Fursecuri de post cu ciocolata

Autor:

Dragii mei, cand am descoperit reteta asta de fursecuri, m-am gandit imediat la voi, la aceia dintre cititorii mei care respecta postul ortodox. Sa ne-ntelegem, insa, aceste fursecuri cu ciocolata sunt minunate pentru toata lumea, au un gust intens ciocolatos si o consistenta care, desi nu o egaleaza pe cea a fursecurilor cu unt, este oricum, surprinzator de placuta. Daca veti face fursecuri de post dupa aceasta reteta, veti obtine niste prajiturele cu suprafata crocanta si miezul molcut, potrivit de dulci si foarte parfumate.

fursecuri de post cu ciocolata

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24 bucati
Grad de dificultate: usor

 Ingrediente Fursecuri De Post Cu Ciocolata:

  • 200 de grame de faina
  • 30 de grame cacao de buna calitate
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 de grame de zahar brun
  • 50 de grame de zahar
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 avocado
  • 50 de ml. de ulei de cocos (daca nu aveti ulei de cocos, folositi de floarea soarelui, rapita, samburi de struguri etc.)
  • 60 de grame de ciocolata cu 70% cacao maruntita cu cutitul sau picaturi de ciocolata

 

Preparare Fursecuri De Post Cu Ciocolata:

1. Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.

2. Taiati avocadou-ul pe lungime pana la sambure, rasuciti usor una dintre jumatati si desprindeti-o de fruct. Infigeti lama cutitului in samburele de avocado, rasuciti usor cat sa se desprinda samburele din pulpa, apoi indepartati-l.

3. Scobiti cu o lingura pulpa fructului si puneti-o intr-o castron incapator, in care se va prepara aluatul pana la final. Zdrobiti pulpa de avocado cu un blender de mana sau cu furculita.

preparare fursecuri de post 1

4. Adaugati uleiul de cocos peste pulpa de avocado maruntita (sau uleiul… de care aveti), zaharul brun, zaharul obisnuit si esenta de vanilie. Bateti cu mixerul pana ce compozitia devine cremoasa.

5. Separat, se amesteca faina, cacaua, praful de copt, sarea si ciocolata maruntita.

preparare fursecuri de post 2

6. Se adauga ingredientele uscate peste crema de avocado in 2 transe, amestecand cu mixetul la viteza mica de fiecare data. Daca e nevoie, se adauga pe rand cate 1 lingura de apa (eu am adaugat 3 linguri), pana la obtinerea unui aluat cremos, dar destul de ferm.

preparare fursecuri de post 3

7. Se iau cu o lingura unsa cu ulei cantitati egale din aluat si se modeleaza in forma de bila in palmele unse. Se aseaza cu distanta intre ele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se aplatizeaza usor.

fursecuri de post preparare 4

8. Se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute (eu le-am tinut in cuptor 12 minute), apoi se scot pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca bine.

fursecuri de post cu ciocolata 2s

Fursecurile au o consistenta placuta si un parfum superb de ciocolata. Daca doriti, puteti adauga in aluat bucatele de nuci, fructe confiate etc.

fursecuri de post cu ciocolata 3

Pofta buna!

Sursa retetei.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

  1. Myreluta a zis

    Ce pofta mi ati facut cu aceste delicioase fursecuri si mai ales ca sunt de post oauuuu…Imi place varianta si de a adauga nuci ce bunatate sigur imi voi incinta familia pentru ca toti iubim ciocolata Va multumesc mult sunteti o scumpa…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *