Crenvursti in aluat

Autor:

Crenvursi in aluat. Nici nu-mi vine sa cred ca nu m-am invrednicit inca sa public reteta de crenvursti in aluat pe care o pregatesc pentru familia mea destul de des, atat de potriviti fiind pentru pachet, pentru micul dejun, o gustare sau un aperitiv. Drept va spun, eu nu obisnuiesc sa fac crenvursti in foietaj, mi se par foarte grei si toata grasimea din aluatul respectiv mi se pare inutila si indigesta in asociere cu crenvurstii. Reteta mea e cu un aluat dospit, cu miez pufos si crusta crocanta, care se mentine la fel de moale si placut si a doua zi. O alta chestie pe care nu concep sa o fac, e sa imbrac in aluat crenvursti din aceia in membrana artificiala, numai ideea de a pune in contact membrana aia cu aluatul si de o coace in cuptor imi da dureri de cap, deci obligatoriu folosesc crenvursti in membrana naturala la reteta asta. Dar… am povestit destul, hai mai bine sa-nvelim niste crenvursti in aluat :P!
crenvursti in aluat, reteta crenvursti in aluat

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Crenvursti in aluat:

  • 12 bucati de crenvursti subtiri in membrana naturala, eu am folosit crenvurstii de la Angst (dupa parerea mea, cei mai buni crenvursti vin de la Angst)
  • 500 de grame de faina
  • 1 ou mic
  • 250 de ml. de lapte caldut
  • 15 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 40 de ml. de ulei + inca putin pentru uns planul de lucru
  • 1 galbenus de ou pentru finisat
  • optional: seminte pentru presarat (susan, mac etc.)

Preparare Crenvursti in aluat:

Pentru prepararea aluatului: se freaca drojdia cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza, oul cu sarea se bate cu furculita  si se dilueaza cu laptele caldut, se pune faina intr-un castron incapator, se adauga la mijloc laptele cu oul si apoi drojdia lichefiata si se framanta energic pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul este neted, elastic si se desface de pe maini si de pe vas. Se pune aluatul intr-un castron uns cu ulei (poza 1), se acopera cu un servet de bucatarie umed sau cu folie alimentara si se aseaza intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (poza 2).

`preparare aluat pentru crenvursti in aluat

Crenvurstii e bine sa fie scosi din frigider cu o ora inainte de a-i imbraca in aluat, pentru a nu afecta prin diferenta de temperatura dospirea aluatului. Dupa cum va spuneam, am folosit preferatii de ani de zile ai familiei mele, crenvurstii de la firma Angst, care produce  si comercializeaza carne si produse din carne sub deviza „Excelenta face diferenta”.

crenvursti angst

Odata crescut aluatul, se unge planul de lucru cu ulei si aluatul se rastoarna pe acesta.

1. Se intinde aluatul intr-o forma dreptunghiulara si se aranjeaza crenvurstii deasupra in asa fel incat sa se poata decupa aluatul in dreptunghiuri egale pentru fiecare crenvurst in parte (poza 1). Optional, se poate adauga putin mustar si/sau ketchup pe fiecare bucata, eu prefer sa rezerv sosurile pentru servire.

2. Deoparte si de alta a crenvurstilor asezati pe dreptunghiurile de aluat, se decupeaza cu o rola de patiserie sau cu cutitul fasii de la marginea aluatului pana la crenvurst, la o latime de aproximativ 1-2 cm (poza 2).

3. Se aduc succesiv fasiile catre mijloc, acoperind crenvurstul, una din stanga, una din dreapta, creand un model cu aspect de impletitura (poza 3).

4. Se aseaza crenvurstii intr-o tava captusita cu hartie de copt, se acopera cu un servet umezit cu apa calda si se aseaza intr-un loc caldut; se aprinde cuptorul si se seteaza la 180 de grade.

5. In momentul in care cuptorul s-a incins, se unge aluatul pe suprafata cu galbenus de ou batut cu putina apa (poza 4).

preparare crenvursti in aluat-

Se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca si se servesc calduti sau complet reci.

crenvursti in aluat, reteta de crenvursti inveliti in aluat

Sunt la fel de buni si a doua zi, dar e indicat sa ii pastrati la frigider, apoi ii puteti improspata in cuptor cateva minute.

crenvursti in aluat

Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • cornuri+de+brutar+cu+sareCornuri de brutar Buna ziua, dragi privitori ( si mari mancatori ) , transmitem in direct de la Ghiroda, ultimele evenimente […]
  • cornuri aluat cu iaurtCornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece Am reteta acestui aluat pentru cornuri de la sora mea, care la randul ei a gasit-o intr-o revista de pe la […]
  • Placinta cu carne de puiPlacinta cu carne de pui In pragul unei noi saptamani pe care v-o doresc spornica si placuta, vin in fata domniilor voastre cu o noua […]
  • croissante+si+pateuri+rapide+din+aluat+foetat+024+copyCroissante si pateuri din aluat foetat ultrarapid Un croissant sau un pateu dulce sau sarat ne pica tuturor bine la micul dejun. Aluatul clasic pentru […]
  • cornuri fineCornuri fine N-am mai facut demult cornuri, sau mai degraba demultisor nu v-am propus o reteta de cornuri, familia mea […]
  • grisine, reteta de grisine, grissini torinesiGrisine De cand eram copil am avut o slabiciune pentru grisine. Nu demult, s-a intamplat ca Lidl sa lanseze o […]
  • saratele 1Saratele Sărățele românești, cu cașcaval sau telemea, cu chimen sau cu mac, perfecte cu o țuică bună, cu vin, cu bere […]
  • chicken nuggets, reteta pernute piept pui in crusta crocantaPernute din piept de pui Sunt convinsa ca nu l-ati uitat pe Deliciosul de Vaslui, puiul vesel si jucaus care ne-a oferit atatea […]
  • Covrigi cu branza si cascavalCovrigi cu branza si cascaval Tradiționali și foarte savuroși, covrigii sunt printre cele mai îndrăgite gustări sau aperitive românești, […]
  • danish+pastry+daneze+cu+vanilie+1+-Daneze – danish pastry – tot un fel de croissants "Danish Pastry" - aluatul danez - este un aluat dulce care a devenit foarte raspandit si agreat in Danemarca […]

Lasa un comentariu

17 Comentarii la "Crenvursti in aluat"


Vizitator
Diana
11 aprilie, 2016

In loc de crenvurști pot folosi si cașcaval?

Vizitator
11 aprilie, 2016

Cred că da, de ce nu? Ar merge bine rețeta și cu cașcaval.

Vizitator
corina
4 noiembrie, 2013

am facut si eu cu crenvursti de la angst…am facut dupa reteta ta si au iesit foarte bune si pufoase..mrs de reteta…….

Vizitator
sentomosan doina
21 octombrie, 2013

Am avut musafiri si am vrut sa-i impresionez cu ceva mai special.Am reusit si-mi pare rau ca nu am facut o poza. Promit pe data viitoare.
Toate retetele pe care le-am ales au fost foarte reusite. Multumesc si mai astept.

Vizitator
Alina Sandrini
11 octombrie, 2013

f.buni, felicitari si multumim pt reteta

Vizitator
apetito
8 iulie, 2013

e a doua oara cand ii fac, acum ii am la racorit, nu i-am atacat inca. de data asta am condimentat ceva coca, arata si miros mirific, la gust cred ca sunt la fel de buni. faina reteta!!

Vizitator
lauralaurentiu
15 iulie, 2013

Arata perfect, bravissimo si sa va fie de bine!