Biscuiti cu ciocolata

Autor:

Minunati acesti biscuiti cu ciocolata, gustosi, crocanti si fini, biscuitii perfecti pentru ceai sau pur si simplu pentru o gustare. Reteta de biscuiti cu ciocolata o am din aceeasi carticica Dr. Oetker despre care deja am povestitsi care are cateva retete de fursecuri ce mi se par foarte tentante.

Biscuiti cu Ciocolata

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 60 bucati
Grad de dificultate: redus


Ingrediente:(pentru ~60 de bucati)

  • 150 de grame de unt
  • 100 de grame de zahar tos
  • 150 de grame de zahar brun
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare (1 varf de cutit)
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 200 de grame de faina
  • 80 de grame de nuci sau alune, tocate marunt
  • 75 de grame de ciocolata cu lapte rasa pe razatoarea cea mai fina
  • 75 de grame de ciocolata rupta in bucati de marimea ~unui bob de mazare (sau picaturi/fulgi de ciocolata)

Preparare: Pe langa faptul ca sunt deliciosi, acesti biscuiti sunt chiar rapizi si usor de facut.

Intr-un castron, se pune untul la temperatura camerei, zaharul tos, zaharul brun, zaharul vanilat si praful de sare (poza 1). Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare, timp de 3-4 minute, pana cand compozitia devine omogena (poza 2). Se adauga pe rand cate 1 ou intreg (poza 3) si se bate cu mixerul aproximativ 1 minut inainte de a adauga urmatorul ou, pana cand ambele oua sunt incorporate si se obtine o compozitie cremoasa (poza 4). Separat, se amesteca faina cu praful de copt (1 lingurita rasa) si se adauga peste compozitia din castron. Se adauga si ciocolata fin razuita, ciocolata rupta (tocata) in bucatele si nucile (eu am folosit migdale) tocate (poza 5). Se omogenizeaza cu mixerul pe viteza mica, mixand aproximativ 1 minut (poza 6).

Preparare Biscuiti cu ciocolata 1

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Biscuitii cresc destul de mult la copt, de fapt, mai degraba se latesc. De aceea, este de recomandat sa nu se formeze mai mult de 20 de bucati intr-o tava. Asa incat, se pregatesc 3 tavi cu hartie de copt si cu ajutorul a doua lingurite se formeaza gramajoare de dimensiunea unei castane care se aseaza in tavi cu distanta intre ele.

biscuiti cu ciocolata 011Se dau tavile pe rand in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se coc timp de cate 12-15 minute/tava (autorul retetei recomanda 15 minute, ai mei au fost gata mai repede, practic imediat ce au marginile brune si suprafata rumena-aurie sunt gata).biscuiti cu ciocolata tavaImediat ce sunt scosi din cuptor, sunt inca moi, dar dupa ce se racesc devin crocanti, fara a fi tari. Biscuitii se pot pastra timp de 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa.biscuiti cu ciocolata cutie

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

  • cornulete cu vanilie, reteta cornulete cu vanilie, vanillekipferlCornulete cu vanilie Cornuletele cu vanilie sau vanillekipferl, asa cum le-am cunoscut eu in copilarie, sunt unele dintre cele […]
  • biscuti cu susan, reteta biscuiti de casa cu cremaBiscuiti cu susan Am vazut o poza cu acesti biscuiti acum vreo doua saptamani, pe un blog frantuzesc, si mi-a ramas gandul la […]
  • biscuiti cu miere si lamaie, reteta de fursec miere si lamaieBiscuiti cu miere si crema de lamaie Va amintiti de biscuitii cu miere si martipan, frumosi si gustosi si care devin din ce in ce mai fini cu cat […]
  • biscuiti cu secara si stafide 3Biscuiti de secara cu stafide Ce bucurie, in sfarsit o zi cu soare in acest februarie, bucataria s-a umplut de lumina, perfect pentru […]
  • biscuiti cu miere de albine si martipan 1Biscuiti cu miere si martipan Iata ca am pasit in decembrie si parca deja miroase a colinde si cetina de brad, momentul perfect pentru […]
  • ischler reteta, reteta islere, biscuiti cu ciocolataIslere Islerele, pe limba lor de origine ischler, sunt niste prajiturele care au patruns in Banat si in tot […]
  • biscuiti cu cocos si caramel in tava sBiscuiti cu cocos si caramel Biscutii astia fragezi si sfaramiciosi, inveliti intr-un strat de cocos cu caramel si cu baza glazurata cu […]
  • fursecuri cu portocale si cocos 1Fursecuri cu cocos si portocale Atat de fine, atat de usoare si delicate sunt aceste fursecuri cu cocos si portocale, incat nu stiu cu ce sa […]
  • Biscuiți cu cacao și cremă de ciocolată albă, rețetă videoBiscuiți cu cacao și cremă de ciocolată albă, rețetă video Biscuiți cu cacao și cremă de ciocolată albă, veritabili ”oreo” făcuți acasă Am tot observat biscuiții […]
  • fursecuri cu lamaie 4Fursecuri cu lamaie Va propun azi aceste prajiturele fine, aspectuoase, cu un gust delicios si proaspat de lamaie, o reteta de […]

Comentarii

    • Anonim a zis

      Buni de tot! Dar… cu masura, ca sunt asa de buni ca fiica-mea a uitat ca au unt si ciocolata in compozitie , a rontait 30 de bucati cat s-a uitat la un film si fierea nu i-a aprobat gestul, i-a fost rau, brrrr!

  1. a zis

    Biscuitii arata minunat dar canile acelea superbe m-au dat gata! Arata minunat! Eu am un set de farfurii in alb negru. Imi place mult combinatia alb/negru pentru cani,cesti,farfurii si alte „cioburi”- este eleganta dar totusi jucausa. :)

    • Anonim a zis

      @DiAnais, multumesc. Canile au fost un cadou de casa noua de la niste prieteni. Si mie imi plac tare mult.

  2. Vera_cj a zis

    Draga Laura,
    Am facut si eu biscuitii..mie imi plac mai ciocolatosi asa ca am pus 2 tablete de cioco amaruie pe care am dat-o la robot cu alunele….a iesit f bine si asa… Am pus de asemenea si esenta de rom. Multumesc pentru reteta, am incercat pina acum si alte retete de biscuiti dar o sa ramin fidela asteia…..crezi ca pot pune si stafide in compozitie?
    Te pup si multumesc inca o data!

    • Anonim a zis

      @Vera_cj, sa stii ca si eu m-am gandit ca ar fi fost inca si mai buni cu ciocolata amaruie. Cred ca ar merge si niste stafide, de ce nu? Asa-i ca au o consistenta superba? Sa va fie de bine!

  3. Malina a zis

    i-am facut, sunt aratosi, miros bine dar mi se par prea dulci. data viitoare pun jumatate din cantitatea de zahar, sa vad cum ies.

  4. Cecilia a zis

    Sint deja la a treia sau patra reteta de-a Dv. Si cu nici una n-am dat gres. De mentionat ca exterienta mea legata de dulciuri este extrem de limitata. Toate mi-au iesit exact, si frumoase, si gustoase! Ce m-am mai distrat cand am scos prima tava si i-am vazut latiti prin tava, aburind de nervi! Sint foarte gustosi! O intrebare, mai mult o curiozitate: de ce ati pus 2 tipuri de zahar? In plan am pe viitor eclerele, din toate retete gasite pe internet cu acest site m-am identificat cel mai bine, prin claritatea si caldura cu care este explicat totul.Va felicit si va doresc sarbatori frumoase! Si, binenteles, la mai multe retete!
    Cecilia

  5. georgiana a zis

    buna. am facut si eu acesti biscuiti. sunt minunati. insa am o intrebare. compozitia mea a iesit un pic mai moale si implicit biscuitii nu au iesit asa de crocanti cum m-am asteptat. ce trebuie sa mai pun ca sa iasa compozitia un pic mai groasa? faina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *