Cozonac de post

18 martie, 2010 in categoria patiserie

Numai ce s-a stins, se pare, polemica iscata legat de putinatatea oualor in cozonacul meu impletit, ca am decis sa merg chiar mai departe cu blasfemia, facand un cozonac… fara niciun ou! Fara oua, fara unt, fara lapte… ce mai, cozonac de post, cu pretentia de a iesi la fel de pufos si de gustos ca unul facut cu toate bunatatile. Iata rezultatul:

Cozonac de post, reteta de cozonac de post

Si o sectiune, ca sa vedeti, inainte de a va apuca si voi de framantat, ca n-a fost gluma cand am spus ca e la fel de pufos:

Cozonac de post, reteta de cozonac de post, sectiune

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 16 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:toate ingredientele la temperatura bucatariei

  • 500 de grame de faina 000 – eu am folosit 440 de grame de faina 000 si 60 de grame de faina tip 400 (de grau dur), daca folositi doar cea 000, probabil va trebui sa micsorati putin aportul de lichid
  • 40 de grame de drojdie de bere proaspata
  • 250-270 ml. de suc carbogazos, de culoare galbena (eu am folosit Fanta)
  • 80 de ml. de ulei
  • 60 de grame de zahar (are zahar si sucul, nu e nevoie de mai mult)
  • 1 lingura de esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat)
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • umpluturi la alegere, eu am folosit rahat si paiete de ciocolata neagra (tot de post)

Preparare:

Se cerne faina intr-un bol:

cozonac de post 1

Se face loc la mijloc, in golul format se pune drojdia, jumatate din zahar si cate putin suc (3-4 linguri), amestecand continuu pana se dizolva:

cozonac de post 2

Se asteapta sa creasca maiaua, intr-un loc ferit de curent, pana ce se umfla bine:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 3

In acest moment, eu am desertat continutul bolului, restul de suc, uleiul, zaharul, sarea, vanilia si coaja de lamaie in masina de paine, selectand programul de framantare de 15 minute (evident, se poate framanta si cu mana, trebuie sa se obtina un aluat nelipicios, fara a fi tare, care incepe deja sa formeze basicute de aer in interior). Am uns un bol cu ulei iar aluatul framantat l-am asezat inauntru, intorcandu-l pe toate partile sa se acopere cu o pelicula fina de ulei:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 4

Am acoperit bolul si l-am pus intr-un loc caldut, asteptand sa creasca aluatul, pana si-a dublat volumul:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 5

Am rasturnat aluatul pe planul de lucru uns cu ulei (daca dati click pe poza pentru a o mari puteti observa cat de aerat este aluatul):

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 6

Am impartit aluatul in doua parti egale si pe fiecare am aplatizat-o cu palma in forma unui dreptunghi. Pe una din parti am presarat paietele de ciocolata neagra:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 7

… pe cealalta cubulete de rahat:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 8

Am rulat fiecare parte, apoi le-am rasucit intre ele si am asezat cozonacul astfel format in forma captusita cu hartie de copt:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 9

Am acoperit forma cu un prosop de bucatarie si am asezat-o intr-un loc ferit de curenti de aer, caldut, timp de o ora incheiata, pana cand cozonacul arata astfel:

Cozonac de post reteta, preparare cozonac de post 10

Am stropit suprafata cu putin suc si am dat cozonacul la cuptorul preincins la 200 de grade, dupa 10 minute reducand focul la 180 de grade. In momentul in care mi s-a parut destul de rumen, l-am acoperit cu o coala de hartie de copt umezita, continuand coacerea pana la trecerea a 40 de minute. L-am testat daca e destul de copt introducand un bat pentru frigarui in mijlocul lui si iata-l:

Cozonac de post reteta, cum se face cozonac de post 2

Abia am asteptat sa se raceasca, l-am pudrat cu putin zahar si l-am taiat felii:

Cozonac de post, reteta de cozonac de post 2

A doua zi (adica azi) a fost la fel de bun, la cafeluta de dimineata.

 

4.4 based on 39 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Daniela

    Arata fuarte bine!
    O copiez si eu, bineanteles cu permisul tau!
    Pe curand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Niko

    Felicitari! Chiar arata traznet. Sa-l mancati cu placere!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Carmen

    Wow,felicitari arata grozav!Sa sti ca am sa-l incerc si eu!xxx

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Olgutza

    Laura, daca n-as citi titlul si reteta, nici n-as zice ca-i de post… Arata suuuuper :)
    Mi-ai facut pofta :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • alison

    arata exact cum ar fi cu de toate -n el,laura,asa blasfemie mai zic si eu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • m.t.

    Super tare!!! Felicitari pentru incercare si reusita;;)!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Daniela, ma bucur ca iti place :) . Nu am nimic impotriva, doar sa mentionezi sursa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Niko, multumesc, l-am mancat =)) !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Carmen, te rog si te astept cu impresii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Olgutza, a fost atat de bun si de gustos, se rupea fasii-fasiutze, intr-adevar nu pare de post, cand il mananci! :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    alison – asa-i? :P Sa stii ca nu doar arata, chiar e foarte bun!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    m.t. – multumesc de felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ERSILIA

    ESTI TOTALA, A IESIT COZONACUL TAU SUPER.MULTUMESC PENTRU IDEE, MAINE AM SA- L INCERC,DAR STIU SIGUR CA VA FI BUUUUN ,PENTRU CA TOT CE AM"COPIAT" DE LA TINE A IESIT BINE. TE PUP SI TE ROG ,TU, SA TII CONT DOAR DE "NOI" CELE CARE TE VIZITEAZA SI CARE STIU SA APRECIEZE MUNCA CELOR CARE FAC INTR-ADEVAR "CEVA" CU FOLOS.ASTEPT URMATOAREA RETETA CU MARE, MARE INTERES.!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Ersilia, iti multumesc mult de felicitari si astept cu multa nerabdare impresiile tale legat de aceasta reteta! Stiu ca tu ai incercat mai tot ce am postat pe-aici :) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Miha

    Felicitari Laura! Arata super! Desi nu prea mananc cozonac, de la tine as manca macar o feliuta. :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lissa’s Cakes

    Laura draga….cozonacul de post e de nota 10!!!!sincer spun ca nu citisem pana acum comentariile de la celalalt cozonac ,dar chiar m-am amuzat teribil,as mai zice ceva dar trebuie sa ma abtin ca sunt sigura ,dar sigura ca d-na cozonacilor citeste si nu m-am mira sa apara cu un comentariu si la mine despre cum sa fac un tort''bine crescut''…te pup cu drag!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ersilia

    Draga Laura,am fost nerabdatoare sa fac cozonacul(cozonacii,ca mi-au iesit 2),asa ca m-am trezit de dimineata si am pus M.P. la lucru, acum trebuie sa-ti spun ca numai tie iti datorez reusita,am urmat toti pasii "de la tine" si mi-au reusit extraordinar,pacat ca tu esti la Timisoara si eu la Arad,ca as veni fuguta la tine sa ma laud,dar….nu se stie niciodata…nu? te astept cu urmatoarele retete !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Miha, sunt sigura ca ti-ar place, imi pare rau ca nu am cum sa te servesc cu una!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Lissa draga, multumesc, esti draguta ca de obicei! Sa stii ca si pe mine m-a amuzat doamna respectiva, atata tzafna n-am intalnit decat la… Caragiale! :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Ersilia draga, ma bucur nespus ca ti-au reusit si placut! Sunt curioasa de nu mai pot sa ti-i vad, nu-mi trimiti o poza pe mail? Te rog :) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gospodina de Criza

    I-am vazut de ieri, nu mi-au scapat, dar am revenit, cu "ochii torturati"! Imi place cum suna! Cat am putut rade la comentariul tau!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ersilia

    Laura ,nu ma pricep sa fac poze pt.mail,habar n-am cum se face. Am camera web. Am si telefon cu camera. spune-mi ,te rog ,tu, cum sa fac si eu fac.!!!!! Ok?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gospodina de Criza

    Vaaai, nu ma pot abtine! Am ras cu lacrimi! GDC chiar exista!

    P.S. Apreciez, doamna Laura Laurentiu, faptul ca nu ati pus mac in aceasta compozitie!
    Si, 2. Eu am facut tortul Frankfurter Krone! Parca asa suna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • violette

    Foarte bine arata cozonaculMerita toate laudele! Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Andrei

    Ce bine arata! Nu am mai vazut cozonac de post atat de pufos! De mult timp caut faina de grau dur, se gaseste in Timisoara? Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gabriela

    LAURA,arata senzational! nici nu zici ca e de post.Mi-ai facut o pofta de cozonac ca nici nu-ti imaginezi.Felicitarile mele!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Antzu’

    ce fain arata…mieezul parca e pannetone:D..super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • vdaiana

    Esti o minunata sursa de inspiratie pentru mine! Multumesc!
    Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Antzu’

    am facut laura!sub forma de placinte, a iesit super aluatul imi place si se va face sigur si sub forma de cozonac, multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Forum

    a afcut sotia un cozonac dupa reteta d eaici dar miezul nu pare sa fie la fel ca cel in poza era parca mai pufos, eu unul nu suport paine apufoasa doar cea de casa si cam aplic regula si la cozonaci, stiu ca oricums unt un pic mai pufosi, oricum arata foarte bine.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    @Gospodina de Criza – scuze ca raspund atat de tarziu! Stiu ca tu esti cat se poate de reala :P ! Sa iti fie de bine tortul si orice ai mai bucatarit.

    @violette – multumesc frumos

    @Andrei – imi cer scuze, Andrei, ca raspunsul meu vine atat de tarziu. Eu cumpar faina de grau dur din Serbia (tip 400, psenicno brasno).

    @Gabriela – Iti multumesc mult, draga mea!

    @Antzu' – multumesc mult, te pup!

    @vdaiana – iti multumesc mult ca te-ai gandit la mine! :)

    @Antzu' – ma bucur din suflet, sa iti fie de bine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Forum – daca in privinta painii sunt de acord, pe gustul meu si al familiei e painea cu coaja crocanta si miezul consistent, fara a fi greu si umed, in privinta cozonacului, insa, sunt de o alta parere: acesta trebuie sa fie usor ca pana, pufos de nu se poate, altfel ar fi doar o paine dulce :) . Daca sotiei dv. i-a iesit pufos, inseamna ca a a facut un cozonac foarte reusit :).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    buna laura draga , am facut si eu reteta ta si vreau sa-ti spun ca este cea mai buna reteta de post pe care am facut-o
    iti multumsc mult de tot pentru reteta – lidia liana – bucuresti

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ionela

    Laura,oare ar iesi si cu drojdie uscata? 14 g drojdie uscata ajung? Sau mai bine sa fac rost de drojdie proaspata? Si daca as vrea o umplutura de nuca de post, ce idee imi dai, cum s-o fac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    lauralaurentiu spunea…

    Ionela, cred ca ar iesi, de ce nu? Eu fac transformarea de la drojdie proaspata la drojdie uscata ghidandu-ma dupa acest raport: 25 de grame de drojdie proaspata = 7 grame de drojdie uscata. Cred ca la 40 de grame de drojdie proaspata, cat e necesar pentru acest cozonac, ar trebui vreo 11-12 grame de drojdie uscata, dar nici 14 grame nu cred ca o sa ii dauneze :). Pentru umplutura, amesteca nuca cu putin gem de exemplu. Succes, e un cozonac bun si dulce, mie imi place mai mult decat cele cu oua si unt! :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Claudia

    L-am prestat, l-am gustat, confirm: EXCELENT!
    daca n-as fi stiut ce contine nici nu mi-as fi inchipuit ca e de post!
    va felicit pt reteta si va multumesc alaturi de sotul meu care e fff incantat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Claudia, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca a afost un succes! Sa va
      fie de bine! Mie atat de mult imi place cum iese cozonacul asta, mai ca as
      zice ca e mai bun decat cel cu oua si unt :))!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Claudia

    Imi permit sa iti raspund, desi nu sunt maestra ca dna Laura:
    - fiind vorba de 500 g de faina am folosit 1 plic de drojdie uscata (asa e indicat pe plic), se amesteca cu faina iar apoi de inglobeaza restul ingredientelor
    - la acest cozonac am facut o umplutura de post din nuca 200 g, cacao 3 lg, pesmet 1-2 lg si cateva lg de apa cat sa se poata intinde crema usor pe aluat (pesmetul va absorbi excesul de apa, iar coca nu se va incruda)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Claudia, multumesc de ajutor. Crema de nuca pare excelenta. Te pup!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • cami timisoara

    foarte bun si gustos nici nu-ti dai seama ca este de post am facut de 2 ori ca unul singur nu era de ajuns. Inca odata mii de multumiri pentru retete.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Cami, ma bucur mult ca ti-a reusit si ca v-a placut, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Camelia

    laura de unde ai cumparat faina de grau dur?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Din Serbia. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Jecu_dana

    am facut astazi reteta de cozonac, e super nici nu zici ca e de post, e foarte gustos multumiri pentru reteta Alexandra Tulcea

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Raluca_bozintan

    Buna ziua doamna Laura,imi plac foarte mult cozonacii in genaral si am sa fac aceasta reteta dar eu abia acum mi-am dat seama ca io nu framant ca lumea,adica am facut paine impletita in 6 dupa reteta dumneavoastra si eu asa framant si aluatul de cozonac ca si cel de paine…si stiu ca nu e bine desi nu pot sa zic ca cei pe care i-am facut pana acuma nu au fost buni la gust…dar daca puteti sa imi explicati exact cum se framanta aluatul de cozonac si de ce nu e bine sa fie framantat ca si cel de paine v-am multumi enorm.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Raluca D.

    Minunat acest cozonac de post. Tocmai l-am facut la masina de paine, cu faina obisnuita, 250 ml lichid(apa minerala +suc proaspat de portocale) si drojdie uscata. umplutura a fost zahar amestecat cu cacao neagra si nuca maruntita cu un pic de esenta de rom. La mine s-a mancat de la mic la mare, unii cu lapte, altii cu ceai. multumim, Laura.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • rrrrrrrrrrr

    suneti-mi va rog se poate folosi altfel de drojdie?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Se poate folosi orice fel de drojdie proaspata sau echivalentul in drojdie deshidratata, si anume 11,2 grame.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cristiana

    Buna ziua!Acum am in cuptor cozonacul care a crescut la fel de mult ca si cel facut cu lapte si oua.In mare parte este meritul masinii de paine care framanta foarte bine.Abia astept sa-l gust dar sunt sigura ca va fi bun.L-am facut cu umplutura de nuca, zahar si cacao cum face bunica.Felicitari pentru retete care sunt foarte gustoase si bine explicate.Multumesc si toate cele bune!Cristiana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Bortatatiana

    se poate adauga bostan turcesc pt a colora,e superb

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Clody2308

    ce reteta minunata!!!!!demult ma gandeam sa fac un cozonac de post…si iata reteta!multumesc mult!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • miremirc

    L-am executat si eu ! :) Este foarte pufos si foarte bun ! Este o reteta nemaipomenita care merita pastrata ! :P  http://miremirc.blogspot.com/2012/03/cozonac-cu-rahat.html

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Ma bucur mult, mult de tot! Ti-a reusit de minune, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • felicia(mangalia)

    Sarut mana pentru reteta! Eu am facut cornuri cu dulceata de capsuni din acest aluat de cozonac au iesit bune,bune,foarte bune.Multi pupici………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Felicia, e un aluat foarte bun si rezultatul nemaipomenit de pufos. Sa vafie debine, ma bucur ca a iesit pe placul vostru.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • alina.

    arata foarte bine am sa incerc…chiar maine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camy

    foarte bun
    l am facut anul trecut in postul pastelui in fiecare saptamana ca artus !
    e mai bun decat cel de dulce

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mabu76roma

    Am si eu doua intrebari legate de cantitatea de drojdie. In reteta asta apare pentru 500 gr faina 40 drojdie proaspata . De obicei la 500 gr faina sunt obisnuita sa nu depasesc 25 gr drojdie, adica un cubulet. In reteta de crenvursti in aluat la 500 gr faina apare drojdie mai putina, adica 15 gr proaspata. Deci la 500 gr faina avem drojdie 40 gr la cozonac si 15gr la crenvursti in aluat. E corect? As vrea sa le incerc retele si nu vreau sa ma trezesc ca am gresit ceva. Multumesc pentru tot si mai ales pentru site-ul acesta unde in orice moment gasesti o reteta de experimentat…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      E corect. Reteta asta e una de post, fara lapte sau alte adausuri care sa stimuleze dospirea, de aceea contine o cantitate marita de drojdie. La un aluat obisnuit ( cum ar fi cel de la crenvursti in aluat) se poate reduce cantitatea de drojdie chiar la jumatate fata de proportia 25 gr./500 gr. faina, pur si simplu se prelungeste putin timpul de dospire si rezultatele sunt foarte bune.
      În data de 20.07.2013 01:19, “Disqus” a scris:

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • cxvxc

    uleiul nu face parte din mancarea de post, doar in zilele cu dezlegare la ulei.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)