Cautare in site
x inchide
fursecuri fine cu nuci reteta de fursecuri cu nuca reteta fursecuri cu nuci laura laurentiu

Fursecuri fine cu nuci

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.11.2009
4.8
(241)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 241

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

138 comentarii la Fursecuri fine cu nuci

  1. Lavinia Popescu spune:

    Am incercat cu nuci coapte si au iesit super!

  2. Gabby spune:

    Buna, imi puteti spune cat timp se pot pastra la temperatura camerei in container inchis? Multumesc!

  3. Roxana spune:

    Wow! Simplu de făcut și delicioase! ?

  4. Gina Stancu spune:

    Buna ziua.Se poate face sub forma de guguloi umplut cu visina din visinata?Multumesc!!

  5. Raluca spune:

    A devenit de 3 ani o tradiție ca de fiecare Crăciun sa le pregătesc. Și întotdeauna în tripla cantitate, se epuizeaza instant, toată familia este fanul acestor fursecuri. Mulțumim pentru reteta! Super delicioase!

  6. Larisa spune:

    Delicioase!!! … Din lipsa de timp, a doua oara le-am tăvălit prin nuca măcinată, au ieșit foarte bune și așa. Mulțumim ca ai împărtășit rețeta cu noi ?

  7. Cristina spune:

    Acestea sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am mâncat vreodată! Sunt atât de fine încât nu se poate exprima in cuvinte!
    As vrea sa fac o porție tripla de data aceasta, însă in doua transe pentru ca am nevoie de o parte sâmbătă și de una luni.
    Oare pot păstra aluatul la frigider 24-48 de ore?

  8. Maggie spune:

    Super bune aceste fursecuri! Preferatele sotului :) Multumim pentru inca o reteta delicioasa!

  9. Alina spune:

    Pot sa le pun la congelator intr-o cutie bine inchisa?

  10. Lidia spune:

    Foarte bune și foarte ușor/rapid de preparat! Mulțumim pentru rețetă! La Crăciun am făcut porție dublă, iar la Anul Nou am repetat procedeul, cu o mică adăugire – am pus două lingurițe de zeamă de lămâie și am obținut un gust ușor acrișor!
    Delicioase!
    La mulți ani și un 2020 cu spor și multă inspirație să aveți!

  11. Lidia spune:

    Superdelicioase și foarte ușor și rapid de făcut! Am bifat porție dublă la Crăciun și încă o porție de Anul Nou, folosind gem de vișine. A doua oară am zis că merge puțin suc de lămâie, fiind destul de dulce compoziția. Am riscat și am adăugat două lingurițe de suc, iar rezultatul a fost super!
    Mulțumim pentru inspirație!
    Un An Nou cât mai rodnic și cu spor să aveți!

  12. Claudia Moise spune:

    Buna, Laura. Am facut acum reteta ta si, sincer, maine o sa o repet. Fursecurile sunt minunate, au iesit atat de bune incat as vrea ca altcineva sa le faca si eu doar sa le mananc… miam, miam. Sotul meu este incantat de rezultat, o sa dublam cantitatea ca sa ne ajunga la amandoi :). Multumiri din suflet si Sarbatori Fericite! Cu drag, din Romania, cu cele mai bune urari pentru tine si cei dragi!

  13. Ana-Maria spune:

    Pot congela acest aluat? ?

  14. Andreea spune:

    Sunt MINUNATE…supergusoase si supersimple,mai ales pt cei care nu se dau in vant dupa”prajiturit”(adica eu)…plus ca urmeaza serbarea baietilor la grdinita si o sa duc aceste minunate fursecuri?

  15. Deea spune:

    Mi se pare foarte interesanta reteta, as vrea sa te întreb dacă ai încercat și cu faina integrala. Dehhh…. Silueta ?

  16. Georgiana spune:

    Este o rețetă excelentă. Mulțumesc. Deşi folosesc adesea internetul pentru a face prăjituri, aceasta este prima rețetă care m-a determinat să scriu un comentariu. Fursecurile au depăşit aşteptările.

  17. Gabriela spune:

    Minunate fursecurile astea! Sunt foarte bune! Le-am făcut și eu ieri pt prima data… Au ieșit foarte bune!

  18. Cristina Zamfirescu spune:

    Am facut aceasta reteta de trei ori. Cantitatile ingredientelor corespund. Ies niste fursecuri delicoase. Va multumim, pentru reteta! Toate cele bune!

  19. Adina spune:

    Le-am făcut şi recomand reţeta, aşa cum este ea prezentată pe site. Sunt uşor de preparat, foarte, foarte bune, într-adevăr fine şi nu în ultimul rând, aspectuoase. Am folosit şi bucăţele de rahat, dar au devenit gumoase după coacere; în schimb, cu vişine din dulceaţă, fursecurile au fost delicioase.

  20. Florentina spune:

    Foarte bune!!!!!!!!!

  21. Nora Haidu spune:

    Am facut aceste fursecuri foarte des, dar am omis sa las un comentariu, pentru ca tot savurand, am si uitat de altele. Ce mai pot adauga la toate comentariile binemeritat pozitive care au fost deja scrise? Eu le fac mereu cu cirese amarena, pe care le ador si care in aceasta combinatie cu nuca macinata sunt o delectare pentru toate simturile. Chiar si cel auditiv, cand auzi exclamatiile musafirilor care se delecteaza cu aceste fursecuri. Va multumesc mult pentru reteta.

  22. Constantin spune:

    Aeata f.bine si ma coi stadui sa le fac.Mii de multumiri.

  23. Adela Barbuc spune:

    Posibil ca toate comentariile sunt extrem de positive??? Am incercat riceta insa ingredientele nu sunt corecte (prea putina faina la cantitatea de unt)! De bucatarit ma pricep, nu sunt incepatore. POSTATI recetele, insa postati-le corect!!!

    • Doamnă, rețeta e publicată în anul 2009. Da, de atunci s-au strâns doar comentarii pozitive. Și nu doar atât, ci și o impresionantă galerie de fotografii încărcate de cititori care au încercat rețeta și… le-a reușit. Pentru toți acești oameni a fost rețeta corectă, pentru dumneavoastră, nu. Mai e de zis ceva?

    • Tasy Ladislau spune:

      Le-am facut si eu in 20 dec ! foarte bune !
      Fursecuri fine de trei feluri , celor tavalite in nuca le-am pus cate o aluna de padure in mijloc , celor tavalite in nuca de cocos cate o migdala , iar celor tavalite in mac , cate o cireasa amara din dulceata ! multumesc pentru reteta , Laura Laurentiu
      https://www.facebook.com/groups/savoriurbane/search/?query=fursecuri%20cu%20nuci%20veverita
      daca nu sunteti in grupul Savori Urbane nu veti putea vedea linkul .. dar stiti ce nici o paguba ! :)

    • Eleonora Haidu spune:

      Nu o cunosc pe doamna Laurentiu decat prin retetele dumeaei, printre care si aceasta reteta. Nu am lasat niciun comentariu, fapt pentru care ma scuz cu aceasta ocazie, dar vazand comentariul de mai sus, tin sa-mi exprim mirarea fata de faptul ca atacurile verbale la persoana si la retetele doamnei Laurentiu sunt neintemeiate. Daca nu ne reuseste o reteta nu dam vina pe altii. Cel putin asa ar cere gandirea unui om care pretinde umilinta din partea altora. Eu am facut reteta de nenumarate ori, pentru ca merge repede si chiar daca ai musafiri inopinati, o poti face chiar si in timp ce stai cu ei de vorba. Eu nu pretind ca sunt priceputa in ale bucataritului, si nici nu am ambitii in aceasta directie, dar pana si mie mi-a iesit reteta de fiecare data. De aceea ma mir cum de nu iese cuiva care spune despre sine ca are experienta in bucatarie.

    • Camelia Uberti spune:

      Incercati sa revedeti reteta, fac aceste fursecuri frecvent si ies perfect. In plus pot confirma ca retetele dnei Laura Laurentiu sunt preferatele mele , tocmai datorita faptului ca ingredientele sunt corecte, iar daca urmezi reteta pas cu pas, orice preparat iese ca la carte, spre deosebire de alte blog-uri culinare!

  24. irina mihaita spune:

    mi-au iesit foarte bune, poate printre cele mai bune dulciuri facute de mine :), o reteta minunata

  25. alina spune:

    excelente…multumim pentru reteta :*

  26. mirela spune:

    vreau sa le fac si eu astazi, dar daca nu pun dulceata sau gem si le las simple, credeti ca nu mai sunt atat de bune? ziceam sa nu pun sa nu fie prea dulci pt fetita mea care are 2 ani; multumesc si va pup

    • lauralaurentiu spune:

      E bine sa contina un gust contrastant, ceva cu fructe acrisoare, mie mi se pare ca sunt chiar mai grele fara dulceata, doar nuci si unt. Gustul de fructe le mai taie din grasime. Poti inlocui dulceata cu un fruct confiat mai acrisor.

      • mirela spune:

        le-am facut si pana la urma am pus cate o visina din dulceata si am pus in compoz un pic mai putin zahar! au iesit bestiale, cele mai bune fursecuri care le0am mancat vreodata! va pup dulce: acum caut o reteta de tort pt ziua fetitei mele care e pe 12; va pup si multumesc pt reteta

      • mirela spune:

        ce tort imi recomandati pt ziua fetitei mele?

  27. Gabriel Voicu spune:

    MULTUMEEEEEEEEESC PTR RETETA !!!!!!!!!!1

  28. sara spune:

    delicioase !!!!!!!!!!!! am facut

  29. adina spune:

    ce chestie, prin fursecurile astea am descoperit eu site-ul acum ceva vreme…le-am facut , delicioase e putin spus, super bune.

  30. vera spune:

    Delicioase fursecurile le-am incercat si eu si au iesit super bune

  31. eu spune:

    din aceste cantitati de ingrediente cate fursecuri ies?

  32. Simina spune:

    Sunt geniale!!! Fragege si usor crocante. Multumim pentru reteta!

  33. Lily spune:

    Tocmai s-au racorit si i-am putut degusta. Sunt superbi. Multumim mult de reteta! :-)

  34. Mariflorea1 spune:

    hmmmm arata apetisant am sa le fac  multumesc frumos    mari

  35. Mihaela spune:

    Am  preparat si eu fursecurile acestea si au iesit minunate!

  36. Adriana spune:

    Am pregatit aceste fursecuri duminica si au iesit delicioase. Le recomand cu caldura. Sunt usor de facut si nu foarte scumpe (cost ingrediente aprox 8 RON). Se fac repede si se consuma si mai repede !!!!

  37. Roxi M. spune:

    Daca voi pune dulceata de prune credeti ca va fi ok?

  38. Kitzlena spune:

    Buna, iar ma apuc de fursecurile tala numai ca de data asta as vrea sa incerc altceva, in loc de nuci sa folosesc nuca de cocos si in loc de visine sa pun ananas,idee de la sotu, sunt tare curioasa ce imi va iesi. merci mult de retete sunt minunate

  39. Azi le-am facut si eu si sunt super bune, dar pacat ca ies asa multe dintr-o portie! Nu-mi ajung nici pe o masea! Paste Fericit si voua!

  40. Azi le-am facut si eu. Sunt super bune, dar ies prea putine dintr-o compozitie! Le-am postat si pe pagina mea de facebook. Paste Fericit si voua!

  41. Doran_oana spune:

    Multumim pt reteta! Sunt tare bune :) Eu am folosit alune in loc de nuci si am pos pe ele ciocolata..au iesit delicioase!

  42. Dana spune:

     Am si eu o intrebare.Nuca macinata se poate pune la fursecuri sau nu.

  43. Kitzlena spune:

    Buna, joi am facut prima tura dar au disparut imediat azi fac a doua tura nu pot spuna decat ca sunt delicioase, multumesc mult
     P.S. si cele cu lamaie au fost minunate dar din acelea au fost mai mult si am facut cu forma de flori si inimioare, pe facebook am pos si o poza fiind ca sunt tare mandra de mine cu retetele tale :P

  44. Alina D. spune:

    Cautam o reteta ptr ceva dulce si rapid si usor de facut . Ma apuc de treaba si revin cu aprecierea . Daca imi ies ok raman fan declarat ! Multumesc !

  45. Madi spune:

    Trebuie neaparat sa o incerc. O singura intrebare as avea. As putea oare folosi in loc de unt, untura ? Zic…

  46. Florean Eusebiu spune:

    cred ca o sa fie bune

  47. Mirabela spune:

    Ador fursecurile, iar intre toate retetele pe care le-am incercat de-a lungul timpului, astea sunt cele mai gustoase, cele mai fine… Sotul meu nu e amator de dulciuri, insa le-a mancat intr-o jumatate de zi. :) Multumim pentru reteta.

  48. Malina spune:

    foarte bune si foarte frumoase. multumesc.

    • Anonim spune:

       Malina, multumesc si eu pentru ca ne-ai impartasit poza cu reusita ta, sa iti fie de bine, arata foarte frumoase si stiu si eu ca sunt bune, bune de tot! :) Temai astept cu drag.

  49. Dana Armanda spune:

    Buna ziua,
    Azi am descoperit,in goana mea de a experimenta retete
    noi,acest blog .Nu pot decat sa-ti multumesc din suflet,Laura,pentru
    treaba grozava ce o faci aici.
    Azi voi incerca aceste fursecuri.
    O singura intrebare am si te-as ruga,daca poti,sa imi raspunzi: in loc de
    unt,la prajiturile noastre ,este bine sa folosim untura,este ,ea,mai
    eficienta,mai buna?

    • Anonim spune:

      Dana draga, acolo unde reteta specifica untura, foloseste-o cu incredere, dar in cazul in care in reteta se cere unt, sigur ca e nevoie de acesta. Nu as inlocui untul cu untura, cel putin nu in proportii egale, daca s-ar folosi untura in loc de unt, evident car fi nevoie de o cantitate cu aproximativ 25% mai mica (in grame). Untura este ideala pentru aluaturi si retete mai rustice, o folosesc si eu la placinte taranesti (sunt cateva pe site), la unsul unor aluaturi dospite pentru care face minuni, chiar si la unele fursecuri ale caror retete provin din vechime, mostenite de la bunici, caz in care gustul de untura e la locul lui. Untul, in schimb da un iz dulceag, ca de crema de lapte, sper sa ma fi facut inteleasa.

      2012/1/19 Disqus

  50. Dana Armanda spune:

    Buna ziua,
    Azi am descoperit,in goana mea de a experimenta retete
    noi,acest blog .Nu pot decat sa-ti multumesc din suflet,Laura,pentru
    treaba grozava ce o faci aici.
    Azi voi incerca aceste fursecuri.
    O
    singura intrebare am si te-as ruga,daca poti,sa imi raspunzi: in loc de
    unt,la prajiturile noastre ,este bine sa folosim untura,este ,ea,mai
    eficienta,mai buna?

  51. Craticica spune:

    buna tuturor si La Multi Ani.
    aceasta este o reteta foarte raspandita in Usa, se numeste Thumbprints (degetare) si se face cu zahar brun, care este mai gustos pentru prajiturele. iasa 48 de bucati din reteta originala si intr-adevar nu sunt suficiente, eu am facut si reteta multiplicata de 4 ori (pentru 200 de bucati). exista multe variatii pentru aceste fursecuri, aluat alb sau  cu cacao, bilutele tavalite prin cocos, sau almonds, umplute cu gemuri de culori diferite, sau umplute cu creme diferite, albe sau de ciocolata. eu stiu varianta cu degetarele coapte neumplute, ele umplandu-se reci, cu diferite gemuri sau creme spritate cu posul. sunt foarte de efect, culori diferite. de asemenea americanii le coc in 2 reprize: bilutele le coc intregi pentru 6 minute, scot tava si apasa cu degetul in ele, apoi introduc din nou tava la cuptor pentru 8-9 minute. aluatul este foarte moale, probabil de asta prajiturelele sunt asa de fragede.

    mii de multumiri doamnei Laura Laurentiu pentru retetele postate, stau de cateva ore si studiez retete, felicitari si multumiri.

  52. Anonim spune:

    Le-am facut si eu de craciun sunt delicioase.Am folosit gem de prune si vreau sa spun ca multe persoane mi-au cerut reteta. Multumesc mult pentru reteta! SARBATORI FERICITE!

  53. roxana spune:

    Faceam aceste fursecuri cu ani in urma dar intre timp am pierdut reteta…. Sunt nespus de bucuroasa ca am regasit-o! Eu foloseam stafide in locul dulceturilor.. voi incerca cu fem de capsuni..Sarbatori frumoase!

  54. Maria spune:

    Am facut si eu aceste fursecuri. Foarte bune. Ca sa pot lucra aluatul mi-au trebuit in plus 2 linguri cu varf de faina. Greseala mea ca am pus o idee cam mult praf e copt si parca ii simt gustul. Data viitoare nu mai pun deloc.

  55. Kata spune:

    cam cate fursecuri ies din aceasta cantitate (cu aproximatie)? vreau sa fac si eu ca imi place ce a iesit dar vroiam sa stiu daca sa maresc cantitatea sau sa o las asa …..un blog excelent aveti doamna laura

    • Anonim spune:

      @Kata, nu mai stiu exact, dar stiu sigur ca prea putine :P. Eu fac portie dubla intotdeauna, e mai sigur. :))

  56. Mihaela_o24 spune:

    fursecurile astea le-am facut la craciun.binenteles ca mi s-au parut mici cantitatile si le-am dublat ca sa fie mai multe.nu m-am inselat,s-au mancat primele asa gustoase si fragede au fost.inca o reteta minunata.felicitari

  57. lauralaurentiu spune:

    Dana draga, ma bucur din tot sufletul! Ii tzuc pe toti ai tai si tie iti multumesc pentru reteta asta!

  58. lauralaurentiu spune:

    Laura draga, me bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut. Asa e, sunt foarte, foarte usor de facut, iar aspectul e minunat. Ce sa mai vorbim despre gust, ca se topesc in gura! Sa va fie de bine!

  59. Laura Frunza spune:

    Am facut si eu aseara fursecurile, au iesit minunate! Am pus in mijloc afine rosii confiate si arata ca la cofetarie. Se fac extrem de usor, dar arata de zici ca ai muncit cel putin jumatate de zi la ele. Multumesc pentru reteta, cu siguranta o sa le mai fac!

  60. Dana J. spune:

    Iau Lauro ca mi-s faloasa da numa. Nu numa de aia ca m-ai pomenit, dar pentru ca ai facut prajiturile si ti-au placut destul de mult incat sa le pui pe blog.
    Copiii mei iti multumesc des ca de nu te stiam, cine stie de mancau ei burek vreodata, sau placinte banatene de la sat.
    Sarbatori fericite!!!!

  61. lauralaurentiu spune:

    Sa iti fie de bine, Anca, ma bucur ca ti-au placut!

  62. Anca (mom2rebe) spune:

    le-am facut astazi. sunt minunate!!!!!!

  63. ANCA spune:

    BUNA LAURA :) TOT URMARESC BLOGUL TAU SI-MI PLACE MULT RETETELE TALE
    ACUM AM PUS OCHII PE FURECURILE ACESTEA SI O SALE FAC CURAND CRED CADE CRACIUN ..TE ASTEAPTA UN PREMIU LA MINE PE BLOG NUMAI BINE

  64. laura laurentiu spune:

    Anamaria draga, iti multumesc mult pentru randurile atat de frumoase. Sa vafie de bine fursecurile, cred ca trebuie sa fie tare bune si tavalite in cocs, voi incerca! :) Ma bucur sa aflu ca prin intermediul Cuinii Banatene ajung in bucataria ta retete "de acasa", care, poate, reusesc sa iti aline o parte din dorul pe care sunt sigura ca l-ai strans in tine. Te mai astept cu drag!

  65. Anonymous spune:

    Iti multumesc tare mult pt reteta, am facut fursecurile si sunt miraculos de bune, fine si placute atat ca gust cat si ca prezentare. Cateva din ele le-am incercat si cu nuca de cocos macinata in loc de nuca si pot spune ca deosebite, poti ncerca si tu data viitoare. Am folosit visine din compot scurse bine de sirop, amestecate cu foarte putina faina si un sfert de lingurita de scortisoara. O aroma…:)
    Retetele tale si intreg modul in care le expui ma emotioneaza cateodata pt ca am trait ani buni in Timisoara (a doua mea "casa"), iar acum locuiesc peste mari si tari, dar in continuare acea zona din Romania e strans legata de sufletul meu. Tu reusesti sa redai cu atata maiestrie bucataria din Banat…
    Am incercat si Burekul tau si mi-a iesit tare bun.
    Te felicit din toata inima si iti doresc sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!
    Numai bine,
    Anamaria

  66. laura laurentiu spune:

    madeineu – multumesc de felicitari! Pe platou scrie "made in England" ;) !

  67. laura laurentiu spune:

    birdutmasali – thank you for the visit and the nice compliments!

  68. laura laurentiu spune:

    http://www.spunenudrogurilor.com – o campanie laudabila, o sa va vizitez in curand!

  69. laura laurentiu spune:

    Gabriela draga, multumesc mult de vizita si de complimente! Asa e, sunt foarte fragede aceste prajiturele si … nici nu stii cand se termina!

  70. madeineu spune:

    Si fursecurile si platoul arata perfect. Parca sunt desprinse dintr-un decor british country. Multe felicitari pentru blog! Cristina

  71. birdutmasali spune:

    very nıce.. supper :)

  72. Anonymous spune:

    ce super arata!!! multumim pt retete

  73. Anonymous spune:

    Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

  74. Gabriela Cara spune:

    Foarte bune si fragede, eu le fac de multi ani si niciodata nu sunt suficiente, chiar daca pe langa ele mai fac si alte tipuri de fursecuri. De obicei le fac de sarbatorile de iarna. Acum mi-ai facut pofta.
    Pupici!

  75. laura laurentiu spune:

    Daniela draga, iti multumesc de complimente! As lasa si fructiera pe terasa, dar… va fi goala, ca s-au terminat! :P

  76. laura laurentiu spune:

    telefoane mobile – reteta e foarte simpla si nu vad de ce nu ti-ar reusi! Te astept cu impresii!

  77. laura laurentiu spune:

    anaiordan – iti multumesc mult pentru atentia pe care o acorzi blogului meu si iti urez mult succes cu al tau! Incearca sa faci fursecurile cu margarina, iar galbenusul sa-l inlocuiesti cu 2-3 linguri de apa. Poate nu vor fi la fel de fragede, dar gustoase si de post vor fi neaparat ;) !

  78. laura laurentiu spune:

    Laura draga, abia astept sa-mi comunici impresiile tale si ale micutilor tai bucatari :P !

  79. Daniela spune:

    Ufff, cit m_am invirtit ca nu puteam sa-ti scriu ca arata delicioase rau, fur reteta si sper sa ma laud cu ea, dar asta mai pe la sarbatori. Dar acum daca tot s-a intunecat, nu lasi fructiera pe terasa ca sa ma autoservesc ???

  80. telefoane mobile spune:

    O sa le incerc de Craciun…sper sa imi iasa, pt ca am musafiri si nu vreau sa dau gres. Dar arata asa gustioase…

  81. anaiordan spune:

    ce bine arata…pacat ca am intrat in post, de mult timp cautam o reteta de fursecuri… Laura mi-am permis sa te adaug in lista blogurilor pe care le vizitez cu mare drag :), sper ca nu te superi…sunt la inceput de drum cu blogul dar sper sa prinda contur cat de curand.

  82. Laura spune:

    Arata minunat! Sint sigura ca sint foarte fragede…!
    Am sa le fac si eu. Thanks Laura.