Minitarte Banoffee

Autor:

Minitarte Banoffee

Tarta Banoffee, adica mult caramel, banane, ciocolata… sa mai spun? :P

Tarta Banoffee este un desert englezesc devenit deja clasic, deși nu e mai vechi de 60 de ani. Este un desert irezistibil, usor de preparat si foarte savuros. Există multe variante, cele mai multe adaugă peste sosul de caramel încă un strat de frișcă bătută. Personal, nu prea îmi place frișca dar mai adaug câte o lingură de smântână grasă deasupra preparatului chiar înainte de a o servi.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Minitarte Banoffee

Pentru blatul fraged:

  • 250 gr. faina cernuta
  • 125 gr. unt rece
  • 1 galbenuș
  • 50 gr. zahar tos

Pentru umplutura:

  • 2 – 3 banane
  • 250 gr. smantana de frisca grasa
  • 175 gr. zahar tos
  • puțină zeamă de lămâie
  • pentru ornat:
  • nuci – de preferat in jumatati mari
  • ciocolata rasa

Preparare Minitarte Banoffee

1. Incepem prin a prepara blatul care trebuie tinut la rece cel putin o ora, asadar poate fi pregatit din timp.

Într-un bol mare, amestecăm făina cernută cu zahărul, adaugăm untul taiat cubulete, le framantam laolalta cu mana până obtinem un aluat sfaramicios. Adăugăm si galbenusul  si uniformizam amestecul.

Tarta Banoffee preparare 1

 

2. Împartim aluatul in 6 părți egale, luăm 6 forme mici de tartă și tapetăm cu mâna (și cu grijă:)). Bagam formele tapetate la frigider pentru o jumatate de ora.

Aprindem cuptorul la 180 grade C.

După o jumătate de oră, le coatem de la frigider si le tapetăm pe interior cu hârtie de copt si umplem cu boabe (de obicei, se folosesc boabe de fasole dar eu nu aveam, așa că am folosit boabe de năut). Procedeul se numește coacere in copt și e menit să împiedice aluatul să crească și să se înmoaie la adăugarea umpluturii.

Coacem aluatul la cuptor 20 de minute după care scoatem hârtia si boabele si mai lasăm să coacă incă 5 – 10 minute pana capătă o nuanță rumenă. Când sunt gata, le scoatem de la cuptor lăsăm deoparte să se răcească.

Tarta Banoffee

3. Este momentul să pregătim umplutura. Intr-o crăticioară emailată, punem zahărul la topit la foc foarte mic, amestecând cu o lingură de lemn ca să nu se ardă. Când s-a topit și s-a caramelizat, începem să adăugăm câte puțin frișca și amestecăm să se încorporeze in sosul de caramel pe care îl lăsăm sa fiarbă până se îngroașă.

Tarta Banoffee

Partea finală: asamblarea.

Decojim bananele, le feliem foarte subtire, stropindu-le cu puțin suc de lămâie ca să prevină oxidarea. Așezăm aceste feliuțe de banane pe baza blaturilor coapte și turnăm deasupra sosul de caramel. Lăsăm la racit după care ornăm cu jumătăți de nuci și ciocolată rasă

Personal, agreez tarta Banoffee simpla, fără adaos de frișcă bătută deasupra, dar dacă preferați, puteți bate 200 gr. frișcă si adăugați-o peste sosul de carmel, ornând cum vă place.

Un desert simplu și delicios!

Laura scrie și pe casutalaurei.ro

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Alte referințe

  1. […] propus sa public acolo cate doua retete pe luna. De mai mult n-am timp. Dar ma bucur s-o fac. Iote prima mea reteta, nu e grea iar blatul ala crocant a fost atat de buuuuun, ca l-am refacut si l-am folosit ca baza […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *