Strudel de vara

4 martie, 2009 in categoria patiserie
Strudel de vara, intr-adevar! Si bas ca e abia un inceput timid de primavara, acest strudel racoros ne pica intotdeauna foarte bine, chiar daca visinele din compozitie  sunt din congelator si nu proaspat culese de pe ram.  Strudelul in doua culori, cu branza dulce si cu visine, e preferatul barbatului meu, nimic nu-i place mai mult. Cand ma apuc de acest strudel trebuie neaparat sa fac doua tavi, ca una (cel putin) o infuleca singur dumnealui. Pe langa recomandarile experte  ale sotului, tineti cont ca oricine a incercat strudelul meu de vara a fost vrajit (am postat reteta de strudel pe un mare forum culinar, candva), asa ca nu pregetati si incercati reteta si voi! N-are sa va para rau, puteti folosi foi cumparate de placinta, caz in care e foarte, foarte usor de facut, sau doar putintel mai dificil daca faceti foile asa cum am aratat la reteta de strudel cu mere.
strudel cu branza si visine de vara

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Strudel de vara cu branza dulce si visine:strudel branzavisine 002
  • un pachet de foi de placinta
  • 16 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 700 de grame de branza proaspata de vaci
  • 700 de grame de visine fara samburi (congelate, din compot sau proaspete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri pline de gris
  • ulei pentru uns foile

Visinele se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (Daca sunt foarte zemoase mai adaugati o lingura de gris):strudel branzavisine 003Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilat:strudel branzavisine 004Pe un prosop de bucatarie curat se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei (nu mult, nici nu e nevoie sa fie acoperita toata suprafata, doar unde si unde) iar la una dintre margini se aseaza una dintre umpluturi:strudel branzavisine 009Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se pastreaza la extremitatea opusa a acestuia:strudel branzavisine 010Se aseaza pe prosop o alta foaie, se pensuleaza putin ulei (atentie, daca vi se par foile cam uscate va recomand sa le pensulati cu o emulsie de apa si ulei!) se aseaza cealata umplutura si se ruleaza din nou, ruloul rezultat fiind asezat lipit de primul:strudel branzavisine 012strudel branzavisine 013Pe prosop se aseaza o alta foaie (daca e prea mica suprapuneti doua) se pensuleaza din nou cu putin ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foii primele doua rulouri, unul lipit de celalalt:strudel branzavisine 014Strudelele astfel obtinute (dintru-n pachet rezulta 4 strudele) se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se infunda/preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei:strudel branzavisine 016Din oul si cele doua linguri de zahar ramase cu smantana se face un amestec care se repartizeaza pe toata suprafata strudelelelor:strudel branzavisine 017Se dau strudelele la cuptorul preincins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc frumos):strudel branzavisine 019Se asteapta sa se racoreasca – prajitura este delicioasa atat calduta cat si rece – si se portioneaza. Se presara cu zahar pudra inainte de a fi servita:

strudel branzavisine 025strudel branzavisine 023

5.9 based on 11 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Ina

    vai Laura…. e beton! Adica imi place enorm! Eu ador visinele si ciresele :) Yammi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ina

    a multumesc de premiu! Am sa-l ridic! :)))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Si mie imi plac mult visinele esi ciresele, sotul meu a plantat doi pomisori pentru mine, langa casa noastra, dar mai avem de asteptat pana ce vom manca fructe din ei! Poate ne vor arata florile, in aceasta primavara. Si la fel de mult imi place si prajitura asta, e usoara si aromata, dar…s-a terminat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Medena (-Melitta-)

    Finger licking good! Yum!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Medena, it’s a very tasty strudel, with cream cheese and sour cherry filling. If you are interested in the translation, please let me know. In serbian, too ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Tantica

    Asta-i minunatia aia de prajitura pe care am facut-o si eu dupa reteta ta de doua ori . Pe langa faptul ca-i tare gustoasa si racoroasa ,arata si super bine .Am primit felicitari si nota maxima de la toti cei care au avut norocul s-o guste.Te pupam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Te pup si eu, draga Tantica! Ma bucur ca ai avut succes cu reteta mea ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Simos says …

    Jesus Christ! Salivez si ma minunez! Arata bestial. Trebuie musai incercat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • arrianna

    Am facut si eu strudelul. A iesit bestial. Multumim pentru retele fabuloase. Toate imi lasa gura apa. Sunt o pofticioasa :) !!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • G_innocence

      buna, cum se procedeaza daca foile de placinte nu se dezlipesc?desi le-am lasat la dezghetat..se rup in bucati cand incerc sa le dezlipesc.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • lauralaurentiu

        Sunt uscate, din pacate nu stiu ce sa te sfatuiesc.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Simona – nu vei regreta daca incerci, e o reteta simpla care reuseste sigur si e minunat de bun.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Arriana, ma bucur mult ca v-a placut strudelul, sa va fie de bine! Asta e cea mai amre statisfactie a mea – faptul ca retele imi sunt preluate si ca va plac! Te pup, o primavara frumoasa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • diamond

    Laura, abia astept sa fac placinta asta, lu barbata-miu sa-i priasca niste cornuri de brutar iar mie placinta asta!:D cand o s-o fac, pun pozele pe culi! pup! :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Diamond, ma tem ca placinta asta o sa va priasca la amandoi ca lu’ barbatu-meu ii prieste tare! Pe culi exista un topic cu aceeasi denunire.A, sa stii ca m-am tinut de cuvant, cornurile le-am facut;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    Strudelul arata foarte bine si as vrea sa incerc un asemenea strudel. Anita Copil, te pupa cu drag

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Anita, draga mea! Vrei sa faci strudel tu singurica cu manutele tale? sau preferi sa o vizitezi pe matusa-ta si sa o pui la treaba? Te pup!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • diamond

    si eu ma voi tinea de cuvant :)) fii sigura de asta… e greu, ca tin regim si tb sa mananc cate o guritza… :P daca ar fi dupa mine as gati intruna :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Andreea Claudia

    Cu ce se poate inlocui branza de vaci daca nu o gasim (in strainatate)? Ricotta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Andreea Claudia, iti recomand sa cumperi 4 litri de lapte gras (3,5 % grasime), il pui intr-o oala mare si il incalzesti. Inainte de atingerea temepraturii de fierbere (sa fie fierbinte, dar nu clocotit) adaugi fie zeama unei lamai, fie un iaurt, si amesteci bine. Vei vedea cum laptele se separa, formandu-se branza si zarul. Tragi oala de pe foc si pregatesti o sita larga in care asezi o bucata de tifon (merge si alta panza subtire, doar ca dureaza mai mult pana se filtreaza). Sita o pui deasupra unui vas care sa colecteze zarul. Torni continutul oalei, cu grija si fara graba si lasi totul la scurs. Vei obtine branza de vaci de o foarte buna calitate, pe care o poti folosi la aceasta reteta sau la alta, sau pur si implu amestecata cu un pic de smantana si ierburi tocate (marar, cepa verde) vei obtine o branza tartinabila de te lingi pe degete!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Naiada

    O nebunie acest strudel! Eu l-am făcut cu căpşuni în loc de vişine. Delicios!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Naiada, e minunat, intr-adevar, ramane preferatul sotului :) . Eu l-am facut si cu mure, si cu frcute de padure asortate (congelate) si chiar si cu prune. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    bun strudelu asta ce sa zici mai ales daca ti-l face cineva ….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    :)) da' ma rog de ce nu l-ai face chiar tu? :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • aihnoa

    buna, ti-am pescuit si eu pontul laura, mersi mult :* si eu sunt in strainatate si duc lipsa branzicii de vaci (pt prajituri) :(( o sa incerc :D doar ca si laptele aici e foarte slab, ce sa mai zic de smantana :)) ms inca odata :*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      aihnoa, sper sa iti iasa. Alege whole milk, lapte integral etc., trebuie sa
      fie ceva ;).

      2011/1/21 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • aihnoa

        buna laura. am gasit lapte de 3.6 si am incercat varianta cu lamaie, exact dupa reteta, dar laptele a ramas exact la fel ca inainte :))))

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Anonim

          Ioana, nu imi explic cum a fost posibil?! A, sa nu fie lapte cu uht, poate asta e explicatia, ala e stabilizat… desi in contact cu aciditatea tot ar trebui sa se imbranzeasca. Nu imi dau seama cu ce l-or fi stabilizat ca sa nu se imbranzeasca.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
          • Mapetrei

            in strainatate laptele este pasteurizat, deci toate bacteriile care ajuta la formarea brinzei sunt omorite. incearca sa folosesti brinza ricotta

            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
            VA:F [1.9.22_1171]
            Rating: 0 (from 0 votes)
        • Ella

          nu are cum…ceva nu ai facut bine…

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonim

    Un deliciu numit supliciu, sau viceversa!?
    Vai mie ca n’am 3D(tridimensional) ecran sa’mi apropii da gura asa delicatetza traditionala!
    La orice concurs o sa o prezinti(reteta) merita Premiul Shpetzial pentru ale mai fine nasuri olfactive(…!). O asa minunatie – scoala din pat si pa’l bolnav.
    Un har dumnezeiesc, sau cum ziceau din batrani, “sa’ti tziie Dumnezeu naravul al Bun!”
    O_za_na, O_data’n_viata!
    “Uite_asa_as_vrea_sa_mor/ Cu_capu’_pa_gard/ De’al_tau_dor!”
    Virgil’utz

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • INNA

    Wow!DELICIOS!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Camelia

    imi place idee.fac si eu si revin sa povestesc:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Camelia draga, daca il faci o data… o sa-l refaci de multe ori :P.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Pantaie Carmen

    ce comentariu?….poate acela ca-mi ploua in gura si trebuie sa fac aceste strudele delicioase. am visine….restul cumparam…..si peste doua saptamani, cand vine un Mar pe la bunita, mancam si zicem: mmmmmmmmmmmm!…ce bun

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      :) Te astept cu impresii, Carmen!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lavinia

    azi am facut acest strudel. delicios! dar…oare de ce s-a crapat la copt partea care continea amestecul de branza?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Apoi dragutza mea, nu stiu… o fi fost branza umeda? Nu stiu, zau :))!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Beatrice

    Ce strudel minunat! L-am refacut de multe ori datorita gustului si aspectului! Impresionez de fiecare data! multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lori

    Am incercat si eu reteta ta sambata. Strudelul a iesit minunat, mi-a placut ca e un desert usor, nu foarte dulce, iar combinatia de visine cu branza este delicioasa. Foarte bun, recomand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Lori, ma bucur mult ca a fost pe placul tau, sa iti fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Iuly Bratu

    tocmai am pus ¨minunatelele*la cuptor.Sunt cu mar si branza;) sigur vor fi foarte bune!!!!!!!Multumim Laura!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Mmmm, ce bun! Ma bucur mult ca ai incercat reteta, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)