Cautare in site
x inchide
placinta simpla cu mere coapta in tava

Placinta simpla cu mere

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.03.2009
4.8
(26)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 26

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

39 comentarii la Placinta simpla cu mere

  1. Cristina spune:

    Excelenta! Nu ma prea pricep sa fac prajituri, aluatul mi-a iesit cam nelegat, l-am intins cu greu, s-a mai rupt, dar pana la urma, in mod miraculos, prin coacere, s-au legat toate pentru un rezultat delicios. Am folosit mere din gradina si a fost foarte parfumata. Multumim Laura Laurentiu!

  2. Cred ca este cea mai complicata reteta de placinta cu mere, dar sigur rezultatul este unul de exceptie. Aspectul este de o frumusete rara, iar buchetul de arome complex: coaja lamaie, scortisoara, suc de fructe, zahar vanilat, suc de lamaie si eventual budinca….mai ca imi vine sa comand o portie.

  3. Eviana spune:

    Cate linguri de amidon alimentar trebuie puse la acesata reteta, caci nu stiu un plic de budinca din Romania cat cantareste ?.As vrea sa o fac pentru maine seara la Haloweenul de la gradinita fiica-mi si cred ca voi da lovitura, impreuna cu saratelele tale…(trebuie ceva dulce dar si sarat).Pare nemaipomenita!
    Si aveam nevoie si de un sfat : am un cuptor care cam arde dedesubt si deasupra cam ramane crud si-mi strica si cozonaci si tot.Am incercat pe etajul cel mai de sus ,am incercat si cu tava intermediara dar tot arde….stii vreun truc sa mai potolesc naravasul asta de cuptor?Merci anticipat de raspuns.

  4. Valentin spune:

    Arata foarte bine,cu ce poate inlocui praful de budinca?
    Multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Cu aceeasi cantitate de amidon alimentar din porumb (gustin) sau faina de grau. Preferabil amidonul, umplutura va fi mai fina si translucida.

  5. Dorina spune:

    Am reusit datoria retetei tale sa fac o placinta buna de tot.
    Felicitari!

  6. aici e si fotografia! nu a vrut sa o incarce in comentariul anterior!

    • lauralaurentiu spune:

      Foarte bine arata, chiar suprinzator de bine pentru toate peripetiile prin care zici ca a trecut. Concidenta e ca si eu ma afacut placinta asta in acest weekend, am servit-o cu inghetata de vanilie si toti mesenii au fost super incantati. Ma bucur ca esti de parere ca e gustoasa, si noua ne place la nebunie. Sa va fie de bine!

  7. ooo draga Laura! prajitura asta mi-a mancat sufletul cat am preparat-o. Intinsul foii a fost cel mai dificil.  iar pt grilaj chiar nu am mai reusit, asa ca impreuna cu baietul mare am rupt bucatele mici de aluat pe care le-am pus peste mar.Apoi in cuptor mi-a curs suc de la ea si s-a ars si fum…cand era in cuptor la coacere am zis ca nu o sa mai fac niciodata! dar….cand am gustat din ea…am zis ca merita orice sacrificiu pentru ca e un deliciu, e extraordinar de gostoasa. eu mereu faceam placinta cu mar, dar cu marul preparat inainte si un alauat cu drojdie. mi se pare de zeci de ori mai gustoasa asa!!!! foarte buna, la toata familia, inclusiv musafirilor le-a placut! Am atasat si o fotografie!

  8. Poppteo spune:

    Delicios, sotul meu m-a intrebat de citeva ori care este ingredientul care da acest gust subtil de jeleu.

    As avea o intrebare: chiar trebuie pus sucul de mere ca merele mele au lasat enorm de mult suc, a trebuit sa le mai storc.

    multumesc, este o reteta delicioasa, mail ales cu acest blat subtire.

  9. diana florescu spune:

    imi vine sa plang de pofta :D trebuie sa fac cevaaa! am facut cateva retete din cele postate. sunte ti un ajutor! :*

  10. arwen spune:

    Delicioasa doamna,am facut placinta asta de doua ori si este ffff. buna!!!! de acum placinta cu mere am sa o fac numai in felul acesta,aveti niste retete extraordinare si f. bine explicate ,am sa facut mai multe retete:covrigii sarbesti,prajitura kinder pingui,placinta cu branza dulce ..etc (toate f. bune)si am sa fac si multe altele,sunt fanatica dupa retetele dumneavoastra!!!!
    multumesc mult si felicitari atat pentru retete cat si pentru vocea dumneavoastra!!!!

    • Anonim spune:

      @arwen, multumesc foarte mult pentru complimente. Ma bucur sa te stiu printre cititorii mei si te astept cu impresii orice ai mai incerca!

  11. Simona spune:

    Foarte buna reteta dumneavoastra, am incercat-o si eu. Mi-a placut mai ales umplutura, data viitoare o sa incerc sa fac aluatul fara praf de copt, respectand reteta clasica de pâte brisée care n-are praf de copt. Multumim mult pentru retete, aveti un blog tare frumos!

  12. Anonymous spune:

    Da ,este o placinta super,buna mai ales cand iese de pe maini talentate.FELICITARI!am vizitat si eu blogul dumneavoastra ,trebuie sa recunosc am avut ce invata …sunteti o artista !!!
    cu drag MARA .

  13. laura laurentiu spune:

    margret, sunt convinsa ca vei fi apreciata pentru placinta asta ca pentru toate bunatatile pe care le faci copilasilor tai, poate te vei alege cu ceva pupicei in plus! :)

  14. margret spune:

    arata atat de bine placinta aceasta….trebuie sa o incerc si eu pentru copilasii mei…
    sa ma tina minte cand or creste….

    o zi frumoasa.

  15. laura laurentiu spune:

    Andrei, esti o figura! Nu demult ma cereai pe mine, acuma lansezi o cerere pe world wide web? Hai sa iti gasim nevasta – auziti, fetelor, gateste si se apuca si de dulciuri! :P

  16. Andrei G. spune:

    O placinta ca la maica-mea acasa, Dumnezeu sa o ierte :) . Da, ai spus de fapt la inceputul retetei ca e de moda veche, dar chiar nu e un defect asta, mi-am dat seama ca ai glumit! Felicitari! Am gatit o fasole strasnica dupa reteta ta, daca ma apuc si de placinte chiar devin barbatul ideal! Nici o doritoare? :P

  17. laura laurentiu spune:

    Ioana, iti multumesc mult! Las’ ca si tu ai destule bunatati! O sa trec sa imi ridic premiul! ;)

  18. Ioana spune:

    Pentru ca ieri te-ai gandit tu la mine si m-ai premiat, azi m-am gandit sa te premiez eu!
    Asa ca te asteapta un premiu pe blogul meu culinar, un premiu pe care il meriti la cat mi-a plouat in gura de cand iti vizitez blogul! :)

    Pupici si iti doresc o zi cat mai reusita!

  19. laura laurentiu spune:

    Simo, de buna e foarte buna. Aluatul e ceva intre moale si crocant, adica umiditatea merelor nu patrande pana la baza, pentru ca e stabilizata prin gelificarea amidonului.

  20. Simo spune:

    Mvaaaaiii, ce placinta faina! Sunt convinsa ca e o bunaciune! Spune-mi te rog, Laura, foia se umezeste sau ramane crocanta?

  21. laura laurentiu spune:

    Ioana, draga mea, crede-ma ca e foarte usor de realizat!
    Poti sa iti satisfaci pofta in maximum o ora! Te pup si eu!

  22. Ioana spune:

    Ti-am pus o intrebare la tarta cu spuma de mere. Fiind mai veche postarea, poate nu observi. Amidonul de porumb poate fi inlocuit cu faina de porumb fina sau cu ce altceva?
    :)
    Pupici.

  23. Ioana spune:

    Of, ce pofta mi-ai facut pe ea! Tare imi plac prajiturile cu mere, de orice fel! Si dupa ce vad eu ca scrie la umplutura…deja imi lasa gura apa!
    Mi-oi face si eu curaj sa o execut intr-o zi. La prima citire nu imi pare foarte usor de realizat.
    Pana atunci, primesc si eu o bucatica, asa, de pofta?

    Pupici