Cautare in site
x inchide
prajitura cu mere caramelizate si crema de branza reteta pas cu pas cu poze laura laurentiu

Prăjitură cu mere caramelizate și cremă de brânză

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 03.06.2011
4.8
(61)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 61

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Prăjitură cu mere caramelizate și cremă de brânză

  1. laura spune:

    eu nu folosesc gelatina; mai pot sa fac crema de branza sau sa decorez doar cu frisca? multumesc de sugestii!

  2. laura spune:

    eu nu folosesc gelatina; mai pot sa fac crema de branza sau sa decorez doar cu frisca? multumesc de sugestii!

  3. Magda spune:

    Am facut ieri prajitura.E o nebunie de prajitura.Crema de branza e asa fina si racoroasa.Si se face destul de repede.Sunt tare multumita ca te-am gasit draga Laura.(de cateva saptamani).Cu siguranta ca voi incerca multe alte retete.Sa fii fericita!

    • lauralaurentiu spune:

      Magda, ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta si e pe placul vostru. Sa va fie de bine si te mai astep cu drag sa-mi dai vesti bune si despre alte retete.

  4. ELLA spune:

    Buna reteta dar cred ca trebuiau facute si unele precizari pentru incepatorii care nu detin robotei performanti in bucataria lor (in acest caz albusurile se bat separat)…

    • lauralaurentiu spune:

      Nu se bat albusurile separat, indiferent daca detii sau nu robot performant. Ouale intregi impreuna cu tot zaharul se bat intr-un castron cu mixerul, pana cand zaharul se dizolva complet. Sau cu telul, parca o vad pe buna-mea batand ouale intregi pentru rulada, cu telul in forma de spirala, cate-o ora incheiata, pana obtinea o crema densa.

  5. Aualeu, DELICIOS!!!!!!! – Inca n-am cuptor ca sa fac, dar e clar ca e delicios!:)

  6. Gaby spune:

    O prajitura super.Am pus peste merele caramelizate fructele din dulceata (facuta de mine din piersici,kiwi,lamaie,pere,struguri ,si asta ca nu am avut destule mere)si apoi am turnat pandispanul din reteta ta si am continuat cu restul Este o prajitura,si de ce nu,un tort exeptional L-am ornat cu fructe de padure (cateva)
    Imi plac teribil retetele tale si modul de a le „povesti” Reteta este ieftina,usor de facut si de MARE efect Multumesc stimata doamna

  7. dana spune:

    Forma in care ai caramelizat zaharul se poate pune direct pe flacara? Eu stiam ca nu, dar poate ce ai tu este ceva mai special….

  8. Carmen spune:

    Offffffffffffffffff………………….Offfffffffffffffffffff…………..Offfffffffffffffffff.

    Am spus ca pana sambata viitoare nu mai fac niciun dulce ………..dar , sa spunem ca s-a ivit prilejul executarii unui tort. O masa in familie, bunici , copii(adica noi) si nepoti laolalta .

    Si am facut un tort dupa aceasta reteta. Cum a iesit? Pai , daca iti spun ca l-am pus pe masa, asta dupa ce servisem fripturici si salate, si a disparut foarte repede , inseamna ca am bifat inca o reusita culinara. Si in timp ce tortul se devora, imi primeam si portia de reprosuri pentru ca n-am instiintat adunarea de minunatia executata. Da, am vrut sa fie o surpriza si am reusit . Am adus insa o adaugire retetei originale. In crema de branza am adaugat fructe de padure si peste crema am facut un jeleu de fructe de padure cu vin rosu. Ornat cu frisca si zmeurici proaspat culese din curtea casei, o capodopera desavarsita , atat ca si gust dar si ca aspect.
    Iti multumesc, draga mea ! Te pup,
    Carmen

  9. Anonim spune:

    Foarte tare. voiam sa te provoc cu o reteta pe care foarte putini din lume stiu sa o faca..IL BABBA, este un dulce napolitan care daca il gusti cat de putin, nu te rabzi pana nu il termini.

    • Anonim spune:

      :) Il stiu si am facut si eu acum cativa ani (culmea, cand nu aveam blogul :)) ). Multumesc pentru sugestie, chiar e demna de luat in seama.

  10. elena cristina tudor spune:

    mmmmmm…da arata foartee bineee!!!..ffeliuta este pt dvs…si restuuuuu…este portia mea..  :))

  11. Nicol spune:

    Astazi am facut prajitura si ne-a placut foarte mult! Multumim pentru reteta!

  12. Ana B spune:

    Reteta aceasta este si mai apopiata de varianta propusa de mine candva tot aici pe blog. Felicitari pt noua achizitie! Sambata am fost la restaurantul unde imi voi face nunta si am vizitat bucataria profesionala care avea un Kitchen Aid mai mare decat cel pt bucatariile obsnuie. M-a dat pe spate totul, sa nu mai plec din bucataria oamenilor :)  Spor la bucatarit!

    • Anonim spune:

      Ana draga, iti multumesc si ma bucur ca iti place prajiturica. Iti doresc o nunta frumoasa si, de ce nu, poate la finele acestei nunti iti permite si un KA… sau pune-l pe lista de cadouri, cum se practica in occident :))!

  13. Antonina spune:

    Minunata prajitura ! minunata achizitie ;) Felicitari !

    • Anonim spune:

      Multumesc, multumesc, imi pare rau doar ca e o perioada foarte aglomerata pentru mine si e asa de trist sa stea jucaria preferata in bucatarie si eu sa nu ma pot juca cu ea! :))

  14. veronica cretu spune:

    Ma duc la bucatarie sa-mi vad de curatat ciresele pe care le am pentru niste dulceata,ca aici ma imbolnavesc de pofta.Arata spectaculos.

  15. Laura Frunza spune:

    Felicitari pentru Kitchen Aid, Laura, ma bucur ca visul tau s-a materializat in sfarsit. Prajiturica arata delicios. Si farfuriile arata si mai delicios :-)

    • Anonim spune:

      Prajitura buna, farfuriile de la Auchan, vreo 3 lei bucata :P, Kitchen Aid-ul mai scump, da :=)), dar, asa cum zici, un vis implinit. Ii sta tare fain in bucataria mea :).

  16. Adriana spune:

    Bun-bun!! Cred ca voi face o incercare si cu piersici din compot sau chiar proaspete. Mniam! Laura draga, spune-mi, te rog , daca e zgomotos robotul tau cel rosu! Ai folosit si accesoriile(paste, piine,carne tocata)?Vreau sa cumpar si eu unul dar cit mai silentios.Acum am un AEG care e f.bun ,are 2 motoare, dar „vorbeste” prea tare…:D (In bucatarie eu ascult muzica si ma bruiaza) Iti doresc sa fiti „colegi” buni ! Cu bine, Adriana-Bucuresti

    • Anonim spune:

      Robotul meu cel rosu (de fapt are culoare candy-apple, cica e nuanta aniversara, lansata la 90 de ani de existenta KA) e mult mai silentios decat orice alt robot am avut vreodata. Comparatia o fac cu un Gorenje si un Phillips HR 7625. Accesoriile pentru paste nu le am, dar am framantat paine cu el si se comporta foarte bine, e tare rapid, am tocat si carne si e perfect, am razuit parmiggiano si morcovi si la fel, sunt foarte multumita. Multumesc de urari! :)

      • DANA C. spune:

        Din pacate, din fotografie, nu-mi pot da seama ce marca este robotul si cum am nevoie de unul nou, te rog da-mi aceasta informatie. Deja nu mai suport robotul meu cel zgomotos, deci am aceeasi problema cu Adriana. Si, pentru ca e momentul bucuriei nasterii Domnului, iti doresc tie si tuturor colaboratorilor tai: SARBATORI FERICITE!

      • lauralaurentiu spune:

        Kitchen Aid. Sarbatori fericite si tie!

  17. Lily M spune:

    Laura, prajiturica asta este foarte interesanta. O voi incerca si eu cat de curand!
    Sa stapanesti sanatoasa noua achizitie, meriti tot ce e mai bun sa ai la cate bunatati faci tu.
    E o vorba „Dupa munca si rasplata” si iata ca e pe bune… Te pup.Lily

    • Anonim spune:

      Lily, ma bucur ca iti place prajiturica :). E usor de facut si iti va oferi satisfactie daca o vei incerca.
      Multumesc de urari… sa stii ca visez la el de ani :).

  18. Ancuta Draghici spune:

    Felicitari pentru noua achizitie. Sa il stapanesti sanatoasa!.
    Cat despre prajitura: delicioasa. Un weekend placut!

  19. Codrutaporime spune:

    Da…tot arata bine..prajitura,robotul si farfuria pe care ati prezentat prajitura…o sa o incerc cat de curand :)
     

  20. Alina T. spune:

    Felicitari pentru noul ajutor in bucatarie. Te urmaresc zilnic si imi plac foarte multe retete. Te pup, Alina .

  21. Zilahi Adela spune:

    Foarter bine arata!  la gust cred ca e tare buna, varianta cu crema de branza nu am incercat!

  22. Nicol spune:

    Cred ca este extraordinar de buna! Trebie sa o incerc si eu.

    • Anonim spune:

      Nicol, e o prajiturica usor de facut si daca ai fantezie, timp (si chef :)) ) poti sa o si decorezi frumos, are 100% ingrediente naturale si e foarte gustoasa. Chiar merita :). daca o incerci, te astept cu impresii.

      • liana toma spune:

        Ma bucur ca ti-ai vazut visul cu ochii, Laura!
        Am vazut si eu farfuriile la Auchan, dar sotul a zis ca poate vrea sa mi le sparga pe cele de-acasa, daca mai cumpar altele :(((
        O felie din tarta asta delicioasa m-ar indulci pe loc ;-)

      • Anonim spune:

        Multumesc, Liana :). Eh, cam avem si noi tendinta sa inghesuim prea multe prin dulapurile din bucatarie :P.