Cautare in site
x inchide

Langosi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.03.2011
4.3
(51)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 51

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

153 comentarii la Langosi

  1. Diana spune:

    Buna seara! Am facut azi langosii,respectand reteta,dar mi-au iesit mai pufosi spre mijloc si crocanti (destul de tari) la margini.In rest aluatul e super si sunt foarte multumita de gust,totusi parca la framantat nu mi s-a parut asa de moale ca a dvs.
    Multumesc.

    • Probabil ați folosit o făină cu putere de absorbție mai mare. Ca să iasă invers (adică mai groși pe margine și foarte subțiri la mijloc) trebuie să întindeți un pic aluatul din mijloc spre exterior, când îi modelați. Să vă fie de bine!

  2. George spune:

    Multumesc frumos pentru aceasta reteta!!!?

  3. Elise spune:

    Buna ziua! De cate ori vreau o reteta buna si care sa „iasa”, intru pe acest site! Multumesc pentru reteta de langosi, o voi incerca si eu. In copilarie mancam langosi de la o gogserie din Bucuresti, aflata la poalele delului Mitropoliei. Erau umpluti cu branza de burduf, nu cu branza presarata deasupra! Nu stiu daca se mai face undeva astfel de langosi. .. Multumesc inca o data si nu luati in seama comentariile rautacioase! Unii nu sunt in stare de mai mult!

  4. Carmen spune:

    Mulțumesc frumos pentru rețeta detaliată, langosii au ieșit perfecți. Am avut temeri și rețineri ani de zile, însă m-am îndemnat să încerc după ce am citit rețetă ta.

  5. Dan spune:

    Buna Laura,
    Pot sa confirm reteta langosilor, ies perfect :) daaa, si referitor la cat ulei folosesti ai explicat clar ca trebuie unsi din belsug- asta ca sa iasa bine si sa nu se lipeasca de maini cand lucrezi cu aluatul.
    Multumim pentru retete !

  6. Marius spune:

    Multumesc tare mult doamna Laura pt reteta, lagosii au iesit minunat, la fel ca in amintirile, cind eram copil mergeam specific la piata din Iozefin doar pentru langosi, circa 1982/83,

  7. Rita spune:

    Bună ziua,am făcut azi langosi după rețeta asta…au ieșit SUPER!! Mulțumesc pt.reteta!!

  8. Claudia spune:

    Foarte buna rețeta… fac langoşi dupa rețeta asta de foarte mult timp si intotdeauna au iesit la fel de buni…gustul de la Timisoara. Multumesc !!!

  9. Angelica spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, D- na Laura, i- am facut astazi mi- au iesit exact ca la langoserie, foarte, foarte buni,din pacate nu am mai ajuns sa le fac poze, i- am facut simpli si au iesit asa crocanți si cu beşici si foarte gustosi.O zi frumoasă!

  10. Cami spune:

    Ai dreptate. Exact asa se fac langosii.Eu sunt „specialista”in langosi de 25 de ani, dupa ce m-am chinuit cu fel si fel de retete. Smecheria este aluatul din doar faina apa drojdie si sare. Fara zahar daca vrei sa ii intinzi frumos in mana. Eu ung cu ulei pe muşama, fac bile din aluatul dospit cel mult juma de ora. Apoi cu mainile in ulei rasucesc cu degetele si intind in aer langosul, cu grija sa nu faca nici o gaurica caci e compromis, nu se mai face acea pojghita subtire la mijloc. De aceea nu pun zahar, pt.ca nu vreau langos cu basici in mijloc ci doar pe margine. Se frige in ulei musai mult si incins la maxim. Uleiul nu se arde deloc, nefiind faina presarata.

  11. Maria spune:

    I-am făcut weekendul trecut pt prima data! Soțul meu sa îndrăgostit,așa ca azi fac iarăși! Mult mai buni decât cei cumpărați! Mulțumim de rețeta!

  12. Moni spune:

    Reteta Langos este super exceptionala

  13. renate spune:

    mä bucur,sint si eu bänäteancä dar se pare cä am uitat cum se fac langosi(28 ani inGermania)
    MULTUMESC pt retetä

  14. Maria Mona Namoloiu spune:

    Foarte buni langosii! Multumim de reteta!

  15. Stefan spune:

    Buna ziua. Va multumim nespus pentru toate aceste retete nemaipomenite! Cat despre cei care comenteaza aiurea, plini de ura si de mizerie, aceia nu conteaza. Contam noi, cei care va iubim. Sarbatori Fericite!

  16. vlady spune:

    am injurat si eu (in timp ce vedeam cum ratez langosii..). Nu imi permit pe net. Oricum, pt facut acasa, intr-o bucatarie pe care u vrei sa o umpli de ulei peste tot, reteta nu functioneaza. Ii mai trebuie faina. Altfel, langosii nu sunt capabili sa retina nicio forma/consistenta, nici macar 2 secunde, pana ii transferi in tigaie. Asa ca o fi reteta asta buna in langoserie, unde poti sa faci praf tot frontul de lucru dar pt acasa, recomand tuturor macar 50 daca nu 100 gr de faina in plus.

  17. Catalina spune:

    Langosii au fost excelenti. Am facut in seara asta si nu ne mai saturam de ei. Cred ca mai facem si saptamana ce vine!

  18. Catalina spune:

    Langosii au fost excelenti. Am facut in seara asta si nu ne mai saturam de ei. Cred ca mai facem si saptamana ce vine!

  19. Am facut si eu langosi dupa aceasta reteta de mai multe ori si au iesit perfecti! Multumesc!

  20. Maria spune:

    Foarte buni langosii care i-am facut dupa reteta ta.Si noi facem cumparaturile in Iosefin si de fiecare data cumparam langosi.Spre ghinionul meu sunt nevoita sa ii fac destul de des…Bravo pentru reteta.

  21. Adriana Feher spune:

    Mâine încerc

  22. Scristina spune:

    Sint din Canada si nu am facut langosii nici odata. Acuma e prima data cind am incercat reteta asta si e un langos exact cum facea bunica!! Super Best Langosii ever Thank you very much:)

  23. bianca spune:

    Aaaa as dori de la dumneavosstra ceva retete dulcica de post ca nu mai pot….dar si usoare ca nu am foarte mult timp la dispozitie…multumesc frumos

  24. bianca spune:

    :))))) sper sa imi reuseasca ….ma pun la framantat si cand vine sotul meu de la munca fac vreo 2, 3de gust asa:))))

  25. adriana spune:

    o reteta foarte buna …….acum am incercat-o si mi-a iesit foarte gustoasa

  26. Neaparat ii voi incerca si eu! V-am descoperit de vreo doua saptamani si, de atunci, seara de seara va citesc retetele. Sinteti extraordinara pentru ca oferiti din timpul dumneavoastra pentru a ni le impartasi si noua, mai ales ca sint atat de minutios explicate. Va spun sincer ca ati devenit noua mea sursa de inspiratie in bucatarie si pentru asta nu pot sa nu va multumesc! Va doresc mult spor la bucatarit in continuare!

  27. Mihaela spune:

    astazi am facut langosi dupa aceasta reteta…..sunt super…sanatate..

  28. Andreea spune:

    Buna, am si eu o problema cu reteta…sigur ceva am gresit eu dar totusi…eu am pus 300 grame de faina si 200 de ml de apa…aluatul meu este beton :| mi se pare prea multa faina la cata apa e…gresesc eu ceva?

    • lauralaurentiu spune:

      Categoric ceva nu e bine :). Ar fi trebuit sa fie un aluat foarte moale, proportia de hidratare este de 66%. Cred ca nu ai masurat bine ori mililitrii de apa, ori gramele de faina :).

      • Andreea spune:

        Mutumesc frumos pentru raspuns nu ma asteptam sa imi raspundeti asa repede. Am sa incerc sa fac iar aluatul sper sa-mi iasa pentru ca langosi dumneavostra arata incredibil de deliciosi.

  29. ion3 spune:

    Drag mabucur ca am gasit ceamai buna reteta de langos,la noi se fac langosi dulc,grosi,si credama ca nus buni,doar aicea nu este TELEMEA de oaie,dar von inlocui cu altceva,multunesc pt reteta,

  30. Alexandra spune:

    Draga Laura, cred ca mie imi merge la fel ca toti acelora plecati din tara cand te apuca un dor nebun de casa, incepi sa iti aduci aminte de tot ce se mananca prin tara si cauti pe internet dupa o reteta si te apuci de treaba. Trebuie sa iti multumesc pe aceasta cale pentru ideea extraordinara pe care ai avut-o cand ai facut acest site. Astazi mi se facuse pofta de langosi si m-am pus la treaba. Au iesit o bunatate. Sa Iti dea Dumnezeu sanatate si tine-o tot asa. Salutari din Germania

  31. gabri spune:

    beton reteta!langosii au iesit foarte gustosi! sunt insarcinata si aveam o pofta nebuna de langosi, dar traiesc in italia, deci nu aveam nicicum de unde cumpara. m-ai salvat!

  32. Szerzoelisabeta spune:

    Locuiesc în Belgia de 20 de ani, si, Doamne ce dor mi-este de niste langosi buni. Multumesc pentru reteta. Asta da, reteta buna! ;)

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult ca iti este pe plac reteta, Elisabeta. :) Sper sa o prepari si sa iti placa si rezultatul, eu te astept cu impresii.

  33. Gabriel spune:

    Am un dor nebun de langosi,am sa incerc si eu reteta,ash vrea sa stiu ce tip de faina se foloseste(eu folosesc t65de obicei)cat despre apa nu mi se pare deloc multa,un 65-68% hidratare folosesc eu pentru aluatul de pizza si painici,iar pentru cei ce se „tem” de aluatul moale ash vrea sa caute pe internet metoda lui Bertinet de exemplu pentru ash face o idee.
     multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Gabriel, e foarte buna faina tip T65 pentru aluatul acesta. Da, e un aluat cu un procent mai mare de hidratare decat multi dintre cei care citesc sunt obisnuiti, dar tocmai de aici decurge consistenta deosebita a langosilor. Te astept cu impresii :).

  34. Vero82 spune:

    Langosii astia sunt exact ca cei care ii mancam in timpul liceului!!! deliciosi !!! trebuie sa-i fac din nou ca iar mi s-a facut pofta :-)
      Multumesc de retete

  35. ramona spune:

    draga laura sa stii ca azi am facut minunatie de langosi dupa reteta ta.Pentru maine am primit de la sotul si baietelul meu o noua  comanda.Iti multumumesc pentru aceste minunate bunatati cu care ne incanti mereu viata.Tine-o tot asa.

  36. Vicky spune:

    Va multumesc tare mult pentru reteta, i-am facut de doua ori pana acum, buni de tot si foarte simplu de facut. Maine ii fac din nou, pentru prieteni  de data asta, n-au mai mancat asa ceva pe aici. Multe salutari din  Pennsylvania!

    • lauralaurentiu spune:

      Ohooo, ce departe au ajuns langosii din Iozefin :))! Sa va fie de bine si sa-i savurati cu placere de fiecare data!

      2012/6/3 Disqus

  37. maria spune:

    si la sibiu sunt la fel de buni,si in alba …………deliciosi,imi aduc aminte de copilarie,cand ne facea mama..

  38. Najet spune:

    Am incercat si mi-au iesit! Am ales reteta ta pentru sunt cantitatile mai mici ( e prima data cand fac vreun aluat, in afara de cel pentru clatite, daca se poate numi aluat:)) si am spus ca daca e sa dau gres cel putin nu voi irosi un kg de faina, etc…partea funny a fost ca nu am stiut cat o sa creasca si am pus aluatul intr-un bol cam…cat era el :)) Ei, dupa ce am alergat disperata cu el revarsandu-se  prin casa…mi-au iesit 6 langosi foarte bune, primele doua simple, apoi am prins curaj si am pus si branza! Mersi mult, a fost amuzant si…o sa mai repet figura! :) 

    • lauralaurentiu spune:

       Ma bucur mult, sa iti fie de bine! :) Na, de crescut creste, chiar daca e moale. E chiar funny sa lucrezi cu aluatul odata crescut chiar daca e si cam… messy :P, eu una de fiecare data ung toata bucataria :)). Dupa ce ii faci si-a doua oara devii experta ;).

  39. Anena spune:

    draga lauralaurentiu  si pe mine ma apucase azi un dor nebun de langosi , de langosii de acasa de la Timisoara , am cautat pe net pt ca nu am stiut sa fac si am dat de reteta ta , langosii au iesit foarte buni , chiar asa ca-n piata Iosefin , multumim draga lauralaurentiu  datorita tie ne-am simtit ca acasa   

  40. Cumpanas Marcela spune:

    forte buni langosii dupa reteta ta!!!! si cei cu branza sarata la fel,un deliciu :))

  41. Florinutza spune:

    Am facut reteta aceasta si au iesit extraordinari.Au mancat olandezii mei la langosi de nu pridideam sa ii fac asa de repede cat se mancau.Sigur voi face langosi din nou cat de curand.Cautam de mult o reteta ca langosii din piata din Arad.Multumesc enorm pentru reteta.

  42. Ange_sara_au spune:

    buna sunt sara si locuiesc in australia,de feicare data cand servesc pe cate o australianca , sau  trimit la scoala cu fetele  pt  cate o zi onomastica, invatatoarele imi spun mereu sa imi deskid o cofetatrie ,cu prajiturile noastre banatene , dar acesti  super langosi iti lasa gura apa,(deja le simnt gustul)iammmmmmmmmm………… trebuie sa ii fac neaparat, eu aveam o diferita retea de langosi,(imi aduc aminte cand mergea la piata 700 si ma iutam tot timpul la kios cum lucru  la langoserie si adulmeacm mirosul pana ajungeam la geam sa comand nu am saturam niciodata…………. super reteta  va doresc sanatate

  43. Alina spune:

    Vaaaaaiiii da’ ce pofta mi-ai facut! Spre surprinderea mea aceeasi reteta am gasit-o in mancare traditionala tunisiana si am facut-o dupa reteta lor (care e cam aceeasi) cu soacra mea (tunisiana din tata in fiu) si au iesit exact ca langosii nostri de acasa. Numai ca ei ii mananca cu miere. Mie imi plac cu niste branza feta si lingura buna de smantana. E prima data cand am dat de blog-ul tau si ma si apuc sa fac cateva din retetle tale. Imi aduc aminte de copilarie. Paste Fericit!

  44. dragutzu spune:

    nu arata bine dar la gust cred ca e buna.

  45. Danielacostel spune:

    Doamne ce lume rea…abia azi v-am descoperit si chiar am facut aluatul de pasca,acum dospeste,si am zis sa ma mai uit ce retete si sfaturi ne dati.Am mai lucrat si eu cu aluaturi si fac si torturi si am ceva habar.Chiar o sa incerc aluatul de langosi.La noi la Fagaras{bv}nu se fac dar cand e cate o serbare ,ceva,vin altii si aduc la tarabe…sau cum sa le zic.Sunt foarte bune.Va sfatuiesc sa nu luati in seama rautatile din jurul nostru,asa e la noi intotdeauna se gaseste cineva sa dea cate o palma ,asa,de dragul de a jigni.Va admir,va apreciez munca si va multumesc pentru sfaturi si retete.Ma numesc Daniela Noretu si ma gasiti pe fb.Va pup si va doresc multa sanatate si succes!!!

  46. Ira spune:

    D-na Alexandra nu luati aproape toate prostiile pe care cineva care nu are ce face le posteaza. Asa  comentarii doar o persoana needucata si fara bunul simt poate sa posteze. Va admir creatia si aveti miini de aur.

  47. Tuku Bacsi spune:

    Da! Le fac si eu, si si proportia ingredientelor este asemanatoare. La
    cluj era o „Gospodina” pe Petru Groza unde mancam langose (cum se spune la Cluj) cu branza, cu branza si ceapa, cu varza, sau cu ciuperci. Douo langose si un Ususulet!

  48. Rodica_mureszan spune:

    Desi eu am facut o portie dubla  au disparut toate,le-am facut cu telemea si au fost grozave,deci reteta ta Laura draga este super, comentariile sint de prisos…imi plac la nebunie pot spune toate retetele tale (si sincer am incercat destule…)baiul este ca se vede la cintar si mi ciuda.

  49. Andreea spune:

    din pacate aici nu gasesc drojdie proaspata sau cel putin nu stiu eu unde sa caut… din aia uscata la plic cat trebe ???? multumesc

    • Anonim spune:

      4-5 grame de drojdie uscata pe care o dizolvi mai intai in apa calduta si apoi o adaugi peste faina si framanti. Retine, proportia drojdie uscata/drodie proaspata este 1/3.

  50. Angelica spune:

    ..se stie de cand lumea ca Aradul cu Timisoara isi faceau sicane, in loc sa fie doua surate apropiate ca sunt vecine….fara sa fac pe maestra in educatie din punctul meu de vedere nu trebuia sa ii raspunde-ti la „anonimul din Arad”  sa va legati de ceea ce face el (poate e patron sau daca nu e, este treaba sefului care il plateste) in acest fel nu a-ti facut decat sa va coborati la nivelul lui, pacat . Pe mine lucruri astea ma intristeaza, Aradul e orasul unde m-am nascut, iar Timisoara e orasul studentiei mele (deci cu cele mai frumoase amintiri) chiar daca au trecut mai bine de 30 de ani se vede si acum aceste lucruri negative….poate in generatiile viitoare vor lipsi….sa speram in bine.
    In rest ma alatur tuturor celor care va apreciaza in maiestria culinara, retetele sunt  speciale, eu am incercat multe si mi-au reusit toate…. oricum am si eu un pic de experienta doar bucataresc de ceva timp….

  51. Adina spune:

    Cei mai buni langosi pe care i-am mancat (si realizat) pana acum si cea mai buna reteta!
    Am facut reteta de langosi de doua ori…intr-o saptamana.
    Am pus drojdie deshidratata (dr. oetker) ~ 5 grame in loc de drojdie proaspata si la doua oara am mai adaugat ~ 20 ml apa (aluatul mi se parea mai putin moale decat ar fi trebuit).
    I-am umplut cu branza telemea si cu crema de ciocolata.
    Sunt cei mai buni langosi pe care i-am mancat si cred eu, identici cu cei cumparati. Va multumesc pentru reteta, intr-adevar deosebita, ca de altfel toate retetele postate de dumneavoastra. 

  52. Ana spune:

    Multumesc de reteta. Am incercat ceva asemanator si intr-adevar sunt langosii de langoserie. Mie mi-e dor de cei de casa, facuti de bunica mea – cred ca cei „de pita” de care vorbeai tu. Stiindu-te priceputa te intreb cum ar trebui schimbate proportiile la aluat ca sa iasa mai consistenti?

  53. Adrianna spune:

    Super retele…am incercat si placinta cu varza…..mi-a facut dor de tara! toata aprecierea ptr munca depusa la relizarea acestui site!

  54. Daniel spune:

    Doamna Laura felicitari, sunteti extraordinara am facut aseara Langosi si nu razbeam sa le coc, si erau gata.Felicitari, va iubim mult!

  55. Catalin spune:

    Minunati acesti langosi. Sunt o dovada ca si ceva simplu, fara oua,vanilie,lapte etc poate fi delicios. Am facut si eu cu branza, intr adevar aluatul moaaaaaale, dar uns blatul de luru bine cu ulei si mainile la fel, iese a intaia. Bine mie mi au iesit langosoi :-)) 3 in 1-dar foarte buni.
    Pacat ca sunt asa uleiosi si nu pot manca mai mult de doi (adica patru normali:)) ca mi se face rau.
    Oricum felicitari pentru site si retete, multa sanatate si putere de munca.
    P.s.: pe cand publicarea unei carti de bucate cu retete banatene in mare parte?:).

    • Anonim spune:

      Catalin, ma bucur ca ti-au reusit si ca uite, confirmi si tu o reteta destul
      de controversata :). Faptul ca aluatul e moale le da textura aia plina de
      basici crocante, care nu seamana deloc a paine. Asa e, ulei trebuie din
      belsug, atat pe planul de lucru si pe maini, cat si in tigaie si nu sunt
      foarte, foarte placuti digestiei. Imi amintesc cum, copil fiind, infulecam
      cate doi, fierbinti, unul dupa altul, probabil ca stomacul era „mai nou”,
      inca neafectat de excesele pe care nu pot decat sa le recunosc, pentru ca,
      pana la urma, imi place sa mananac tot atat de mult cum imi place sa gatesc
      :=)).
      Iti multumesc mult pentru felicitari si … cine stie, poate ca viitorul va
      aduce si cartea aia :).

      2011/5/28 Disqus

  56. liana spune:

    Am facut si eu aseara langosi! Bine-nteles ca m-am lacomit la portie intreaga, si dupa ce am prajit 5 bucati „mi s-a acrit” de mirosul de ulei incins, asa ca urmatoarele le-am facut in cuptor, unele umplute cu ciuperici, alta cu branza si una simpla, au iesit un fel de painite, bune si-asa, dar de bune seama – nu langosi. Cred ca secretul e „jumatate de portie” :).

    • Anonim spune:

      :=)) Pai asta e, nu suntem langoserese sa nu mai simtim mirosul ! Asta e motivul pentru care ii fac foarte rar, mi se pare ca mirosul persista in bucatarie 3-4 zile, oricat as ventila, parca tot mai ramane cate o urma prin dulapuri :)). Sa va fie de bine!

  57. diana spune:

    minunati langosii !!! da, stiu gustul si mirosul lor…off toata piata miroase… cu mare drag iti ofer un premiu , cand ai timp poti sa-l ridic…te pup!!

  58. Lumi Mihaesco spune:

    Buna Laura!gatesc dupa retetele tale,multumesc si felicitari!sunt o gurmanda si apreciez.O zi buna!

  59. Alina Mirela3 spune:

    dupa cum vad toti imigrantii au reactionat la langosi.
    si ce dor imi era de piata 700….. n-am mai auzit de ea de prin anii 86 cand eram eleva in arad si mergeam in timi sa-mi iau blugi ..
    ce amintiri…as veni maine sa mananc un langos din piata ,dar din pacate nu pot pana vara viitoare
    eu nu am facut niciodata si ( serios) o sa incerc maine . cred ca au ceva calorii, dar cum n-am mai mancat de vreo 15 ani…
    multumesc mult pt blog , esti o inepuizabila sursa de inspiratie. ma tot intreb de unde scoti atata timp . cred ca mai ai vreo 4-5 ore de rezerva pe langa cele 24…

    • Anonim spune:

      Alina Mirela, ma bucur ca ma citesti si iti multumesc. :)

      Langosii astia, asa unsurosi si nici pe departe dietetici, cred ca au fost primul fel de junk food din vestul tarii :)). Adica, evident ca bine nu ne faceau, dar asta nu ne retinea sa ii cumparam si sa ne frigem la gura mancandu-i fierbinti, tinandu-i in mana in cate un petec de hartie de impachetat unsa si ea :)). Iti amintesti?

  60. Minunat blog! Toate retetele sunt absolut senzationale! Felicitari!

  61. Serbanso spune:

    Si eu ma intrebam ce fel de banateanca esti daca nu ai langosi. Am o prietena din Timisoara care vine o data pe an aici si ne faceeeee…. De ne saturam. Dar o data pe an. Si tot restul anului, nu ne gindim decit la urmatoarea ei vizita. Simbata faccc. Abia astept si imi vine deja sa ii maninc pe ai tai. Cred ca sint mai buni, ca sint deja facuti. Pup mulllttt. Nina

  62. Andreea Popa spune:

    Imi ploua in gura! Sunt buni si aia din Piata Iozefin, dar ai tai arata bestial! Acum ma duc sa sa fac si io o portie.

  63. Claudia Maria spune:

    Asa Laurico te-ai autosesizat tzucu-ti sufletul! pai bas asa la banateni se facea odata pe saptamana langosi,odata cu framantarea painii,merg si cu pecmez de pruna pe ei.

  64. Eu cand fac langosi trebuie sa fac portie dubla de aluat in fam am trei mofturosi unul vrea cu varza celalalt cu crumpi(cartofi)iar altul simplia asa ca trebuie sa ma impart .Imi place foarte mult acest blog si intru foarte des ca sa vad ce retete minunate ai mai facut .Iti doresc succes in continuare.

  65. Oana spune:

    Ioiiii…si noi am avut o gogoserie unde faceam langosi si gogosi, din pacate am inchis-o :( ca nu mai prea avea lumea bani sa le cumpere, in Petrosani, si ma tot gandeam zilele astea la langosi si parca le si puteam simti gustul…cu reteta asta poate potolesc pofta! :) Multumim!

  66. Adyniculugoj spune:

    te iubesc te iubesc te iubesc esti o comoara jos palaria deci aceasta reteta pentu mine este cireasa de pe tort visam la ,langosi din piata de la lugoj de cite ori mergeam la piata era lege 2 langosi si dupa aceia faceam cumparaturile.multumes pentru reteta chiar astazi am sa fac langosi.cu stima si respect adriana

    • Anonim spune:

      Adriana, i-ai incercat? :)

      • Adyniculugoj spune:

        normal ca am incercat si mi-au si iesit extraordinari de buni,eu iti multumesc pentru minunatele retete pe care le postezi zilnic .sanatate multa iti doresc tie si la toata familia ta, cu stima adriana

      • Anonim spune:

        Adriana, sa va fie de bine si iti multumesc pentru urari!

  67. diana g spune:

    vai ce imi ploua in gura, m-ai inebunit de tot cu langosii tai
    superrrrrrrr…….

  68. Simona spune:

    chiar asa… merg ca unsi :)) mai ales la cati mucenici am vazut azi :))

    numai bine,
    Simona

  69. Ady_moran spune:

    Dupa un timp destul de indelungat de cind intru aproape zi de zi pe acest blog,prind curaj si iti scriu si eu un comentariu.
    Cu acesti langosi mi-ai si dat o idee buna ce sa pregatesc azi pentu cina ca si desert.Copiilor si sotului le plac cu dulceata.
    Draga Laura te felicit si iti si multumesc in acelasi timp pentru toate retetele postate,multe din ele incercate de subsemnata in bucataria proprie si apreciate de gustatori.
    Sint si eu o banateanca plecata din Resita si stabilita de vreo 16 ani in Canada,de unde revin cu drag acasa de cite ori am ocazia.
    Sanatate iti doresc, asteptam retete interesante in continuare si muzica buna,caci de altfel te apreciez foarte mult si ca interpreta de muzica populara.

    Adriana

    • Anonim spune:

      Ady_moran, iti multumesc foarte mult pentru apreciere si pentru a-mi fi acordat increderea ta, incercand acasa la tine retetele mele. Te mai astept cu mult drag!

  70. Tomut Aura spune:

    Doamne cata dreptate ai tu Laura.Cine nu stie ce gust au langosii din Iozefin,nu-i timisorean. mie mi-e dor,sincer…de aceea iti multumesc ca de fiecare data ptr ceva ce imi aminteste de casa.Te pup.

    • Anonim spune:

      Aura, ma bucur mult. :) In Iozefin se vand cu tot felul de „extraoptiuni”: mujdei, gem de prune, cascaval ras… sa-si ia omu’ ce-i place! ;)

      • Jeny spune:

        Langosi buni se vand si-n P-ta 700!!! Oricat am incercat sa-i fac acasa… tot n-au iesit ca cei cumparatzi. O sa-ncerc maine din nou si clar o sa mananc langosi din ambele pietze in aproximativ o luna jumate cand ajung acasa :)

  71. Alexandra spune:

    Doamne ce dor de casa m-a apucat cand am vazut aceasta reteta.:( Imi amintesc ca atunci cand eram in Romania,uneori cand ieseam infometata de la scoala imi cumparam un langos. Si ce miros era pe toata strada! Cat despre reteta, nu pare foarte grea, deci s-ar putea sa o incerc. Si pentru ca e prima data cand iti scriu desi intru aproape zilnic pe blogul tau vreau sa te felicit pentru toate retele minunate de pe acest blog. Spor la treaba in continuare! :)

    • Anonim spune:

      Alexandra, poate incercand reteta iti vei mai alina dorul de acasa! :) Iti multumesc ca ma citesti si te astept si in continuare!

    • DanielaA spune:

      Si mie mi s-a facut dor de casa ca am vazut aceasta reteta, am sa merg in tara saptamana viitoare, si neaparat cand ajung in Timisoara ma opresc in Iozefin la un langos :) Doamnei Laura doresc sa ii multumesc pentru retetele minunate, sunteti o femeie extraordinara, Dumnezeu sa va dea sanatate sa ne mai mangaiati cu minunatele dumneavoastra retete!

    • Anonim spune:

      Sa isi bage p- – – in ea reteta ca nu e buna de nimic! 200ml de apa la 300 gr faina e f mult! Nu mai postati aberatii numai asa sa faceti misto! Unii dintre noi chiar incearca retetele tale de c – – – -!

      • Leodracula spune:

        Incearca cu 200 ml de lapte.Sau incearca cu doi decilitri,sau doi litri,te prinzi tu cat trebuie.Reteta e orientativa. Cel mai important e cata branza pui. Eu spun ca max 50 hectograme per langos,will do it.Vezi sa fie de burduf.Are un gust de mori.Fi atent ,mai poti face langosi cu mujdei de usturoi.Atentie,usturoiul se masoara in grame,kilograme,depinde cat iti place de mult.Mai gasesti pastile de usturoi la Market,daca nu vrei sa te apostrofeze colegii ca se ofilesc florile de la miros.Daca esti cu religia si ti post,fa langos cu varza.Ei, .nu conteaza daca e murata.Se masoara in tone la hectar ,centilitri..tuica pe care o bei in timp ce prepari langosii.Pofta mare! Mmmmmmmmmm ce bun eeeeeeeeeeeee!!!!! PS Nu injura in timp ce faci langosi,ies amari.

      • Dorufaur spune:

         chiar e indicat sa consumi langosii cu mujdei!toata lumea din jur va fi convinsa ca at mincat cirnati!

      • Ola spune:

        50 de hectograme, egal 5 kilograme… Cineva a luat-o razna!

      • Ola spune:

        50 de hectograme, egal 5 kilograme… Cineva a luat-o razna!

      • Popa Pius spune:

        Iată cum apar comentarii ca ale tale când proştii se apucă să comenteze fără să aibe habar de bucătărie.

      • Alexandra spune:

        Daca habar nu ai sa gatesti e problema ta!
        Am incercat reteta de 3 ori si e perfecta
        Multumim ,Alexandra!

  72. Laura Frunza spune:

    Laura, in afara de forma, care e diferenta intre gogosi si langosi? Ca mie ingredientele imi par aceleasi. Multumesc!

    • Anonim spune:

      Gogosile sunt cu tot felul de adausuri si fineturi, cum ar fi unt,
      galbenusuri, framantate cu lapte, parfumate cu vanilie si coaja de lamaie.
      Langosii sunt doar din apa si faina, aluatul e foarte moale si nu trebuie sa
      fie pufosi (ca si gogosile) ci mai degraba crocanti.

      • Melaniadanila spune:

        Ce pofta mi-ai facut!!!! Din cand in cand mai fac si eu, dar nu sant ca si cele din piata! Sau poate ma satur cu mirosul facandu-le? De cate ori merg in Romania, imi campar cate doua, trei si le mananc pe drum, chiar daca de abia m-am ridicat de la masa, nu ma por abtine.