Biscuiti cu ciocolata

4 mai, 2011 in categoria prajituri si torturi

Minunati acesti biscuiti cu ciocolata, gustosi, crocanti si fini, biscuitii perfecti pentru ceai sau pur si simplu pentru o gustare. Reteta de biscuiti cu ciocolata o am din aceeasi carticica Dr. Oetker despre care deja am povestitsi care are cateva retete de fursecuri ce mi se par foarte tentante.

Biscuiti cu Ciocolata

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 60 bucati
Grad de dificultate: redus


Ingrediente:(pentru ~60 de bucati)

  • 150 de grame de unt
  • 100 de grame de zahar tos
  • 150 de grame de zahar brun
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare (1 varf de cutit)
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 200 de grame de faina
  • 80 de grame de nuci sau alune, tocate marunt
  • 75 de grame de ciocolata cu lapte rasa pe razatoarea cea mai fina
  • 75 de grame de ciocolata rupta in bucati de marimea ~unui bob de mazare (sau picaturi/fulgi de ciocolata)

Preparare: Pe langa faptul ca sunt deliciosi, acesti biscuiti sunt chiar rapizi si usor de facut.

Intr-un castron, se pune untul la temperatura camerei, zaharul tos, zaharul brun, zaharul vanilat si praful de sare (poza 1). Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare, timp de 3-4 minute, pana cand compozitia devine omogena (poza 2). Se adauga pe rand cate 1 ou intreg (poza 3) si se bate cu mixerul aproximativ 1 minut inainte de a adauga urmatorul ou, pana cand ambele oua sunt incorporate si se obtine o compozitie cremoasa (poza 4). Separat, se amesteca faina cu praful de copt (1 lingurita rasa) si se adauga peste compozitia din castron. Se adauga si ciocolata fin razuita, ciocolata rupta (tocata) in bucatele si nucile (eu am folosit migdale) tocate (poza 5). Se omogenizeaza cu mixerul pe viteza mica, mixand aproximativ 1 minut (poza 6).

Preparare Biscuiti cu ciocolata 1

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Biscuitii cresc destul de mult la copt, de fapt, mai degraba se latesc. De aceea, este de recomandat sa nu se formeze mai mult de 20 de bucati intr-o tava. Asa incat, se pregatesc 3 tavi cu hartie de copt si cu ajutorul a doua lingurite se formeaza gramajoare de dimensiunea unei castane care se aseaza in tavi cu distanta intre ele.

biscuiti cu ciocolata 011Se dau tavile pe rand in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se coc timp de cate 12-15 minute/tava (autorul retetei recomanda 15 minute, ai mei au fost gata mai repede, practic imediat ce au marginile brune si suprafata rumena-aurie sunt gata).biscuiti cu ciocolata tavaImediat ce sunt scosi din cuptor, sunt inca moi, dar dupa ce se racesc devin crocanti, fara a fi tari. Biscuitii se pot pastra timp de 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa.biscuiti cu ciocolata cutie

6.6 based on 7 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Sidy

    Hmmmmmmmmmmm……ce buni trebuie sa fie.
    Eu ii prefer cu o cana cu lapte caldut….
    Tare buni !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Buni de tot! Dar… cu masura, ca sunt asa de buni ca fiica-mea a uitat ca au unt si ciocolata in compozitie , a rontait 30 de bucati cat s-a uitat la un film si fierea nu i-a aprobat gestul, i-a fost rau, brrrr!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Biancas

    Foarte faina reteta Laura. Multumim

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Ma bucur ca iti place, multumesc si eu. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Claudia

    Trebuie sa incerc si eu reteta, copii adora biscuitii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      :) Precis o sa le placa!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mitinitta

    si mie imi plac mult biscuitii de genul asta.nu sunt migalosi si tare buni!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Daaa, au un gust superb si o consistenta perfecta, parca ar fi bezele, cumva!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://tarameainventata.net DiAnais

    Biscuitii arata minunat dar canile acelea superbe m-au dat gata! Arata minunat! Eu am un set de farfurii in alb negru. Imi place mult combinatia alb/negru pentru cani,cesti,farfurii si alte “cioburi”- este eleganta dar totusi jucausa. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      @DiAnais, multumesc. Canile au fost un cadou de casa noua de la niste prieteni. Si mie imi plac tare mult.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Vera_cj

    Draga Laura,
    Am facut si eu biscuitii..mie imi plac mai ciocolatosi asa ca am pus 2 tablete de cioco amaruie pe care am dat-o la robot cu alunele….a iesit f bine si asa… Am pus de asemenea si esenta de rom. Multumesc pentru reteta, am incercat pina acum si alte retete de biscuiti dar o sa ramin fidela asteia…..crezi ca pot pune si stafide in compozitie?
    Te pup si multumesc inca o data!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      @Vera_cj, sa stii ca si eu m-am gandit ca ar fi fost inca si mai buni cu ciocolata amaruie. Cred ca ar merge si niste stafide, de ce nu? Asa-i ca au o consistenta superba? Sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Malina

    i-am facut, sunt aratosi, miros bine dar mi se par prea dulci. data viitoare pun jumatate din cantitatea de zahar, sa vad cum ies.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ori asa, ori poti inlocui cu ciocolata neagra, daca iti plac mai putin dulci.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Cecilia

    Sint deja la a treia sau patra reteta de-a Dv. Si cu nici una n-am dat gres. De mentionat ca exterienta mea legata de dulciuri este extrem de limitata. Toate mi-au iesit exact, si frumoase, si gustoase! Ce m-am mai distrat cand am scos prima tava si i-am vazut latiti prin tava, aburind de nervi! Sint foarte gustosi! O intrebare, mai mult o curiozitate: de ce ati pus 2 tipuri de zahar? In plan am pe viitor eclerele, din toate retete gasite pe internet cu acest site m-am identificat cel mai bine, prin claritatea si caldura cu care este explicat totul.Va felicit si va doresc sarbatori frumoase! Si, binenteles, la mai multe retete!
    Cecilia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • georgiana

    buna. am facut si eu acesti biscuiti. sunt minunati. insa am o intrebare. compozitia mea a iesit un pic mai moale si implicit biscuitii nu au iesit asa de crocanti cum m-am asteptat. ce trebuie sa mai pun ca sa iasa compozitia un pic mai groasa? faina?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)