Pastrav afumat la gratar

Autor:

Cum vă sună un prânz cu păstrăv afumat la grătar, salată caldă de legume la grill (delicioasă) și o mămăliguță friptă? Vă spun eu, a fost un deliciu! Ușor si rapid de pregătit și încă și mai ușor și rapid de mâncat :)). Am mai pregătit eu păstrăv la grătar și cu alte ocazii, dar aroma de fum îi oferă o savoare nemaipomenită. Garniturile, foarte potrivite și ele. Așa că nu se putea să nu împărtășesc cu voi această experiență, care până la urmă a ajuns să constituie episodul al 10-lea al serialului culinar Bucătăria de Vară. Rețeta de păstrăv afumat la grătar nu ar fi putut să se întâmple fără suportul prietenilor de la ecores.ro, cei care pun la dispoziția celor interesați grătarul de grădină potrivit.

pastrav afumat la gratar

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 3
Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa vizionati filmul de mai jos (setati calitatea 720p HD).

Sumar reteta: ingrediente: 1 pastrav de persoana, 3 catei de usturoi, felii de lamaie, sare, piper, zeama de lamaie si 3-4 linguri de ulei de masline; salata de legume la grill: 2-3 dovlecei micuti, cruzi, 3-4 ardei capia, 4-5 rosii mici, 1 ceapa mare, 1 capatana + 1 catel de usturoi, 2-3 linguri de ulei de masline, busuioc proaspat sau alta verdeata dupa gust, 1 lingurita de mustard e Dijon, sare si piper; mamaliga intr-o cantitate adaptata numarului de meseni, ulei; in plus: lemn de mar pt. afumat. Pastravii curatati se presara cu sare si piepr, se pune in interiorul lor cate un catel de usturoi feliat si felii de lamaie, se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline si se lasa deoparte. Se coc ardeii si rosiile pentru a se putea decoji. Ceapa si dovleceii (sarati si zvantati) feliate se ung cu ulei apoi se coc pe gratar. Capatana de usturoi se taie transversal si se coace pe gratar. Se pregateste mamaliga si se niveleaza intr-o tava unsa cu ulei sa se raceasca. Legumele grilate se taie in cubulete (ardeii si rosiile dupa curatare). Se pregateste un dressing din usturoiul copt, catelul de usturoi tocat si toate celelalte specificate si se amesteca cu legumele. Pestele se frige pe gratarul foarte bine incins cate 2 minute pe fiecare parte, atat cat sa prinda crusta, apoi se transfera pe partea rece a gratarului si se afuma cu lemnul de mar. Mamaliga se taie in patrate, se unge cu ulei si se frige pe gratar atat cat sa prinda urme de arsura.

Print Friendly

Ai incercat aceasta reteta! Incarca o poza cu ce ti-a iesit..

Pentru a putea incarca o poza trebuie sa fi logat.

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

11 Comentarii la "Pastrav afumat la gratar"


Vizitator
stefan
13 noiembrie, 2013

originea pastravului afumat: pastravliniutaafumatpunctro

Vizitator
lauralaurentiu
13 noiembrie, 2013

Originea pastravului afumat nu are nimic de-a face cu spamul :)

Vizitator
Gina_marina_1972
8 iulie, 2012

delicios ,excelent preparat culinar!!!! felicitari doamna Laura!!!!

Vizitator
Ady
25 iunie, 2012

Minunat? Magnific de gustos. 

Vizitator
lauralaurentiu
25 iunie, 2012

 Ma bucur ca iti place, Ady, iti multumesc de apreciere si te mai astept. :)

Vizitator
Hil T
17 iunie, 2012

Minunat draga Laura!

Vizitator
lauralaurentiu
25 iunie, 2012

 Multumesc, draga Hilda, te mai astept cu mult drag :).

Vizitator
alinutzika
16 iunie, 2012

arata grozav de bine!

Vizitator
lauralaurentiu
25 iunie, 2012

 Si ce bun a fost… salata aia de legume a fost o surpiza chiar si pentru mine, in sensul ca am mai facut de multe ori legume la gratar pe care le-am stropit cu un dressing asemanator, dar faptul ca le-am tocat si le-am amestecat intre ele a schimbat mult, si numai in bine. :)