Langosi

Autor:

Pai ce banateanca mi-s eu fara o reteta de langosi pe blog? Una asa, ca-n piata Iozefin (timisorenii stiu ce vreau sa zic), plini de basici crocante pe suprafata si prea putin asemanatori cu painea, ca si consistenta. Nici nu se putea moment mai potrivit: pe barbatu-meu l-a ajuns pofta de langosi, timp este berechet (azi, ca niciodata) si pe deasupra reteta e de post, foarte potrivita perioadei actuale, asadar. Deci, sa va arat cum au iesit langosii mei:

 

langosi

Ingrediente:(1/2 de portie, ca am facut numai de pofta)

  • 300 de grame de faina
  • 200 de mililitri de apa calda
  • 13 grame de drojdie proaspata (adica 1/2 de cub)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ulei pentru uns si pentru prajit, fara zgarcenie, ca nu mancam toata ziua langosi :P
  • optional: branza sarata pentru umplutura

Preparare:

Intr-un bol se pune drojdia si se toarna apa calda (40 de grade). Se dizolva drojdia in apa si se adauga faina, sarea si zaharul.

 

langosi 1

 

Se amesteca bine, apoi se ia la framantat. Va fi un aluat moale si lipicios si framantatul nu va fi deloc placut, asa ca recomandarea mea este sa il desertati in masina de paine, robot sau ce „ajutoare” mecanice aveti voi pentru framantat. Eu l-am dat la masina de paine pe programul de framantare de 15 minute. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei din belsug, se toarna ulei si pe suprafata aluatului si se lasa intr-un loc caldut cel putin 30 de minute.

 

langosi 2

Dupa trecerea acestui timp, aluatul se rastoarna pe planul de lucru bine uns cu ulei.

langosi 3

 

Intr-o tigaie sau cratita cu peretii grosi (una de fonta ar fi ideala, eu nu am) se toarna ulei cam de 2 degete bune. Se pune cratita (tigaia) la incins.
Cu mainile unse de ulei, se rup bucati cam de marimea unui ou marisor (sau cat de mari doriti langosii) care se aplatizeaza pe planul de lucru bine, bine uns, modelandu-se langosii. Daca doriti langosi crocanti, subtiri si basicati, intindeti aluatul mai subtire, daca ii doriti mai consistenti, lasati-l ceva mai gros.

 

langosi 4

Langosii se transfera cu grija in uleiul deja incins.

langosi 5

Se prajesc pe ambele parti cat sa fie brun – aurii.

langosi 6
Se scurg bine de ulei si se mananca, de preferinta, calzi.
La fel se fac si langosii cu branza, pur si simplu se presara pe langosul intins ~ 2-3 linguri de branza telemea:

 

langosi 012

Se pliaza aluatul inchizand branza la mijloc si se lipesc marginile:

langosi 013

Se prajeste in ulei incins din belsug si… pofta buna!

langosi

Editare (16.03.2011):

Pentru ca zilele trecute, o persoana sloboda la tastatura (ca de gura nu pot zice) uitand ca suntem in Postul Pastelui, si-a permis sa posteze un comentariu in care si-a bagat toate partile anatomice, acuzandu-ma ca am postat aceasta reteta „la misto” si ca e gresit raportul dintre faina si lichid, revin cu aceasta precizare: aluatul este foarte moale, ceea ce am spus din momentul in care am postat. Nu stiu daca toata lumea a avut curiozitatea sa priveasca pe geamul vreunei gherete in care se frig langosi, pentru ca imaginea e aceeasi peste tot, o masa acoperita cu tabla de inox baltind de ulei, pe care aluatul pentru langosi este oarecum „revarsat”, pentru ca e foarte, foarte moale. Langosereasa, cu mainile la fel de unse ca tot acest tablou mirosind a ulei incins, modeleaza langosii in balta de ulei, apoi ii azvarle in fripteuze. 
Langosii din aluat de paine au o cu totul alta consistenta. Reteta o am de la o fosta vecina care lucrase o vreme ca langosereasa.

In final, recomand carcotasului din Arad sa foloseasca conexiunea de internet a SRL-ului unde lucreaza pentru scopuri mai de doamne-ajuta!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • Salată de vinete cu maioneză veganăSalată de vinete cu maioneză vegană Salată de vinete cu maioneză vegană din lapte de soia Nu cred că se putea un moment mai potrivit pentru […]
  • Salata de cartofi cu ridichiSalata de cartofi cu ridichi Salata de cartofi pe care v-o propun azi e plina de gust, se face repede si gratie ridichilor are si […]
  • strudel vegan cu ciuperci 1Strudel vegan cu ciuperci Strudel cu ciuperci, vegan sau de post? Am facut azi un strudel cu ciuperci, gustos, picant si cu un aspect […]
  • Placinta intinsa - retetaPlacinta intinsa Placinta intinsa este un desert pe cat de simplu din punctul de vedere al ingredientelor, pe atat de fin. In […]
  • Cozonac-de-postCozonac de post Numai ce s-a stins, se pare, polemica iscata legat de putinatatea oualor in cozonacul meu impletit, ca […]
  • Mâncare de fasole, mancare de fasole la cuptor, reteta cu fasole boabeMancare de fasole Ce ziceti de o fasolica? O mancare de fasole la cuptor, buna, buna. Va temeti de efectele secundare :P ? […]
  • fondante 038Bomboane fondante – de post Am citit pe culinar.ro o reteta postata de Natasha careia i-am tot dat tarcoale, in final hotarandu-ma sa o […]
  • gogosele+de+malaiGogosele de malai Hai sa incep prin a marturisi ca mie imi place mamaliga tare mult! Imi place cu peste, imi place cu branza, […]
  • mancare de mazare cu morcovi 1Mancare de mazare cu morcovi Mancarica de mazare cu morcovi... mmm! Categoric, imi place foarte mult, probabil pentru ca imi place […]
  • tarta cu anghinare si dulceata de ceapa 1Tarta cu anghinare si dulceata de ceapa V-am povestit de curand despre anghinare si am considerat ca este momentul cel mai potrivit ca sa va […]

Comentarii

  1. Carmen a zis

    Mulțumesc frumos pentru rețeta detaliată, langosii au ieșit perfecți. Am avut temeri și rețineri ani de zile, însă m-am îndemnat să încerc după ce am citit rețetă ta.

  2. a zis

    Buna Laura,
    Pot sa confirm reteta langosilor, ies perfect :) daaa, si referitor la cat ulei folosesti ai explicat clar ca trebuie unsi din belsug- asta ca sa iasa bine si sa nu se lipeasca de maini cand lucrezi cu aluatul.
    Multumim pentru retete !

  3. a zis

    Multumesc tare mult doamna Laura pt reteta, lagosii au iesit minunat, la fel ca in amintirile, cind eram copil mergeam specific la piata din Iozefin doar pentru langosi, circa 1982/83,

  4. a zis

    Foarte buna rețeta… fac langoşi dupa rețeta asta de foarte mult timp si intotdeauna au iesit la fel de buni…gustul de la Timisoara. Multumesc !!!

  5. Angelica a zis

    Mulțumesc pentru rețetă, D- na Laura, i- am facut astazi mi- au iesit exact ca la langoserie, foarte, foarte buni,din pacate nu am mai ajuns sa le fac poze, i- am facut simpli si au iesit asa crocanți si cu beşici si foarte gustosi.O zi frumoasă!

  6. Cami a zis

    Ai dreptate. Exact asa se fac langosii.Eu sunt „specialista”in langosi de 25 de ani, dupa ce m-am chinuit cu fel si fel de retete. Smecheria este aluatul din doar faina apa drojdie si sare. Fara zahar daca vrei sa ii intinzi frumos in mana. Eu ung cu ulei pe muşama, fac bile din aluatul dospit cel mult juma de ora. Apoi cu mainile in ulei rasucesc cu degetele si intind in aer langosul, cu grija sa nu faca nici o gaurica caci e compromis, nu se mai face acea pojghita subtire la mijloc. De aceea nu pun zahar, pt.ca nu vreau langos cu basici in mijloc ci doar pe margine. Se frige in ulei musai mult si incins la maxim. Uleiul nu se arde deloc, nefiind faina presarata.

  7. Maria a zis

    I-am făcut weekendul trecut pt prima data! Soțul meu sa îndrăgostit,așa ca azi fac iarăși! Mult mai buni decât cei cumpărați! Mulțumim de rețeta!

  8. Stefan a zis

    Buna ziua. Va multumim nespus pentru toate aceste retete nemaipomenite! Cat despre cei care comenteaza aiurea, plini de ura si de mizerie, aceia nu conteaza. Contam noi, cei care va iubim. Sarbatori Fericite!

  9. vlady a zis

    am injurat si eu (in timp ce vedeam cum ratez langosii..). Nu imi permit pe net. Oricum, pt facut acasa, intr-o bucatarie pe care u vrei sa o umpli de ulei peste tot, reteta nu functioneaza. Ii mai trebuie faina. Altfel, langosii nu sunt capabili sa retina nicio forma/consistenta, nici macar 2 secunde, pana ii transferi in tigaie. Asa ca o fi reteta asta buna in langoserie, unde poti sa faci praf tot frontul de lucru dar pt acasa, recomand tuturor macar 50 daca nu 100 gr de faina in plus.

  10. Catalina a zis

    Langosii au fost excelenti. Am facut in seara asta si nu ne mai saturam de ei. Cred ca mai facem si saptamana ce vine!

  11. Catalina a zis

    Langosii au fost excelenti. Am facut in seara asta si nu ne mai saturam de ei. Cred ca mai facem si saptamana ce vine!

  12. Maria a zis

    Foarte buni langosii care i-am facut dupa reteta ta.Si noi facem cumparaturile in Iosefin si de fiecare data cumparam langosi.Spre ghinionul meu sunt nevoita sa ii fac destul de des…Bravo pentru reteta.

  13. Scristina a zis

    Sint din Canada si nu am facut langosii nici odata. Acuma e prima data cind am incercat reteta asta si e un langos exact cum facea bunica!! Super Best Langosii ever Thank you very much:)

  14. bianca a zis

    Aaaa as dori de la dumneavosstra ceva retete dulcica de post ca nu mai pot….dar si usoare ca nu am foarte mult timp la dispozitie…multumesc frumos

  15. a zis

    Neaparat ii voi incerca si eu! V-am descoperit de vreo doua saptamani si, de atunci, seara de seara va citesc retetele. Sinteti extraordinara pentru ca oferiti din timpul dumneavoastra pentru a ni le impartasi si noua, mai ales ca sint atat de minutios explicate. Va spun sincer ca ati devenit noua mea sursa de inspiratie in bucatarie si pentru asta nu pot sa nu va multumesc! Va doresc mult spor la bucatarit in continuare!

  16. Andreea a zis

    Buna, am si eu o problema cu reteta…sigur ceva am gresit eu dar totusi…eu am pus 300 grame de faina si 200 de ml de apa…aluatul meu este beton :| mi se pare prea multa faina la cata apa e…gresesc eu ceva?

    • lauralaurentiu a zis

      Categoric ceva nu e bine :). Ar fi trebuit sa fie un aluat foarte moale, proportia de hidratare este de 66%. Cred ca nu ai masurat bine ori mililitrii de apa, ori gramele de faina :).

      • Andreea a zis

        Mutumesc frumos pentru raspuns nu ma asteptam sa imi raspundeti asa repede. Am sa incerc sa fac iar aluatul sper sa-mi iasa pentru ca langosi dumneavostra arata incredibil de deliciosi.

  17. ion3 a zis

    Drag mabucur ca am gasit ceamai buna reteta de langos,la noi se fac langosi dulc,grosi,si credama ca nus buni,doar aicea nu este TELEMEA de oaie,dar von inlocui cu altceva,multunesc pt reteta,

  18. Alexandra a zis

    Draga Laura, cred ca mie imi merge la fel ca toti acelora plecati din tara cand te apuca un dor nebun de casa, incepi sa iti aduci aminte de tot ce se mananca prin tara si cauti pe internet dupa o reteta si te apuci de treaba. Trebuie sa iti multumesc pe aceasta cale pentru ideea extraordinara pe care ai avut-o cand ai facut acest site. Astazi mi se facuse pofta de langosi si m-am pus la treaba. Au iesit o bunatate. Sa Iti dea Dumnezeu sanatate si tine-o tot asa. Salutari din Germania

  19. gabri a zis

    beton reteta!langosii au iesit foarte gustosi! sunt insarcinata si aveam o pofta nebuna de langosi, dar traiesc in italia, deci nu aveam nicicum de unde cumpara. m-ai salvat!

  20. Szerzoelisabeta a zis

    Locuiesc în Belgia de 20 de ani, si, Doamne ce dor mi-este de niste langosi buni. Multumesc pentru reteta. Asta da, reteta buna! ;)

    • lauralaurentiu a zis

      Ma bucur mult ca iti este pe plac reteta, Elisabeta. :) Sper sa o prepari si sa iti placa si rezultatul, eu te astept cu impresii.

  21. Gabriel a zis

    Am un dor nebun de langosi,am sa incerc si eu reteta,ash vrea sa stiu ce tip de faina se foloseste(eu folosesc t65de obicei)cat despre apa nu mi se pare deloc multa,un 65-68% hidratare folosesc eu pentru aluatul de pizza si painici,iar pentru cei ce se „tem” de aluatul moale ash vrea sa caute pe internet metoda lui Bertinet de exemplu pentru ash face o idee.
     multumesc

    • lauralaurentiu a zis

      Gabriel, e foarte buna faina tip T65 pentru aluatul acesta. Da, e un aluat cu un procent mai mare de hidratare decat multi dintre cei care citesc sunt obisnuiti, dar tocmai de aici decurge consistenta deosebita a langosilor. Te astept cu impresii :).

  22. Vero82 a zis

    Langosii astia sunt exact ca cei care ii mancam in timpul liceului!!! deliciosi !!! trebuie sa-i fac din nou ca iar mi s-a facut pofta :-)
      Multumesc de retete

  23. ramona a zis

    draga laura sa stii ca azi am facut minunatie de langosi dupa reteta ta.Pentru maine am primit de la sotul si baietelul meu o noua  comanda.Iti multumumesc pentru aceste minunate bunatati cu care ne incanti mereu viata.Tine-o tot asa.

  24. Vicky a zis

    Va multumesc tare mult pentru reteta, i-am facut de doua ori pana acum, buni de tot si foarte simplu de facut. Maine ii fac din nou, pentru prieteni  de data asta, n-au mai mancat asa ceva pe aici. Multe salutari din  Pennsylvania!

    • lauralaurentiu a zis

      Ohooo, ce departe au ajuns langosii din Iozefin :))! Sa va fie de bine si sa-i savurati cu placere de fiecare data!

      2012/6/3 Disqus

  25. maria a zis

    si la sibiu sunt la fel de buni,si in alba …………deliciosi,imi aduc aminte de copilarie,cand ne facea mama..

  26. Najet a zis

    Am incercat si mi-au iesit! Am ales reteta ta pentru sunt cantitatile mai mici ( e prima data cand fac vreun aluat, in afara de cel pentru clatite, daca se poate numi aluat:)) si am spus ca daca e sa dau gres cel putin nu voi irosi un kg de faina, etc…partea funny a fost ca nu am stiut cat o sa creasca si am pus aluatul intr-un bol cam…cat era el :)) Ei, dupa ce am alergat disperata cu el revarsandu-se  prin casa…mi-au iesit 6 langosi foarte bune, primele doua simple, apoi am prins curaj si am pus si branza! Mersi mult, a fost amuzant si…o sa mai repet figura! :) 

    • lauralaurentiu a zis

       Ma bucur mult, sa iti fie de bine! :) Na, de crescut creste, chiar daca e moale. E chiar funny sa lucrezi cu aluatul odata crescut chiar daca e si cam… messy :P, eu una de fiecare data ung toata bucataria :)). Dupa ce ii faci si-a doua oara devii experta ;).

  27. Anena a zis

    draga lauralaurentiu  si pe mine ma apucase azi un dor nebun de langosi , de langosii de acasa de la Timisoara , am cautat pe net pt ca nu am stiut sa fac si am dat de reteta ta , langosii au iesit foarte buni , chiar asa ca-n piata Iosefin , multumim draga lauralaurentiu  datorita tie ne-am simtit ca acasa   

  28. Florinutza a zis

    Am facut reteta aceasta si au iesit extraordinari.Au mancat olandezii mei la langosi de nu pridideam sa ii fac asa de repede cat se mancau.Sigur voi face langosi din nou cat de curand.Cautam de mult o reteta ca langosii din piata din Arad.Multumesc enorm pentru reteta.

  29. Ange_sara_au a zis

    buna sunt sara si locuiesc in australia,de feicare data cand servesc pe cate o australianca , sau  trimit la scoala cu fetele  pt  cate o zi onomastica, invatatoarele imi spun mereu sa imi deskid o cofetatrie ,cu prajiturile noastre banatene , dar acesti  super langosi iti lasa gura apa,(deja le simnt gustul)iammmmmmmmmm………… trebuie sa ii fac neaparat, eu aveam o diferita retea de langosi,(imi aduc aminte cand mergea la piata 700 si ma iutam tot timpul la kios cum lucru  la langoserie si adulmeacm mirosul pana ajungeam la geam sa comand nu am saturam niciodata…………. super reteta  va doresc sanatate

  30. Alina a zis

    Vaaaaaiiii da’ ce pofta mi-ai facut! Spre surprinderea mea aceeasi reteta am gasit-o in mancare traditionala tunisiana si am facut-o dupa reteta lor (care e cam aceeasi) cu soacra mea (tunisiana din tata in fiu) si au iesit exact ca langosii nostri de acasa. Numai ca ei ii mananca cu miere. Mie imi plac cu niste branza feta si lingura buna de smantana. E prima data cand am dat de blog-ul tau si ma si apuc sa fac cateva din retetle tale. Imi aduc aminte de copilarie. Paste Fericit!

  31. Danielacostel a zis

    Doamne ce lume rea…abia azi v-am descoperit si chiar am facut aluatul de pasca,acum dospeste,si am zis sa ma mai uit ce retete si sfaturi ne dati.Am mai lucrat si eu cu aluaturi si fac si torturi si am ceva habar.Chiar o sa incerc aluatul de langosi.La noi la Fagaras{bv}nu se fac dar cand e cate o serbare ,ceva,vin altii si aduc la tarabe…sau cum sa le zic.Sunt foarte bune.Va sfatuiesc sa nu luati in seama rautatile din jurul nostru,asa e la noi intotdeauna se gaseste cineva sa dea cate o palma ,asa,de dragul de a jigni.Va admir,va apreciez munca si va multumesc pentru sfaturi si retete.Ma numesc Daniela Noretu si ma gasiti pe fb.Va pup si va doresc multa sanatate si succes!!!

  32. Ira a zis

    D-na Alexandra nu luati aproape toate prostiile pe care cineva care nu are ce face le posteaza. Asa  comentarii doar o persoana needucata si fara bunul simt poate sa posteze. Va admir creatia si aveti miini de aur.

  33. a zis

    Da! Le fac si eu, si si proportia ingredientelor este asemanatoare. La
    cluj era o „Gospodina” pe Petru Groza unde mancam langose (cum se spune la Cluj) cu branza, cu branza si ceapa, cu varza, sau cu ciuperci. Douo langose si un Ususulet!

  34. Rodica_mureszan a zis

    Desi eu am facut o portie dubla  au disparut toate,le-am facut cu telemea si au fost grozave,deci reteta ta Laura draga este super, comentariile sint de prisos…imi plac la nebunie pot spune toate retetele tale (si sincer am incercat destule…)baiul este ca se vede la cintar si mi ciuda.

  35. Andreea a zis

    din pacate aici nu gasesc drojdie proaspata sau cel putin nu stiu eu unde sa caut… din aia uscata la plic cat trebe ???? multumesc

    • Anonim a zis

      4-5 grame de drojdie uscata pe care o dizolvi mai intai in apa calduta si apoi o adaugi peste faina si framanti. Retine, proportia drojdie uscata/drodie proaspata este 1/3.

  36. Angelica a zis

    ..se stie de cand lumea ca Aradul cu Timisoara isi faceau sicane, in loc sa fie doua surate apropiate ca sunt vecine….fara sa fac pe maestra in educatie din punctul meu de vedere nu trebuia sa ii raspunde-ti la „anonimul din Arad”  sa va legati de ceea ce face el (poate e patron sau daca nu e, este treaba sefului care il plateste) in acest fel nu a-ti facut decat sa va coborati la nivelul lui, pacat . Pe mine lucruri astea ma intristeaza, Aradul e orasul unde m-am nascut, iar Timisoara e orasul studentiei mele (deci cu cele mai frumoase amintiri) chiar daca au trecut mai bine de 30 de ani se vede si acum aceste lucruri negative….poate in generatiile viitoare vor lipsi….sa speram in bine.
    In rest ma alatur tuturor celor care va apreciaza in maiestria culinara, retetele sunt  speciale, eu am incercat multe si mi-au reusit toate…. oricum am si eu un pic de experienta doar bucataresc de ceva timp….

  37. Adina a zis

    Cei mai buni langosi pe care i-am mancat (si realizat) pana acum si cea mai buna reteta!
    Am facut reteta de langosi de doua ori…intr-o saptamana.
    Am pus drojdie deshidratata (dr. oetker) ~ 5 grame in loc de drojdie proaspata si la doua oara am mai adaugat ~ 20 ml apa (aluatul mi se parea mai putin moale decat ar fi trebuit).
    I-am umplut cu branza telemea si cu crema de ciocolata.
    Sunt cei mai buni langosi pe care i-am mancat si cred eu, identici cu cei cumparati. Va multumesc pentru reteta, intr-adevar deosebita, ca de altfel toate retetele postate de dumneavoastra. 

  38. Ana a zis

    Multumesc de reteta. Am incercat ceva asemanator si intr-adevar sunt langosii de langoserie. Mie mi-e dor de cei de casa, facuti de bunica mea – cred ca cei „de pita” de care vorbeai tu. Stiindu-te priceputa te intreb cum ar trebui schimbate proportiile la aluat ca sa iasa mai consistenti?

  39. Adrianna a zis

    Super retele…am incercat si placinta cu varza…..mi-a facut dor de tara! toata aprecierea ptr munca depusa la relizarea acestui site!

  40. Daniel a zis

    Doamna Laura felicitari, sunteti extraordinara am facut aseara Langosi si nu razbeam sa le coc, si erau gata.Felicitari, va iubim mult!

  41. Catalin a zis

    Minunati acesti langosi. Sunt o dovada ca si ceva simplu, fara oua,vanilie,lapte etc poate fi delicios. Am facut si eu cu branza, intr adevar aluatul moaaaaaale, dar uns blatul de luru bine cu ulei si mainile la fel, iese a intaia. Bine mie mi au iesit langosoi :-)) 3 in 1-dar foarte buni.
    Pacat ca sunt asa uleiosi si nu pot manca mai mult de doi (adica patru normali:)) ca mi se face rau.
    Oricum felicitari pentru site si retete, multa sanatate si putere de munca.
    P.s.: pe cand publicarea unei carti de bucate cu retete banatene in mare parte?:).

    • Anonim a zis

      Catalin, ma bucur ca ti-au reusit si ca uite, confirmi si tu o reteta destul
      de controversata :). Faptul ca aluatul e moale le da textura aia plina de
      basici crocante, care nu seamana deloc a paine. Asa e, ulei trebuie din
      belsug, atat pe planul de lucru si pe maini, cat si in tigaie si nu sunt
      foarte, foarte placuti digestiei. Imi amintesc cum, copil fiind, infulecam
      cate doi, fierbinti, unul dupa altul, probabil ca stomacul era „mai nou”,
      inca neafectat de excesele pe care nu pot decat sa le recunosc, pentru ca,
      pana la urma, imi place sa mananac tot atat de mult cum imi place sa gatesc
      :=)).
      Iti multumesc mult pentru felicitari si … cine stie, poate ca viitorul va
      aduce si cartea aia :).

      2011/5/28 Disqus

  42. liana a zis

    Am facut si eu aseara langosi! Bine-nteles ca m-am lacomit la portie intreaga, si dupa ce am prajit 5 bucati „mi s-a acrit” de mirosul de ulei incins, asa ca urmatoarele le-am facut in cuptor, unele umplute cu ciuperici, alta cu branza si una simpla, au iesit un fel de painite, bune si-asa, dar de bune seama – nu langosi. Cred ca secretul e „jumatate de portie” :).

    • Anonim a zis

      :=)) Pai asta e, nu suntem langoserese sa nu mai simtim mirosul ! Asta e motivul pentru care ii fac foarte rar, mi se pare ca mirosul persista in bucatarie 3-4 zile, oricat as ventila, parca tot mai ramane cate o urma prin dulapuri :)). Sa va fie de bine!

  43. a zis

    minunati langosii !!! da, stiu gustul si mirosul lor…off toata piata miroase… cu mare drag iti ofer un premiu , cand ai timp poti sa-l ridic…te pup!!

  44. Alina Mirela3 a zis

    dupa cum vad toti imigrantii au reactionat la langosi.
    si ce dor imi era de piata 700….. n-am mai auzit de ea de prin anii 86 cand eram eleva in arad si mergeam in timi sa-mi iau blugi ..
    ce amintiri…as veni maine sa mananc un langos din piata ,dar din pacate nu pot pana vara viitoare
    eu nu am facut niciodata si ( serios) o sa incerc maine . cred ca au ceva calorii, dar cum n-am mai mancat de vreo 15 ani…
    multumesc mult pt blog , esti o inepuizabila sursa de inspiratie. ma tot intreb de unde scoti atata timp . cred ca mai ai vreo 4-5 ore de rezerva pe langa cele 24…

    • Anonim a zis

      Alina Mirela, ma bucur ca ma citesti si iti multumesc. :)

      Langosii astia, asa unsurosi si nici pe departe dietetici, cred ca au fost primul fel de junk food din vestul tarii :)). Adica, evident ca bine nu ne faceau, dar asta nu ne retinea sa ii cumparam si sa ne frigem la gura mancandu-i fierbinti, tinandu-i in mana in cate un petec de hartie de impachetat unsa si ea :)). Iti amintesti?

  45. Serbanso a zis

    Si eu ma intrebam ce fel de banateanca esti daca nu ai langosi. Am o prietena din Timisoara care vine o data pe an aici si ne faceeeee…. De ne saturam. Dar o data pe an. Si tot restul anului, nu ne gindim decit la urmatoarea ei vizita. Simbata faccc. Abia astept si imi vine deja sa ii maninc pe ai tai. Cred ca sint mai buni, ca sint deja facuti. Pup mulllttt. Nina

  46. Claudia Maria a zis

    Asa Laurico te-ai autosesizat tzucu-ti sufletul! pai bas asa la banateni se facea odata pe saptamana langosi,odata cu framantarea painii,merg si cu pecmez de pruna pe ei.

  47. a zis

    Eu cand fac langosi trebuie sa fac portie dubla de aluat in fam am trei mofturosi unul vrea cu varza celalalt cu crumpi(cartofi)iar altul simplia asa ca trebuie sa ma impart .Imi place foarte mult acest blog si intru foarte des ca sa vad ce retete minunate ai mai facut .Iti doresc succes in continuare.

  48. Oana a zis

    Ioiiii…si noi am avut o gogoserie unde faceam langosi si gogosi, din pacate am inchis-o :( ca nu mai prea avea lumea bani sa le cumpere, in Petrosani, si ma tot gandeam zilele astea la langosi si parca le si puteam simti gustul…cu reteta asta poate potolesc pofta! :) Multumim!

  49. Adyniculugoj a zis

    te iubesc te iubesc te iubesc esti o comoara jos palaria deci aceasta reteta pentu mine este cireasa de pe tort visam la ,langosi din piata de la lugoj de cite ori mergeam la piata era lege 2 langosi si dupa aceia faceam cumparaturile.multumes pentru reteta chiar astazi am sa fac langosi.cu stima si respect adriana

      • Adyniculugoj a zis

        normal ca am incercat si mi-au si iesit extraordinari de buni,eu iti multumesc pentru minunatele retete pe care le postezi zilnic .sanatate multa iti doresc tie si la toata familia ta, cu stima adriana

  50. Ady_moran a zis

    Dupa un timp destul de indelungat de cind intru aproape zi de zi pe acest blog,prind curaj si iti scriu si eu un comentariu.
    Cu acesti langosi mi-ai si dat o idee buna ce sa pregatesc azi pentu cina ca si desert.Copiilor si sotului le plac cu dulceata.
    Draga Laura te felicit si iti si multumesc in acelasi timp pentru toate retetele postate,multe din ele incercate de subsemnata in bucataria proprie si apreciate de gustatori.
    Sint si eu o banateanca plecata din Resita si stabilita de vreo 16 ani in Canada,de unde revin cu drag acasa de cite ori am ocazia.
    Sanatate iti doresc, asteptam retete interesante in continuare si muzica buna,caci de altfel te apreciez foarte mult si ca interpreta de muzica populara.

    Adriana

    • Anonim a zis

      Ady_moran, iti multumesc foarte mult pentru apreciere si pentru a-mi fi acordat increderea ta, incercand acasa la tine retetele mele. Te mai astept cu mult drag!

  51. a zis

    Doamne cata dreptate ai tu Laura.Cine nu stie ce gust au langosii din Iozefin,nu-i timisorean. mie mi-e dor,sincer…de aceea iti multumesc ca de fiecare data ptr ceva ce imi aminteste de casa.Te pup.

    • Anonim a zis

      Aura, ma bucur mult. :) In Iozefin se vand cu tot felul de „extraoptiuni”: mujdei, gem de prune, cascaval ras… sa-si ia omu’ ce-i place! ;)

      • Jeny a zis

        Langosi buni se vand si-n P-ta 700!!! Oricat am incercat sa-i fac acasa… tot n-au iesit ca cei cumparatzi. O sa-ncerc maine din nou si clar o sa mananc langosi din ambele pietze in aproximativ o luna jumate cand ajung acasa :)

  52. Alexandra a zis

    Doamne ce dor de casa m-a apucat cand am vazut aceasta reteta.:( Imi amintesc ca atunci cand eram in Romania,uneori cand ieseam infometata de la scoala imi cumparam un langos. Si ce miros era pe toata strada! Cat despre reteta, nu pare foarte grea, deci s-ar putea sa o incerc. Si pentru ca e prima data cand iti scriu desi intru aproape zilnic pe blogul tau vreau sa te felicit pentru toate retele minunate de pe acest blog. Spor la treaba in continuare! :)

    • Anonim a zis

      Alexandra, poate incercand reteta iti vei mai alina dorul de acasa! :) Iti multumesc ca ma citesti si te astept si in continuare!

    • DanielaA a zis

      Si mie mi s-a facut dor de casa ca am vazut aceasta reteta, am sa merg in tara saptamana viitoare, si neaparat cand ajung in Timisoara ma opresc in Iozefin la un langos :) Doamnei Laura doresc sa ii multumesc pentru retetele minunate, sunteti o femeie extraordinara, Dumnezeu sa va dea sanatate sa ne mai mangaiati cu minunatele dumneavoastra retete!

    • Anonim a zis

      Sa isi bage p- – – in ea reteta ca nu e buna de nimic! 200ml de apa la 300 gr faina e f mult! Nu mai postati aberatii numai asa sa faceti misto! Unii dintre noi chiar incearca retetele tale de c – – – -!

      • Leodracula a zis

        Incearca cu 200 ml de lapte.Sau incearca cu doi decilitri,sau doi litri,te prinzi tu cat trebuie.Reteta e orientativa. Cel mai important e cata branza pui. Eu spun ca max 50 hectograme per langos,will do it.Vezi sa fie de burduf.Are un gust de mori.Fi atent ,mai poti face langosi cu mujdei de usturoi.Atentie,usturoiul se masoara in grame,kilograme,depinde cat iti place de mult.Mai gasesti pastile de usturoi la Market,daca nu vrei sa te apostrofeze colegii ca se ofilesc florile de la miros.Daca esti cu religia si ti post,fa langos cu varza.Ei, .nu conteaza daca e murata.Se masoara in tone la hectar ,centilitri..tuica pe care o bei in timp ce prepari langosii.Pofta mare! Mmmmmmmmmm ce bun eeeeeeeeeeeee!!!!! PS Nu injura in timp ce faci langosi,ies amari.

      • Dorufaur a zis

         chiar e indicat sa consumi langosii cu mujdei!toata lumea din jur va fi convinsa ca at mincat cirnati!

      • Popa Pius a zis

        Iată cum apar comentarii ca ale tale când proştii se apucă să comenteze fără să aibe habar de bucătărie.

      • Alexandra a zis

        Daca habar nu ai sa gatesti e problema ta!
        Am incercat reteta de 3 ori si e perfecta
        Multumim ,Alexandra!

    • Anonim a zis

      Gogosile sunt cu tot felul de adausuri si fineturi, cum ar fi unt,
      galbenusuri, framantate cu lapte, parfumate cu vanilie si coaja de lamaie.
      Langosii sunt doar din apa si faina, aluatul e foarte moale si nu trebuie sa
      fie pufosi (ca si gogosile) ci mai degraba crocanti.

      • Melaniadanila a zis

        Ce pofta mi-ai facut!!!! Din cand in cand mai fac si eu, dar nu sant ca si cele din piata! Sau poate ma satur cu mirosul facandu-le? De cate ori merg in Romania, imi campar cate doua, trei si le mananc pe drum, chiar daca de abia m-am ridicat de la masa, nu ma por abtine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *