Cornuri fine

N-am mai facut demult cornuri, sau mai degraba demultisor nu v-am propus o reteta de cornuri, familia mea fiind innebunita dupa cornurile de brutar, le reiau pe acelelea foarte des. In fine, vin astazi cu o reteta de cornuri care au trecut testul exigentelor alor mei, niste cornuri fine cu gust bogat, numai bune pentru micul dejun, pentru o gustare, alaturi de un pahar de iaurt sau de lapte sau chiar pentru o masa cu aperitive.
Cornuri fine

Ingrediente:

  • 500 de grame de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 de grame de untura de porc
  • 200-250 ml. de lapte
  • 1 galbenus pentru finisat
  • seminte dupa plac pentru presarat
Preparare:
Se cantareste faina intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea.
cornuri fine 1
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se dilueaza cu cateva linguri de lapte cald (nu fierbinte). Se face o groapa in mijlocul fainii si se toarna drojdia lichefiata in ea. Se aseaza bolul intr-un loc caldut, ferit de curent si se asteapta circa 10 minute, pana cand drojdia face basici.
cornuri fine 2
Galbenusurile se dizolva in restul de lapte cald si se adauga si untura topita (fara sa fie fierbinte). Se framanta un aluat neted si nu prea tare, daca este nevoie se mai adauga cate o lingura de lapte cald. Aluatul se unge cu putin ulei (poza din stanga) si se lasa intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (poza din dreapta).
Preparare Cornuri fine 3
Aluatul se imparte in 3-6 mingiute egale, in functie de cat de mari se doresc cornurile (daca se imparte in 3, se vor obtine 12 cornuri mari, eu am impartit in 6 si am obtinut 24 de cornuri micute).
cornuri fine 5
Fiecare mingiuta de aluat se aplatizeaza cu sucitorul in forma unui disc cu diametrul de aproximativ 20 de cm., care se imparte in 4.
cornuri fine 6
Se ruleaza cornurile si se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, asa incat varful sa vina dedesubt (ca sa nu se desfaca la copt). Se aseaza tava intr-in loc caldut (cuptorul incalzit la 30-40 de grade e ideal) si se lasa cornurile sa mai creasca 30-45 de minute.
cornuri fine 7
Se ung cornurile cu galbenus.
cornuri fine 8
Se presara cu seminte (ceea ce nu e obligatoriu); eu am presarat cu mac, seminte de in si chimion.
cornuri fine 9
Se dau la copt in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius. In functie de dimensiunea cornurilor, vor fi gata in 15-25 de minute. Ale mele au fost gata dupa 15 minute.
cornuri fine 10
Si o sectiune pentru pofticiosi:
cornuri fine 11
Sunt niste cornuri foarte gustoase si aspectuoase si nici greu de facut nu sunt, chiar merita sa le incercati.
Print Friendly

Leave a Reply

48 Comments on "Cornuri fine"


Guest
Amariei Mirela
22 noiembrie, 2012

Untura se poate inlocui cu altceva? Va multumesc!

Guest
lauralaurentiu
22 noiembrie, 2012

Se poate inlocui cu unt, dar nu vor chiar la fel de fragede. Dar tot bune :).

Guest
Aariadna_75
29 iunie, 2012

le-am facut ieri,fierbinti le-am pus intr-o punga de hartie si le-am dus la servici.
au fost o nebunie.
au mai ramas 2 si sunt la fel de bune si a doua zi.
sanatate si timp sa ne incanti (pe langa voce) si cu alte delicii culinare.
te tuc cu tot respectul

Guest
lauralaurentiu
29 iunie, 2012

Ma bucur tare mult ca le-ai incercat si ca ti-au reusit. Asa e, sunt niste cornuri nemaipomenit de fragede si se mentin proaspete. Sa va fie de bine!

Guest
Mateiadriandarie
12 aprilie, 2012

ceao,LAURA
sunt foarte incantata de retelete tale,am un baietel de 3 ani si 6 luni si este foarte mofturos cand vine vorba de mancare sau deserturi.Dar retetele tale au mare succes…ceea ce ma bucura nespus de mult.multumesc de reteta,esti minunata……………………..ADRIANA

Guest
lauralaurentiu
12 aprilie, 2012

Ma bucur si eu! sa-ti creasca mare micul mofturos si sa te bucuri de el :).
2012/4/12 Disqus

Guest
mery
13 octombrie, 2011

sint asa de pufoase…am facut o porie dar nu ne-a ajuns,……
multa sanatate.

Guest
Anonymous
14 octombrie, 2011

Ma bucur mult, sa va fie de bine!

Guest
Claudia V
6 octombrie, 2011

Laura, am facut ceste cornuri insa le-am umplut cu crema de cioco… si rau am facut pt ca ele sunt de fapt sarate ca pt aperitiv. Trebuia sa-mi dau seama dupa cantitatea de sare :( ; insa au iesit de o pufosenie fantastica!!! promit sa le refac si sarate cu susan (cred ca merge si un pic de cascaval ras deasupra)si dulci (reducand sarea) pt ca sunt fantastice!!! Am incercat si alte retete de cornuri dar asta le intrece pe toate!
te pup

Guest
Anonymous
6 octombrie, 2011

Ma bucur din suflet ca esti multumita (oareceum) de rezultat! Sa va fie de bine si te astept cu impresii si la urmatoarele incercari!

2011/10/6 Disqus