Somon la tigaie cu legume in stil asiatic

Autor:

Somon la tigaie cu legume in stil asiatic – gustos, rapid, perfect si la pranz si la cina

De curand, am zabovit prin oras la cumparaturi si am ajuns acasa cu o foame din aia care nici nu te lasa sa mai vezi bine cu ochii. Printre cumparaturi, doua bucati de fileu de somon, pe care am decis sa le pregatesc deindata. In urmatoarele 25 de minute, am reusit sa pun pe masa doua farfurii identice, cu un preparat foarte gustos si aratos. M-am gandit ca o sa placa si voua, asa ca reteta urmeaza mai departe.
Somon la tigaie cu legume in stil asiatic 1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 2
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Somon La Tigaie Cu Legume In Stil Asiatic:

  • 2 bucati file de somon, a cate 160-200 grame fiecare
  • 8 linguri sos soia light
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 catei de usturoi
  • 4 cm. ghimbir proaspat
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute verde
  • 50 de grame ardei verde
  • 50 de grame ardei rosu
  • 100 de grame varza chinezeasca
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica
  • 5 linguri de ulei
  • 1 limeta
  • sare si piper
  • in plus, ceapa verde pentru decor

 Preparare Somon La Tigaie Cu Legume In Stil Asiatic:

1. Se sterg bine cu un servet de hartie absorbanta fileurile de somon si se indeparteaza orice fel de oase (daca e cazul). Se zdrobeste un catel de usturoi si 1/2 din radacina de ghimbir si se pun intr-un castron sau o farfurie adanca. Se adauga uleiul de susan si sosul soia light, se omogenizeaza si se pun in aceasta marinada bucatile de somon. Somonul se va marina 15 minute, timp in care ne vom ocupa de legume.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 12. Ardeiul, varza chinezeasca si ceapa verde se taie julienne, incercand sa obtinem fasii cat mai lungi si mai subtiri. Eu am separat ardeiul verde de cel rosu din ratiuni pur estetice, nu e obligatoriu sa o faceti si voi, ramane alegerea fiecaruia. Se zdrobeste usturoiul ramas, se razuieste fin ghimbirul, se toaca marunt ardeiul iute. Se rade coaja de limeta si se pastreaza deoparte iar zeama se stoarce si se colecteaza separat.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 23. Morcovul si sfecla rosie le-am ras cu o razatoare speciala, se pot obtine „taitei” de legume la tot felul de razatori moderne sau la asa numita „mandolina”.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 34. Dupa trecerea timpului de marinare, somonul se scoate din sos si se zvanta cu atentie cu un servet de hartie absorbanta. Marinada se pastreaza. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se aseaza somonul cu pielea in jos. Se presara carnea cu sare, piper si coaja de limeta. Se va gati somonul cu pielea in jos, la foc mediu, timp de 4-5 minute (in functie de cat de groasa e bucata de peste), pana cand vom observa ca mai mult de jumatate din grosimea pestelui devine opaca si mai deschisa la culoare.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 45. Se intoarce pestele cu carnea in jos si se adauga in tigaie jumatate din zeama de limeta si 1/3 din marinada pastrata. Se mareste focul si se mai gateste pestele 1-2 minute.somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 56. Se scoate pestele, care va avea pielea crocanta si carnea suculenta, si se pastreaza intr-o farfurie calda cat ne ocupam de legume.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 67. In ce priveste legumele, datorita faptului ca sfecla pateaza orice alte ingrediente cu care vine in contact, am decis sa lucrez in paralel la doua tigai, pe care le-am incins pe aragaz in acelasi timp. Am adaugat in fiecare tigaie cate 2 linguri de ulei si cate 1/2 din usturoiul zdrobit, ghimbirul razuit si ardeiul iute tocat. Imediat, am adaugat in fiecare tigaie cate 1/2 din ceapa verde si varza chinezeasca, in una dintre tigai ardeiul verde si in cealalta cel rosu.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 78. Se soteaza legumele si se adauga si 2-3 linguri de apa in fiecare tigaie. Imediat ce varza si ardeiul arata ca au inceput sa se inmoaie, se adauga in tigaia cu ardei rosu sfecla iar in cea cu ardei verde morcovul. Deindata, se impart intre cele doua tigai zeama de limeta si marinada ramase. Se mai soteaza timp de 1 minut si imediat se transfera in doua farfurii, ca sa nu se gateasca prea mult si sa isi piarda toata textura. Nu va fi nevoie de mai multa sare decat cea continuta de sosul soia din marinada.

somon la tigaie cu legume in stil asiatic - preparare 89. Pe doua farfurii am impartit „taiteii de legume”, pe care i-am infasurat cu clestele de bucatarie ca pe niste spaghetti, am adaugat cate un file de somon, un pic din sosul ramas in tigaia in care s-a facut pestele si am presarat totul cu ceapa verde.

A fost o incantare, un peste fin, suculent in interior si cu un gust foarte echilibrat, dulceag de la legume, acrisor de la limeta, picant si aromat in acelasi timp.

Somon la tigaie cu legume in stil asiatic-2Pofta buna!

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Lasa un comentariu

2 Comentarii la "Somon la tigaie cu legume in stil asiatic"


Vizitator
4 august, 2015

este absolut genial, am mancat intrun restaurant asiatic, un gust superb

Vizitator
4 august, 2015

Ma bucur mult ca iti place, acum poti incerca sa faci preparatul si acasa.