Prajitura cu merisoare si arahide

Autor:

Reteta de prajitura cu merisoare si arahide o am dintr-o carte cu tarte si prajituri, dar care nu are mentionat autorul.

Atunci cand vad undeva o reteta noua, de regula trebuie sa ma atraga in primul rand ingredientele, apoi imaginea produsului final. Combinatia dintre merisoare, suc de struguri si arahide, impreuna cu poza din cartea de retete mi-au facut cu ochiul imediat si am stiut ca aceasta va urma pe ’’to do list’’.

_DSC6591

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Prajitura cu merisoare si arahide

aluat

  • 125 g faina
  • 25 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt rece

umplutura:

  • 150 g arahide ( eu am folosit sarate dar le-am spalat un pic cu apa rece si le-am lasat apoi la scurs)
  • 125 g merisoare
  • 100 ml suc de struguri de culoare cat mai inchisa
  • 43 g unt moale
  • 2 oua
  • 20 g zahar brun
  • 40 g zahar alb
  • In plus: unt pentru uns forma de prajitura si zahar pudra pentru decor

Preparare Prajitura cu merisoare si arahide

1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se incorporeaza untul rece (taiat cubulete). Ingredientele se framanta bine, apoi se adauga treptat 1-2 linguri de apa rece si se framanta din nou, obtinandu-se un aluat omogen.

Din aluatul obtinut se formeaza un dreptunghi, se inveleste in folie alimentara si se da la rece, pentru o ora. Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Aluat prajitura

2. Pentru umplutura, trebuie sa pregatim arahidele, merisoarele si sucul de struguri.

Pregatirea ingredientelor

Arahidele se toaca nu prea marunt, iar merisoarele se spala, se sterg si apoi se fierb intr-o cratita, pentru aproximativ 5 minute, in sucul de struguri, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Apoi se iau de pe foc si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.

Separat, se topeste untul, apoi se freaca ouale cu zaharul brun si cu cel alb, pana cand acesta se topeste. In compozitie se incorporeaza apoi untul, arahidele si merisoarele.

3. Se scoate din frigider aluatul si se intinde, cu sucitorul, pe o suprafata de lucru presarata cu un strat fin de faina. Se unge cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil (eu am folosit o forma cu diametrul de 13 cm), apoi se aseaza in ea aluatul, nu doar pe fundul formei ci inaltandu-l si pe marginile acesteia. Umplutura se repartizeaza peste aluat si se netezeste cu grija.

_DSC6528

4. Prajitura se coace la o inaltime medie, in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute. La final se scoate din forma, se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Prajitura obtinuta are un aluat fraged, e foarte aromata de la merisoarele fierte in sucul de struguri si are umplutura crocanta, de la arahide.

Sfat: Daca folositi merisoare uscate, atunci micsorati cantitatea de zahar din umplutura.

Prajitura cu merisoare si arahide

Sectiuni:

_DSC6634

_DSC6636

Sa o savurati cu placere!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Oana Igretiu a zis

    Feicitari Simona! O prezentare de exceptie, asa cum ne-ai obisnuit in Grupul nostru. Uite ca ai spart gheata si ai inagurat cu stil noua sectiune a acestui blog minunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *