Biscuiti cu ciocolata

Autor:

Minunati acesti biscuiti cu ciocolata, gustosi, crocanti si fini, biscuitii perfecti pentru ceai sau pur si simplu pentru o gustare. Reteta de biscuiti cu ciocolata o am din aceeasi carticica Dr. Oetker despre care deja am povestitsi care are cateva retete de fursecuri ce mi se par foarte tentante.

Biscuiti cu Ciocolata

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 60 bucati
Grad de dificultate: redus


Ingrediente:(pentru ~60 de bucati)

  • 150 de grame de unt
  • 100 de grame de zahar tos
  • 150 de grame de zahar brun
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare (1 varf de cutit)
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 200 de grame de faina
  • 80 de grame de nuci sau alune, tocate marunt
  • 75 de grame de ciocolata cu lapte rasa pe razatoarea cea mai fina
  • 75 de grame de ciocolata rupta in bucati de marimea ~unui bob de mazare (sau picaturi/fulgi de ciocolata)

Preparare: Pe langa faptul ca sunt deliciosi, acesti biscuiti sunt chiar rapizi si usor de facut.

Intr-un castron, se pune untul la temperatura camerei, zaharul tos, zaharul brun, zaharul vanilat si praful de sare (poza 1). Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare, timp de 3-4 minute, pana cand compozitia devine omogena (poza 2). Se adauga pe rand cate 1 ou intreg (poza 3) si se bate cu mixerul aproximativ 1 minut inainte de a adauga urmatorul ou, pana cand ambele oua sunt incorporate si se obtine o compozitie cremoasa (poza 4). Separat, se amesteca faina cu praful de copt (1 lingurita rasa) si se adauga peste compozitia din castron. Se adauga si ciocolata fin razuita, ciocolata rupta (tocata) in bucatele si nucile (eu am folosit migdale) tocate (poza 5). Se omogenizeaza cu mixerul pe viteza mica, mixand aproximativ 1 minut (poza 6).

Preparare Biscuiti cu ciocolata 1

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Biscuitii cresc destul de mult la copt, de fapt, mai degraba se latesc. De aceea, este de recomandat sa nu se formeze mai mult de 20 de bucati intr-o tava. Asa incat, se pregatesc 3 tavi cu hartie de copt si cu ajutorul a doua lingurite se formeaza gramajoare de dimensiunea unei castane care se aseaza in tavi cu distanta intre ele.

biscuiti cu ciocolata 011Se dau tavile pe rand in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se coc timp de cate 12-15 minute/tava (autorul retetei recomanda 15 minute, ai mei au fost gata mai repede, practic imediat ce au marginile brune si suprafata rumena-aurie sunt gata).biscuiti cu ciocolata tavaImediat ce sunt scosi din cuptor, sunt inca moi, dar dupa ce se racesc devin crocanti, fara a fi tari. Biscuitii se pot pastra timp de 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa.biscuiti cu ciocolata cutie

Print Friendly

Lasa un comentariu

20 Comentarii la "Biscuiti cu ciocolata"


Vizitator
Szatmari Maria
6 aprilie, 2015

au iesit grozav, multumesc pt sfatul cu asezarea in tava, sigur o gafam si puneam mai multi daca nu ziceati nimica he he

Vizitator
Adee Baa
6 aprilie, 2015

am sa incerc,sper sa iasa ceva

Vizitator
Galateea Elena
6 aprilie, 2015

foarte gustos,au iesit perfect,o sa mai fac!

Vizitator
Simona Orban
6 aprilie, 2015

este de fapt o reteta americana,eu o stiu de la o doamna din america,intradevar este foarte buna

Vizitator
georgiana
1 octombrie, 2012

buna. am facut si eu acesti biscuiti. sunt minunati. insa am o intrebare. compozitia mea a iesit un pic mai moale si implicit biscuitii nu au iesit asa de crocanti cum m-am asteptat. ce trebuie sa mai pun ca sa iasa compozitia un pic mai groasa? faina?