Cautare in site
x inchide
prajitura cu mere reteta pas cu pas prajitura cu mere blat pufos si grilaj din foitaj retetecalamamaro

Prăjitură cu mere, rețetă explicată pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 07.10.2011
4.7
(118)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 118

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

89 comentarii la Prăjitură cu mere, rețetă explicată pas cu pas

  1. Aliana spune:

    Am făcut prajitura doar ca am pus peste blat o crema fiartă și răcită de vanilie,apoi merele foarte subțiri tăiată,a devenit reteta noastra de prajitura cu mere preferată
    Mulțumim doamna Laura pentru rețetele minunate împărtășite. Am incercat multe retete ,toate minunate!

  2. Mariana spune:

    Buna Laura,

    Iti multumim pt reteta, am început s o prepar acum 3..4 ani si am fost extrem de incantata de aspectul ei dar mai ales de gustul acesteia. Astazi m am hotarat sa gătesc din nou aceasta prăjitură minunata si ma rugam sa gasesc reteta postata de tine si uite ca am ajuns la ea.

  3. Service GSM spune:

    Foarte foarte bun, nevasta-mea le-a facut ca la carte

  4. Service GSM spune:

    Am rugat-o pe sotia mea sa faca aceasta reteta si este delicioasa, am innebunit-o pana intr-un final a facut-o.

  5. Reparatii Telefoane spune:

    iese extrem de buna

  6. Elena spune:

    Cred ca piciul meu va adora aceasta prajitura:), arata foarte bine, si cred ca este delicioasa!

  7. Cosmin spune:

    foarte buna..nota 11

  8. mihaela spune:

    Este divina acesta prajitura…
    am incercat-o pentru prima data azi si a avut unreal succes
    multumim pentru retete

  9. Beatrice spune:

    Am făcuto și eu,a ieșit super. Felicitări pentru rețetă,

  10. Liana Amza spune:

    draga Laura, m-as bucura daca ai publica si o reteta cu faina fara gluten,intrucat fiica mea are intoleranta la gluten. Crezi ca ai putea incerca si o astfel de prajitura ? multumesc.
    Liana

  11. voichita spune:

    super retetele Laurei

  12. Laura spune:

    Pentru aluat putem gasi o reteta si pe site-ul tau?

  13. carmen spune:

     Draga  Laura,
             Te-am descoperit acum trei zile. Si am avut curajul sa incerc aceasta reteta .  Recunosc , nu sunt novice in ale bucatariei .  Reusesc sa  „simt „oarecum  gustul unui preparat in functie de ingrediente. M-a cucerit aceasta reteta si flerul  nu m-a  inselat . Iti multumesc din suflet pentru aceasta minunatie culinara cu care am reusit sa-mi incant familia.
              La sfarsitul saptamanii viitoare o sa fac tortul cu visine. Ma gandeam sa fac din timpul saptamanii fluturasii. Te rog , spune-mi ce ciocolata alba folosesti pentru ornamente si creme dar si ce ciocolata neagra folosesti pentru glazurat.
            Iti multumesc !
     Cu multa admiratie ,
    Carmen

    • lauralaurentiu spune:

      Draga Carmen, multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur mult ca ai incercat aceasta prajitura, chiar e deosebita iar eu nu am dat niciodata gres cand am oferit-o cuiva. Ma bucur pentru reusita ta, sa va fie de bine!
      Nu mai stiu cu exactitate ce ciocolata anume am folosit pentru fluturasii din ciocolata alba, dar de obicei iau ciocolata alba de menaj pentru decor si de curand am descoperit un fel de picaturi de ciocolata atat alba cat si neagra la borcan, se vand la metro si am fost tare multumita de felul in care se comporta la topit.

      2012/7/25 Disqus

      • carmen spune:

              Multumesc pt raspuns.
              O  sa-ti trimit impresiile celor ce vor degusta tortul de visine , pe care ti-am spus c-o sa-l fac la sfarsitul saptamanii viitoare. Pana atunci, regim, regim, regim…….adica salate , salate, salate.
         Te pup,
        Carmen

  14. Laura spune:

    Este o pralitura minunata! Iti multumes pentru ea

  15. Kry_cry71 spune:

    Acum e la cuptor! arata …grozav! sunt sigura ca si gustul e pe masura!Multumesc!

  16. diana spune:

    am facut-o si eu duminica trecuta. a iesit nemaipomenit de buna.

  17. Ioana33@yahoo.com spune:

    este o prajitura gustoasa!!!!!!!

  18. Miatorohoi spune:

    MMMMM arata delicios!

  19. Mioara spune:

    Buna, Laura!
    Am mai avut parte de o surpriza din partea consortului.
    Ieri, cind am venit de la serviciu mi-a pregatit prajitura cu mere.
    Noroc ca am ajuns la timp ca altfel ar fi fost dezastru: voia sa amestece faina cu praful de copt inclus cu cele 4 lg ulei.Dupa ce ne-am certat pe tema asta, eu ca nu, el ca asa scrie in reteta, i-am demonstrat ca acea pasta de faina si ulei nu poate fi incorporata intr-o spuma de albus si ca a inteles aiurea pt ca reteta e f clara pt cine sta in bucatarie. I-am aruncat la gunoi pasta si am facut in continuare eu(avea o buc de aluat pt foietaj oprita in congelator din ziua anterioara) A iesit delicioasa desi cred ca am insiropat-o cam t are.
    Musafirii nostri au apreciat-o la justa ei valoare=au mincat-o pe toata!
    Te imbratisam si sa ne mai dai retete gustoase!

  20. CarmenRO spune:

    Am facut in seara asta prajitura. A iesit nemaipomenit de buna. Nu am avut amidon dar a iesit buna la gust si fara. La ce foloseste amidonul?

    • Anonim spune:

      Ar fi folosit ca sa tina merele laolalta, sa nu se imprastie. Dar daca a iesit si asa, nu pot decat sa ma bucur, sa va fie de bine!

  21. Diana Buga spune:

    arata super!

  22. Alma spune:

    eu am avut o problema cu aluatul de foietaj,desi l-am facut dupa reteta ta,dar in rest splendid :D

    • Anonim spune:

      Alma, imi pare rau, poti detalia te rog ce s-a intamplat cu foietajul? Ma bucur ca prajitura cu mere a fost, pana la urma, un succes, sa va fie de bine.

  23. Caroline_noname spune:

    este important amidonul de porumb?il pot inlocui ?sunt in afara tarii si nu gasesc aici amidon de porumb…..

    • Anonim spune:

      Caroline, incearca maizena (este acelasi lucru) sau corn starch… nu stiu exact unde te afli ca sa-ti scriu denumirea de pe la tine. Daca nu gasesti si pace, inlocuieste cu faina.

  24. adenozin spune:

    O reteta incantatoare. Am incercat-o si eu si a disparut instant:))

  25. Rodica_mureszan spune:

    De 10 minute am scos-o de la cuptor si jumatate a disparut,este delicioasa…..desi tava mea a fost putin mai mare si blatul de dedesubt nu a crescut foarte mult, gustul si combinatia este extraordinara….asa ca merita sa o incercati:)))))

  26. Catalina Felea spune:

    Arata foarte bine si ma gandesc ca trebuie sa fie si foarte gustoasa.As vrea sa o fac si eu,dar nu stiu unde sa gasesc sa cumpar amidon de porumb si nici nu stiu daca se gaseste in Italia?As putea sa inlocuiesc amidonul de porumb cu altceva?Astept raspunsul tau!Multumesc!

    • Anonim spune:

      Catalina draga, daca doresti sa faci prajitura, imposibil sa nu gasesti vreun ingredient in Italia. Eu stiu ca amidonul se numeste maizena acolo unde esti tu, cauta-l cu atentie. Daca nu gasesti (ceea ce nu cred) poti inlocui cu vreo 4-5 linguri de faina, dar numai ceea ce se amesteca cu merele felii (cuburi, rase, dupa placul tau), iar deasupra prajiturii sa prepari un jeleu pentru torturi. Mult succes!

      2011/10/13 Disqus

  27. Ana B spune:

    Prajiturile si placintele cu mere se pot combina in atatea forme si gusturi, sunt pur si simplu minunate. Se pare ca nu-s singura care a ramas cu gandul la o prajitura dintr-o patiserie :) culmea tot cu mere. Felicitari pt ca mereu iti dai seama din gust si cum se prepara reteta, este mare lucru.

    • Anonim spune:

      Ai vazut, Ana draga? :)) M-a lovit si pe mine pofta de o prajitura cu mere dintr-o patiserie! |Multumesc mult si te sfatuiesc cu toata inima sa o incerci, e grozava prajitura. :)

      2011/10/12 Disqus

  28. Mike Kalman spune:

    Tare buna si foarte aspectoasa. Laura cand pleci in Italia?
    Te sarutam!

  29. Sidy spune:

    Daca este cu mere nu poate fi decat savuroasa.Pacat ca s-a terminat.
    Arata nemaipomenit de bine.
    Te tzuc Laura !

  30. Alina_paduraru14 spune:

    ce aspect faina! iar de gust nu pot sa nu cred ca e perfecta! ca doar toate retetele tale sunt o reusita! ( si vb din experienta, pentru ca am probat o multime de retete de la tine Laura~!)

  31. Lia spune:

    Laura ,

    Asta e chiar o reteta minunata !

  32. hapleablog spune:

    O prajitura excelenta.

  33. felycarmen spune:

    Trebuie incercata neaparat :)
    Arata foarte bine !

  34. DiaMar bucataria galbena spune:

    La cat de bine arata sigur este buna.Te pup.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.

  35. Boabe de Cafea spune:

    Ce buna trebuie sa fie! :)

    • Anonim spune:

      Chiar foarte buna, si azi dimineata innebunitor de buna, barbatu-meu zice ca de aia ni s-a parut asa pentru ca s-a terminat :))!

      • elena cristina tudor spune:

        si eu cred ca este taree bunaaaa!!!! si eu am una in cuptor chiar acum…..mmmmmmmm…..Delicioasa!!!!pupici

      • Elmiradaa spune:

         multumesc mult pentru reteta.cea mai buna prajitura de mere .as dori sa incerc si cu branza. credeti ca se poate? si daca da, imi puteti spune ce sa pun in compozitie? va multumesc

      • Anonim spune:

        Sa inteleg ca ai probat reteta? Daca da, sa va fie de bine! Cred ca se poate si cu branza, incearca sa pregatesti o compozitie asemanatoare cu cea de la reteta de placinta cu branza (click pe textul bolduit).

        2011/10/13 Disqus

      • Elmiradaa spune:

         Da am probat reteta. Deliciosa. Tocmai de aceea as dori sa incerc si cu branza. Multumesc pentru sugestie.

      • Anonim spune:

        Te astept cu impresii :).

      • Anaionita13 spune:

        Buna, Laura! Niciopdata nu mi-a placut prajitura cu mere. Insa, vazand insistenta cu care ai laudat-o, si desi sunt noua si cam stangace in bucatarie, am incercat-o si eu aseara. Hmmmm….niciodata n-am mancat ceva mai bun din mere si aluat!!! Insa, am avut o mica problema cu blatul: cand l-am scos din cuptor era cam ars pe fund. Oare unde am gresit? Am mancat-o oricum, insa nu as mai vrea sa repet greseala…Si…intre noi  fie vorba, am gasit si eu in sfarsit retete adevarate, nu prostii… Esti o scumpa!!!

      • Anonim spune:

        Draga Ana, ai cumva posibilitatea sa setezi cuptorul ca sa nu arda asa de tare de jos? Daca nu, iti recomand sa pui inca o tava mai veche dedesubt de cea cu prajitura, sa o protejezi cumva de arsura.
        Ma bucur oricum ca prajitura a fost un succes, sa va fie de bine!