). Sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    Bine ai revenit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    Bine ai revenit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Maria

    As dorii si eu o reteta cu papanasi fierti pt.ca am probleme cu colesterolul. In rest, retetele sunt super bune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Tabarnakq

    4 R U N . R O   –   96 locatii de alergat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://blog.compass-adv.net Compass

    Wow, arata delicios! trebuie sa ii incerc si eu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ionut

    Da cam ciudatica reteta eu am facut-o si spre neplacerea mea papanasi nu au iesit asa de pufosi . 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Ionut, nu stiu ce s-a intamplat, ai mei au iesit foarte bine. Vrei si mai pufosi, cresti cantitatea de praf de copt sau bicarbonat de sodiu, dar asta implica si un gust usor ciudatel.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • provincia

    este o reteta nemaipomenita si ma bucur ca am gasit aceste retete ca la mama acasa . felicitari.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Multumesc foarte mult, si eu ma bucur ca m-ai gasit, alaturi de retetele culinare si sper sa mai revii :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/ancaioanamaris Maris Ioana Anca

    mmmmmmmmmmm am sa-l fac trebuie sa iasa bun mai ales ca eu ador papanasi :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dacianal

    azi e randul papanasilor! sper sa iasa buni!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • vali, alex

    super imaginea! Vreau si eu, sper sa iasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Benk S

    Trebuie sa fie minunati la gust asa de fapt cum si arata.Mi-au adus aminte de copilarie.Nu am mai mincat asa ceva de aproape 25 de ani.Cu siguranta sunt un deliciu.Multumesc pt. reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Cu multa placere, e o reteta usoara, sigur iti vor reusi, trebuie doar sa ai graija la temperatura uleiului, nu trebuie sa fie prea fierbinte ca se ard. Daca te incumeti, te astept cu impresii.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Deea_dony98

    Este o reteta foarte buna bravoo ceiei care a inventato

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    Buna Laura ! Incerc si eu niste papanasi ,dar mereu ma incurc cu faina…;am luat o reteta in care faina era la jumatate din cantitatea de branza si mi-au iesit prea moi;apoi am pus faina si au iesit prea tari;ma intreb cum fac in restaurante ca zici ca sunt niste gogosi…Voi incerca reteta ta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

      Tot eu! am reusit o reteta de papanasi  super: 250 gr.branza ,2 oua ,3 linguri faina si 25 gr unt.(am pus si o jum de lingurita de praf de copt) ;fetita mea a cerut portie dubla…cu dulceata de capsuni si frisca de smantana,

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lily

    Ce bine arata! abia astept sa-i fac si eu! :-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lily

    Ce bine arata! abia astept sa-i fac si eu! :-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • no one

    arata super…. doar ceea ce cunosc eu sub numele de papanasi e oarecum departe de reteta prezentata aici, desi poate asemanator. papanasii pe vremea mea erau mereu imbracati intr-o manta de pesmet si erau practic fierti… na oricum nu conteaza. felicitari pentru site!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/koko.rheiner Koko Rheiner

    yami ………. super gustosi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • chemerical_scheme

    Acum i-am luat de pe foc, ii mai astept sa se raceasca putin ca sa-i dichisesc in farfurie. Dulceata nu am mai avut in casa, am uitat sa mai iau de la mama sau de la soacra-mea, asa ca am luat un borcan de 7 lei din LIDL, dulceata de zmeura 50%… na, asta e. Eu ii ”dichisesc” cu smantana, dulceata si frisca. Papanasii sunt desertul meu preferat, trebuie macar in week-end sa pap o portie in oras, daca nu, e jale… merg de minune si cu crema de ciocolata si frisca, iar vara sunt superbi ornati cu frisca, ananas si innecati in crema de ciocolata.
    Sincer, aceasta reteta este si preferata mea, doar ca eu mai pun, pe langa coaja de lamaie, si esenta de lamaie, si nu imi plac cu scortisoara.

    Yam-yam-yam, ma duc sa ma razboiesc cu farfuria…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ana Alexandru Vali

    Va salut din nou! Am revenit pe pagina dumneavoastra dupa o pauza, ce e drept cam lunga! Astazi familia a poftit papanasi! De unde sa iau reteta buna?! Mi-am amintit de “doamna mea” si iata-ma pregatind papanasii! Asteptam nerabdatori rezultatul final! Curand impresii calde!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Guest

      Aici este dovada deliciosilor papanasi pe care tocmai i-am savurat! E minunata reteta! Va multumesc pt reteta! Ma bucur ca de fiecare data va gasesc aici, prin retele postate!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ana Alexandru Vali

    Aceasta e dovada deliciosilor papanasi savurati in dupa-amiaza asta! Super reteta! Va multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • christyansen

    super buni data viitoare o sa fac fierti bv bv bv bv bv

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Andreea

    Sunt in Germania si nu gasesc branza de vaci :( si imi e tare pofta de papanasi…cu ce altceva as putea sa ii fac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Quark, cred. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Andreea

        o sa incerc, multumesc!! :D

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • dorina

    Oare cu ricotta cum ies?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Hm… poate c-ar iesi :) Eventual, daca inlocuiesti branza dulce cu ricotta, adauga si 1 lingura de zeama de lamaie, ricotta nu are aciditate deloc.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Bianca

    Buna ziua! Doresc sa va multumesc in primul rand pentru toate retetele pe care ni le impartasiti, ajutandu-ne si pe noi, cei mai novici in ale gatitului, sa le facm cate o surpriza culinara placuta celor din jur. Am facut in acest weekend papanasii dupa reteta dvs si au iesit……deliciosi!!! Vroiam insa sa va intreb, daca ne puteti spune, in ce magazin, fizic sau online, am putea gasi si noi asemenea farfurii? Mi se par atat de elegante si tare mi-ar placea sa le avem si noi puse pe masa..Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Buna, Bianca, ma bucur mult ca iti plac papanasii, sa va fie d ebine! Farfuriile sunt cumparate din magazinul Auchan, le-am acuma vreo doi ani. Nu sunt de portelan fin, mai degraba dintr-o ceramica, sunt destul de grele, dar au un model frumos, de aceea le-am si luat.

      2013/11/17 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • lavinia

    arata tare bine cred ca in curand o sa ii gatesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Vexy

    Trebuie sa las coca la dospit?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Nu. Numai aluaturile cu drojdie se lasa la dialog.
      Pe 20.07.2014 16:52, “Disqus” a scris:

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)