Cautare in site
x inchide
prajitura cu mac branza si lamaie laura laurentiu reteta prajitura cu mac si crema reteta

Prajitura cu mac, branza si lamaie, cremoasa si racoritoare

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.05.2011
4.9
(49)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 49

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 comentarii la Prajitura cu mac, branza si lamaie, cremoasa si racoritoare

  1. lili spune:

    am facut aceasta prajitura e foarte buna doar ca pentru o tava de cuptor normala ar fi trebuit sa specificati ca se fac 2 blaturi pentru ca un blat din 4 oua nu prea poti sa-l mai tai in doua si sa arate ca in poza aici

  2. Gust Divin spune:

    Buna Laura,
    As dori sa incerc si eu aceasta prajitura, insa nu prea am succes cu macul la mine in familie. Crezi ca daca as face blatul cu cacao ar merge combinatia cu crema ?
    Crema are tenta acrisoara ?

    Multumesc tare mult,
    Mihaela

  3. Amelinda Kendellyn .Australia spune:

    D-na,Anelia cred ca esti o persoana acra si lipsita de caracter.Afirmand la contrazicerile tale ? Nu cumva ? esti ruda cu raposata Ceausescu ? de te referi la acizi de la lamaie, pentru a reusi retetele tale mai bine, dami te rog adresa pentru a-ti trimite un cantar,binenteles de bucatarie.Poate in asa fel vei primi si taletul nativ in bucatarie.

  4. Malina spune:

    Buna, Laura. Am revenit cu poze, am lasat-o peste noapte in frigider, e buna de lesini. Si toata stangacia mea  a fost spre bine, blaturile s-au potrivit perfect . te pup, am trecut-o si pe asta la carnetelul  meu de minuni.

    • lauralaurentiu spune:

      Malina, arata frumos de tot si ma bucur ca, pana la urma, e o reusita. :) Sa va fie de bine! Tava e conform dimensiunilor specificate de mine?

      • Malina spune:

        am una patratoasa, 24/24. ieri s-au indopat musafirii mei cu prajiturile tale, te-am laudat la toata lumea. sa ne traiesti si sa bucatarim impreuna 100 de ani!

      • lauralaurentiu spune:

        Asa sa fie :))!

  5. Malina spune:

    buna, laura. am facut si eu prajitura,  totul a fost perfect, cu exceptia blatului, care e prea subtire si a trebuit sa fac doua, in loc de unul. Am gresit undeva si nu-mi dau seama unde, cand am pus untul cu macul macinat si cu faina, mi-a cazut blatul, desi stiu sa-l amestec usor, cu lingura, mai fac prajituri din astea. crema e minunata, si lemonul la fel, oricum, prajitura, per ansamblu e foarte buna, dar , daca eram mai priceputa, poate-mi iesea si blatul . 

  6. Adela spune:

    Draga Laura,
    in primul si in primul rind felicitari pentru acest blog minunat. Am petrecut ore intregi pe el, ce zic – zile intregi!Am facut si refacut ciorba ta de perisoare si a iesit de numa-numa din prima. Doar ce-mi amintesc si-mi lasa gura apa.Sint din Ardeal si la noi in casa mai mult supe, ciorba ta de perisoare e prima pe care am facut-o. Zuper! Multumesc!
    De doua luni imi iau avint sa incerc prajitura cu mac, arata atit de bine!! Azi am trecut la actiune.Hmmm – nu prea am reusit.

    1. Blatul – poate l-am amestecat prea mult, cu toate averizarea din reteta. Nu a crescut si gustul e asa-si-asa.  Este mai subtitrel decit jumatate din blatul tau.
    Data viitoare o sa folosesc trucul Domnicai si o sa las blatul intreg, ca baza.Acum l-am taiat in jumatate pe lungime, nu pe grosime.

    2. Crema – la gust, nemaipomenita! Te lingi pe degete, nu alta. S-a ingrosat pe foc dar nu s-a intarit de la gelatina.
     
    2.1 Gelatina – Am folosit Knox, un plic are 7g. Cite grame sint in plicul tau, Laura? Am pus-o in 3 linguri de apa, s-a intarit aproape instant, habar n-am daca asa trebuie. Am amestecat-o cu robotul in crema dar crema tot moale a ramas. Numai dupa o ora in frigider nu mai curge.

    2.3 Brinza de vaci ca in Romania n-am gasit. Am folosit Philadelphia brick cream cheese, probabil 400g e prea mult pt consistenta brinzei. Brinza asta este cam ca briza topita (in triunghiuri) – n-a mai fost in tara de mult si nu stiu cu ce altceva s-o compar.O sa folosesc Mascarpone data viitare sau o sa ma joc un pic cu proprtiile (Philadelphia vs. gelatina – mai putina brinza, mai multa gelatina, etc). 2.3 Racitul cremei – data viitoare o s-o pun cam 45min in frigider inainte s-o intind pe blat.  In reteta nu e prea clar ce si cum si daca nu ai experienta (ca mine) e usor sa gresesti, mai ales cind faci prajitura prima data.

    La lemon curd n-am mai ajuns :)Mi-a ramas o cantitate considerabila de crema ff. buna pe care o s-o pun in clatite miine :)

    Draga Laura, pe mine personal m-ar ajuta mult daca retetele tale ar avea grade de dificultate. Pe o scara de la 1 la 5, eu as pune-o pe asta la 4.Este foarte subiectiv numarul si ar fi grozav daca cititorii ar vota. Asa ai avea o medie din voturi de la incepatori pina la avansati.

    Eu maninc prajiturile tale cu ochii de luni de zile si tare as vrea sa-mi reuseasca una – dar nu stiu sa aleg ceva mai usor de facut:) Ma tem ca sint o incepatoare care s-a infipt la avansati :)

    Te pup si te iubesc,Moi

    • Adela spune:

      Am mai citit citeva comentarii si se pare ca trebuie sa cresc amidonul nu gelatina pt briza moale. Nu am experienta cu ajustatul retetelor – m-as bucura de sugestii de la bucatarese mai pricepute.
      Multumesc.

    • lauralaurentiu spune:

       Draga Adela, iti multumesc inainte de toate pentru aprecieri, ma bucur sa aflu ca ai probat unele retete si ti-au reusit, sa va fie de bine!

      Si acum, concret: cat de mare era tava in care ai copt blatul? Am scris mai sus ca eu am folosit o tava mica, de numai 20×26 cm., daca se foloseste o tava cu suprafata mai mare, blatul va fi mai subtire, sau trebuie sa se adapteze cantitatile la dimensiunea tavii.

      Vezi, asta e problema, eu nu am de unde sa cunosc ingredientele la care au acces cei de prin alte locuri, si nu doar cantitatea dintr-un plic, ci si concentratiile, calitatile ingredientelor s-ar parea ca sunt diferite. Eu folosesc gelatina de la dr. oetker, plicul are 10 grame si se specifica pe plic ca este pentru 500 ml. de lichid. Daca folosesti un alt produs, citeste ce scrie pe el si urmeaza indicatiile acelea, s-ar putea ca ale mele sa nu fie potrivite. Daca scrie ca coaguleaza 250 ml. de lichid, in mod cert trebuie 2 plicuri.

      Nu pune crema cu gelatina la frigider, nu o sa o mai poti intinde pe blat, se va coagula intr-o masa de dimensiunea vasului. Eu o las sa se raceasca (ma refer la crema fiarta) pana ajunge la temperatura camerei inainte de a o amesteca cu frisca batuta. Ung prima jumatate de blat cu crema, o dau la frigider (sau chiar la congelator pentru 10-15 minute) si lemon curd-ul il asez peste crema bine inghegata. In continuare, a doua jumatate de crema de la temperatura bucatariei si blatul si la rece pentru cateva ore bune.

      De folos iti poate fi un cadru metalic pentru prajituri pe care sa-l asezi de jur imprejur ca sa torni crema fara grija ca s-ar putea revarsa pana nu actioneaza gelatina. Atasez o poza cu un astfel de cadru.

      Multe dintre retete au deja gradul de dificultate, inca nu am apucat sa introduc rich snippets pentru toate retetele.

      Sper ca ti-am lamurit, cat de cat, o parte din necunoscute. Spor la prajiturit si te mai astept cu drag.

      • Adela spune:

        Draga Laura,

        iti multumesc de raspunsun detailat. Ma ajuta foarte mult.
        Tava e in norme (am cumparat-o special, la fel ca masina de tocat mac) dar ingredientele trebuie ajustate. Si sint sigura ca am amestecat prea mult, trebuia sa las aluatul un pic mai pufos. Dar asa invat.

        Este prima data cind folosesc gelatina asa ca nu ma pricep „la ochi”.
        O sa incerc din nou (trebuie sa cumpar mac) si o sa postez rezultatele.

        Comentariile astea sint tare bune pentru cei din afara tarii care nu au aceleasi ingrediente. Le potrivim noi cumva. Sint sigura ca o sa-mi iasa si stiu dupa gustul cremei ca o sa fie excelenta. 

        Un sfirsit de saptamina frumos si gustos!
        Adela

  7. domnica nazare spune:

    Multumesc pentru reteta si pentru faptul ca sunteti o sursa de inspiratie deosebita pentru mine. Va urmaresc de cand locuiam in Timisoara mea draga si va urmaresc si acum. Am incercat reteta si a fost un succes, dar mi-am permis sa ii dau o nota personala (ca orice banateanca!)
    Iata cum mi-a iesit
    http://eucupasiuneinbucatarie.blogspot.com/2012/04/prajitura-dora.html

  8. Cristinaratescu spune:

    Buna ziua,tot am citit comentariile si multe din gospodine au dat gres la aceasta prajitura,eu am facut-o de trei ori ultima data fiind ieri si a iesit foarte buna,prima data cand am facut-o mia iesit crema c am moale(curgea) am folosit branza dulce,dar am consumat-o asa si am luat seama unde am gresit si apoi mia reusit,daca nu te superi Laura vreau sa zic un pic cum am preparat-o,blatul l am copt in doua tavi de aceeasi marime am facut direct doua foi nu mai m am chinuit cu taiatul,si la crema am pus mascarpone fiindca este tare decat cealalta branza,gelatina am puo direct in crema calduta si sa dizolvat bine iar apoi am tinut crema o ora la rece inainte de a pune o intre foi,(era tare)eu nu ma pot lauda ca sunt experta la prajituri dar cand fac o reteta noua o citesc bine si daca sunt facute  comentari citesc un pic si prin ele,de multe ori si comentariile mai ajuta,am facut multe dintre retetele pe care ni le ai pe blog si mi au reusit!!!!felicitari pentru retete!

  9. Toni_andronache spune:

    Doamna Laura, am facut prajitura aceasta si mi-a reusit megabuna, am tot taiat cu sotul meu cate o margine, apoi alta si nu ne mai oprim din ajustat de jur imprejur, cred ca pe maine nu mai ramanem cu mare lucru =)). Noua ne place la nebunie si mi-a iesit totul perfect, si crema de brnaza, si jeleul acela de lamaie, da, e acrisor dar aduce un strop de tanginess in toata combinatia, ce mai, megabuna! Persoanei careia nu i-a reusit jeleul ii recomand amidonul Gustin, se gaseste la orice supermarket si ingroasa perfect cremele.:).
    Sarut mana, doamna Laura si PASTE FERICIT! Tonitta, Brasov

    • lauralaurentiu spune:

      Toni, ma bucur mult ca ti-a reusit prajitura. Ai dreptate, e o prajitura cu aroma puternica de lamaie, dar daca iti place lamaia si aciditatea ei, nu ai cum sa nu o apreciezi. Sa va fie de bine si… mai pastrati un pic si pentru masa de Paste. :P Va doresc Paste Fericit!

      2012/4/14 Disqus

  10. Tina_ghita_sopy spune:

    am facut si eu prajitura si este minunata ,multumesc pt reteta.Tina.

  11. Dogaru Goncea Anelia spune:

    D-na Elena , considerati o nereusita aceasta reteta.As vrea sa va contrazic putin.Experienta in bucatarie implica sa-ti „formezi mana”, sa simti cand este necesara o mica improvizatie.Crema este usor acrisoara da si putin lipsita de consistenta,Aici intervine flerul si cu o suplimentare de zahar pentru gust mai dulceag , respectiv amidon pentru o mai mare consistenta transformi prajitura dupa bunul plac.Mi se pare o mica rautate sa fim atat de acizi vizavi de retetele minunate  postate.Munca din culisele site-ului merita respectul nostru.Multumim D-nei Laurentiu pentru pasiunea si daruirea , puse in slujba noastra.Eu spre exemplu nu am cantar pentru prajituri , masor cu un recipient gradat , sau cu lingura si nu dau gres.Pun in schimb multa dragoste in ceea ce fac si poate isi spune cuvantul si experienta.Cred ca banatencele au talent nativ prentru bucatarie.Chiar am probat prajitura , este delicioasa si am cucerit musafirii  cu aceasta reteta,de SARBATORI..(M-a intrigat atitudinea refractara si am vrut sa iau atitudine.Aruncam prea usor cuvinte grele).

    • Lili Scorobete spune:

      aveti dreptate domna Anelia daca nu ai putina indemanare in ale bucatriei atunci nu inseamna ca reteta ii de vina ,eu am facut-o de mult chiar cand a postat doamna Laura reteta si mi-a iesit excelent i-am si scris si i-am multumit doamnei laura pt reteta ,eu zic la d-mna Elena sa mai incerce si dupa ce prinde experienta in prajiturit o sa-i iasa toate retetele…va pup pe toate doamnele dragute…

    • elena spune:

       ce cuvinte grele? fac prajituri de cel putin 15 ani,imi si place la nebunie sa le fac..am facut retete de prajituri din carti de bucate, din reviste de profil,multe le fac din imaginatie si ies best,;am mai luat retete de aici si de pe net in general care au iesit super…nu mai vorbiti de experienta cand nu stiti cine o are si cine nu..de obicei o crema se intareste dupa ce se raceste, nu? atunci eu am respectat reteta sperand ca va iesi exact ca pe site.Nu am facut doar eu aceasta reteta,au mai facut-o si cateva prietene care au avut aproximativ acelasi rezultat ca al meu.Nu am spus ca nu respect munca celor care depun efort pentru acest site…eu ii respect pe toti cei implicati in activitati productive !Mi s-a parut ca nu a fost destula sinceritate in realizarea acestei retete!Va doresc multe retete reusite in continuare!

      • lauralaurentiu spune:

        Adica sugerezi ca am dat o reteta falsa, nu? Si ca atat eu, cat si toate celelalte persoane care au comentat, sustinand ca le-a reusit aceasta reteta, am mintit. Trist.

        2012/2/24 Disqus

  12. Elena spune:

     am facut si eu aceasta prajitura si a iesit jalnica..nu ai cum sa o mananci, e si acra si iese si moale crema de lamaie..dezamagire totala..

    • Anonim spune:

       Cu doua linguri pline de amidon si iese moale crema? Ciudat… daca ti se pare prea acra, redu numarul lamailor, e pentru cei care le apreciaza. De altfel, mai jos poti citi comentariile unor doamne care au incercat prajitura, le-a reusit si a fost pe gustul lor. Chestie de gust!

    • Alb_astru74 spune:

      sigur nu v-ati descurcat cu gelatina…e o smecherie si acolo,daca nu ati folosit niciodata gelatina..spun din proprie experienta,de la primul meu diplomat…perseverati,sigur veti reusi…

  13. Anaraul09 spune:

    am facut aceasta prajitura de craciun am fost fff laudata este o splendoare fffff buna felicitari celei care a postato este o prajitura delicioasa pupik

  14. Dogaru Goncea Anelia spune:

    Prajitura  cu branza a fost vedeta pentru musafirii mei.V-o recomand ,cu caldura  este racoritoare  si satioasa.Numai bine, multumim LAURA l.

  15. Cecilia Tatu spune:

    Prajitura arata senzational.As vrea sa te intreb daca as putea inlocui branza de vaci cu mascarpone. locuiesc in Spania iar braza de vaci de aici e departe de a avea gustul celei de acasa.Felicitari si multumiri pentru toata munca depusa aici.

  16. Vatcavali spune:

    arata f.f.bine vreau sa o incerc si eu de sarbatori.

  17. Am descoperit de curand blogul si sunt placut impresionata de simplitatea vorbei si consistenta evidenta a cuvintelor.Gazda-o banateanca pe cinste , talentata , sfatoasa, si sofisticata.In culisele blogului intrevad multa pasiune , daruire si profesionalism.
    Felicitari , retetele sunt grozave.In acest wekend am s-o probez pe aceasta , de mult mi-am propus sa fac o prajitura cu branza ,Sunt si eu pasionata de arta culinara si sunt totodata o devoratoare de dulciuri -din pacate.Asadar felicitari si pe curand!!!

  18. Adisilvia2005 spune:

    minunate retete! cred ca si gusstul e pe masura! Cu siguranta voi incerca!

  19. Era_varsatorului spune:

    Felicitari ,pentru aceasta prezentare minunata, si pentru faptul ca prezinti si dimensiunea tavii. Eu am cumparatcartile de bucate de la Adevarul si am facut tarta cu mere . A iesit o porcarie. Nu stiu unde am gresit . poate o faci si tu si vii cu precizari . volumul4 dulciuri la pag 96 , tarta cu crema de mere.  Am avut si musafiri si mi-a fost rusine ca nu am putut servi tarta. Gustul de drojdie din mere a fost dezgustator. Mult succes si numai bine.

    • Anonim spune:

      Imi pare rau ca desertul preparat dupa cartea respectiva afost un esec. Eu nu am cartea respectiva si nu ma pot pronunta ce anume ai gresit (si daca ai gresit intr-adevar ceva).

  20. Geta Blidar spune:

    ciao:-)!acum am terminat praji,e la frigider;totul a fost ok numai blatul nu mi-a iesit;a fost foarte subtire si tare, chiar daca am pus 5 albusuri caci  m-i s-au parut c-am mici ouale,de abia am reusit sa-l tai in doua.oare o sa se inmoaie de la creme?
    multumesc!

    • Geta Blidar spune:

      a iesit super ;pana la urma s-au inmuiat foile.e buna pt sezonul acesta,cu multa lamaie ne vitaminizeaza!a fost foarte apreciata!multumim!

  21. Trosmannhorst spune:

    arata super am sa-o incerc si eu vineri avem fest pe strada vreau sa-i dau gata pe nemti iti multumesc mult te pupic violeta

  22. Lili_scoro spune:

    SUPER ARATA PRAJITURA,CU SIGURANTA O FAC CHIAR SAMBATA ACEASTA:

  23. Leontinasarac spune:

    Pajitura cremoasa cu mac,brinza si lamaie-arata super

  24. Elida_simida spune:

    foarte apetisanta!!!arata tare bine,am s-o incerc sambata….acum e la cuptor painea cu cartofi,miroasa atat de bine:)

    • Anonim spune:

      @Elida_simida, ma bucur ca iti place aceasta prajitura, sunt sigura ca daca o vei incerca, va fi pe placul tau :). Eu te astept cu impresii! Sa va fie de bine painica!

  25. Dana_radu spune:

    Noroc ca nu sunt insarcinat! Arata extra,iar gustul parca il simt doar cand ma uit la ea.Am s-o incerc! Cat de curand!Stii sa gatesti, la fel de bine, cum stii sa cantii.Super!!!

  26. Mercè spune:

    Hi Laura, thanks for your comment! :)
    Catalan (my mother tongue) comes from Latin so if your idiom has Latin roots, that might be why they are so close. ;)
    Go Barça go! :-)

  27. Bucatariaparadis spune:

    Multumesc de reteta aceasta minunata de nota 10.Am prestat-o pentru o petrecere….e minunata!(am papat o feliuta de pe marginea taiata:)O sa pun poze atunci cind o pregatesc iarasi.Laura..multe pupicuri:).O zi frumoasa!

    • Anonim spune:

      @Bucatariaparadis, ma bucur mult ca ai incercat reteta. :)) Fug si dupa carnetelul de note, imi place cand primesc note bune :P! Abia astept sa vad cum ti-a reusit, sa va fie de bine, o zi frumoasa si tie!

  28. Cristinaratescu spune:

    Arata super prajitura insa am o nedumerire,ce fel de lamai trebuiesc puse?pentru ca  coaja lamailor este tratata.sa fac rost de niste timp liber si o s-o prepar. 

    • Anonim spune:

      Cristina, spala lamaile cu apa calduta si detergent de vase, frecandu-le
      usor cu un burete, apoi limpezeste-le imediat in multa, multa apa. Poti sa
      le folosesti fara probleme dupa aceea.

  29. Anonim spune:

    Irezistibilă noua ta rețetă academică! 
    O voi încerca și eu, ca amator, și apoi, cu mândrie o voi servi și celorlalți fără linguriță – după cum e vorba: „nu poți umbla la miere, fără să te lingi pe degete”…hmmm!!! 

    p.s. bunica mea măcina macul(semințele!) pentru o prăjitură-tort asemănătoare: „Prăjitura cu miere de albine” (după catalogul tău), cu un dispozitiv „șpețial” și ieșea o pastă uleioasă; o operație în plus, dar cred că merită din plin să ne regalăm cu minunățiile culinare ce ne oferi cu atâta grație și dăruire. „Magna cum Laudae”, Laura!

    • Anonim spune:

      Ei da, orice e mai bun daca mananci cu mana si iti lingi degetele dupa aceea.
      Si macul meu e macinat, daca il pui intreg… hm, are oarescare efecte secundare, nu prea bine mirositoare :))!

  30. maria elena spune:

    Foarte reusita prajitura, e o mare tentatie pt mine!
    Laura acum ceva non-culinar: am vazut la etno tv, la festivalul  de muzica populara Valeria Peter Predescu da la Bistrita, o tanara talentata, banateanca, ce seamana uluitor cu tine, dar nu numai fizionomia ci si vocea, sunt sigura ca este fiica ta, Milena. Mi-am dat seama dupa asemnarea fizica si prenume. M-au incercat emotiile recunosc, ascultand-o cantand, imi place si o felicit, ii urez un viitor stralucit in muzica populara romaneasca.

    • Anonim spune:

      Maria Elena, fiica mea e alta Milena. :) Tu ai vazut-o pe Milena Taran, o
      tanara care intr-adevar canta frumos si este de varsta fetei mele. Milena
      mea e una inaaalta :)). Si chiar seamana cu mine, bine, bine de tot. :)

      2011/5/23 Disqus

      • maria elena spune:

        As fi jurat ca este Milena ta, odata din cauza numelui, apoi pt ca e banateanca si in cele din urma mi-am zis ca daca stie canta bine, cu siguranta este mostenitoarea ta, scuze.

      • Anonim spune:

        Nu ai de ce sa te scuzi, Maria Elena. Ca sa vezi cum e viata si ale ei
        intorsaturi, fata pe care ai vazut-o tu cantand chiar a invatat la acelasi
        liceu cu fiica mea, dar intr-o clasa paralela. Fata are unul dintre parinti
        de etnie sarba si numele acesta, Milena, este unul raspandit la aceasta
        etnie. Chiar daca pentru romani suna exotic si rar, este un nume destul de
        comun la sarbi, exista si o varianta masculina, Milan, ar insemna ceva de
        genul „mangaiere, dragalasenie”, cam in aria asta semnatica :). Numele
        sarbesti toate inseamna ceva.

  31. Falinarecetas spune:

    Laura… sigur este buna prajiturica… am sa o incerc sub forma de tort pentru ziua unui copil care implineste 5 ani… Tu crezi ca ar fi bine sa o fac sub forma de tort sau trebuie sa fie in bucatele taiata…??? Multumesc, Te pupic… 

  32. Claudia spune:

    trebuie sa fie o bunatate, as incerca-o, timp sa am :D

  33. Zilahi Adela spune:

    arata grozav de bine! pupici! o zi frumoasa sa aveti! 

  34. Laura spune:

    Uitandu-ma la reteta asta, incep sa am dubii cu privire la ce reteta voi gati pentru concurs. Reteta pe care pusesem ochii are concurenta serioase in reteta asta. Arata asa de bine si e cu maaaaaaaaaaaaaaac….Miam miam.

  35. cami timisoara spune:

     sigur o sa incerc reteta dar vreau sa-ti spun ca imi place foarte mult serviciul tau de farfurii.

    • Anonim spune:

      Reteta merita incercata, garantez pentru succesul ei :). Farfuriile sunt de
      la Auchan si au fost ieftioare.

  36. dana savin spune:

    Arata intr-un mare fel! felicitari!

    • Anonim spune:

      Multumesc, Dana! Sa stii ca e si foarte, foarte gustoasa si usoara.

      • Mihaela spune:

        M-am indragostit de lemon curd. De vreo 3-4 luni am invatat sa fac tarta cu lemon curd si bezea, tarte au citron meringuee. Nu stiu cum am putut trai atata vreme fara sa fi mancat o asa minunatie. Trebuie sa incerc si reteta asta, arata bine. 

      • Anonim spune:

        Mihaela, si eu sunt indragostita de gustul ala intens de citrice, nu poate fi comparat cu nimic din punctul de vedere al prospetimii si satisfactiei. E grozav :).

      • e grozava,imi place pentru ca e pe gustul meu.n-ai postat-o mai devreme ca sigur o bagam la concurs,sau n-am bagat eu de seama.dar sigur am s-o incerc.

      • Anonim spune:

        Pansy, sunt sigura ca o sa-ti placa, merita incercata! :)