Cautare in site
x inchide

Cheesecake clasic

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 17.11.2011
4.6
(32)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 32

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 comentarii la Cheesecake clasic

  1. Elena O. spune:

    Astazi am vrut sa mi indulcesc prietenii cu un cheesecake si imediat am cautat pe blogul tau. Am incercat aceasta reteta si a iesit delicios. Ce-i drept am pus un praf de scortisoara in blatul de biscuiti si putin mai mult unt. Si la final am pus niste visine in loc de zahar pudra. A iesit de vis. Multumesc :*

  2. Lali spune:

    Nu am avut branza romaneasca si am pus 700gr ricotta si 200gr crema de branza, a iesit absolut genial! Ceva mai fin si mai delicat, rar. Multumesc pentru inspiratie!

  3. CORINABUTTERFLY . spune:

    cheesecake ul e una din prajiturile favorite, am facut si eu aceasta reteta , am zis sa incep cu una simpla , fara fucte sau cioco, intrucat nu mai facusem cheesecake si s -a dovedit simpla . a iesit FOARTE BUNA, de acum voi mai incerca si alte variante . multumesc de reteta

  4. Monica spune:

    Buna ziua si multumesc pentru reteta!! Acum este la racit, abia asteptam sa o gustam!!! Monica

  5. lucky spune:

    In loc de smanatana pt frisca pot folisii riccota ?

  6. busumary spune:

    este delicioasa !acum am facut si eu reteta ! foarte buna ! multumesc mult !cine doreste o portie este binevenit ;) !!!

  7. raluk spune:

    Buna doamna!Am facut cheesecake-ul dar nu-mi pot explica faptul ka nu i s-au ridicat marginile..poate ma lamuriti d-voastra!Cu respect,Raluca

  8. diana spune:

    Draga Laura,  ao o intrebare: pot sa adaug inainte de a introduce cheesecake la cuptor afine, coacaze? ce ar trebui sa stiu ca sa imi iasa bine?

    • lauralaurentiu spune:

      Poate ca ar merge, de ce nu? Eventual, dupa ce speli fructele tavaleste-le bine in faina, apoi adauga-le ca crema de branza.

  9. Lucian spune:

    Am facut si eu reteta si a iesit super. Am facut-o de 2 ori pana acum. Ultima data am pus si stafide ai iesit foarte bun numai ca parca era cam apatos, oare de ce?

  10. Andreeasabina11 spune:

    aste super!

  11. SATULul spune:

    nu arata bine. e bestiala. tocmai am terminat de manacat o bucata. asa ca cine mai face astept invitatia. :)))

  12. alexandra giurgiu spune:

    mascarpone se poate folosi?eu nu sunt in tara si pe aici nu este branza dulce, sau am mai gasit ceva philadelphia -recomandata pentru dulce, oare o fi buna?cum primesc raspunsul o si incerc :)

  13. Andra spune:

    am doar 15 ani si m-am gandit sa le fac parintilor mei o surpriza…cheesecake-ul a fost prima prajitura care mi-a venit in gand :) chiar acuma incerc sa o fac….sa vedem daca iasa :D

  14. Mihaela Ursu spune:

    Hristos a Inviat!
    Un desert asa cum am mi-am dormit :) Am pus mai multa vanilie (2 pastai) si coaja de portocala din belsug si a iesit de vis!!! Am adaugat pe blog cu referinta la reteta ta!
    O zi frumoasa

  15. Salut Laura Laurentiu imi place mult cum gatesti si la fel de mult ca interpreta de muzica populara .Am facut aceasta reteta de prajitura si mi-a iesit foarte buna. Iti multumesc mult ca postezi retete atit de bune si ne mai ajuti si cu sfaturi suplimentare la comentarii.Te apreciez si te admir mult .Te imbratisez si te pup.

  16. anca spune:

    imi place cum arata, as dori s-o incerc, dar ce inseamna 150 ml smantana pt frisca?? Adica trebuie sa pregatesc eu frisca din 150 ml de smantana?

    • lauralaurentiu spune:

      Nu, trebuie sa cumperi de la pravalie produsul numit asa: smantana pentru frisca. Asa scrie pe cutie. Mai este ceva de la Milli (produs similar) pe care scrie habtejsin. Spor la treaba.

  17. Paradox Ro Eu spune:

    Nu cred ca „branza de vaci” poate da cheesecake-ului finetea necesara (este cam „inecacioasa”) si eu prepar des acest desert dar cu o branza mai fina gen Quark sau Philadelphia, in rest, reteta este asemanatoare.

    • mihai spune:

      ar putea sa-ti fie rusine! si Philadelphia e tot branza de vaci… doar pentru snobi e mai buna!

      • Anonim spune:

        :)) Eu m-am abtinut, Mihai, dar na… tu nu erai obligat sa o faci, bineinteles! La fel de bineinteles ca phildelphia e tot branza de vaci, pe deasupra si sarata (am folosit-o la acest cheesecake cu ciocolata) si gustul de sarat a fost mai pronuntat decat nelipsitul „praf de sare” recomandat in prajituri… cam prea sarat :).

        In fine, daca tot s-a deschis discutia, branza de vaci (vorbesc despre cea facuta in casa) nu va fi niciodata „inecacioasa” daca nu se opareste compozitia, zerul nu trebuie incalzit mai mult decat e necesar ca sa se adune branza, daca se da in clocot, sigur ca da, branza va fi aspra si uscata. Daca se incalzeste pana pe la 60-70 de grade si atat veti obtine o branza dulce de casa fina si cremoasa… ca si philadelphia. :) Daca, inainte de a o folosi la prajitura, o mai si dati prin sita sau prelucrati putin cu blenderul de mana va fi chiar mai fina decat orice phil… cum o fi! :))

  18. Ludmila spune:

    Draga gospodina! Ramin fascinata de fiecare data de  bucatele prezentate aici. Am facut si aceasta tarta…e super delicioasa! Multumesc…

  19. mirela spune:

    da ,arata foarte apetisant o sa incerc si eu cu siguranta!

  20. futai spune:

    arata foarte bine o sa incerc !

  21. Ador cheesecake-ul , fac destul de des , iar data viitoare incerc varianta ta .

  22. pansy spune:

    e delicioasa,am si eu o reteta asemanatoare,cu mici diferente

  23. Zilahi Adela spune:

    Super arata! Ps.  Nu se ard biscuiti, sau sunt mai crocanti? Inca nu am inercat , doar la rece!  Pupicei si o zi minunata!

    • Anonim spune:

      Multumesc, Adela. Nu, biscuitii nu se ard si nici nu sunt foarte crocanti. Blatul asta mi-a placut in mod deosebit, e exact ceea ce are nevoie crema asta ca sa fie totul perfect.

  24. DiaMar bucataria galbena spune:

    Seamana cu pasca pe care o fac eu,putin aluat si multa umplutura.Te pup!

    • Anonim spune:

      DiaMar, pana la urma se poate face si sub forma de pasca aceasta umplutura, de ce nu? Multumesc de vizita.

      • Ioana spune:

        O sa incerc si eu un cheesecake in loc de o pasca similara care este mai laborioasa. Cred insa ca voi schimba putin reteta ta. Mai precis, o sa pun mai putina faina si o sa pun albusurile separat batute spuma la sfarsit. Ce parere ai? Multumesc.

      • lauralaurentiu spune:

        :) Nu stiu ce sa zic, dar astept cu mare curiozitate impresiile tale. Iti tin pumnii sa-ti iasa gustoasa.

        2012/4/11 Disqus

  25. elena cristina tudor spune:

    Arata delicios de bineee!!!..mmmmmm…..

  26. elena cristina tudor spune:

    Delicios de bine arataaaa!!

  27. Nicoleta T. spune:

    Si mie imi plac la nebunie prajiturile cu branza! :) Super reteta, iar acum salivez in fata calculatorului!
    De fapt toate retetele tale sunt minunate! :)
    Am facut pt. prima data cozonac dupa o reteta de aici si am fost uimita cat de bine a iesit! ;) Nu ar fi ghicit nimeni ca e primul meu cozonac!

    • Anonim spune:

      Nicoleta draga, ma bucur foarte mult ca ti-a reusit atat de bine una dintre retetele mele. In cazul in care te vei hotari sa pregatesti si acest cheesecake, eu te astept cu impresii.