Strudel de vara

Strudel de vara, intr-adevar! Si bas ca e abia un inceput timid de primavara, acest strudel racoros ne pica intotdeauna foarte bine, chiar daca visinele din compozitie  sunt din congelator si nu proaspat culese de pe ram.  Strudelul in doua culori, cu branza dulce si cu visine, e preferatul barbatului meu, nimic nu-i place mai mult. Cand ma apuc de acest strudel trebuie neaparat sa fac doua tavi, ca una (cel putin) o infuleca singur dumnealui. Pe langa recomandarile experte  ale sotului, tineti cont ca oricine a incercat strudelul meu de vara a fost vrajit (am postat reteta de strudel pe un mare forum culinar, candva), asa ca nu pregetati si incercati reteta si voi! N-are sa va para rau, puteti folosi foi cumparate de placinta, caz in care e foarte, foarte usor de facut, sau doar putintel mai dificil daca faceti foile asa cum am aratat la reteta de strudel cu mere.
strudel cu branza si visine de vara

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Strudel de vara cu branza dulce si visine:strudel branzavisine 002
  • un pachet de foi de placinta
  • 16 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 700 de grame de branza proaspata de vaci
  • 700 de grame de visine fara samburi (congelate, din compot sau proaspete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri pline de gris
  • ulei pentru uns foile

Visinele se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (Daca sunt foarte zemoase mai adaugati o lingura de gris):strudel branzavisine 003Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilat:strudel branzavisine 004Pe un prosop de bucatarie curat se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei (nu mult, nici nu e nevoie sa fie acoperita toata suprafata, doar unde si unde) iar la una dintre margini se aseaza una dintre umpluturi:strudel branzavisine 009Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se pastreaza la extremitatea opusa a acestuia:strudel branzavisine 010Se aseaza pe prosop o alta foaie, se pensuleaza putin ulei (atentie, daca vi se par foile cam uscate va recomand sa le pensulati cu o emulsie de apa si ulei!) se aseaza cealata umplutura si se ruleaza din nou, ruloul rezultat fiind asezat lipit de primul:strudel branzavisine 012strudel branzavisine 013Pe prosop se aseaza o alta foaie (daca e prea mica suprapuneti doua) se pensuleaza din nou cu putin ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foii primele doua rulouri, unul lipit de celalalt:strudel branzavisine 014Strudelele astfel obtinute (dintru-n pachet rezulta 4 strudele) se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se infunda/preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei:strudel branzavisine 016Din oul si cele doua linguri de zahar ramase cu smantana se face un amestec care se repartizeaza pe toata suprafata strudelelelor:strudel branzavisine 017Se dau strudelele la cuptorul preincins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc frumos):strudel branzavisine 019Se asteapta sa se racoreasca – prajitura este delicioasa atat calduta cat si rece – si se portioneaza. Se presara cu zahar pudra inainte de a fi servita:

strudel branzavisine 025strudel branzavisine 023

Print Friendly

au incercat aceasta reteta:

Leave a Reply

49 Comments on "Strudel de vara"


Guest
Gabriela Medesan-Ionescu
6 aprilie, 2015

CEVA DE NEMAIPOMENIT DE BUN!!!

Guest
Levkic Gheorghevici Ana
6 aprilie, 2015

super cel mai fain strudel

Guest
Gabriela Carauta
6 aprilie, 2015

cu zmeura e foarte buna

Guest
Diaconescu Cristina
6 aprilie, 2015

arata bestial bravo

Guest
Lenuta Dascalu
6 aprilie, 2015

Felicitari, am incercat reteta si este foarte buna.