Cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura

Autor:

Cheesecake fara coacere si fara oua, cu ciocolata alba si zmeura – delicat, racoritor, usor de facut

Chiar daca Sfantul Valentin e o sarbatoare care pe multi ii deranjeaza prin mesajul prea comercial, trebuie sa recunoastem ca are o semnificatie frumoasa. Ce poate fi mai frumos decat o sarbatoare a dragostei? Dragostea inseamna insasi viata, ea ne transforma, ne da aripi si ni le si smulge, cateodata. Toate astea sunt adevarate, dar pentru mine, cel mai adevarat lucru care s-a spus vreodata despre dragoste, este acela ca dragostea nu are varsta. Pentru ca eu si jumatatea mea folosim de ceva vreme prefixul „4” atunci cand ne exprimam varsta, si totusi, ne iubim poate mai mult ca oricand.

Cu un desert deosebit, parca si dragostea-i mai dulce

Nu-i asa? Cum sa sarbatoresti Valentine’s Day fara ceva dulce si bun? Pentru toti cei grabiti si ocupati, vin cu o propunere de desert usor de facut, rapid, fara coacere si fara oua. Un cheesecake delicat, cu gust fin si proaspat si cu un decor din filigran de ciocolata alba.

cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura-2Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Cheesecake Fara Coacere Cu Ciocolata Alba Si Zmeura:

(pentru o forma de tort de 22-24 cm.)

  • 250 de grame biscuiti
  • 160 de grame unt
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 450 grame crema de branza (eu am folosit philadelphia)
  • 500 grame ciocolata alba
  • 400 grame zmeura congelata (sau capsuni)
  • 75 de grame de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 6 foi de gelatina (sau 1 pliculet de 10 grame gelatina granulata)
  • pentru glazura: 2 linguri de zahar, 1 lingura rasa de amidon de porumb si 3 foi de gelatina
  • pentru decor: 100 de grame de ciocolata alba

Preparare Cheesecake Fara Coacere Cu Ciocolata Alba Si Zmeura:

1. Biscuitii se pun pe un prosop de bucatarie curat, se acopera cu un alt prosop si se sfarama cu sucitorul. Se pun biscuitii intr-un castron si se adauga untul topit.

preparare blat de biscuiti pt cheesecake fara coacere2. Pregatiti o forma de tort cu pereti detasabili si asezati un disc de hartie de copt la fundul acesteia (va va ajuta sa scoatei prajitura din forma). Biscuitii se amesteca omogen cu untul apoi se preseaza bine in forma, intr-un disc compact. Se da forma la frigider.

preparare 2 blat de biscuiti pt cheesecake fara coacere3. Zmeura congelata se pune intr-o cratita impreuna cu 75 de grame de zahar si 2-3 linguri de apa. Se fierbe pe foc iute pana cand lichidul scade (cam 7-8 minute), apoi se trece prin sita, presand bine asa incat tot piureul de zmeura sa ajunga in castron iar semintele cat mai uscate sa ramana in sita.

piure de zmeura 14. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, amestecati-le cu 3 linguri de apa rece.

5. Se pune pe foc o cratita cu apa si se cauta un castron rezistent la foc, care sa se potriveasca perfect deasupra cratitei, fara ca fundul castronului sa atinga apa care fierbe. Se rup in bucati 500 grame de ciocolata alba, se aseaza in castron si se amesteca cu o cpatula, pana cand ciocolata se topeste. Atentie, nu incercati sa topiti ciocolata alba direct pe foc, e foarte delicata si instabila!crema cheesecake fara coacere cu ciocolata alba6. Separat, crema de branza se amesteca la viteza medie cu un mixer, doar pana cand devine mai supla.

7. Se incalzesc pe foc, intr-o craticioara (sau in microunde) 50 ml. de smantana pentru frisca, pana la temperatura de 50-60 de grade. Gelatina inmuiata se stoarce bine de apa (se stoarce doar in cazul in care folositi foi de gelatina) si se adauga in smantana pentru frisca incazita, amestecand pana la dizolvare.

8. Se amesteca smantana cu gelatina cu 1/3 din crema de branza si se incorporeaza rapid, cu mixerul, in restul de crema de branza. Se adauga ciocolata alba topita si extractul de vanilie si se amesteca bine cu o spatula flexibila, pana la omogenizare.

crema cheesecake fara coacere cu ciocolata alba 29. Restul de smantana pentru frisca, rece, din frigider, se bate spuma cu mixerul la viteza mare. Se adauga 1/3 din crema de branza si ciocolata alba si se amesteca omogen cu o spatula. Se adauga peste restul de crema se si incorporeaza.

crema cheesecake fara coacere cu ciocolata alba 310. Se imparte crema in 2 si se adauga in una dintre parti 1/2 din piureul de zmeura. Se amesteca bine.crema cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura11. Se toarna crema cu zmeura deasupra blatului de biscuiti, se niveleaza si se da la congelator timp de 15-20 de minute.

asamblare cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura12. Intre timp, ne putem ocupa de decoruri: restul de ciocolata alba se topeste la fel cum am explicat la pasul 5 si se toarna intr-o punga. Se taie cu foarfeca o mica deschizatura la un colt al pungii si se formeaza decoruri pe hartie de copt, care se dau la congelator sa se solidifice.

decoruri ciocolata alba13. Dupa ce primul strat de crema s-a intarit, se adauga deasupra crema alba, se niveleaza cat mai bine si se da forma din nou la congelator.

asamblare cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura 214. Intre timp, se pune la inmuiat in apa rece gelatina pentru glazura. Se face un sirop din 2 linguri de zahar si 60 de ml. de apa, incalzindu-le pe foc. Se adauga atata piure de zmeura, incat lichidul sa insumeze 250 ml. Se infierbanta totul. Amidonul se desface in 1 lingura de apa rece si se adauga peste piureul de zmeura. Se da intr-un clocot si se trage deoparte de pe foc. Se lasa sa se raceasca pana la ~50 de grade si apoi se dizolva gelatina in acest lichid. Se scoate cu grija prajitura din forma si se toarna glazura deasupra, permitandu-i sa se scurga si pe margini. Prajitura fiind foarte rece, glazura se va solidifica repede daca o dati la frigider.

glazura din piure de zmeuraSe aranjeaza decorurile de ciocolata alba si se da la frigider minimum 2 ore inainte de servire.

cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura-1Va doresc pofta buna si sa petreceti cele mai frumoase clipe traite vreodata alaturi de „Valentinul” vostru!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

  1. Al3xis a zis

    Prajitura arata bine si descrierea imi inspira ca e vorba despre ceva bun. Ceea ce imi taie apetitul, insa, este faptul ca in descriere autoarea admite ca e trecuta de 40 de ani si cu toate astea isi permite sa vorbeasca despre iubire. Dragostea e frumoasa cand esti tanar si dupa o varsta e chiar gretos sa mai spui cat de mult iubesti.

    • Just me a zis

      Chiar nu-mi vine sa cred ca ai putut spune un asemenea lucru! Doamne ferește! Dragostea nu are vârstă! Ești un limitat/a! Grețoase e gândirea ta!

      • lauralaurentiu a zis

        Multumesc pentru sustinere. De fapt, pentru adeziunea aratata fata de bunul simt, pana la urma. :)

      • lauralaurentiu a zis

        Multumesc pentru felicitari, Adriana,

        Nu a mai dat niciun semn persoana in cauza, dupa ce a dat cu batu-n balta, cred mai degraba ca-i o pubera nefericita.

    • Sveti a zis

      Fatooo… sau who cares ce esti…unele prostii se mai pot tolera…dar cand te mai si lauzi …si esti si mandru de cat de prost esti…Eh,asta-i gretos…

      • lauralaurentiu a zis

        Sveti, unora li se face greata si de la parfum de violete, nu poti sti nicio data :P. E trist ca i se pare gretoasa tocmai dragostea.

    • adriana tiu a zis

      Stii tu ce e iubirea ? Chiar daca esti mai tanar/a, cu siguranta acest sentiment iti este strain, confundand-o cu latura carnala …ai uitat (sau poate n-ai simtit niciodata, si atunci esti oarecum de inteles ) Laura vorbeste despre dragoste adevarata, ,,cea indelung rabdatoare” ,cea care te face sa iubesti mai mult omul de langa tine decat propria persoana, sa cauti sa-i fie bine…am sentimentul ca lucrurile acestea depasesc puterea ta de intelegere…sincer, mi-e mila de tine !
      -ar exista o varianta deloc neglijabila: cineva invidios si las, doreste sa fie ,,dragut/a” cu ea

      • lauralaurentiu a zis

        Adriana, multumesc de sustinere. As crede ca e vorba despre un troll (unul care comenteaza doar ca sa provoace zazanie) si de obicei sterg mesajele acelora. Dar acesta a fost mai creativ ca media. :))

    • Samyra a zis

      Doamne……mare e gradina ta si multe soiuri ai in ea!
      Iti spun sincer ca imi inspiri mila, pacat ca nu ai avut pana acum sansa de-a iubi si de a fi iubita. Indiferent ce situatie materiala ai, esti sarac/a lipit pamantului. Iubirea este cea mai mare bogatie ce o poate detine cineva, nu are pret, nu poate fi vanduta si nici cumparata.
      Catelusa mea e mult mai bogata si cu un suflet mult mai curat decat tine, crede-ma! In comparatie cu tine, ea stie ce inseamna IUBIREA.

      • lauralaurentiu a zis

        Samyra, multumesc pentru mesajul de sustinere. Si da, ai mare dreptate, un suflet incapabil de iubire e foarte sarac. Iar bietele animale de multe ori ne dau lectii tuturor despre ceea ce inseamna iubirea si devotamentul.

    • lauralaurentiu a zis

      Mesajul tau mi-a dat ceva batai de cap, marturisesc :)). Am tot stat si m-am gandit ce sa-ti raspund, n-aveam nicio idee. Stii cum e, cand nu stii ce sa faci, mai intrebi un prieten. Asa am si facut si un prieten mi-a oferit solutia :)). Zice asa: „Dragostea la 40 ca dragostea, dar sa vezi sexul cum e”. :))

      Bun, incerc sa-mi recapat seriozitatea si iti mai zic urmatoarele: imi pare sincer rau ca ti-a cauzat dezgust faptul ca eu imi iubesc sotul. Cu riscul de a iti provoca icterul, trebuie sa iti spun ca imi doresc sa il iubesc inca 40 de ani si sa ma iubeasca si el pe mine, asa cum simt cu toata fiinta mea ca o face acum.

    • cristina a zis

      Cred ca nu ai apetit nici pt sex nici pt viata macar..
      Eu am 51ani si nu ma consider o babaciune, tinerica apatica, traim o poveste frumoasa si acum, la 20 ani de casnicie..
      De fapt, mi.e mila de tine..
      Singuratatea doare rau, indiferent de varsta..
      Si strugurii sunt fff acri, nu.i asa??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *