Cautare in site
x inchide
covrigi din aluat fraged reteta covrigi cu branza reteta covrigei fragezi reteta laura laurentiu

Covrigi cu branza si cascaval

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.07.2012
4.8
(106)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 106

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 comentarii la Covrigi cu branza si cascaval

  1. Geoldes Oana spune:

    Bună ziua. Aluatul se poate lasă peste noapte la frigider?

  2. Floroaia Vasile spune:

    Mulțumesc frumos pentru rețetă… Au ieșit super!

  3. Diana spune:

    Eu ii pregateam pe cei clasici cu drojdie. Aceștia observ ca nu au. Vor fi fragezi de la branza? Vor creste putin? Ori sunt doar crocanți?

    Mulțumesc

  4. Ana spune:

    Bună ziua
    Cat timp se poate tine la frigider aluatul?

  5. Bea spune:

    Intotdeauna fac porție dubla.Excelenti.Multumim d-na Laura.

  6. Monica spune:

    De unde putem cumpara forma pt covrigei ?! Nu am vazut nicaieri in magazine.

  7. Iacob Violeta spune:

    Se poate lasa aluatul si peste noapte la frigider? Multumesc!

  8. Andreea spune:

    Buna, Laura! Ai putea te rog sa-mi spui asa cu aproximatie cam ce cantitate de covrigei ti-a iesit? Vreau sa-i fac singura pentru nunta (crantanele de pus pe masa) si mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc!!!

  9. Andreea spune:

    Buna,
    Mai intai as vrea sa iti multumesc pentru reteta eclerelor, a avut un mare success printre ai mei.
    Acum, referitor la covrigeii astia care imi lasa gura apa, voiam sa te intreb daca ar merge si cu branzica de burduf in locul celei de vaci.
    Merci pentru raspuns!
    Andreea

  10. Elis spune:

    Foarte buni covrigeii facuti dupa acesta reteta. Au avut un imens succes la copii mai ales ca au si muncit la ei….-))))

  11. daniela spune:

    buna laura cred ca e delicioasa reteta am sai incerc dar ce nu am vazut in reteta e praf de copt sau drojdie nu sunt necesare ca si ingrediente .

  12. malina spune:

    am reusit. miam miam.

  13. malina spune:

    succes maxim, gust desavarsit, bucatareasa laudata :))) multzam pentru reteta, din cauza ta am alergat prin tot bucurestiul sa caut forma, pana la urma, exasperat de insistenta mea, a fost sotul in sellgros si mi-a gasit acolo, ca-n alta parte nu exista.nu pot sa pun poza, o sa mai incerc.

  14. carmen spune:

    No, am spus io ca n-o sa mai execut nimica pana la sf. sptamanii viitoare, cand mi-am propus sa fac „Tortul de visine”, dar nu m-am putut abtine !!!!!!! Doamne, sunt dementiali covrigeii acestia. Reteta mea contine si drojdie, ou , smantana. Faptul ca aluatul nu contine drojdie, mi-a starnit curiozitatea. Si sunt foarte usor de facut, nefiind nevoita sa folosesc ap .de paine pt a-mi framanta aluatul.
    Draga mea, Laura, multumesc!! Te cunosc doar de cateva zile, dar deja esti printre favorite si incep sa te indragesc din ce in ce mai mult.
    Zile faine sa ai !
    Carmen

    • lauralaurentiu spune:

      Carmen, ma bucur tare mult. Asa e, e un aluat foarte fain si usor de facut, ma bucur ca ii apreciezi. :) Eu folosesc aluatul asta si la cruste pentru tarte sarate, uneori, ies minunate.

      2012/7/27 Disqus

  15. cristina spune:

    am pus aluatul la frigider si ai fac peste vreo ora sunt sigura ca vor iesi ft buni,am mai facut si saratelele si prajitura k schnite si sunt ft ft bune toate.
    pt cei care locuiesc in anglia ea mai aproape de original  e cottage chese branza de vaci doar ca trebuie scursa..sper sa fie de folos..

  16. Ramonacpc spune:

    buna vvreau si eu sa incerc reteta dar nu inteleg ce fel de branza de vaci se fol.dulce sau cas putin sarat..ajutor. :))

  17. ciao laura azi ii fac,deja i-am framintat si am pus aluatul in frigider, io am sa il las 3 ore, am sa iti spun cum au iesit, ms de reteta

  18. Doina spune:

    pacat ca nu se poate dauga o poza mai mare….dar asta e….

    • lauralaurentiu spune:

      Pai dau click pe poza si o vad la dimensiunea originala :). Super arata, excelente! Multumesc mult pentru poza, Doina draga :).

  19. Doina spune:

    Asa dupa cum am zis nu am forma de covrigi dar am facut aseara din acelasi aluat saratele….au disparut rapid toate !

  20. Ionela spune:

    Fantastici! Trebuie executati! Saratelele tale cu ut si untura le-am facut de 2 ori! 7×4 e dimensiunea covrigilor?  

    • lauralaurentiu spune:

      Ionela, cam asa e forma mea (una de tabla, cumparata de la metro), dar e irelevant, poti sa le dai orice forma sau dimensiune vrei, aluatul in sine e foarte bun si gustos.

  21. Ce amintiri ma leaga de o forma de gen! Buna avea asa ceva si alte cateva, pe care din pacate mama le-a facut pierdute si si-a inzestrat bucataria cu ceva mai nou ;)(( Nici prin cap nu-i trecea c-o sa plang ;) eu mai tarziu dupa ele. Foarte buni covrigeii – ai copilariei, ce sa mai!

  22. Aariadna_75 spune:

    ma apuc de treaba,revin cu impresii

  23. Gina_marina_1972 spune:

    o intrebare ,va rog….aici ,unde sunt eu nu am cum sa gasesc branza de vaci proaspata…o pot inlocui cu branza feta? multumesc

    • lauralaurentiu spune:

       Hm… cu o branza gen ricotta, mai degraba. Feta merge in loc de telemea (ca sunt ambele sarate), branza de vaci nefiind sarata va echilibra gustul final al aluatului.

    • pentru d-na Gina,poate gasiti branza de burduf ,am incercat sa inlocuiesc cele doua branze cu burduf si au iesit minunati.Nici in Anglia nu gasesc branza de vaci ,dar de burduf da.Pentru satisfactia papilelor gustative merita.

    • Crinigavril spune:

       branzica de vaci se poate face in casa, dintr-un lapte gras

      • lauralaurentiu spune:

        Categoric, de fapt ceea ce se vede in castronul ala pozat e o branza facuta de mine. Cred ca ar trebui sa postez modalitatea de preparare a branzei de vaci de casa.