Cornuri de brutar

Autor:

Buna ziua, dragi privitori ( si mari mancatori ) , transmitem in direct de la Ghiroda, ultimele evenimente din bucataria laurei-laurentiu, care de cateva zile incoace nu conteneste a comite pozna dupa pozna. Ieri – cornuri, azi, cornuri iara! Incercam sa aflam ce oare o determina sa repete aproape zilnic aceste cornuri cu sare, cu ce-o fi atat de deosebita aceasta reteta culinara pe care numai ce-a descoperit-o!

Cornuri de brutar

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Cornuri de brutar:

  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)

 mai trebuie:

  • ulei pentru uns
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra

Preparare Cornuri de Brutar:

Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele, sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba:

aluat de cornuri framantat la masina paine

Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astefl incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde (stins, desigur ) adica intr-un loc ferit de curent, pana cand a ajuns asa ca in poza a doua:

aluat

aluat pentru cornuri cu sare dospit

Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade. Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale:

mingiute1

Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza:

rasuceala

…apoi se rasuceste si se innoada:

inodata

Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie:

inodate

Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati:

aplatizata

Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile:

corn

Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt.

tava

Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se ung cu o pensula fina cornurile:

galbenus

Se presara cu sare grunjoasa (mac, susan, ce va place):

cusare

Se lasa 5-10 minute la loc caldut, sa mai „se dezvolte” in tava”, apoi se dau la cuptorul preincins la 180 de grade (al meu e pe gaz, neventilat) pentru 20-25 de minute:

tava1

incos

Sectiune:

1000095Ies minunat de pufoase si parfumate, aluatul se desface in fasii, coaja e crocanta…un deliciu!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • cornuri aluat cu iaurtCornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece Am reteta acestui aluat pentru cornuri de la sora mea, care la randul ei a gasit-o intr-o revista de pe la […]
  • croissante+si+pateuri+rapide+din+aluat+foetat+024+copyCroissante si pateuri din aluat foetat ultrarapid Un croissant sau un pateu dulce sau sarat ne pica tuturor bine la micul dejun. Aluatul clasic pentru […]
  • cornuri fineCornuri fine N-am mai facut demult cornuri, sau mai degraba demultisor nu v-am propus o reteta de cornuri, familia mea […]
  • crenvursti in aluatCrenvursti in aluat Crenvursi in aluat. Nici nu-mi vine sa cred ca nu m-am invrednicit inca sa public reteta de crenvursti in […]
  • cornuri branzoaseCornuri branzoase Mi se facu dor zilele trecute de ceva branzos... gustos... ba si pufos, pe de-asupra! M-am apucat sa […]
  • cornuri pufoase cu unt~1Cornuri pufoase cu unt Hotararea de a publica reteta de cornuri pufoase cu unt nu imi apartine mie, a ajuns pe blog in urma […]
  • cornuri cu magiun -1Cornuri cu magiun Cornuri cu magiun pentru un mic dejun incantator Cu greu imi pot imagina un start mai frumos al unei zile: […]
  • Placinta cu carne de puiPlacinta cu carne de pui In pragul unei noi saptamani pe care v-o doresc spornica si placuta, vin in fata domniilor voastre cu o noua […]
  • Covrigi cu branza si cascavalCovrigi cu branza si cascaval Tradiționali și foarte savuroși, covrigii sunt printre cele mai îndrăgite gustări sau aperitive românești, […]
  • saratele 1Saratele Sărățele românești, cu cașcaval sau telemea, cu chimen sau cu mac, perfecte cu o țuică bună, cu vin, cu bere […]

Comentarii

  1. Simi a zis

    Pozne din astea să tot comiți :)
    Rețeta e super,ușor de făcut,cu ingrediente la mâna tuturor iar cornurile sunt delicioase și pufoase ,nici nu am apucat sa le scot bine de la cuptor, ca s-au și terminat :)Tura viitoare, porție dublă!!
    Vă mulțumim doamnă dragă, atât pentru rețete cât și pentru melodiile minunate!!
    Paște fericit tuturor!!

  2. Elena a zis

    Buna dimineata, am incercat si eu de cateva ori, dar nu au iesit asa cum arata fotografiile. Nu spun sa nu au iesit buni sar nu asa sa se desfaca foi, foi. Ne poti spune ce faina ai folosit, ce drojdie? te rog!

  3. Diana a zis

    Draga Laura, iti mai amintesti de cornurile Sinaia? Acelea cu coaja crocanta si miez pufos? Nu gasesc nicaieri reteta, ai idee tu care ar fi secretul acelui nemaipomenit corn? Cornul copilariei:) Daca afli te rog mult sa l postezi pe blog. Merci mult pentru retete) te pup

    • lauralaurentiu a zis

      Depinde de amintirile fiecaruia si mai ales depinde la e anume va raportati :). Asa cum veti observa din multe comentarii, cei care au trait varsta copilariei intr-o anumita perioada (printre care ma numar si eu) tanjesc dupa cornurile astea sarate. Sa va fie de bine!

  4. Alina Florian a zis

    Am facut si eu o portie, au iesit….grozave! Desi nu sunt f priceputa la manuit coca, pozele au fost de mare ajutor. Felicitari pentru minunatele retete!

  5. Sidonia Toncean a zis

    Deci….mi-ai dat de lucru draga Laura !!!
    Arata minunat si sunt cornurile pe care le vreau acum !!!
    Dar plec din localitate , asa ca doar saptamana viitoare….
    Multumesc mult, te tzuc !

  6. mariana a zis

    este o reteta ff buna ,va multumesc pt aceste retete minunate ,este prima oara cand va scriu dar va urmaresc de f mult timp,am mai facut si eclere dupa reteta dvs si au iesit super…

  7. a zis

    Au iesit foarte bune, dar coaja foarte mole. Partea crocanta… nu iasa nicicum.
    Poate pt ca sunt la tropic si din cauza umiditatii? Nu prea am succes la paine crocanta, indiferent de reteta. Aveti ceva sugestii?

    Multumesc mult pentru reteta! ♥

    • lauralaurentiu a zis

      S-ar putea sa fie acesta motivul, am auzit si eu ca aluaturile dospite se comporta diferit in astfel de zone. Ma bucur ca ti-au placut, insa. :) Incerc sa citesc si sa ma informez asupra subiectului si sa vin cu o solutie.

  8. dianne arad a zis

    Cornurile sunt delicioase…norocul meu a fost ca am facut portie dubla :P Absolut orice am incercat de aici, mai ales patiserie totul a iesit super bine si totul a fost delicios. Am postat acum pentru ca am tinut sa multumesc pentru retete, pentru pagina ingrijita si astept cu nerabdare in totdeauna retetele noi. Va doresc sarbatori fericite :) Pupici de la Arad

  9. Mihaela a zis

    E a doua oara pe ziua de azi cand le fac, sper sa nu ma mai puna fetele sa mai fac o portie azi… Sunt exceptionale! Felicitari!!!

  10. Anette a zis

    Multumesc frumos pentru reteta.Au iesit absolut superbe cornurile.Nici nu mi-a venit sa cred cat de putina munca am depus pentru a iesi asa minunate!

  11. gabitza a zis

     doamna laura , mama  si vecinii mei s-au mirat de ceea ce am facut eu singura, si vreau sa va multumesc din suflet pentru aceasta reteta. A iesit super gustoase si am presarat zahar peste ele. Un deliciu … pupici

  12. Alina a zis

    D-na Laura, ma incanta acest Blog, si eu sunt Banatana, din Timisoara, plecata in strainatate de 10 ani,si cand am gasit aceste retete mi s-a luminat fata.
    Cornurile sunt geniale,f. fragede si parca nu mai poti sa te opresti din mancat, e deja a treia oara cand la fac si sotul meu e incantat, daca ar fii dupa el, le-ar inlocui zilnic cu painea :), ne amintim de perioada copilariei , cand treceam prin fata brutariei si ne doborau mirosurile alea care nu te lasau sa treci fara sa intri..Multumesc pentru toate retetele si mai ales pt.cele banatene.

    P.S. Ah, reteta de langosi din Iozefin si cea de savarine a facut sa pot rabda inca un an pana sa vin in vizita in Romania :))

  13. Elena Martin a zis

    Foarte bune cornuri mi-au iesit. Am pus trei linguri de zahar in aluat si le-am umplut cu un amestec de scortisoara cu zahar brun.  Scoase din cuptor, au fost un deliciu! Pe cele  care au rams, le-am degustat cu ceai dimineata, nu s-au uscat.
    Multam de reteta,
    Elena Martin

    • lauralaurentiu a zis

      Sa va fie de bine, Elena, ma bucur! Multe persoane mi-au spus deja ca le-au facut dulci, eu nu le-am incercat niciodata altfel decat sarate.

      2012/4/22 Disqus

  14. Anisoara a zis

    Am facut doua portii de cornuri si s-au mancat toate.Au fost foarte gustoase si usor de facut.Atat baietelul meu,cat si sotul le adora.

  15. Diana a zis

    Iti multumesc pentru aceasta reteta minunata de cornuri si…nu numai;)) Toate minunatiile preparate de tine sunt exceptionale.  Aceste cornuri delicioase imi aduc aminte de cornurile copilariei mele, acele super cornuri sinaia, doamne ce bunatate.:)) Acum sunt pe piata o multime de produse dar nimic care sa se compare cu ele. Te pup si ti doresc succes in continuare.:)

    • lauralaurentiu a zis

      Ma bucur mult, draga Diana. Eu nu am gustat cornurile din Sinaia, dar le tin minte pe cele de la „painea casei” din Timisoara,aveau coaja fin-crocanta, subtire, cu cristale de sare iar miezul se desfacea foite-foite. Din pacate, acum nu se mai gasesc in brutarii nici la noi, le-au inlocuit niste cornuri ultramoi si megapufoase, fara niciun gust. In aceste cornuri cu ingrediente simple am reusit sa reproduc o parte din bucuria de care aveam parte in pauzele de scolarita :). Ma bucur mult ca ti-au placut, sa iti fie de bine!

      2012/3/29 Disqus

  16. ariadna_75 a zis

    Sunt dureros de bune,chiar si a doua zi (ca toate retetele tale pe care eu le-am incercat).Le-am facut ieri si a mai ramas unul(devorat de dimineata)astazi prestez din nou.
    Multumiri si pupici de la o banatanca ratacita printre ardeleni

    • lauralaurentiu a zis

      Sa-ti fie de bine :). Incredibil cat de bune si parfumate sunt aceste cornuri din ingrediente atat de simple, nu crezi? :)

  17. anonim a zis

    draga Alina cred ca nici engleza nu stii bine ,incit ca ai inceput deja sa uiti romaneste :) ..sunt in America de 10 ani si nam uitat o boaba parca ieri am plecat din Ro..nustiu cum se face ca altii uita asa repede…

  18. Esterapescar a zis

    Laura,nu glumesc:e ca o epidemie reteta aceasta…am dat-o la 3 prietene si nu se mai pot opri din facut cornuri…..eu o fac de 1 an foarte des si tot nu pot renunta la ea ! Mai ales acum iarna,o fac in fiecare duminica…

    • Anonim a zis

       Estera, ma bucur din tot sufletul ca va sunt pe plac cornurile mele, sa va fie de bine si tie, si prietenelor tale si sper sa mai descoperiti si alte retete pe blogul meu.

  19. Daciana a zis

    Niste cornuri super, mi-au iesit f. bune doar ca mi s-au desfacut… Data viitoare trebuie rulate cu capatul dedesubt! Va multumesc pentru retetele de pe blog, usoare si garantat succes pentru incepatori si avansati deasemenea.

  20. Nikoll-Ct a zis

    Bun gasit Laura!Am facut si eu cornurile tale !Suuuper bune si pufoaaaasee! Le`am umplut cu dulceata ,cu varza:D si am lasat si simple.Ai mei baieti le`au devorat pur si simplu.Multumesc mult pentru reteta!pupici de la mare

    • Anonim a zis

      Nikoll, ma bucur mult ca au fost pe placul tau si al baietilor tai, sa va fie de bine! Multumesc pentru icnredere si te mai astept cu drag!

  21. Emiali a zis

    Adevarate pufosenii ! Imi doresc sa le pregatesc si eu.
    Felicitari pentru blog, retetele sunt deosebite si ceea ce apreciez f mult este faptul ca pasii sunt explicati amanuntit, cu foto, detalii f importante pt mine (si probabil pt multi ),pt ca nu sunt prea experimentata in acest domeniu.
    Multumiri pt postari si pt timpul pe care ni-l acorzi .
    Numai ganduri bune.

  22. Victoria Greuel a zis

    Draga Laura, foarte multe bunatati  am pregatit deja dupe retetele tale, si absolut toate au iesit minunate. Vreau sa-ti multumesc foarte mult si din toata inima.
    Si aceasta reteta o voi pregati cu bucurie.

    Cu drag

    Victoria

    • Anonim a zis

      Iti recomand sa le ungi cu pensula inmuiata in apa simpla, imediat ce le scoti din cuptor. O sa primeasca si putin luciu si un aspect mai finisat, chiar daca nu le ungi cu ou. Succes!

  23. Amarietutza a zis

    Buna ziua. As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar vreau sa ma folosesc de masina de facut paine. Imi puteti recomanda va rog un program? Sa folosesc doar programul de framnatare de 15 min, sau programul de framantare si dospire de 1ora si 30 ,min?
    Multumesc anticipat.
    Marietutza

  24. mery a zis

    sint super de bune…le-am facut de atitea ori in ultimele 2 saptamini ca nu ne saturam….multa sanatate ptr. tine si intrega ta familie.

  25. Alina a zis

     Ceau Laura. Eu locuiesc in America de 14 ani si mie tare dor de cornuri cu sare din romania. Am sa incerc reteta ta. Nu stiu daca o sa-mi iasa ca mia trebuit vreo 15 minute sa citesc si sa inteleg reteta( am inceput sa uit romaneste :( ..) Am avut o intrebare despre „lingurile de supa cu ulei „… Lingurile aici au diferita dimensiune decat alea de la voi. conteaza mult dimensiunile ?

    • Alexsemen a zis

       Alina,
      sincer sa fiu nu inteleg cum ai putut uita limba Romana, eu sunt de 22 de ani plecat si nu am uitat o boaba Romaneste. Este pacat , sau ai fost forte mica cind ai plecat !
      Un sfat : cauta o carte de poezie Romaneasca ( Eminescu sau Toparceanu sau.. ) si citeste zilnic o poezie, este singurul medicament impotriva uitarii limbii materne!
      Eu deabia am in trat pe site acestei doamne mare mestera in minuni culinare si voi incerca sa reproduc minunile ei.
      De ce !!??
      Mi-am adus aminte de cornurile ce le cumparam de la „Paine”in drum de la scoala sau spre scoala prin anii ’60. Cornuri buine ca acelea , zau ca ca nu am gasit pe tot pamintul.
      Poate stimata naostra matroana culinara ma va ajuta sa reiterez acele experinete unice si de neuitat de acum 50 de ani. Deh, nostalgii !
      ce frumoasa si simpla era lumea pe atunci. Si paine negra pe cartela era o adevarata ,minune, nici macar la nemti nu am gasit asemenea bunatate, dar probabil ca se explica prin aceea ca graul era grau si nu BS Monsanto din USA, ca acum !

  26. Atl_luca a zis

    …felicitari lauralaurentiu.Am ajuns aici din intamplare iar acum nu ma mai dau dusa!O incantare pentru ochi bucatele tale,si sunt sigura-si pentru papilele gustative!Felicitari!

  27. ioana a zis

    mmm…arata delicios:)….parca deja si simt mirosul lor imbietor,ca si in diminetile de scoala cand treceam prin fata brutariei si aproape niciodata nu rezistam mirosului lor placut.Cu sau fara umplutura,doar sarate,cred ca sunt absolut minunate!! le fel ca si tine Laura:) si retetele tale de altfel care mie una imi sunt de foarte mare ajutor atunci cand n-am nici o idee ce o s gatesc a doua zi:) Multa sanatate si la cat mai multe retete:)

    P.S: chiar maine planuiesc sa le fac si sper sa imi iasa la fel ca ale tale:)

    • Anonim a zis

      @Sidonia Nicula, iti multumesc mult, ma voi stradui sa nu imi dezamagesc cititorii in viitor. Ma bucur ca iti plac aceste cornuri.

  28. Marcela a zis

    Da, le-am facut dar in portie dubla fiindca imi cunosc familia…au iesit super pufoase si foarte buneeeeee !!!! Chiar daca nu am avut susan , mac sau rahat, asa simple de tot si au fost grozave . Multumesc Laura !

  29. Marcela a zis

    Musai sa le fac, asa is de faine ! Doar ca acuma numa ce am framantat niste crovne de aia ma hodin pe blogul tau. Oricum nu trece saptamana asta si le fac, multumita tie Laura.

  30. Ana a zis

    Laura, multumesc pentru reteta, sunt delicioase! Le-am facut de doua ori, au iesit nemaipomenite! Eu le-am facut de post, fara ou deasupra, am pus apa si putin zahar si le-am umplut cu gem.

    Multa sanatate si numai bine!

    Ana

  31. Mariana a zis

    MAMA, CE BUNE! SI MIE, O NEPRICEPUTA, MI-AU IESIT FIX! MI-A FOST FRICA CA TREBUIE SA LE ARUNC, CA NU-MI REUSESC. LE MANANC ACUM IMEDIAT CU LAPTE, MULTUMESC, MULTUMESC! DUMNEZEU SA VA DEA MULTA MULTA SANATATE!

  32. Ioana a zis

    anonymus improvizeaza ceva, umplele cu ceva :) aici la mine se fac ceva cornuri asemanatoare si se umplu cu sunca si cascaval, sunt f bune :D Laura crezi ca ar merge umplutura asta si la cornurile tale frumoase? iti urmaresc blog-ul cu mult drag, imi place tot ce gasesc aici :) te pup si spor in continuare :*

  33. Iulia a zis

    Laura……………..am facut azi cornurile de brutar…pe foaia intinsa am presarat susan , magiun deb prune apoi le-am uns cu ou si am presarat din nou susan , au papat 5 dintre vecini mei , au iesit supercalifrafilisticexpialidoisen………..te pupacesc ,iulia Resita

      • Nico a zis

        Buna seara!
        Doamna Laura,
        reteta de cornuri este superba de la primele ingrediente pana la ultima inghititura din ele.Le fac copiilor si sotului o zi da una nu,sunt deosebite.

  34. maria a zis

    este de de inteles cum se innoada acest aluat ….de rulat e lesne de inteles si de vazut , de rasucit asa ca melcul se poate ..insa daca un capat este deja in interior ……………….cum vine asta cu rasucit si innodat …………poza finala cu innodatul nu serveste la nimic ….sincera sa fiu ..nu am facut ..insa am mancat si nu odata ………….sunt fara nici un D-zeu , nu au gust ….e un fel de paine altfel ..pot fi bune pt copii pt ca nu sunt chimizate si nu au zahar si sare multa ca cele din comert

    • Anonim a zis

      maria, e parerea ta :). Nu le-ai facut, nici nu trebuie. Nu iti plac, nu te-mbie nimeni. Esti nemultumita de textul postarii mele, ti se pare ca (sa te citez): „este de de inteles” – crede-ma ca si mie mi se pare cam greu de inteles comentariul tau.

      • maria a zis

        in loc sa faceti misto de cititor ….pt o simpla repetitie la tastare a lui „de ” ………mult mai bine era daca se vedea in imagini …cum poti sa innozi acest aluat rulat ………………nu e doar parerea mea ca e o alta forma de paine dupa cum se poate citi si in alt comentariu de aici ………………msc de raspunsul in doi peri !

      • Anonim a zis

        Maria, ma silesti sa ma repet si nu-mi place deloc :), dar: daca nu iti plac, nu te obliga nimeni sa le faci, nici sa ma citesti nu e musai. Prin innodat m-am referit la faptul ca se infunda un capat prin mijloc si se scoate prin partea cealalta, ca si cum ai face un nod, da. In alt comentariu de aici s-o fi citind ca sunt pur si simplu paine, dar ce zici de cele 10 pagini de comentarii elogioase de pe culinarpunctro, unde am postat reteta asta, uite aici: http://www.culinar.ro/forum/co…/. Sau alea nu conteaza, importantata este parerea ta si a unei singure persoane, dintre altele sute, care iti da tie dreptate, nu? Incerc sa nu iau pe nimeni la misto, doar ma miram cum atata lume ma intelege perfect, dar tu consideri textul meu ambiguu. Imi rezerv parerea de a mi se fi parut si mie comentariul tau cam dificil de procesat, la fel si punctele alea imposibil de numarat cu care iti impodobesti mesajele, ca sens, scuze, nu au, nu s-a inventat inca un atare semn de punctuatie.

      • maria a zis

        „Prin innodat m-am referit la faptul ca se infunda un capat prin mijloc si se scoate prin partea cealalta, ca si cum ai face un nod” , atat era necesar de scris , in rest oamenii au dreptul sa exprime opinii despre continutul blogului , fie ele elogioase sau nu, restul este polemica fara rost ! O zi pentru un raspuns la obiect , cam mult !

      • Anonim a zis

        Posibil, nu uita ca oamenii se exprima pe acest blog pe cheltuiala mea,
        inclusiv cei ca si tine. Suntem pe punct ro, in caz ca nu ai observat.

        2011/2/12 Disqus

      • a zis

        draqa de tine!pe lanqa faptul ca reteta e foarte buna si foarte bine explicata mai primesti si cadouri speciale…nu-i nimic noi sa fim sanatosi trece si asta,nu?eu personal am incercat reteta de nu stiu cate ori si simpla si cu umplutura si au iesit perfecte!sa fi sanatoasa si sa ne incanti cu cat mai multe retete qresite ca asta!

    • ester a zis

      Daca exista un lucru fara D-zeu ,esti tu acela…sunt niste cornuri ff bune,pt cei ce mai pricep cate ceva si au bunavointa sa incerce sa le faca inainte de a comenta.! Se vede de la inceput ,comentariul vadit rautacios….Nu este nimeni curios de asa comentarii,ai face mai bine sa le pastrezi pt.tine…..

    • Marinela a zis

      maria tu de unde esti? tata-l meu a fost brutar si ne aducea cornurile astea super erau cu sare, mac, nuca, rahat , daca tie nu iti plac nu inseamna ca nu-s bune.

  35. Laura Godja a zis

    super reteta, mi-am notat-o, am s-o incerc curand, doar ca voi face portie dubla, la cum arata si cred ca sunt si delicioase, pufoase,mmmmmmm.bravo laura.

    • Anonim a zis

      Astea, fara lipsa de modestie, au devenit deja clasice ale cuinii banatene :). Cred ca e cea mai minunata gaselnitza ce mi-a trecut prin cap, iti doresc mult succes si te astept cu impresii.

  36. Anonymous a zis

    Cele mai pufoase si bune cornuri!!!!!!!!!! Acuma le-am scos si bineinteles ca am si mincat vreo 3 pina acuma.Miroase in toata casa asa de fain.Laura inca o data nota 10!!!!Dumnezeu sa te Binecuvinteze in continuare cu tot ce ai nevoie!!!! CRACIUN FERICIT cu DOMNUL NOSTRU ISUS CRISTOS!!!!! Carolina.

  37. esty a zis

    Sunt cele mai bune cornuri pe care le-am mancat vreodata!Foarte simplu de facut,de cand le-am descoperit nu ma mai pot oprii sa le fac,pentru ca ambii copii cand intreb ce prajitura vor ,spun: cornulete cu finetti.Fac si cu sare si pun si chimen deasupra ,si fac si cu finetti.In loc de apa pun lapte.Multumesc pt.aceasta reteta deosebita si astept si altele la fel de simple si bune….,

  38. lauralaurentiu a zis

    Mihaela, merge sale faci cu faina integrala, le-am facut si eu, si alte prietene ale mele. Ma bucur mult ca ti-au placut, sa iti fie de bine!

  39. Anonymous a zis

    excelenta reteta, mi-au iesit super! de mult cautam o astfel de reteta de cornuri cu miezul "rotund" asa cum le gaseam la brutarie in copilarie :-);
    secretul sta in felul in care se ruleaza si impacheteaza aluatul si doar pe blogul asta mi-a fost dezvaluit :-)
    am facut ieri o tava, am facut si azi de dimineata :-)
    vreau sa incerc si varianta cu faina integrala…ca sa nu-mi sabotez singura silueta :-)
    multumesc pt reteta!
    Mihaela

  40. laura laurentiu a zis

    K.C. – iti multumesc mult pentru aprecieri, chiar daca nu sunt pe deplin meritate, sunt convinsa ca exista persoana cu mult mai pricepute decat mine. Te pot, insa, asigura, ca totul e facut cu multa dragoste si grija! Te mai astept cu drag!

  41. K.C. a zis

    Toate preparatele de aici arata minunaaaat. Cel mai bun bucatar din cati am vazut. Dupa ce am admirat 20-25 de preparate imi ploua in gura. Felicitari pentru initiativa si merci de idei si sfaturi SI mai ales retete exemplificate.

  42. Diana a zis

    Sunt entuziasmata de retete tale,mai ales cele de foietaj si aluat.Sunt incredibile.De mult timp caut retete pt aluat si foietaj,pt ca imi place sa pregatesc totul in bucataria mea,cu toate ca e mai usor sa cumperi foietajul direct gata sau cornurile.Dar nu se compara cand ii dau fetitei mele un corn facut de mine,proaspat iesit din cuptor,si unul cumparat de la brutaria de la colt.Am facut intro noapte aceste cornuri,au iesit extraordinar,foarte pufoase si crocante la exterior.Acum fac si merdenele ,sper sa iasa si acelea la fel de bune si frumoase ca ale tale.Multumesc

  43. Doru a zis

    Am revenit, că, deh, nu mai pot sta departe de acest blog:). De data asta am o întrebare (de amator): la reţeta de cornuri, apa călduţă se poate înlocui cu lapte? Bănuiesc că ar ieşi mai gustoşi, dar ies la fel de pufoşi?

  44. Anonymous a zis

    Laura cind ma uit aici la cornurile tale imi amintesc de copilarie cind in pas=uza fugeam si luam 4 cornuri de 1 leu.aceste sint exact ca si acelea sigur trebuiesc incercate

  45. laura laurentiu a zis

    Dana draga, ma bucur din suflet! Stii de ce? Reusita ta la intinsul aluatului paturatei si placintei intinse imi demonstreaza ca am explicat bine procedeul – mai migalos – al acestor preparate. Am in plan o emisiune culinara la TEN. Poate, poate…

  46. Dana a zis

    Draga Laura,
    Sunt noua intr-ale bucataritului pe internet (doar pentru inspiratie), dar am ceva ani de bucatarit la activ. Eu sunt din regat (stii la ce ma refer), dar de 5 ani m-am mutat in Banat cu sotul si fetita. Am invatat de la bunica (ea e din Caras) sotului mancaruri si prajituri pe care nici macar nu le-am visat dar sa le mai fac. Singurul meu of a fost ca inainte sa plece dintre noi a uitat sa ma invete cum sa fac „paturata”. Si am gasit-o aici, la tine, ca si „placinta intinsa”. De atunci nu mai contenesc sa o fac pofticiosilor mei. Te-am prins acum cateva zile (in timp ce bucataream ceva,bineinteles) pe postul tv TEN. A mers de minune reteta de paturata cu cantecul banatean. Abia astept sa aflu cu ce bunatati ne mai delectezi.

  47. laura laurentiu a zis

    Anonimule care ai facut cornurile si crezi ca sunt tare bune – ceea ce sunt, confirm cu mana pe inima, sa iti fie de bine! Ma bucur mult ca ti-au placut!

  48. Anonymous a zis

    Salut Laura,
    Am facut si eu aceste cornuri si ce pot sa spun este ca, sunt cele mai bune cornuri pe care l-am mincant pina acum.
    Multam frumos pt reteta

  49. Piperlina a zis

    Buna Laura…azi am prestat si eu cornurile…si…au iesit foarte bune!…am facut jumatate de aluat cornuri..mai sarate putin si cu un cubulet de margarina…inauntru..si a 2-a jumatate cu ciocolata….multumesc pt reteta…eu am preluat-o de la amalia..de pe blog…dar am „venit” sa vad si sursa de inspiratie…si te asigur ca o sa te mai „vizitez”…numai bine!…:*

  50. laura laurentiu a zis

    Ma mira ce spui: cum pot sa nu aiba gust „sarat” niste „cornuri cu sare” ? Cum sa nu se simta sarea, cand ai pus si in aluat si ai presarat si deasupra? Cornurile astea au fost prestate de cel putin 20 fete si aceasta obiectie o aud pentru prima data. Nu te contrazic, dar cred ca are legatura cu gustul tau – probabil iti place un gust mai puternic, stii cum e vorba „de gustibus non disputandum est”

  51. Anonymous a zis

    Buna, am executat si eu cornurile, au iesit spectaculos de frumoase si crocante, dar n-au nici un gust, nici sarat ..nici dulce..nici o aroma etc..:(

Alte referințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *