Pasca cu smantana

28 martie, 2012 in categoria patiserie
Nu demult, o cititoare mi-a cerut – pe pagina de facebook – o reteta de pasca cu smantana. Marturisesc ca m-a intrigat, eu mai pregatisem pasca, dar numai cu umplutura de branza de vaci si nu prea am stiut cum o fi o pasca cu smantana. Am purces la cercetari si deodata, aruncandu-mi din intamplare ochii spre raftul cu carti observ titlul “Mese si obiceiuri romanesti” de Radu Anton Roman. Asta e, mi-am zis! Clasificate atent dupa sarbatorile carora le-au fost destinate, figureaza acolo cea mai mare parte din acele feluri rituale, ca sa le numesc asa, de pe teritoriul Romaniei. La pagina 35 dau de urmatoarea fraza: “Pasca e o tarta rituala facuta dintr-un aluat obisnuit de cozonac si cu umpluturi dulci diverse, pe baza e lactate”.  Pentru umplutura, doua alternative, dintre care una cea cu smantana, pe care lecturand-o mi-am dat seama deindata ca e foarte promitatoare. Asa am ajuns sa pregatesc pasca cu smantana in premiera absoluta, cu titlu de repetitie generala inaintea Pastelui si vreau sa va spun ca azi… hm, abia de a mai ramas ceva din ea.pasca  cu smantana, reteta de pasca cu smantana pt. paste
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Pasca cu smantana:(pentru o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.)aluat:
  • 250 de grame de faina (+ 2-3 linguri, cantitatea de faina difera in functie de calitatea fainii)
  • 2 galbenusuri
  • 90 de ml. de lapte
  • 10 grame de drojdie proaspata
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 praf de sare
  • 65 de grame de unt
  • 50 de grame de zahar
  • optional, esenta de rom, vanilie etc.
  • in plus: 1 galbenus pt. uns pasca

umplutura:

  • 250 de grame de smantana
  • 50 de grame de faina
  • 100 de grame de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • dupa gust: vanilie, coaja de lamaie, stafide, coaja de portocale confiata etc.

 Preparare Pasca cu smantana:Aluatul e acelasi cu cel al cozonacului meu pe care il pregatesc cu succes la toate ocaziile: se freaca bine drojdia intr-un castronel cu zaharul, pana cand se lichefiaza, se dilueaza cu laptele caldut (maximum 40 de grade) si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca bine cu sarea apoi se dilueaza cu laptele cu drojdia activata. Se framanta  bine un aluat din faina, laptele cu galbenusuri, 50 de grame de unt topit si arome (se poate framanta manual sau la masina, pt. mai multe detalii dati click pe linkul cu reteta de cozonac). Aluatul se aseaza intr-un castron uns cu putin ulei, se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza volumul (poza 1). Aluatul se imparte in 2 parti egale, dintr-una se intinde o foaie de dimensiunea tavii, nu mai groasa de 1 cm., care se aseaza in tava bine unsa cu unt. Se opreste o mica parte din aluatul ramas iar din restul de aluat se modeleaza un snur rasucit in 2 care se aseaza de jur imprejur in forma (poza 2). Se unge bine aluatul din forma cu restul de unt topit. Din aluatul pastrat se modeleaza doua suluri lungi, care se indoaie in 2 la mijloc si se rasucesc de doua ori (poza 3). Capetele ramase libere ale celor doua snururi se rasucesc intre ele, formand crucea care se va pune in mijlocul formei, peste umplutura (poza 4).preparare pasca cu smantana, reteta pasca cu smantana pt. pastePentru umplutura: intr-un castron marisor, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga smantana si aromele (vanilie, coaja de lamaie) si se omogenizeaza bine. Separat, se bat albusurile spuma tare cu praful de sare, apoi se adauga peste galbenusuri deodata cu faina.preparare umplutura pasca cu smantanaSe omogenizeaza bine umplutura cu ajutorul unei spatule, cu miscari de la fundul vasului catre suprafata.Se toarna umplutura in forma, peste aluat, se adauga crucea la mijloc si se unge aluatul cu galbenus de ou batut cu un strop de apa rece.pasca cu smantana preparare 1Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, in jur de 45 de minute, pana cand aluatul este copt iar umplutura are o consistenta de crema bine inchegata. Radu Anton Roman indica in reteta sa timpul de coacere de 30 de minute, dupa care pasca mea arata foarte bine, asa cum se vede in imaginea urmatoare:pasca cu smantana preparare, reteta pasca cu smantana…dar, din pacate, umplutura era inca lichida. Asa ca am acoperit tava cu o coala de hartie de copt umezita si am copt-o in continuare inca 20 de minute.Se lasa pasca sa se raceasca in forma, apoi se aseaza pe un platou si se poate servi. Daca, la fel ca si mine, nu ati mai gustat pasca cu smantana altadata, veti fi uimiti de finetea ei si de gustul exceptional al cremei de smantana care formeaza.

pasca cu smantana sectiune

4.6 based on 45 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • FLORY

    Nici  eu n-am  facut pasca cu smantana,dar atrata minunat si tre sa fie un deliciu.Abia astept s-o prestez de Pasti!Pupici si multumim pentru reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Multumesc. Paste fericit!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • FLORY

    Nici  eu n-am  facut pasca cu smantana,dar atrata minunat si tre sa fie un deliciu.Abia astept s-o prestez de Pasti!Pupici si multumim pentru reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    mie imi place mult pasca cu ciocolata ;mama care era din zona Botosani facea si cu branza si cu smantana si cacao ;e f buna 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Natalia

      sa sti ca si mama mea, tot din judetul Botosani, face pasca cu smanatana de ceva timp, si pasca cu ciocolata/cacao. eu sunt inndebunita dupa pasca cu ciocolata, dar si cea cu smanatana e superba!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • http://www.porta-ventana.ro/ Marian

         Mie imi place mai mult pasca cu ciocolata fata de pasca su smantana

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • lauralaurentiu

          Mie nu imi prea place ciocolata nici in alte combinatii, asa ca… :)

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Carmencita-Matincu-Patrascu/1256433465 Carmencita Matincu Patrascu

    mie imi place mult pasca cu ciocolata ;mama care era din zona Botosani facea si cu branza si cu smantana si cacao ;e f buna 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Jane-Marple/100002064827286 Jane Marple

    Tocmai am facut si eu o proba generala si sint foarte multumita. A iesit asa cum imi aminteam eu din copilarie. Crucea eu o pun peste umplutura dupa ce umplutura s-a intarit putin in cuptor, pentru ca altfel imi cade la fund ca Titanicul.  Saurt mina,
    Miss Marple

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Heheeei, bun pontu’ cu crucea :)). Multam si te mai astept cu drag!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • tobina

    eu salivez in fata calculatorului, am sotul la dieta si din spirit de solidalitate nu mananc nici eu, am descoperti de putin site-ul dv. si am pus in practica doua retete, va multumesc pt postari..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://furnicuti.blogspot.com/ Carmen

    Am mancat si eu o data aceasta pasca adusa de niste prieteni, pentru ca si noi o pregatim tot cu branza dulce. Este foarte buna si va multumesc pentru reteta, e in plan pentru Paste :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Ionela-Jumara/100003507843783 Ionela Jumara

    Maine am s-o incerc si eu,arata foarte bine si cred ca este delicioasa. Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • alinutzika

    foarte frumoasa e!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Natalia

    Foarte bune, merita incercata!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • maria

    ce smantana folositi?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Am mai raspuns intr-un comentariu, am amestecat doua tipuri de smantana la reteta asta, pentru asta era ”pe stoc” :), important e sa fie cu minimum 20% grasime.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • segara

        Buna ziua,
        Aluatul se mai lasa la crescut inainte de a pune umplutura?
        Intrebarea e valabila si pt pasca facuta cu brinza de vaci..
        Multumesc,
        Paste fericit!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • lauralaurentiu

          Dupa ce l-am aranjat in forma (aluatul) eu nu l-am mai lasat la crescut.
          2012/4/11 Disqus

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ioannaa

    ce  bn arata!! de multa vreme iti spicuiesc blog’ul, asa, din umbra :P (de vreo 2 ani) si am incercat foarte multe retete, toate au fost super :) felicitari! si pe asta am sa o prestez, clar :)) imi zici, te rog, ce smantana ai folosit? ms mult, t pup si sa ai un Paste fericit, alaturi de ai tai :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ioana draga, am folosit… vreo doua feluri de smantana :)), pentru ca aveam o cutie inceputa (milli cu 25%) si in completare am pus smantana pentru frisca de la Dorna. :)) A iesit buna, cred ca ceea ce conteaza este sa fie cu cel putin 20% grasime.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Ioannaa

        multumesc mult pt raspuns :) aici smantana nu este ca in romania, este lichida, nu o pot folosi la asa ceva! cine stie ce ar iesi :))) ma gandeam sa fac cu iaurtul grecesc pe care il folosesc de obicei, este destul de grasut, doar ca putin acrisor. oare mere?:*:*  t pup.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Ioannaa

          da de fapt  amu vad ca tu ai pus si smantana pt frisca, deci lichida :))) bun, creca amestec si eu iaurt cu sm pt frisca, asa mai iau din gustul acrisor al iaurtului :) ms mult :*:*

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • lauralaurentiu

            Ioana, nu e nevoie de iaurt, totul e sa ai smantana suficient de grasa, chiar daca e lichida. Daca pui si iaurt, ai grija sa socotesti procentul grasimii din compozitie a.i. sa fie de minimum 20%. (o smantana de 33% amestecata cu un iaurt de 3%, de exemplu).

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
          • Ioannaa

            ha am facut-o  :D ce faina, moale, dulce si parfumata e :D  super, a fost prima oara cand am facut si cand am mancat, da nu si ultima, clar :P multam de reteta Laura :*

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mmesazos

           Ioana si eu locuiesc in Grecia iar in Lidle se gaseste smantana 25% si este groasa,nu curge!!!…eu o folosesc cu succesc in bucatarie(mai ales cand fac mujdei). Ia incearca cu asta.Am sa fac si eu pasca cu aceasta smantana.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • Ioannaa

            mersi Mmesazos :) si eu folosesc din aia, e buna :) de aia pe care scrie de fapt branza proaspata vorbesti nu? da e ca smantana noastra din ro :) :*

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
  • Nicoleta Soare

    Arata minunat!

    Am o intrebare, Laura, te rog: ai scris de doua ori 90 ml lapte; folosesc doar 90 ml sau 180 ml?
    Cred totusi ca doar 90 ml, ca la cozonac folosesti 180 ml la 500 g faina, corect?

    Te pup cu drag,
    Nicoleta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Phii, multumesc, Nicoleta, ca m-ai atentionat, am editat. Sigur ca da, 90 de ml. de lapte!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Nicoleta Soare

        Multumesc!!!

        Sa ai o zi frumoasa in continuare!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Claudia Mic

    Salut Laura!Tocmai am vazut emisiunea cu tine de pe Paprika!Ai fost magnifica!Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/people/Matei-Rodica/100000714556372 Matei Rodica

    Buna Laura. Umplutura cu branza cum este? Multumesc. Te pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Rvhobincu

    Doua lingyri de stafide tinute inainte in rom sau coniac 20 de minute se potrivesc foarte bine cu ansamblul culinar daca se pun in crema de smantana inainte e coacere.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Roxana

    Anul acesta cred ca incerc si eu varianta cu smantana. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Fab Chef

     Abia astept sa ajung acasa sa-mi faca mami pasca. Am zis ca de data asta o sa ma uit cum face cozonaci si o sa iau notite si cand va face pasca. Ce frumusete de pasca!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mary

    daca folosesc margarina  areceva

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       are… un gust mai putin bun.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Oana

    Laura, ai cumva o reteta de pasca cu branza fara aluat?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Oana, chiar pasca fara aluat nu exista, avand in vedere ca traditional se face cu aluat de cozonac, insa poti pregati cu ocazia Pastelui orice cheesecake si sa-i zici pasca, nimeni nu se va supara. Uite, reteta mea de cheesecake clasic, de exemplu, poti sa o faci chiar si fara blatul de biscuiti, pune numai hartie de copt in tava, eventual poti sa si ungi cu unt hartia si va iesi foarte buna.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • pască

       Poţi folosi compoziţie de pandişpan. Pui întâi în tavă compoziţia de pandişpan, o dai olecuţă la cuptor să se întărească puţin (cam cinci minute), apoi tufleşti (uşurel, desigur) brânzica. Să vezi ce frumos urcă pandişpanul pe pereţi (ai tăvii, sigur că da! :) ) şi cum îmbracă de frumos brânzica! Crucii îi poţi pune cruce, că, în cest fel, nu mai ai din ce s-o meştereşti, nu? Încearcă! În fond, ce e de pierdut? Mai nimic, oricum e foarte, foarte bună. Baftă!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • dorina

    Voi incerca sa gatesc pasca pentru prima data.
     Esti sursa mea de inspiratie gastronomico-pascala -si nu numai, deoarece jumatate (sau mai bine de jumatate) din menu este de pe blogul tau, inclusiv reteta acestei pastite.Sper sa ma ajute Dumnezeu sa nu dau gres in gatitul ei. Cu drag, dorina.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Dorina, iti tin pumnii sa-ti reuseasca totul ca la carte. Paste fericit!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Teodorasimeria

    Nu am facut cu smantana niciodata,am auzit ca este grozava.As vrea sa o intreb pe autoarea retetei : coca pusa in tava de 1 cm ,nu e cam subtire,avand in vedere ca umplutura e cam lichefioasa ,nu e ca la branza ? Intreb si eu ! 

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Nu e subtire, e taman cat trebuie :). Mai si creste putin la copt si ideea e sa avem crema aia buna, nu o gramada de aluat.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Adina

    Am facut astazi pasca cu smantana si a iesit nemaipomenita. Intr-adevar, compozitia de smantana a iesit foarte fina. Este deosebita reteta, felicitari! Paste Fericit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Crina

    Hristos a inviat! Multumim pentru urari si retete, anul acesta am facut cea mai grozava pasca…cu smantana, respectandu-va reteta. Am pus in plus cateva stafide-nmuiate-n rom…super buna si aspectoasa, i-am cucerit pe toti cu ea! Multa sanatate si fericire!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mona

    Reteta nu e buna zic asta deoarece au facut-o si prietenele mele si au intampinat aceeasi problemasi mai e un aspect nu e pasca pe care o mancam eu la bunica.Pacat pt ca am luat retete de prajituri de la dvs si au iesit bune

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Mona draga, dar care a fost problema intampinata, ca nu ai numit-o? Nu de alta, dar am primit un feedback foarte bun la reteta asta, multe cititoare au incercat-o si au fost incantate de rezultat, atat aici, daca ai avut curiozitatea sa citesti si restul comentariilor, cat si pe facebook. Eu nu am de unde sa stiu ce fel de pasca ai mancat tu la bunica :) si nici nu ti-am recomandat-o ca ar fi aceea, ci o pasca cu smantana dupa reteta lui Radu Anton Roman. Care mie (si nu numai mie) mi-a placut mult.

      2012/4/17 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • OANA precup

    Buna Laura, am facut si eu pasca cu smantana dar eu am pus in compozitia de smantana merisoare deshidratate. A fost foarte gustoasa. Pentru maine am pregatit prajitura Kinder Pingui si prajitura Baiadera deoarece fetita mea implineste 4 ani si sarbatorim. Din pacate crema de la prajitura Kinder a fost destul de greu de executat pt ca am avut gelatina alimentara care s-a intarit destul de greu. o sa  revin cu noutati dupa ce o sa gust cele 2 prajituri. oricum ceea ce am gatit pana acum dupa retetele tale au fost reusite si gustoase. multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Carneala Alexandra

    Laura, esti geniala! cautam retete de pasca fara branza, (caci de… trebuie sa impacam si pe cei care sunt certati cu branza de mici – sotul meu adica) si ma tot framantam cum sa il impac si pe el anul acesta. (Este primul an de casatorie, primul Paste petrecut impreuna :) ). Si-mi veni ideea sa schimb branza, dar cu ce? Ciocolata deja ii schimba tot farmecul. Apoi am gasit! Multumesc! Arata delicios si desi nu am facut niciodata Pasca cu smantana, cu siguranta voi incerca. Nu am nimic de pierdut, el imi va intelege eventualul esec. Sa ne traiesti, Laura!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur si te astept cu vesti bune ;).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/anca.ancutza3 Anca Ancutza

    da intradevar delicioasa, insa cea cu branza dulce ramane pe primul loc..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Chestie de gust, Anca.:) Eu ador branza si dulciurile cu branza, dovada stau foarte multele retete de pe blog, dar dupa parerea mea crema asta de smantana este mult mai fina decat umplutura obisnuita de branza dulce.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/craciun.alinamihaela Craciun Alina-mihaela

    doamna Laura, cum ar iesi aceasta pasca daca as pune si un pic de branza,dupa care sa adaug si crema de smantana???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Alina draga, sincer iti spun ca nu stiu, nu am incercat niciodata :). Probabil ca bine :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Emilia

    Super buna.Mersi mult pt reteta.DELICIOASA.Paste fericit alaturi de cei dragi.Pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)