Inghetata prajita

Autor:

Va propun un desert cu adevarat spectaculos, inghetata delicioasa invelita intr-un invelis crocant… si fierbinte! Probabil ca ati gustat si voi acest desert, prezent in meniul oricarui restaurant chinezesc, eu, oridecate ori am avut prilejul sa iau masa intr-un astfel de local, am profitat de ocazie sa comand inghetata prajita! Datorita unei fete pe care o cunosc sub nick-name-ul Geany, am introdus acesta specialitate chinezeasca pe lista Cuinii banatene!Inghetata prajita

Ingrediente:

  • inghetata dupa preferinta
  • felii de cozonac, panettone, felii de blat etc. ~ socotiti aproximativ 1 felie si 1/2 de cozonac la o portie de inghetata prajita
  • lapte, sirop de fructe, de rom etc.
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 varf de cutit de drojdie deshidratata sau 8 grame de drojdie proaspata
  • apa
  • ulei pentru prajit

Preparare:

Modelati, cu ajutorul dispozitivului cu clesti, cu doua linguri etc. atatea bile de inghetata cate portii de inghetata prajita doriti sa faceti:

inghetata prajita 1

Asezati inghetata astfel modelata intr-o tavita si dati-o la congelator, sa fie intarita foarte bine.

Taiati cozonacul (sau ce folositi, eu am avut 6 felii de cozonac si niste resturi de blat – reteta e un prilej excelent de a recicla resturi de blat, cozonac uscat etc.) in felii:

inghetata prajita 2

Puneti intr-o farfurie adanca siropul (laptele) pe care il veti folosi pentru a insiropa aluatul (eu am folosit sirop de fructe de padure, data viitoare voi face obligatoriu un sirop de rom) si inmuiati feliile:

inghetata prajita 3

Luati felia insiropata in mana, puneti pe ea cate o bila de inghetata:

inghetata prajita 4

Adunati cozonacul insiropat in jurul inghetatei, daca nu e suficient ca sa o acopere, completati cu bucatele insiropate bine. Deasupra farfuriei, strangeti usor in maini bila astfel modelata, pentru a elimina lichidul in exces (nu trebuie sa o „stoarceti”, doar sa nu curga lichidul din ea). Puneti bilele astfel formate pe tavita si dati la congelator, pana se intaresc beton:

inghetata prajita 5

Verificati sa fie bine intarite „pachetele” cu inghetata, inainte de a trece la prajit. Evident, le puteti prepara din timp si pastra la congelator mai multa vreme, pana cand doriti sa le serviti.

Pregatiti un aluat din drojdie, 3 linguri cu varf de faina si atata apa la temperatura camerei cat sa rezulte un aluat ca de clatite, doar o idee mai consistent:

inghetata prajita 6

Bilele congelate se dau prin faina, apoi prin aluatul pregatit:

inghetata prajita 7

Se prajesc in ulei incins din abundenta, intorcandu-le pana se rumenesc pe toate partile:

inghetata prajita 8

Se scot din ulei pe hartie absorbanta:

inghetata prajita 9

Se servesc imediat, cu diverse topinguri sau sosuri pentru inghetata, pudrate cu zahar praf, cu frisca etc.

Print Friendly

Ai incercat aceasta reteta! Incarca o poza cu ce ti-a iesit..

Pentru a putea incarca o poza trebuie sa fi logat.

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

32 Comentarii la "Inghetata prajita"


Vizitator
Potlog Doina
6 aprilie, 2015

multa miere, cu nuci prajite macinate,fistic sau un sos gros de ciocolata,dupa preferinta

Vizitator
Scutelnicu Maria
6 aprilie, 2015

arata bine

Vizitator
Adrian Daminescu
6 aprilie, 2015

Si banuiesc ca se inbraca in miere nu+i asa_

Vizitator
Amalia Maria
6 aprilie, 2015

am incerat reteta si e delicios incercati si voi!

Vizitator
Marina Tanase
6 aprilie, 2015

iami cred ca este delicioasa……..