Strudel de vara

Autor:

Strudel de vara, intr-adevar! Si bas ca e abia un inceput timid de primavara, acest strudel racoros ne pica intotdeauna foarte bine, chiar daca visinele din compozitie  sunt din congelator si nu proaspat culese de pe ram.  Strudelul in doua culori, cu branza dulce si cu visine, e preferatul barbatului meu, nimic nu-i place mai mult. Cand ma apuc de acest strudel trebuie neaparat sa fac doua tavi, ca una (cel putin) o infuleca singur dumnealui. Pe langa recomandarile experte  ale sotului, tineti cont ca oricine a incercat strudelul meu de vara a fost vrajit (am postat reteta de strudel pe un mare forum culinar, candva), asa ca nu pregetati si incercati reteta si voi! N-are sa va para rau, puteti folosi foi cumparate de placinta, caz in care e foarte, foarte usor de facut, sau doar putintel mai dificil daca faceti foile asa cum am aratat la reteta de strudel cu mere.
strudel cu branza si visine de vara
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu


Ingrediente Strudel de vara cu branza dulce si visine:

  • un pachet de foi de placinta
  • 16 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 700 de grame de branza proaspata de vaci
  • 700 de grame de visine fara samburi (congelate, din compot sau proaspete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri pline de gris
  • ulei pentru uns foile

Visinele se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (Daca sunt foarte zemoase mai adaugati o lingura de gris):

strudel branzavisine 003

Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilat:

strudel branzavisine 004

Pe un prosop de bucatarie curat se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei (nu mult, nici nu e nevoie sa fie acoperita toata suprafata, doar unde si unde) iar la una dintre margini se aseaza una dintre umpluturi:

strudel branzavisine 009

Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se pastreaza la extremitatea opusa a acestuia:

strudel branzavisine 010

Se aseaza pe prosop o alta foaie, se pensuleaza putin ulei (atentie, daca vi se par foile cam uscate va recomand sa le pensulati cu o emulsie de apa si ulei!) se aseaza cealata umplutura si se ruleaza din nou, ruloul rezultat fiind asezat lipit de primul:

strudel branzavisine 012
strudel branzavisine 013

Pe prosop se aseaza o alta foaie (daca e prea mica suprapuneti doua) se pensuleaza din nou cu putin ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foii primele doua rulouri, unul lipit de celalalt:strudel branzavisine 014

Strudelele astfel obtinute (dintru-n pachet rezulta 4 strudele) se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se infunda/preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei:strudel branzavisine 016

Din oul si cele doua linguri de zahar ramase cu smantana se face un amestec care se repartizeaza pe toata suprafata strudelelelor:

strudel branzavisine 017

Se dau strudelele la cuptorul preincins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc frumos):

strudel branzavisine 019

Se asteapta sa se racoreasca – prajitura este delicioasa atat calduta cat si rece – si se portioneaza. Se presara cu zahar pudra inainte de a fi servita:

strudel branzavisine 025

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • strudel cu mere copyStrudel cu mere In patiseria clasica austro ungara, strudelul cu mere – numit la Wien apfel-strudel si la Budapesta […]
  • Prajitura Pacatul Dulce 1'Prăjitura "Păcatul Dulce" Dupa cateva zile de abstinenţă de dulciuri, am inceput să visez cu prăjituri...cu toate acele combinatii […]
  • trandafiri cu urda si migdaleTrandafiri cu urda si migdale Placintele astea pufoase, frumoase si parfumate nu sunt nimic altceva decat o reinterpretare a clasicelor […]
  • placinta cu branza ca la mamaPlacinta cu branza dulce Pe acest blog culinar sectiunea de retete de placinta e cam aglomerata, asta dovedind in mod cert […]
  • muffinsvisine 022Muffins cu visine Pornind de la reteta orange-muffins, postata ceva mai demult, i-am facut astazi pe dumnealor, practic […]
  • muffins+cu+crema+de+branza+si+visine+015+copyMuffins cu crema de branza si visine Niste muffinsi pufosi si gustosi, care se potrivesc cu o cafea mai bine decat orice […]
  • prajitura+scufita+rosie+32Prajitura "Scufita rosie" Prajitura Scufita-Rosie am descoperit-o pe un forum sarbesc, anul trecut. O chema tot asa, dar pe sarbeste, […]
  • coronita cu mac - cozonacCoronita cu mac Prin anul 2000 am cumparat o revista "Practic in bucatarie" dedicata sarbatorilor pascale in care era si […]
  • prajitura cu visine copyPrajitura cu visine Duminica mi s-a facut pofta de o prajitura si m-am pus repejor pe treaba, hotarata sa fac prajitura din ceea […]
  • Prajitura cu visine, simplaPrajitura cu visine, simpla Prajitura cu visine simpla, naturala, de vara Am si eu un biet betigas de visin in gradina. Nu-i nici […]

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Iuly Bratu a zis

    tocmai am pus ¨minunatelele*la cuptor.Sunt cu mar si branza;) sigur vor fi foarte bune!!!!!!!Multumim Laura!

  2. Lori a zis

    Am incercat si eu reteta ta sambata. Strudelul a iesit minunat, mi-a placut ca e un desert usor, nu foarte dulce, iar combinatia de visine cu branza este delicioasa. Foarte bun, recomand!

  3. Beatrice a zis

    Ce strudel minunat! L-am refacut de multe ori datorita gustului si aspectului! Impresionez de fiecare data! multumesc!

  4. Lavinia a zis

    azi am facut acest strudel. delicios! dar…oare de ce s-a crapat la copt partea care continea amestecul de branza?

  5. Pantaie Carmen a zis

    ce comentariu?….poate acela ca-mi ploua in gura si trebuie sa fac aceste strudele delicioase. am visine….restul cumparam…..si peste doua saptamani, cand vine un Mar pe la bunita, mancam si zicem: mmmmmmmmmmmm!…ce bun

  6. Anonim a zis

    Un deliciu numit supliciu, sau viceversa!?
    Vai mie ca n’am 3D(tridimensional) ecran sa’mi apropii da gura asa delicatetza traditionala!
    La orice concurs o sa o prezinti(reteta) merita Premiul Shpetzial pentru ale mai fine nasuri olfactive(…!). O asa minunatie – scoala din pat si pa’l bolnav.
    Un har dumnezeiesc, sau cum ziceau din batrani, „sa’ti tziie Dumnezeu naravul al Bun!”
    O_za_na, O_data’n_viata!
    „Uite_asa_as_vrea_sa_mor/ Cu_capu’_pa_gard/ De’al_tau_dor!”
    Virgil’utz

  7. aihnoa a zis

    buna, ti-am pescuit si eu pontul laura, mersi mult :* si eu sunt in strainatate si duc lipsa branzicii de vaci (pt prajituri) :(( o sa incerc :D doar ca si laptele aici e foarte slab, ce sa mai zic de smantana :)) ms inca odata :*

      • aihnoa a zis

        buna laura. am gasit lapte de 3.6 si am incercat varianta cu lamaie, exact dupa reteta, dar laptele a ramas exact la fel ca inainte :))))

      • Anonim a zis

        Ioana, nu imi explic cum a fost posibil?! A, sa nu fie lapte cu uht, poate asta e explicatia, ala e stabilizat… desi in contact cu aciditatea tot ar trebui sa se imbranzeasca. Nu imi dau seama cu ce l-or fi stabilizat ca sa nu se imbranzeasca.

      • Mapetrei a zis

        in strainatate laptele este pasteurizat, deci toate bacteriile care ajuta la formarea brinzei sunt omorite. incearca sa folosesti brinza ricotta

  8. lauralaurentiu a zis

    Naiada, e minunat, intr-adevar, ramane preferatul sotului :) . Eu l-am facut si cu mure, si cu frcute de padure asortate (congelate) si chiar si cu prune. :)

  9. laura laurentiu a zis

    Andreea Claudia, iti recomand sa cumperi 4 litri de lapte gras (3,5 % grasime), il pui intr-o oala mare si il incalzesti. Inainte de atingerea temepraturii de fierbere (sa fie fierbinte, dar nu clocotit) adaugi fie zeama unei lamai, fie un iaurt, si amesteci bine. Vei vedea cum laptele se separa, formandu-se branza si zarul. Tragi oala de pe foc si pregatesti o sita larga in care asezi o bucata de tifon (merge si alta panza subtire, doar ca dureaza mai mult pana se filtreaza). Sita o pui deasupra unui vas care sa colecteze zarul. Torni continutul oalei, cu grija si fara graba si lasi totul la scurs. Vei obtine branza de vaci de o foarte buna calitate, pe care o poti folosi la aceasta reteta sau la alta, sau pur si implu amestecata cu un pic de smantana si ierburi tocate (marar, cepa verde) vei obtine o branza tartinabila de te lingi pe degete!

  10. diamond a zis

    si eu ma voi tinea de cuvant :)) fii sigura de asta… e greu, ca tin regim si tb sa mananc cate o guritza… :P daca ar fi dupa mine as gati intruna :P

  11. laura laurentiu a zis

    Anita, draga mea! Vrei sa faci strudel tu singurica cu manutele tale? sau preferi sa o vizitezi pe matusa-ta si sa o pui la treaba? Te pup!

  12. laura laurentiu a zis

    Diamond, ma tem ca placinta asta o sa va priasca la amandoi ca lu’ barbatu-meu ii prieste tare! Pe culi exista un topic cu aceeasi denunire.A, sa stii ca m-am tinut de cuvant, cornurile le-am facut;)

  13. diamond a zis

    Laura, abia astept sa fac placinta asta, lu barbata-miu sa-i priasca niste cornuri de brutar iar mie placinta asta!:D cand o s-o fac, pun pozele pe culi! pup! :P

  14. laura laurentiu a zis

    Arriana, ma bucur mult ca v-a placut strudelul, sa va fie de bine! Asta e cea mai amre statisfactie a mea – faptul ca retele imi sunt preluate si ca va plac! Te pup, o primavara frumoasa!

  15. arrianna a zis

    Am facut si eu strudelul. A iesit bestial. Multumim pentru retele fabuloase. Toate imi lasa gura apa. Sunt o pofticioasa :) !!

    • G_innocence a zis

      buna, cum se procedeaza daca foile de placinte nu se dezlipesc?desi le-am lasat la dezghetat..se rup in bucati cand incerc sa le dezlipesc.

  16. Tantica a zis

    Asta-i minunatia aia de prajitura pe care am facut-o si eu dupa reteta ta de doua ori . Pe langa faptul ca-i tare gustoasa si racoroasa ,arata si super bine .Am primit felicitari si nota maxima de la toti cei care au avut norocul s-o guste.Te pupam

  17. laura laurentiu a zis

    Medena, it’s a very tasty strudel, with cream cheese and sour cherry filling. If you are interested in the translation, please let me know. In serbian, too ;)

  18. laura laurentiu a zis

    Si mie imi plac mult visinele esi ciresele, sotul meu a plantat doi pomisori pentru mine, langa casa noastra, dar mai avem de asteptat pana ce vom manca fructe din ei! Poate ne vor arata florile, in aceasta primavara. Si la fel de mult imi place si prajitura asta, e usoara si aromata, dar…s-a terminat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *