Cautare in site
x inchide
cornuri+de+brutar+cu+sare1

Cornuri de brutar

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 01.02.2009
Rating
4.9
(205)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(205)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

139 comentarii la Cornuri de brutar

  1. Mihaela spune:

    La mulți ani! Toate rețetele de la tine pe care le-am încercat sunt pe gustul meu. La fel și modul în care le prezinți, vocea, tonul…

  2. Aida spune:

    Delicioase.Multumesc Laura Laurențiu.

  3. Corina spune:

    Ușor de făcut,ușor de mâncat și le pot repeta in orice zi ,chiar și de post fără a le unge cu ou!multumesc D-na minunata,datorită multor retete de pe pagina Retete cu Laura Laurentiu am încântat familia ,prietenii din jurul meu și nu in ultimul rând pe mine!

  4. Cristina spune:

    Absolut excelente! Multumesc Laura! Ne-am indragostit de aceste cornuri, si cum in Australia unde traim noi, nu sunt, ne plac super mult!

  5. Belem spune:

    Ador croasantele, săptămâna trecută am făcut câteva cu familia mea. Vă mulțumim că ne-ați împărtășit aceste rețete.

  6. Zita spune:

    Rețeta excelenta ……..poți minca cornurile goale ……..mi-au ieșit perfect ……mulțumesc pt rețeta

  7. Andrea spune:

    Extraordinara reteta!

  8. Laura spune:

    Minunate aceste cornuri! Seamana cu cele care se vindeau la cofetaria Dallas din zona Dambovita.
    Noi le adoram si le facem mereu.
    Multumim!

  9. Claudia Adriana spune:

    Stimată doamnă, foarte bune aceste cornuri. Ușor de făcut și gustoase rău. Mulțumesc pentru rețetă!

  10. Ana spune:

    Bună, am făcut cornulețele și au fost senzație.
    Un secret sa rămână și a doua zi moi??? A mai rămas jumătate dintr-un corn (din 12 ?) și era foarte tare a doua zi. Mulțumesc

  11. Elena spune:

    Draga Laura, multumesc foarte mult pentru reteta, nici nu leam vazut nici nu auzisem de ele. Dar din momentul cand leam vazut pe pagina ta, pur si simplu ma-u fermecat. Am facut din start portie dubla. Au iesit foarte, foarte bune din toate punctele de vedere. Excelente! Copiii mi-a zis ca trebuie sa le fac mereu, caci sunt prea bune☺️! Multumesc inca o data!Multa sanatate si sarbatori fericite!!!

  12. Simona spune:

    Buna,nu am inteles,,4 linguri de dupa pline cu ilei,,arata superb!

  13. Simi spune:

    Pozne din astea să tot comiți :)
    Rețeta e super,ușor de făcut,cu ingrediente la mâna tuturor iar cornurile sunt delicioase și pufoase ,nici nu am apucat sa le scot bine de la cuptor, ca s-au și terminat :)Tura viitoare, porție dublă!!
    Vă mulțumim doamnă dragă, atât pentru rețete cât și pentru melodiile minunate!!
    Paște fericit tuturor!!

  14. Elena spune:

    Buna dimineata, am incercat si eu de cateva ori, dar nu au iesit asa cum arata fotografiile. Nu spun sa nu au iesit buni sar nu asa sa se desfaca foi, foi. Ne poti spune ce faina ai folosit, ce drojdie? te rog!

  15. Roxana spune:

    O reteta excelenta!!!A iesit un aluat exact ca cel de patiserie!Multumim!!!

  16. Diana spune:

    Draga Laura, iti mai amintesti de cornurile Sinaia? Acelea cu coaja crocanta si miez pufos? Nu gasesc nicaieri reteta, ai idee tu care ar fi secretul acelui nemaipomenit corn? Cornul copilariei:) Daca afli te rog mult sa l postezi pe blog. Merci mult pentru retete) te pup

  17. Anonim spune:

    Mersi pt reteta. Au iesit asa cum trebuiau, dar parca nu au o aroma faina de corn ci mai degraba de painica.

    • lauralaurentiu spune:

      Depinde de amintirile fiecaruia si mai ales depinde la e anume va raportati :). Asa cum veti observa din multe comentarii, cei care au trait varsta copilariei intr-o anumita perioada (printre care ma numar si eu) tanjesc dupa cornurile astea sarate. Sa va fie de bine!

  18. Simona S. spune:

    excelenta reteta! va multumesc mult. Le-am facut in seara aceasta si sunt delicioase! :D

  19. Alina Florian spune:

    Am facut si eu o portie, au iesit….grozave! Desi nu sunt f priceputa la manuit coca, pozele au fost de mare ajutor. Felicitari pentru minunatele retete!

  20. RALUCA spune:

    SUNT FOARTE BUNE!!! ETETELE TALE SUNT MINUNATE!

  21. Sidonia Toncean spune:

    Deci….mi-ai dat de lucru draga Laura !!!
    Arata minunat si sunt cornurile pe care le vreau acum !!!
    Dar plec din localitate , asa ca doar saptamana viitoare….
    Multumesc mult, te tzuc !

  22. Gabriela Ramona spune:

    Super bune cornurile. Le recomand cu toata increderea.

  23. mariana spune:

    este o reteta ff buna ,va multumesc pt aceste retete minunate ,este prima oara cand va scriu dar va urmaresc de f mult timp,am mai facut si eclere dupa reteta dvs si au iesit super…

  24. Oli Rusu spune:

    Au iesit foarte bune, dar coaja foarte mole. Partea crocanta… nu iasa nicicum.
    Poate pt ca sunt la tropic si din cauza umiditatii? Nu prea am succes la paine crocanta, indiferent de reteta. Aveti ceva sugestii?

    Multumesc mult pentru reteta! ♥

    • lauralaurentiu spune:

      S-ar putea sa fie acesta motivul, am auzit si eu ca aluaturile dospite se comporta diferit in astfel de zone. Ma bucur ca ti-au placut, insa. :) Incerc sa citesc si sa ma informez asupra subiectului si sa vin cu o solutie.

  25. dianne arad spune:

    Cornurile sunt delicioase…norocul meu a fost ca am facut portie dubla :P Absolut orice am incercat de aici, mai ales patiserie totul a iesit super bine si totul a fost delicios. Am postat acum pentru ca am tinut sa multumesc pentru retete, pentru pagina ingrijita si astept cu nerabdare in totdeauna retetele noi. Va doresc sarbatori fericite :) Pupici de la Arad

  26. Mihaela spune:

    E a doua oara pe ziua de azi cand le fac, sper sa nu ma mai puna fetele sa mai fac o portie azi… Sunt exceptionale! Felicitari!!!

  27. Anette spune:

    Multumesc frumos pentru reteta.Au iesit absolut superbe cornurile.Nici nu mi-a venit sa cred cat de putina munca am depus pentru a iesi asa minunate!

  28. gabitza spune:

     doamna laura , mama  si vecinii mei s-au mirat de ceea ce am facut eu singura, si vreau sa va multumesc din suflet pentru aceasta reteta. A iesit super gustoase si am presarat zahar peste ele. Un deliciu … pupici

  29. Alina spune:

    D-na Laura, ma incanta acest Blog, si eu sunt Banatana, din Timisoara, plecata in strainatate de 10 ani,si cand am gasit aceste retete mi s-a luminat fata.
    Cornurile sunt geniale,f. fragede si parca nu mai poti sa te opresti din mancat, e deja a treia oara cand la fac si sotul meu e incantat, daca ar fii dupa el, le-ar inlocui zilnic cu painea :), ne amintim de perioada copilariei , cand treceam prin fata brutariei si ne doborau mirosurile alea care nu te lasau sa treci fara sa intri..Multumesc pentru toate retetele si mai ales pt.cele banatene.

    P.S. Ah, reteta de langosi din Iozefin si cea de savarine a facut sa pot rabda inca un an pana sa vin in vizita in Romania :))

  30. Elena Martin spune:

    Foarte bune cornuri mi-au iesit. Am pus trei linguri de zahar in aluat si le-am umplut cu un amestec de scortisoara cu zahar brun.  Scoase din cuptor, au fost un deliciu! Pe cele  care au rams, le-am degustat cu ceai dimineata, nu s-au uscat.
    Multam de reteta,
    Elena Martin

    • lauralaurentiu spune:

      Sa va fie de bine, Elena, ma bucur! Multe persoane mi-au spus deja ca le-au facut dulci, eu nu le-am incercat niciodata altfel decat sarate.

      2012/4/22 Disqus

  31. Anisoara spune:

    Am facut doua portii de cornuri si s-au mancat toate.Au fost foarte gustoase si usor de facut.Atat baietelul meu,cat si sotul le adora.

  32. Diana spune:

    Iti multumesc pentru aceasta reteta minunata de cornuri si…nu numai;)) Toate minunatiile preparate de tine sunt exceptionale.  Aceste cornuri delicioase imi aduc aminte de cornurile copilariei mele, acele super cornuri sinaia, doamne ce bunatate.:)) Acum sunt pe piata o multime de produse dar nimic care sa se compare cu ele. Te pup si ti doresc succes in continuare.:)

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult, draga Diana. Eu nu am gustat cornurile din Sinaia, dar le tin minte pe cele de la „painea casei” din Timisoara,aveau coaja fin-crocanta, subtire, cu cristale de sare iar miezul se desfacea foite-foite. Din pacate, acum nu se mai gasesc in brutarii nici la noi, le-au inlocuit niste cornuri ultramoi si megapufoase, fara niciun gust. In aceste cornuri cu ingrediente simple am reusit sa reproduc o parte din bucuria de care aveam parte in pauzele de scolarita :). Ma bucur mult ca ti-au placut, sa iti fie de bine!

      2012/3/29 Disqus

  33. ariadna_75 spune:

    Sunt dureros de bune,chiar si a doua zi (ca toate retetele tale pe care eu le-am incercat).Le-am facut ieri si a mai ramas unul(devorat de dimineata)astazi prestez din nou.
    Multumiri si pupici de la o banatanca ratacita printre ardeleni

    • lauralaurentiu spune:

      Sa-ti fie de bine :). Incredibil cat de bune si parfumate sunt aceste cornuri din ingrediente atat de simple, nu crezi? :)

  34. anonim spune:

    draga Alina cred ca nici engleza nu stii bine ,incit ca ai inceput deja sa uiti romaneste :) ..sunt in America de 10 ani si nam uitat o boaba parca ieri am plecat din Ro..nustiu cum se face ca altii uita asa repede…

  35. Esterapescar spune:

    Laura,nu glumesc:e ca o epidemie reteta aceasta…am dat-o la 3 prietene si nu se mai pot opri din facut cornuri…..eu o fac de 1 an foarte des si tot nu pot renunta la ea ! Mai ales acum iarna,o fac in fiecare duminica…

    • Anonim spune:

       Estera, ma bucur din tot sufletul ca va sunt pe plac cornurile mele, sa va fie de bine si tie, si prietenelor tale si sper sa mai descoperiti si alte retete pe blogul meu.

  36. Poppteo spune:

    Buna ziua

    am facut azi aceste cornuri, excelente si usor de facut. multumiri pt reteta. 

  37. Daciana spune:

    Niste cornuri super, mi-au iesit f. bune doar ca mi s-au desfacut… Data viitoare trebuie rulate cu capatul dedesubt! Va multumesc pentru retetele de pe blog, usoare si garantat succes pentru incepatori si avansati deasemenea.

  38. Nikoll-Ct spune:

    Bun gasit Laura!Am facut si eu cornurile tale !Suuuper bune si pufoaaaasee! Le`am umplut cu dulceata ,cu varza:D si am lasat si simple.Ai mei baieti le`au devorat pur si simplu.Multumesc mult pentru reteta!pupici de la mare

    • Anonim spune:

      Nikoll, ma bucur mult ca au fost pe placul tau si al baietilor tai, sa va fie de bine! Multumesc pentru icnredere si te mai astept cu drag!

  39. Emiali spune:

    Adevarate pufosenii ! Imi doresc sa le pregatesc si eu.
    Felicitari pentru blog, retetele sunt deosebite si ceea ce apreciez f mult este faptul ca pasii sunt explicati amanuntit, cu foto, detalii f importante pt mine (si probabil pt multi ),pt ca nu sunt prea experimentata in acest domeniu.
    Multumiri pt postari si pt timpul pe care ni-l acorzi .
    Numai ganduri bune.

  40. Victoria Greuel spune:

    Draga Laura, foarte multe bunatati  am pregatit deja dupe retetele tale, si absolut toate au iesit minunate. Vreau sa-ti multumesc foarte mult si din toata inima.
    Si aceasta reteta o voi pregati cu bucurie.

    Cu drag

    Victoria

  41. Dana_elena2001 spune:

    Buna,
    Cornurile arata super. As vrea sa le incerc dar fara sa le ung cu ou. Sa fie de post.Sper sa-mi iasa.

    • Anonim spune:

      Iti recomand sa le ungi cu pensula inmuiata in apa simpla, imediat ce le scoti din cuptor. O sa primeasca si putin luciu si un aspect mai finisat, chiar daca nu le ungi cu ou. Succes!

  42. Amarietutza spune:

    Buna ziua. As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar vreau sa ma folosesc de masina de facut paine. Imi puteti recomanda va rog un program? Sa folosesc doar programul de framnatare de 15 min, sau programul de framantare si dospire de 1ora si 30 ,min?
    Multumesc anticipat.
    Marietutza

  43. mery spune:

    sint super de bune…le-am facut de atitea ori in ultimele 2 saptamini ca nu ne saturam….multa sanatate ptr. tine si intrega ta familie.

  44. Alina spune:

     Ceau Laura. Eu locuiesc in America de 14 ani si mie tare dor de cornuri cu sare din romania. Am sa incerc reteta ta. Nu stiu daca o sa-mi iasa ca mia trebuit vreo 15 minute sa citesc si sa inteleg reteta( am inceput sa uit romaneste :( ..) Am avut o intrebare despre „lingurile de supa cu ulei „… Lingurile aici au diferita dimensiune decat alea de la voi. conteaza mult dimensiunile ?

    • Anonim spune:

      Alina, 40 de ml. de ulei, cam atat trebuie sa pui la reteta asta. Mult succes, te astept cu impresii.

    • Alexsemen spune:

       Alina,
      sincer sa fiu nu inteleg cum ai putut uita limba Romana, eu sunt de 22 de ani plecat si nu am uitat o boaba Romaneste. Este pacat , sau ai fost forte mica cind ai plecat !
      Un sfat : cauta o carte de poezie Romaneasca ( Eminescu sau Toparceanu sau.. ) si citeste zilnic o poezie, este singurul medicament impotriva uitarii limbii materne!
      Eu deabia am in trat pe site acestei doamne mare mestera in minuni culinare si voi incerca sa reproduc minunile ei.
      De ce !!??
      Mi-am adus aminte de cornurile ce le cumparam de la „Paine”in drum de la scoala sau spre scoala prin anii ’60. Cornuri buine ca acelea , zau ca ca nu am gasit pe tot pamintul.
      Poate stimata naostra matroana culinara ma va ajuta sa reiterez acele experinete unice si de neuitat de acum 50 de ani. Deh, nostalgii !
      ce frumoasa si simpla era lumea pe atunci. Si paine negra pe cartela era o adevarata ,minune, nici macar la nemti nu am gasit asemenea bunatate, dar probabil ca se explica prin aceea ca graul era grau si nu BS Monsanto din USA, ca acum !

  45. Diana spune:

    sotul meu s-a ocupat de ele si a pus niste miere deasupra… bune de tot!!!!!!!!!!

  46. Atl_luca spune:

    …felicitari lauralaurentiu.Am ajuns aici din intamplare iar acum nu ma mai dau dusa!O incantare pentru ochi bucatele tale,si sunt sigura-si pentru papilele gustative!Felicitari!

  47. ioana spune:

    mmm…arata delicios:)….parca deja si simt mirosul lor imbietor,ca si in diminetile de scoala cand treceam prin fata brutariei si aproape niciodata nu rezistam mirosului lor placut.Cu sau fara umplutura,doar sarate,cred ca sunt absolut minunate!! le fel ca si tine Laura:) si retetele tale de altfel care mie una imi sunt de foarte mare ajutor atunci cand n-am nici o idee ce o s gatesc a doua zi:) Multa sanatate si la cat mai multe retete:)

    P.S: chiar maine planuiesc sa le fac si sper sa imi iasa la fel ca ale tale:)

  48. exceptionale !!! sa va dea Dumnezeu sanatate ca ne impartasiti si noua din experienta dvs. culinara

    • Anonim spune:

      @Sidonia Nicula, iti multumesc mult, ma voi stradui sa nu imi dezamagesc cititorii in viitor. Ma bucur ca iti plac aceste cornuri.

  49. Marcela spune:

    Da, le-am facut dar in portie dubla fiindca imi cunosc familia…au iesit super pufoase si foarte buneeeeee !!!! Chiar daca nu am avut susan , mac sau rahat, asa simple de tot si au fost grozave . Multumesc Laura !

  50. Marcela spune:

    Musai sa le fac, asa is de faine ! Doar ca acuma numa ce am framantat niste crovne de aia ma hodin pe blogul tau. Oricum nu trece saptamana asta si le fac, multumita tie Laura.

  51. Eu spune:

    marie draga da’ ….tare proasta mai esti……..

  52. Ana spune:

    Laura, multumesc pentru reteta, sunt delicioase! Le-am facut de doua ori, au iesit nemaipomenite! Eu le-am facut de post, fara ou deasupra, am pus apa si putin zahar si le-am umplut cu gem.

    Multa sanatate si numai bine!

    Ana

  53. Mariana spune:

    MAMA, CE BUNE! SI MIE, O NEPRICEPUTA, MI-AU IESIT FIX! MI-A FOST FRICA CA TREBUIE SA LE ARUNC, CA NU-MI REUSESC. LE MANANC ACUM IMEDIAT CU LAPTE, MULTUMESC, MULTUMESC! DUMNEZEU SA VA DEA MULTA MULTA SANATATE!

  54. Ioana spune:

    anonymus improvizeaza ceva, umplele cu ceva :) aici la mine se fac ceva cornuri asemanatoare si se umplu cu sunca si cascaval, sunt f bune :D Laura crezi ca ar merge umplutura asta si la cornurile tale frumoase? iti urmaresc blog-ul cu mult drag, imi place tot ce gasesc aici :) te pup si spor in continuare :*

  55. Iulia spune:

    multi pupicei de la toti vecini mei ,te iubim ! iulia

  56. criss spune:

    Ce bine arata Am sa le fac si eu maine

  57. Iulia spune:

    Laura……………..am facut azi cornurile de brutar…pe foaia intinsa am presarat susan , magiun deb prune apoi le-am uns cu ou si am presarat din nou susan , au papat 5 dintre vecini mei , au iesit supercalifrafilisticexpialidoisen………..te pupacesc ,iulia Resita

  58. lucia spune:

    Le- am facut si eu astazi, sunt minunate si pufoase.
    Data viitoare le voi umple cu ceva sarat.

    • Anonim spune:

      Lucia, ma bucur mult ca iti plac! Sigur ca da, merg cu tot felul de umpluturi. sa va fie de bine!

      • Nico spune:

        Buna seara!
        Doamna Laura,
        reteta de cornuri este superba de la primele ingrediente pana la ultima inghititura din ele.Le fac copiilor si sotului o zi da una nu,sunt deosebite.

      • Anonim spune:

        Nico draga, ma bucur foarte mult ca iti plac! Sa va fie de bine!

  59. Eli spune:

    Buna seara!

    sunteti minunata cu aceste cornuri. L am facut identic dupa retea dvs. si au iesit extraordinare. Multumesc.

  60. maria spune:

    este de de inteles cum se innoada acest aluat ….de rulat e lesne de inteles si de vazut , de rasucit asa ca melcul se poate ..insa daca un capat este deja in interior ……………….cum vine asta cu rasucit si innodat …………poza finala cu innodatul nu serveste la nimic ….sincera sa fiu ..nu am facut ..insa am mancat si nu odata ………….sunt fara nici un D-zeu , nu au gust ….e un fel de paine altfel ..pot fi bune pt copii pt ca nu sunt chimizate si nu au zahar si sare multa ca cele din comert

    • Anonim spune:

      maria, e parerea ta :). Nu le-ai facut, nici nu trebuie. Nu iti plac, nu te-mbie nimeni. Esti nemultumita de textul postarii mele, ti se pare ca (sa te citez): „este de de inteles” – crede-ma ca si mie mi se pare cam greu de inteles comentariul tau.

      • maria spune:

        in loc sa faceti misto de cititor ….pt o simpla repetitie la tastare a lui „de ” ………mult mai bine era daca se vedea in imagini …cum poti sa innozi acest aluat rulat ………………nu e doar parerea mea ca e o alta forma de paine dupa cum se poate citi si in alt comentariu de aici ………………msc de raspunsul in doi peri !

      • Anonim spune:

        Maria, ma silesti sa ma repet si nu-mi place deloc :), dar: daca nu iti plac, nu te obliga nimeni sa le faci, nici sa ma citesti nu e musai. Prin innodat m-am referit la faptul ca se infunda un capat prin mijloc si se scoate prin partea cealalta, ca si cum ai face un nod, da. In alt comentariu de aici s-o fi citind ca sunt pur si simplu paine, dar ce zici de cele 10 pagini de comentarii elogioase de pe culinarpunctro, unde am postat reteta asta, uite aici: http://www.culinar.ro/forum/co…/. Sau alea nu conteaza, importantata este parerea ta si a unei singure persoane, dintre altele sute, care iti da tie dreptate, nu? Incerc sa nu iau pe nimeni la misto, doar ma miram cum atata lume ma intelege perfect, dar tu consideri textul meu ambiguu. Imi rezerv parerea de a mi se fi parut si mie comentariul tau cam dificil de procesat, la fel si punctele alea imposibil de numarat cu care iti impodobesti mesajele, ca sens, scuze, nu au, nu s-a inventat inca un atare semn de punctuatie.

      • maria spune:

        „Prin innodat m-am referit la faptul ca se infunda un capat prin mijloc si se scoate prin partea cealalta, ca si cum ai face un nod” , atat era necesar de scris , in rest oamenii au dreptul sa exprime opinii despre continutul blogului , fie ele elogioase sau nu, restul este polemica fara rost ! O zi pentru un raspuns la obiect , cam mult !

      • Anonim spune:

        Posibil, nu uita ca oamenii se exprima pe acest blog pe cheltuiala mea,
        inclusiv cei ca si tine. Suntem pe punct ro, in caz ca nu ai observat.

        2011/2/12 Disqus

      • draqa de tine!pe lanqa faptul ca reteta e foarte buna si foarte bine explicata mai primesti si cadouri speciale…nu-i nimic noi sa fim sanatosi trece si asta,nu?eu personal am incercat reteta de nu stiu cate ori si simpla si cu umplutura si au iesit perfecte!sa fi sanatoasa si sa ne incanti cu cat mai multe retete qresite ca asta!

      • Pisicuta_alba_neagra spune:

        Maruia …dute-n puii mei de carcotasa ce esti……….

    • ester spune:

      Daca exista un lucru fara D-zeu ,esti tu acela…sunt niste cornuri ff bune,pt cei ce mai pricep cate ceva si au bunavointa sa incerce sa le faca inainte de a comenta.! Se vede de la inceput ,comentariul vadit rautacios….Nu este nimeni curios de asa comentarii,ai face mai bine sa le pastrezi pt.tine…..

    • Pisicuta_alba_neagra spune:

      Fara D-zeu esti tu …aceasta ,,Marie „

    • Marinela spune:

      maria tu de unde esti? tata-l meu a fost brutar si ne aducea cornurile astea super erau cu sare, mac, nuca, rahat , daca tie nu iti plac nu inseamna ca nu-s bune.

  61. Laura Godja spune:

    super reteta, mi-am notat-o, am s-o incerc curand, doar ca voi face portie dubla, la cum arata si cred ca sunt si delicioase, pufoase,mmmmmmm.bravo laura.

    • Anonim spune:

      Astea, fara lipsa de modestie, au devenit deja clasice ale cuinii banatene :). Cred ca e cea mai minunata gaselnitza ce mi-a trecut prin cap, iti doresc mult succes si te astept cu impresii.

  62. Rodikadan spune:

    ai retete minunate.esti o gospodina desavarsita draga laura

  63. Anonymous spune:

    Cele mai pufoase si bune cornuri!!!!!!!!!! Acuma le-am scos si bineinteles ca am si mincat vreo 3 pina acuma.Miroase in toata casa asa de fain.Laura inca o data nota 10!!!!Dumnezeu sa te Binecuvinteze in continuare cu tot ce ai nevoie!!!! CRACIUN FERICIT cu DOMNUL NOSTRU ISUS CRISTOS!!!!! Carolina.

  64. lauralaurentiu spune:

    esti, ma bucur mult ca va plac atat de mult. Si familiei mele ii e dor de cornurile astea mereu. :)

  65. esty spune:

    Sunt cele mai bune cornuri pe care le-am mancat vreodata!Foarte simplu de facut,de cand le-am descoperit nu ma mai pot oprii sa le fac,pentru ca ambii copii cand intreb ce prajitura vor ,spun: cornulete cu finetti.Fac si cu sare si pun si chimen deasupra ,si fac si cu finetti.In loc de apa pun lapte.Multumesc pt.aceasta reteta deosebita si astept si altele la fel de simple si bune….,

  66. lauralaurentiu spune:

    Naiada, sa va fie de bine, ma bucur mult ca va sunt pe plac. :)

  67. Naiada spune:

    Aşa cornuri bune n-am găsit niciunde în comerţ. Întotdeauna fac porţie dublă. Şi sunt atât de uşor de preparat.

  68. lauralaurentiu spune:

    Mihaela, merge sale faci cu faina integrala, le-am facut si eu, si alte prietene ale mele. Ma bucur mult ca ti-au placut, sa iti fie de bine!

  69. Anonymous spune:

    excelenta reteta, mi-au iesit super! de mult cautam o astfel de reteta de cornuri cu miezul "rotund" asa cum le gaseam la brutarie in copilarie :-);
    secretul sta in felul in care se ruleaza si impacheteaza aluatul si doar pe blogul asta mi-a fost dezvaluit :-)
    am facut ieri o tava, am facut si azi de dimineata :-)
    vreau sa incerc si varianta cu faina integrala…ca sa nu-mi sabotez singura silueta :-)
    multumesc pt reteta!
    Mihaela

  70. laura laurentiu spune:

    K.C. – iti multumesc mult pentru aprecieri, chiar daca nu sunt pe deplin meritate, sunt convinsa ca exista persoana cu mult mai pricepute decat mine. Te pot, insa, asigura, ca totul e facut cu multa dragoste si grija! Te mai astept cu drag!

  71. K.C. spune:

    Toate preparatele de aici arata minunaaaat. Cel mai bun bucatar din cati am vazut. Dupa ce am admirat 20-25 de preparate imi ploua in gura. Felicitari pentru initiativa si merci de idei si sfaturi SI mai ales retete exemplificate.

  72. Diana spune:

    Sunt entuziasmata de retete tale,mai ales cele de foietaj si aluat.Sunt incredibile.De mult timp caut retete pt aluat si foietaj,pt ca imi place sa pregatesc totul in bucataria mea,cu toate ca e mai usor sa cumperi foietajul direct gata sau cornurile.Dar nu se compara cand ii dau fetitei mele un corn facut de mine,proaspat iesit din cuptor,si unul cumparat de la brutaria de la colt.Am facut intro noapte aceste cornuri,au iesit extraordinar,foarte pufoase si crocante la exterior.Acum fac si merdenele ,sper sa iasa si acelea la fel de bune si frumoase ca ale tale.Multumesc

  73. Doru spune:

    Am revenit, că, deh, nu mai pot sta departe de acest blog:). De data asta am o întrebare (de amator): la reţeta de cornuri, apa călduţă se poate înlocui cu lapte? Bănuiesc că ar ieşi mai gustoşi, dar ies la fel de pufoşi?

  74. Anonymous spune:

    Laura cind ma uit aici la cornurile tale imi amintesc de copilarie cind in pas=uza fugeam si luam 4 cornuri de 1 leu.aceste sint exact ca si acelea sigur trebuiesc incercate

  75. laura laurentiu spune:

    Dana draga, ma bucur din suflet! Stii de ce? Reusita ta la intinsul aluatului paturatei si placintei intinse imi demonstreaza ca am explicat bine procedeul – mai migalos – al acestor preparate. Am in plan o emisiune culinara la TEN. Poate, poate…

  76. Dana spune:

    Draga Laura,
    Sunt noua intr-ale bucataritului pe internet (doar pentru inspiratie), dar am ceva ani de bucatarit la activ. Eu sunt din regat (stii la ce ma refer), dar de 5 ani m-am mutat in Banat cu sotul si fetita. Am invatat de la bunica (ea e din Caras) sotului mancaruri si prajituri pe care nici macar nu le-am visat dar sa le mai fac. Singurul meu of a fost ca inainte sa plece dintre noi a uitat sa ma invete cum sa fac „paturata”. Si am gasit-o aici, la tine, ca si „placinta intinsa”. De atunci nu mai contenesc sa o fac pofticiosilor mei. Te-am prins acum cateva zile (in timp ce bucataream ceva,bineinteles) pe postul tv TEN. A mers de minune reteta de paturata cu cantecul banatean. Abia astept sa aflu cu ce bunatati ne mai delectezi.

  77. laura laurentiu spune:

    Anonimule care ai facut cornurile si crezi ca sunt tare bune – ceea ce sunt, confirm cu mana pe inima, sa iti fie de bine! Ma bucur mult ca ti-au placut!

  78. Anonymous spune:

    Salut Laura,
    Am facut si eu aceste cornuri si ce pot sa spun este ca, sunt cele mai bune cornuri pe care l-am mincant pina acum.
    Multam frumos pt reteta

  79. laura laurentiu spune:

    Piperlina, ma bucur mult ca ti-au placut, sa va fie de bine! Te mai astept cu drag!

  80. Piperlina spune:

    Buna Laura…azi am prestat si eu cornurile…si…au iesit foarte bune!…am facut jumatate de aluat cornuri..mai sarate putin si cu un cubulet de margarina…inauntru..si a 2-a jumatate cu ciocolata….multumesc pt reteta…eu am preluat-o de la amalia..de pe blog…dar am „venit” sa vad si sursa de inspiratie…si te asigur ca o sa te mai „vizitez”…numai bine!…:*

  81. laura laurentiu spune:

    Ma mira ce spui: cum pot sa nu aiba gust „sarat” niste „cornuri cu sare” ? Cum sa nu se simta sarea, cand ai pus si in aluat si ai presarat si deasupra? Cornurile astea au fost prestate de cel putin 20 fete si aceasta obiectie o aud pentru prima data. Nu te contrazic, dar cred ca are legatura cu gustul tau – probabil iti place un gust mai puternic, stii cum e vorba „de gustibus non disputandum est”

  82. Anonymous spune:

    Buna, am executat si eu cornurile, au iesit spectaculos de frumoase si crocante, dar n-au nici un gust, nici sarat ..nici dulce..nici o aroma etc..:(