Cautare in site
x inchide
macarons, reteta de macarons cu imagini

Macarons

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.12.2012
4.8
(9)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 9

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

53 comentarii la Macarons

  1. Clanetaru-Prigoana Monica spune:

    Foarte frumoase! Am incercat si eu aceasta reteta care e f bine explicata. Au iesit acceptabilu tinand cont ca e prima incercare, doar ca dupa ce le-am umplut cu crema ganach de zmeura le-am pus in frigider inchise intr-o cutie si s-au inmuiat :( . Oare unde am gresit?

  2. Elena spune:

    Buna ziua! Cum pot decoji migdalele fara a strica cu ceva reteta? In orasul meu nu se gaseste faina de migdale.

    • lauralaurentiu spune:

      Poti folosi fulgi de migdale (se gasesc la pungulite) pe care sa ii macini la masina de cafea sau poti opari migdalele intregi in apa clocotita, apoi le scurgi si dupa ce se racesc ar trebui sa se duca destul de usor coaja.

  3. elena spune:

    Astazi dupa ce am mancat cateva macarons intr-o cofetarie am decis sa incerc sa imi fac singura aceste minunatii. …..Am respectat reteta intocmai si mi-au iesit perfecte (nu sunt crapate, umflate, pleostite etc….) chiar si piciorusul despre care spui a iesit , sunt foarte fericita si mandra de isprava mea din prima incercare.Iti multumesc mult pentru reteta.

    • lauralaurentiu spune:

      Sincere felicitari, Elena! Asta inseamna ca ai fost foarte atenta la detalii (am incercat sa dau cat mai multe). Sa-ti fie de bine si sa ai parte numai de reusite si in viitor.

  4. simo spune:

    am incercat si eu astazi pentru prima data…au crapat putin..dar nu asta e problema.cand i am scos din cuptor s-au ”dezumflat” cu totul :P.s-au facut foarte subtirei asa…:-?.de ce?…
    si..faina de migdale este un substituent al fainei simple?sau…ce diferenta face?Nu ma prea pricep la bucatarie..incerc si eu sa invat incet incet :) .merci! Super reteta!

  5. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  6. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  7. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  8. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  9. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  10. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  11. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  12. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  13. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  14. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  15. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  16. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  17. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  18. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  19. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  20. Deliciile Irinei spune:

    Chiar voi incerca aceasta reteta, pentru ca demult o cautam. Sper sa.mi iasa…
    Multuminm pentru reteta si ponturi.

  21. Simona spune:

    Draga Laura,

    Am facut si eu macarons ( trebuie sa marturisesc ca am avut deja 4-5 esecuri :-))

    Dar in sfarsit mi-au iesit cat de cat decent..
    Cel putin au piciorusul dantelat si sunt crocante la exterior.Le-am facut cu aroma de capsuni si le-am umplut cu un rest de crema ramas de la Alba ca zapada . Mai e mult de lucru la aspectul fizic , but I am almost there :-)

    Multumesc de reteta,

    Simona

    • lauralaurentiu spune:

      Uuu, categoric, almost there :)), arata chiar bine de tot. Cred ca o pudra de migdale mai fina te-ar ajuta sa obtii si netezimea mult ravnita a carapacei, altceva eu nu vad sa le lipseasca, arata minunat de dragalasi asa rozalii :). Ma bucur mult, felicitari!

  22. Kenya spune:

    Eu am mancat macarons de la Madame Lucie care respecta reteta originala adusa de undeva din Franta si macarons de la o cofetarie obisnuita si erau cu totul diferiti. Cei de la cofetaria obisnuita m-au dezgustat total. Consider ca este o reteta destul de dificil de pregatit si daca nu ai secretul cu greu sa iti iasa ca cei adevarati.

    • lauralaurentiu spune:

      Reteta de macarons provinme din Franta, categioric, si presupune 3 ingrediente de baza: zahar, albus si pudra de migdale. Orideunde ar fi macarons-ii pregatiti dupa aceasta reteta, nu au cum fi prea diferiti. Desigur, se pot adauga arome in compozitia de macarons (vanilie, fistic, cacao, lavanda etc.), se pot adauga coloranti si se pot umple cu creme mai reusite sau mai putin reusite, care ar putea sa le modifice gustul. In rest… un macaron e un macaron.

  23. Asta este un fel de upgrade la pricomigdale, chiar daca se numesc macarons, recunosc ca e o denumire mai pompoasa…dar tot pricomigdale sunt :) De copil iubesc pricomigdalele, o specialitate care va ramane intre preferate tot timpul. Felicitari pentru reusita! Va multumesc ca ati redat reteta in foarte detaliu, voi incerca sa le fac si sper sa imi reuseasca… oricum vor iesi le voi adora :) dar sper sa iasa aspectuoase. sarbatori fericite!

  24. mia elekes spune:

    Draga laura, ati doresc sa ai parte de sarbatori frumoase, alaturi de cei dragi tie.Sa ai parte de un An Nou si mai bun ca cel ce va trece.Zilnic ati ” trec paragul” sa vad ce minunatii ai mai facut.

  25. alina spune:

    laura esti totala si ai umor…
    dar am totusi si eu o nelamurire : de ce-i asa important piciorusul ala si ce are daca nu iese vizibil? gustul nu-i acelasi ? eu nu vad nicicum rolul piciorusului. sincer … eu i-as manca si fara…

    • lauralaurentiu spune:

      Alina draga, fara nicio indoiala ca si cei mai ratati macarons, crapati in ultimul hal sa fie si fara piciorus, se pot manca si vor fi deliciosi si cum sa nu fie, pana la urma e o bezea cu migdale?! Chestia e ca forma plata si piciorusul dantelat sunt ceea ce ii deosebesc de bezele :). Deci, ca sa ii putem numi macarons, tre’ sa aiba toate aceste atribute. Dar pentru aia, perseverand in cautarea perfectiunii, toate turele mai mult sau mai putin ratate sunt nu doar comestibile, ci gustoase rau! ;))

  26. aurelia spune:

    draga laura, vreau sa ti spun ce am vazut recent la o emisiune pe tvpaprika, acel cofetar vestit eric lanlard a preparat macarons si dupa ce le a scos din cuptor, s a exprimat : sa va spun un mic truc si anume, ridicati usor hartia cu macarons urile coapte si turnati putina apa rece sa se duca dedesubt, apoi micile minuni, se vor dezlipi foarte usor, de fapt chiar a si demonstrat chestia, dezlipind din tava un macarons rapid.
    sarbatori fericite laura si, la mai multe macaroons :)))

    • lauralaurentiu spune:

      Bine de stiut, multam ca mi-ai dezvaluit pontul :). Oricum, dupa ce sunt raciti bine, se desfac foarte usor. Sarbatori fericite si tie!

      2012/12/22 Disqus

  27. lucia spune:

    foarte frumosi, eu am incercat sa ii fac de 3 ori si m-am lasat pt ca nu mi-au iesit in nici un fel, desi am incercat si cu albusuri vechi si proaspete, i-am si lasat sa stea inainte de cuptor, si toate celelalte mituri, dar tot n-au crescut asa cu piciorus..asa ca ma dau baututa :P

  28. mirela spune:

    Asa de bine ati descris tot procedeul ca parca am fost si eu in bucatarie cu dvs.Cred ca am sa incerc dupa sarbatori, pt.asa ceva trebuie timp si liniste.Multumim pt.tipsuri.

  29. iulia spune:

    foarte frumosi,laura! felicitari!
    faina de migdale primita din franta am, mi-am luat si folie din silicon cu cerculete speciala pt macarons….curaj imi mai trebuie :p