Cautare in site
x inchide
prajitura albinita prajitura cu miere de albine reteta Albinita reteta video prajitura Claudia reteta prajitura Mimoza reteta prajitura Dulcineea cu miere de albine reteta video Laura Laurentiu

Prajitura cu miere de albine Albinița – rețeta pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 31.03.2009
4.8
(327)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 327

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

169 comentarii la Prajitura cu miere de albine Albinița – rețeta pas cu pas

  1. Rebeca spune:

    mie nu știu dc mi au ieșit doar 3 foi.i am făcut mai mici ca să iasă 4 nici faina nu a întrat toate 600 gr.

  2. Mirela spune:

    O prajitura minunata, si reteta scrisa exact cum trebuie sa fie. Multumesc

  3. NICOLETA spune:

    BUNA ZIUA. O INTREBARE AM : LA FOI ESTE VORBA DE BICARBONAT DE SODIU SAU DE AMONIU? EU CRED CA AMONIU DAR IN RETETA APARE DE SODIU.
    VA ROG SA CONFIRMATI.
    MULTUMESC
    CRACIU FERICIT!

  4. Timea spune:

    Buna ! Am o problema cu crema ,nu a ieșit spumoasa ci a rămas ca o budinca, parca iese untul din el,se separa de gris..mai pot repara cumva?mulțumesc!

  5. Angela spune:

    Am facut prajitura de nenumerate ori. E foarte buna. O recomand tuturor. Simplu de facut si gust divin. Preferata mea!

  6. Maggie spune:

    Multumesc!!!!! De mult visez la prajitura asta …. amintiri frumoase cu gust de albinita:) Frica cea mare erau foile :) Acum mi-am facut curaj si recunosc prima foaie am intins-o fff greu, la a 4a deja a mers usor si repede. Multumesc mult pt reteta aceasta perfecta!!!!

  7. Havena spune:

    Am mai scris un comentariu dar nu cred ca am reușit sa îl și public pt ca nu apare :)
    Dna Laura, va spuneam înainte ca mie pt aluatul de blat nu mi-au fost suficiente cele 100 g de unt cu 82% grăsime, caramelul nu a fost suficient de lichid, faina cu acest caramel nu au făcut o combinație bună, aluatul nu era de fapt un aluat ci doar niște bucăți de caramel cu faina, prin urmare a ajuns la gunoi,
    În schimb a ieșit bine cu un pachet întreg de 200 g unt cu 82% grăsime si am reușit sa duc la bun sfârșit rețeta… M-am uitat de nenumărate ori la video dvs și nu am greșit cu nimic insa pare ca dvs aveți un pachet întreg de unt… nu doar 100 g
    Vad comentarii ca rețeta a ieșit la fix cu cantitățile menționate și sunt cumva intrigata ca mie nu și ca la mine a ieșit doar cu o cantitate dublă de unt fata de cât ați folosit dvs… dar și de faptul ca în video se vede ca fiind un pachet întreg de unt…
    Sper sa nu va supărați și sa nu mi-o luati în nume de rău, vorba aceea. Prăjitura așteaptă sa fie mâine tăiată și infulecata :)
    Numai bine va doresc!

    • În video se vede un pachet întreg de unt, așa este, dar la cremă, nu la foi! Chiar mai sus de comentarii, aveți testimoniale, poze trimise de cititori care au încercat și au reușit această rețetă cu exact ingredientele descrise. Nu știu la ce ”caramel” vă referiți, eu am scris să topiți untul cu mierea și zahărul, nu să le țineți pe foc până se caramelizează. ”Se fierbe compozitia pana cand incepe sa bulbuceasca iar zaharul e complet dizolvat” – deci dizolvat, nu caramelizat! În fine, ați mai adăugat niște grăsime în prăjitură, nu că ar fi neapărat ceva rău, va avea doar mai multe calorii.

    • Anonymous Coward spune:

      Cand amestecati untul cu zaharul si cu mierea, amestecati doar pana cand obtineti un amestec omogen, cu aport de caldura cat mai putina. In nici un caz nu tre’ sa va iasa caramel. Miere usor incalzita cu unt topit e zeama in toata regula, daca la dvs. a iesit ceva vascos in mod cert l-ati tinut mult prea mult pe foc. La reteta asta nu puteti substitui mierea cu zahar.

  8. Madalina spune:

    Nu mai făcusem aceasta rețeta niciodată, la noi erau alte prăjituri care se făceau de sărbători. Am încercat aceasta rețeta acum pentru ca aveam un surplus de miere și ma bucur ca am ales rețeta dvs. Nu îmi plac cremele cu gust intens de unt și am folosit jumătate din cantitatea de unt pt crema și pt cealaltă jumătate am folosit frișcă bătută, mi-a ieșit bestială cu gust intens de lactate dar nu grețoasă ?

  9. Nik spune:

    Bună, și eu am făcut de nenumărate ori, doar ca foile îmi ies palide sa zic asa, nu sunt asa frumoase maronii ca dvs, nu știu ce gresesc

  10. Tabita pop spune:

    Cele mai bune retete culinare .sarutmana si mult respect.va multumesc din suflet ca le impartasiti cu noi.eu ma simt profund I datorata pt cea Ce faceti.as vrea sa pot sa va ras platesc macar cu Ceva cat de mic,pt cea Ce faceti Nu stiu Ce as putea face pt bunatatea care ne aratati.subteti minunata ??????

  11. Carmen Cojan spune:

    multumesc pentru munca si daruire.Sarbatori fericite!

  12. Mihaela spune:

    20 de g. de bicarbonat nu e prea mult?

  13. Laura spune:

    Se pot umple foile dupa mai multe zile? Gen sa le coc si sa le pastrez la loc racoros cam 2-3 zile. Stiu ca dupa racire se intaresc fff mult.

  14. Carmen spune:

    Nu văd când avem nevoie de laptele praf!

  15. Camelia spune:

    Laura, cu ce sa inlocuiesc grisul? Unde locuiesc( in usa) nu gasesc. Tare mult imi doresc sa fac prajitura asta.
    Multumesc.

  16. kwetuschka.mark spune:

    Draga Laura, fac des retetele tale-si-mi reusesc intotdeauna! Multumesc!

  17. Ana spune:

    Felicitari pentru toata munca imensa cu strangerea si publicarea retetelor ! Se vede ca totul e facut cu pasiune si gust. A, si inca ceva: am incercat sa fac aceasta prajitura dupa alte retete ale unor….jamile si bucatarasi (ca au aparut ca ciupercile) si totul a fost aiurea: cu cantitatile pe care le dadeau pentru 3-4 foi, abia de-mi ieaseau 2, pe cand aceste reteta sunt….”la fix”, exact cum si cat trebuie ! VA MULTUMESC DIN SUFLET !

  18. Laura spune:

    Am facut reteta ta de nenumarat ori. E una dintre prajiturile copilariei de care nu ne putem satura. Chiar acum ma pregatesc sa fac portie dubla. Nu e singura reteta care am facut-o de pe blogul tau. Ai o colectie minunata!

  19. Dragan Florica spune:

    Mulțumesc pentru aceasta rețetă precisă, am respectat cu atenție toate ingredientele și foile au ieșit cît se poate de reușite ca și dimensiune și grosime .
    Îmi permit o sugestie pentru întinsul foilor :
    Pun aluatul direct pe foaia pergamentata și se întinde f.usor,fainez din cînd în cînd doar ruloul.
    Încă nu e gata prăjitura dar sunt convinsă că va fi apreciata că întotdeauna.
    Va doresc mult succes in munca dvs .,Laura
    Cu stima Flo

  20. Cristina spune:

    Ce amintiri frumoase imi aduce aceasta prajitura, ca si multe alte retete de pe pagina ta! Am facut o parte dintre ele pentru ca asa ma simt mai aproape de bunicii mei de la Faget care, desi s-au savarsit de mult, au ramas in inima si sufletul meu. Iti multumesc mult pentru tot ceea ce faci si sper sa ne mai incanti cu retete banatene (si nu numai)!

    Toate cele bune,

    PS Imi plac la nebunie mainile tale! Se potrivesc atat de bine cu bucatareala!

  21. Cristina spune:

    Foarte buna prajitura. Am vrut sa o fac de mai multe ori, dar imi era teama de foi ca nu-mi vor iesi. Pana la urma mi-am luat inima in dintti si am facuto si mi-a iesit. O bagasem la frigider si foile se intarisera foarte tare, m-am speriat crezand ca am gresit undeva dar pana la urma am lasato in cuptorul de la aragaz (nu folosesc cuptorul de la aragaz, am unul electric) si a treia zi era frageda, numai buna de mancat.
    Acum ma pregatesc sa o fac pt a doua oara.
    Multumesc pt reteta!

  22. Mariana spune:

    Excelenta reteta si foarte bine explicata! Am facut-o si o sa o mai repet, felicitari!

  23. Valeria spune:

    DUMNEZEU sa te binecuvanteze suflet drag si frumos alaturi de toti cei dragi tie.
    Multumesc frumos pentru tot ce faci pentru noi,pentru mine in special prin aceasta munca de Sisifi,prin relizare, postare ,comentarii,etc.,etc. !!!!!
    Enorm…….si totusi……………. !!!!!!!!!!!!!
    Cand iti vad manutele ,harnicutele ca de albinuta harnicuta imi vine sa le tuc si sa le spun „sarut mana maini muncite” asta daca as fi special un barbat.
    Enorm RESPECT doamna Laura Laurentiu.
    Valeria M.

  24. Anamaria spune:

    Mulțumesc din suflet !!! Cea mai bun rețeta . O fac pentru a 4 oară . Este minunata ❤️

  25. Doina spune:

    Mii de mulțumiri pt. rețeta, a ieșit perfectă. Așa cum o cunosc și eu din copilărie! De fapt nu se poate să nu iasă dacă ne ținem de rețeta și de Instrucțiunile date!

  26. Denisa Tipus spune:

    Extraordinara rețeta , nu prea știu eu sa gătesc dar mi-a ieșit exact așa cum ii ieșea mamei ❤️❤️❤️ Prăjitura perfecta de Crăciun !! Multe mulțumiri faceți o treaba grozava ! ❤️❤️❤️

  27. Mihaela spune:

    Astazi am facut si eu pentru prima data foile,maine urmeaza crema!Au iesit perfect,nici nu aveam emotii fiindca am mai facut multe alte retete de la dvs. chiar daca nu am scris pana acum,si toate au iesit perfect!
    Va multumesc si va doresc multa sanatate si un Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  28. Daliana spune:

    Se pot dubla cantitățile la foi, pentru a face 8 deodată?

  29. deea spune:

    Deci e cea mai buna reteta de „albinita”!!am facut zeci de retete de albinita si nu mi au iesit asa de gustoase….e extraordinara prajitura dupa reteta asta!!nu mai cautati alta..asta e perfecta!! multumim mult pt toate retetele! sa fiti sanatoasa doamnä!!

  30. Bucatarasul incepator spune:

    buna ziua,
    Aluatul a iesit destul de fraged si l-am intins foarte greu….ma ajutati sa gasesc problema? Multumesc

  31. Sabina spune:

    Am facut si eu reteta, de mult poftesc la ea dar n-am avut curaj, dar asa de bine ati explicat ca am indraznit. Sunt multumita, a iesit bine, dar numai datorita indicatiilor foarte explicite. Usor laborioasa dar merita efortul. Multumesc frumos Laura, crema e superba si foile exact cum mi le aminteam

    • Sabina, mă bucur tare, tare mult să aflu asta! Vezi, nicio rețetă nu e imposibil de abordat dacă i se acordă atenția cuvenită. Sunt mulțumită că a ieșit pe placul tău, să vă fie de bine!

  32. Mihaela spune:

    Doresc sa le spun tuturor celor care au adus comentarii negative acestei retete ca lipsa lor de cunostinte in bucatarie lasa mult de dorit ,iar celor fara experienta ,sa incerce in continuare pt ca pana la urma vor reusi.Aceasta reteta este perfecta ingredientele sunt dozate mai mult decat exact .

  33. Mihaela spune:

    Testata si reusita suta la suta!
    Ingrediente exacte, gustul nu se poate mai bun,pot spune ca mai buna si ca cea din amintirile mele din copilarie.Multumesc mult

  34. Nico spune:

    Ge’ni’ala!!! O recomand cu încredere! Așa foi fragede nu am mai mâncat de mult! Felicitări Laura Laurențiu!!!

  35. Elisa spune:

    Bicarbonatul este desfacut? si ce gem ati folosit?

  36. iohanna spune:

    ca zaharul nu devine toxic la prajire? Sau nu mai mancam nici o prajitura…

  37. iohanna spune:

    foarte buna .Este una dintre prajituriile copilariei.

  38. iohanna spune:

    este o reteta foarte buna am facut o ,e cea mai buna reteta de foi cu miere careiese perfect. *****

  39. lauralaurentiu spune:

    Draga Nicoleta, aceasta prajitura a fost incercata de-a lungul timpului de foarta multa lume. Reteta nu este catusi de putin creatia mea, e o reteta mostenita de generatii, nu doar in familia mea, ci in mai toate casele din Banat si Ardeal. Tuturor le iese, din cantitatile date, deci se potrivesc, ca sa te parafrazez. O sa incerc sa raspund punctual comentarilor tale:
    1. Te felicit pentru experienta in bucatarie, eu sunt bucatar profesionist.
    2. Te rog sa aduci niste argumente stiintifice pentru a-ti sustine afirmatia ca mierea devine toxica la temperatura ridicata. Prin argumente stiintifice nu ma refer la articole panicarde citite pe internet. Iti aduc la cunostinta ca toata, absolut toata mierea din magazine este pasteurizata la 80 de grade, nu o sa gasesti miere cruda decat daca ai o sursa direct la stup. Cu toate ca mierea din comert este pasteurizata, nu a a ucis pe nimeni. La o temperatura peste 46 grade Celsius, enzimele specifice mierii se distrug, adica mierea isi pierde unele din proprietatile medicinale, dar asta nu inseamna ca devine toxica. Exista tari in care turta dulce facuta cu miere este o emblema nationala, daca ar pune pret pe zvonistica de internet ar elimina de pe piata un simbol national.
    3. Prajitura cu miere de albine fara miere… mie imi suna a nonsens, cu scuzele de rigoare.
    4. Foile se umfla intr-un fel dezordonat daca nu sunt intepate si daca se respecta reteta, tu ai facut cu totul altceva.
    5. Referitor la afirmatia ca ar fi trebuit sa specific dimensiunile tavii iti dau dreptate, de cativa ani am inceput sa fac asta, in 2009, cand am publicat aceasta reteta, blogul meu avea abia 1 luna de viata si am considerat, probabil, ca dintr-un aluat impartit in 4 parti egale poate omul sa intinda 4 foi atat cat ies de mari.
    6. Foile mele nu au fost arse, atunci cand se foloseste miere, au o culoare mai inchisa decat daca sunt facute doar cu zahar. In afara de asta, in martie 2009 nu aveam in dotare un DSLR, faceam si eu poze cu ce imi permiteam.
    7. Din nou, datorita faptului ca tu ai facut o alta reteta, foile nu ti s-au intarit dupa ce le-ai copt, asa cum se intampla cu orice foi cu miere. Vezi turta dulce, vezi biscuiti cu miere etc. Se poate sa fi fost bune imediat dupa asamblare, dar… nu mai era prajitura cu miere. Pentru asa ceva, mai degraba ar fi mers patru foi subtiri din pandispan, ar fi avut calorii mai putine, nu era nevoie nici de bicarbonat si nici nu mai munceai cu sucitorul.
    8. Ciudat lucru, incepi comentariul cu „mi-a placut ca idee” si „mi-a iesit foarte buna” si il inchei prin a ma certa. Probabil acesta este stilul tau de a-mi multumi, daca nu pentru reteta, ca tu evident ai facut ce-ai vrut din ea, macar pentru idee. Sa iti fie de bine.

    Vreau sa iti amintesc ca acest site are o medie de 20.000 de vizitatori pe zi. Multi intreaba diverse lucruri, multi exprima multumiri, altii isi exprima frustrarile legate de o reteta. Le raspund daca am timp, daca eu consider ca intrebarile sau mesajul lasat poate avea relevanta si pentru alti cititori si daca aceeasi intrebare este pusa de vreo sase cititori, fara a citi celelalte raspunsuri, da, este posibil sa imi schimb tonul, ca sunt o fiinta omeneasca chiar si eu. Daca nemultumitii ar fi facut reteta dintr-o carte si nu le-ar fi iesit, ma intreb daca i-ar mai fi scris autorului ca sa il certe. In ce ma priveste, am consumat un sfert de ora, in care as fi putut sa editez o alta reteta, ca sa raspund comentariului tau numai si numai pentru ca am considerat ca vor fi si altii lamuriti, citindu-l.

  40. ceci spune:

    ana e gresita reteta….si eu am incercat-o si nu a iesit cum m-am asteptat…lipseste ceva….o gasesti in alta parte….

    • lauralaurentiu spune:

      Din 113 comentarii, mai bine de 90% exprima multumiri, deci aceeasi „reteta gresita” a reusit marii majoritati a comentatorilor, ma mir ca nu ai observat asta, ci te-ai legat de comentariul unei singure persoane care a avut un rezultat asemanator cu al tau. Mi se pare hilar ca ai gasit relevant faptul ca uite, inca unuia nu i-a reusit, in schimb sa-ti pui o intrebare referitor la faptul ca 100 si ceva de persoane au obtinut rezultate bune.

  41. Maria spune:

    Incalziti-le pe baie marina. Atentie cata miere puneti pentru ca si asta poate fi un motiv.

  42. Livia spune:

    E cea mai fantastica prajitura!!!O ador,iar acum de Rusalii o refac,ca de fiecare sarbatoare de altfel! :D

    • lauralaurentiu spune:

      Livia, sa stii ca ai dreptate, prajitura cu miere e una dintre cele mai grozave: este spornica si economica, se pastreaza bine un timp destul de indelungat, pe masura ce trece vremea, prajitura e tot mai frageda… ce sa-ti mai doresti? Multumesc pentru increderea acordata si sa iti fie d ebine.

      • elena deaconu spune:

        eu am sa o fac maine pentru craciun si o sa va scriu cum a iesit si cum s-a pastrat pana la craciun.Visez demult la aceasta prajitura, cred ca am mancat-o pe undeva copil fiind si vreau sa cred ca imi iese buna,mai ales ca am foarte mare incredere in doamna laura laurentiu!!

  43. lidia spune:

    mi s-a caramelizat chiar la inceput zaharul cu untul si cu mierea…nu mai pot amesteca cu faina….

    • lauralaurentiu spune:

      Lidia draga, chiar de la inceput nu se putea sa se caramelizeze, mai intai compozitia trebuia sa atinga temperatura de minim 120 de grade, iar ca sa se intareasca intr-un asemenea hal, chiar mai mult. Deci… cred ca ar fi trebuit mai multa atentie. E o reteta foarte usoara, nu solicita decat cateva minute de atentie, atata tot.

  44. Foile se coc pe rand sau toate odata?

  45. Tina Pop spune:

    Doamna Laura ,acum am terminat de preparat prajitura si mi- a iesit bine,de abia astept pana maine sa o pot gusta pt ca o las sa se fragezeasca asa cum ati scris in reteta,va multumesc din suflet pt retetele pe care le impartiti cu noi ,va salut cu mult drag din Valencia

  46. Any spune:

    Am facut prajitura cu miere de albine, si mi-a iesit foarte buna! Dumnezeu sa te binecuvinteze!

  47. ioana spune:

    Multumesc pt reteta!Vreau sa incerc sa o fac,dar as vreasa stiu cam ce marime au foile.

  48. cry spune:

    de care bicarbonat trebuie pus?

  49. Cristina spune:

    Aseara am facut si eu si astazi am mancat din ea. Am rascolit amintirile copilariei. Delicioasa … Felicitari pentru prezentare

  50. Rodica Zahut spune:

    Super buna prajitura,foarte bune si intersesante prajiturile prezentate.Felicitari pentru initiativa si multumiri in acelasi timp!

  51. Andreea spune:

    Doamna Laura, tocmai ce am taiat prajitura, a stat sa se odihneasca de ieri :) Este foarte buna, insa foile care au fost unse cu crema alba nu prea s-au inmuiat. Crema alba mi-a iesit la fel de consistenta ca a dvs. Cred ca urmatoarea data o voi face mai fluida, ca foile sa se poate inmuia. Ce altfel de crema as putea folosi in locul acesteia? Va multumesc foarte mult si va apreciez in mod deosebit pentru ceea ce faceti!

  52. Lily spune:

    Tocmai m-am apucat sa fac foile, dar nu stiu din ce cauza cand am adaugat faina compozitia s-a intarit si s-a facut ca si zaharul ars..Oare sa fie din cauza ca am folosit unt in loc de margarina?

    • lauralaurentiu spune:

      Nu are legatura, unt ori margarina ar trebui sa fie la fel. E firesc sa se intareasca, trebuie sa poti aduna compozitia intr-o bila.

  53. EVELYNN spune:

    Buna seara,stimata d-na LAURA!Nu-mi permit sa va tutuiesc,suntem cam apropiate ca varsta,dar nu are importanta asta…va urmaresc blogul,urmaresc si altele,dar..tot aici ma intorc,e minunat ce faceti,sunteti o sursa de inspiratie si buna-dispozitie,datorita dvs am descoperit placerea de a coinari”:))))ca in Ardeal…eu de loc,dupa tata fiind din JIMBOLIA,….dupa mama din CLUJ…..D-NA LAURA,TINETI-O TOT ASA,FELICITARI!!!!

  54. nicoleta spune:

    Foarte buna prajitura, am facut-o in weekendu-ul care a trecut! Multumesc din suflet pentru toate retetele pe care le postati, delicioase!

  55. Dolarel spune:

    arata foarte bine o sa incerc si eu

  56. Nicoletaaiubitoreainima spune:

    Ti-am furat reteta si am pregatit-o! daca stiam ca e asa de buna o facem de mult.

  57. Nicoletaiubitoareanimale spune:

    Eu am 10 ani. Mama m-a intrebat daca pot sa caut prajitura cu miere, nu am stiut exact ce era dar am cautat si am vazut pozele si mi-am amintit ca ma vazut ceva de genu in magazine. Nu prea am mancat, nu stiu ce parere sa-mi fac despre cum va fi, dar am rabdare si o sa vad cum ii va iesi mamei. Iti multumesc in numele iei ca ai postat aceasta reteta pentru a putea fi facuta de multi bucatari buni!                                                                                                                  Te salutam,
                                                                                                                                   Paste fericit!   :)

  58. Adelinutza_96_adelinutza spune:

    foarte buna prajitura!!!……..superba…..

  59. Gimnastabh spune:

    super am sa fac acuma de pasti asta era prajitura mea preferata dar…….pana sa imi fac eu caietul cu preparate bunica mea nu mai era si mereu imi aduc aminte de prajitura ei ms inca o ddata ca am putut revedea cum se face exact asa facea si ea numai ca mie nu imi place cu gem ce simpla ms inca o data si sa ai SARBATORI FERICITE  !!! Renata Oradea….

    • lauralaurentiu spune:

      Renata draga, sper sa iti reuseasca, iti tin pumnii. Sarbatori feiricite si tie, si sa te stii ca te astept cu impresii dupa prepararea prajiturii.

  60. Lelamihai spune:

    Draga Laura ,sa sti ca sunt foarte bucuroasa ca am gasit  reteta acestei prajituri , este preferata mea din copilarie , am sa incerc sa o pregatesc si eu ..chiar daca nu sunt o specialista in asa ceva ,dar tu ai inpartasit-o cu atata dragoste ca sunt convinsa ca o sa-mi reuseasca , o zi buna .

  61. Ana Mantel spune:

    Am vazut o varianta asemanatoare numita „Honey zserbo”.

  62. maria spune:

    Am pregatit aceasta prajitura sambata si a iesit super gustoasa si am sa incerc din toate retetele dvs.  Va multumim ca ni le daruiti si noua!

    • lauralaurentiu spune:

      Cu multa placere, Maria, chiar mi-ai facut si mie pofta de prajitura asta, daca tot mi-ai amintit-o :). Sa va fie de bine.

  63. Mahulacramioara spune:

    e super , super fetelor…eu am facut de craciun dar asa e mult mai simplu si bunaaaaa….,….multumim 

  64. Carp Ruben spune:

    suber buna!

  65. Monica V spune:

    cea mai tare reteta ever!!! Claudia se numeste la Brasov…am pregatit-o invitatilor de revelion si a avut un enorm succes, multumesc frumooos!!!

  66. Dulcikacoryna spune:

    buna dar daca am doar 3 foi cum le asamblez??plzz sa-mi zika cineva ..multumesc

  67. Klaudya spune:

    Multumesc f mult ptr reteta este preferata mea prajitura acum o fac doar ca am ıntampinat greutati la ıntinsul foilor :(  are vre-un secret ca sa le ıntind uniforme? mi-a ieşit un aluat f greu de intins…

  68. Rodica Cenean spune:

    Daca adaugati la crema si zeama de la 1/2 lamaie va fi si mai buna !!!!
    Sa aveti pofta buna si numai bine si sanatate de Sfantul Craciun si Noul An !!!!

  69. Cornelia Seiwerth spune:

    Buna eu sint Cornelia aveti niste retete foarte bune.

  70. Nicoleta Popa spune:

    in weekend-ul trecut am fost la mami si i-am zis sa imi faca prajitura asta, e preferata mea, incredibil de buna!

  71. Racolta Anca spune:

    Ce dimensiune avea tava in care ai copt foile ? Multumesc

    • Anonim spune:

      Anca draga, nu mai am tava aceea si nu mai stiu exact… probabil 25×35 cm. Oricum, am intins aluatul pe foi de copt cat de subtire am putut.

  72. Ersilia spune:

    Laura draga,nu pot sa nu ma laud…am facut ieri foile de la aceasta minunatie de prajitura pe care si eu o iubesc tot din copilarie, si azi i-am facut crema si-am asamblat-o, ca sa fiu sigura ca se-nmoaie  bine pe Duminica si bine inteles ca am taiat o margine si nu pot decat sa-ti spun ca e minunataaaa !!!!! Nu cred ca are „viata„ lunga !! am facut si vre-o 8 fursecuri din ramasite si sant ffffbune ….nu mai las eu sa treaca asa de mult timp sa n-o fac!!  un sfarsit de saptamana frumos sa ai alaturi de cei dragi tie !!

    • Anonim spune:

      Ersilia draga, ma bucur tare mult ca iti place! Asa fac si eu, indrept marginile prajiturii, le imbuc cu incantare, apoi parca as mai „croi” cate un pic, s-o fac inca si mai „dreapta”… pana se imputineaza de tot :=))! Sa va fie de bine!

  73. ella spune:

    Da, prajitura o cunosc si eu tot sub numele de Claudia – la Brasov se gaseste de cumparat exact sub numele asta (cofetaria Saray din Florilor). Este preferata mea si ori de cate ori am fost in trecere prin tara mi-am facut provizii la cofetarie. Reteta insa nu am incercat-o niciodata dar cand voi avea timp imi va face mare placere sa imi pun indemanarea la incercare. Am sa revin cu feedback. Pana atunci numai bine si keep up the great work Laura! Blogul tau este fantastic!

  74. Flory spune:

    Ti-am furat reteta si am pregatit-o !Daca stiam ca e asa de buna o faceam de mult.Multumim pentru retetele tale minunate pe care le imparti cu noi!Am pus-o pe si pe blogul meu,o zi frumoasa iti doresc!

  75. Ana Maria spune:

    Eu sunt in dubii, probabil ma insel eu , dar cand eram eu mica acesta prajitura se numea Claudia , acum poate nu e aceasi prajitura, dar seamana. Dar excelenta reteta, am citit si-mi ploua in gura :D

    • Anonim spune:

      Nu am intalnit-o sub acest nume, dar, pana la urma, fiecare cofetarie scria cam ce voia pe eticheta. :) E o prajitura buna. La origine se numea Mezes-cremes.

      • Monica V spune:

        Buna. Claudia se numeste si la Brasov aceasta prajitura. Am facut pt 1a oara reteta si a iesit un deliciu, mai buna decat cea din comert, multumim Laura dn suflet!!! Data viitoare cand o sa o fac, voi face portie dubla iar crema in portie tripla ca sa fie mai multa…in rest felicitaaari! Si multumesc din suflet, am fost super apreciata de invitati la rev :D

      • flori spune:

        in oradea se numeste albina

      • Nina3059 spune:

        asa e,Albina,si e foarte gustoasa,azi am sa pregatesc si eu!!!

  76. Vrau sa fac pragitura asta ca imi place forte mult. Nu am mai facut paragitura asta nici o data dar vrau sa incerc is eu. Multumest foarte mult pentru reteta ca stiu ca o sa fie foarte buna.

    • Anonim spune:

      Larry G. Smith Jr., thank you so much for visiting my website and for being
      interested in one of my recipes. This honey layered cake it’s certainly very
      good, not difficult, but not quite easy to make, too :). If you have any
      questions, don’t hesitate to question me.

  77. Anonim spune:

    A mai faină prăjitură!
    Mi’aduc amincie, – ca ieri o fost: acum 50 de ani, moșu nostru ne’o adus două plecuri pline, în straița făcută din straie bănățene, țesute cu fir de aur și argint, – iarna, încărcat cu de toate în căruța-sanie cu doi armigi năzdrăvani…Bogda_proste!!// Virgil’utz

  78. Mony spune:

    Aa, si uitasem sa scriu c-am facut 2 portii, nu una. ;)

    • Anonim spune:

      Sa va fie de bine :) !

      • Ella spune:

         Multumesc si eu pt. reteta. Am totusi o nelamurire, asta este o reteta veche, deci mierea se folosea la prajituri, acum de ce scrie peste tot ca mierea devine toxica la temperatura peste 40″ ?

      • lauralaurentiu spune:

        Stiu, m-am gandit si eu la asta cand am auzit noile pareri despre miere :)). Totusi, asta e o reteta de prajitura veche de sute de ani si care nu a ucis pe nimeni. S-apoi, chiar si doctoru’ recomanda ceai fierbinte (peste 40 de celsiusi :P) si indulcit cu miere cand esti racit… Nu stiu, chiar habar nu am ce sa zic.

      • elena deaconu spune:

        mierea isi pierde proprietatile la peste 40 de grade celsius,de asta si in ceai se pune dupa ce „i-a mai iesit sufletul”,dar ca e cancerigena………nu stiu,sigur nu e mai cancerigena decat zaharul!!!!!daca e s-o luam asa tot ce este gatit la temperaturi mari este daunator sanatatii ,totul este sa nu facem abuz prea des!!!

  79. Mony spune:

    Buna!
    Vreau sa va marturisesc c-am cautat mult o reteta foarte buna pentru prajitura cu miere de albine si cand am citit-o si-am vazut-o pe asta, am zis ca ma apuc de ea, fara sa mai ezit. Cum de-am ales-o tocmai pe asta dintre zecile sau sutele de alte retete? In primul rand dupa ingrediente mi-am dat seama ca trebuie sa fie delicioasa, apoi si dupa aspect (de obicei cand vad cum arata o mancare sau o prajitura, imi dau seama daca e buna sau nu prea, si rareori ma insel)… Asa se face c-am facut si eu prajiturica asta de Craciun si taaare repede-a mai trecut, asa de buna a iesit… Felicitari pentru reteta! E minunata! ;) Abia astept s-o mai fac si sa mai incerc si alte retete de pe site-ul dumneavoastra, care, sunt sigura ca vor iesi macar atat de delicioase ca asta. Numai bine si D-zeu sa va dea multa putere sa ne mai daruiti in continuare astfel de retete. :)

    • Anonim spune:

      Mony draga, ma bucur mult ca ai incercat reteta mea, iti multumesc pentru
      incredere. :) E, intr-adevar, una dintre cele mai bune prajituri cu miere.
      Ma bucur ca ai avut succes cu reteta mea si te mai astept cu mult drag.

      2011/2/5 Disqus

  80. Maria Florea spune:

    Cau demult prajitura asta,mi-o place fffff mult,dar cred ca am nevoie de o doza cam mare de curaj sa ma apucde ea.Sunt incepatoare,nu ma prea pricep la prajituri,cea mai mare realizare a mea este Tiramisu.Asadar cind ma voi simti pregatita sufleteste ma voi impinge de la spate, spre imbogatirea palmaresului,Totusi grea de cap si incepatoare cum sunt, am o nelamurire:ce vrea sa insemne,mai pe intelesul meu,te rog,colile de hirtie glisate.Se intinde aluatul pe foaia de copt,dupa care se coc separat,pe rind Sau…………..?In rest sper sa ma decurc.Dau de veste dupa………….pupici.

    • Anonim spune:

      Maria, a glisa = a aluneca. Adica, am intins aluatul subtire direct pe foaia
      de copt, pe care am transferat-o in tava, prin alunecare. Sper ca m-am facut
      inteleasa, iti doresc succes.

      2011/1/18 Disqus

  81. lauralaurentiu spune:

    Multumesc mult, Mara. :) Un mezes-cremes ca in vechiul imperiu. :)

  82. Mara spune:

    Ce este vechi are valoare mai mare in ziua de astazi in anumite momente! felicitari pentru reteta !

  83. lauralaurentiu spune:

    Habana, ma bucur mult ca ti-am fost de folos cu reteta acestei prajituri cu adevarat delicioase. O fi ea de moda veche, dar cred ca ramane una dintre prajiturile care vor placea mereu tuturor. Mult succes, te mai astept cu drag!

  84. Habana spune:

    Dna Laurentiu, va multumesc din suflet!!! "Albinitza" copilariei, gustul acestei prajituri, pe care il port cu mine in timp…din pacate, oricat am cautat aceasta reteta nu am gasit-o.
    Va multumesc….mi-ati uns sufletul! Abia astept sa o fac si eu!
    Departe de tara si de cei dragi…acum in pragul sarbatorilor ma duceti cu gandul in trecut… un trecut care nu se mai intoarce, un trecut unde eu eram un copil si bucataria bunicii era un loc plin de miresme si arome… Azi cand toate acestea nu mai sunt, voi incerca sa transmit EU celor din jur meu, cu ajutorul dvs., aceste minunate "fragmente" ale copilariei mele!
    "Albinitza"….cat de mult te-am astepatat!
    O seara placuta!! …si o imbtratisare din Praga!

  85. Anonymous spune:

    buna prajitura

  86. lauralaurentiu spune:

    marya.matey, intr-adevar, e o prajitura delicioasa si nici nu e costisitoare.

  87. marya.matey spune:

    e foarte buna prajitura si foarte ieftina

  88. Honey Queen spune:

    Buna Laura,
    Cei de la Apidava au reusit acum….dupa al 12'lea ceas, sa promoveze totusi acele retete cu miere care au participat la concursul culinar desfasurat prin Octombrie anul trecut.

    Mai mult decat atat, am reusit sa facem un blog nou wwww.apidava.blogspot.com unde ne-am propus sa promovam retetele "homemade" originale cu miere, si te invitam si pe tine pe acest blog sa ne mai recomanzi cateva retete la fel de minunate si delicioase ca si Albinita cu miere.

    Te asteptam pe blogul Apidava ca sa promovam impreuna o alimentatie sanatoasa si gustoasa!!!

  89. Julia spune:

    Ft ft ft buna, incredibil de buna, minunata…am tinut cont ca trebuie mancata a doua zi…(oricum, jumatate a fost mancata in aceeasi zi…hihihi, dar mai spre seara)…
    Multumesc pentru reteta!

  90. lauralaurentiu spune:

    Julia – deci au creat dependenta de-adevaratelea, eu nu sunt un caz izolat :)) . Sunht convinsa ca o sa iti placa si prajitura asta, e delicioasa dar… a doua zi, sa tii cont de asta!

  91. julia spune:

    Deci am facut minunatii biscuiti cu migdale (care au creat dependenta atat de buni sunt!!!) si acum e randul albinitei. Sunt sigura ca o sa iasa bine!Multumesc muuuuuuuult pt retete! Absolut delicioaseeeee!

  92. Anonymous spune:

    este excelenta!

  93. laura laurentiu spune:

    Ana, multumesc mult pentru felicitari! Sper ca retetele mele sa iti ofere inspiratie!

  94. Ana spune:

    Foarte frumos blog si retetele par delicioase. Felicitari. Nu e de mirare ca e laudat aici http://www.cevabun.ro/mezes-kremes-prajitura-cu-foi-de-miere/

  95. laura laurentiu spune:

    Ala, e o prajitura buna care se topeste in gura! Nus’ de ce zici ca nu ti-a iesit, ca nu prea are ce sa nu iasa…e simpla, dar parca tocmai de aceea mai savuroasa!

  96. laura laurentiu spune:

    Oana, adevarul este ca mai intru si in Bucatarie la voi :), dar ocupandu-ma cu precadere de blogul meu nu mai reusesc sa postez si acolo. Promit sa incerc sa imi fac timp!

  97. Ala Oancea spune:

    Foarte buna prajitura asta ! Eu o stiu sub denumirea simpla de „foi cu miere”. Am facut-o si eu, dar nu mi-a iesit asa frumoasa ca a ta !

  98. Oana spune:

    Tare buna praji!
    Faci multe bunatati, esti tare priceputa, imi pare rau ca nu mai vii la Bucataria noastra!!!

  99. laura laurentiu spune:

    Multumesc de felicitari, Mihaela, si te mai astept cu drag! Incearca prajitura, daca vrei, e tare bunuta!

  100. laura laurentiu spune:

    Ina draga, e frumoasa, frageda si foarte gustoasa, o prajitura d’antan care ramane la fel de buna.

  101. Mihaela spune:

    Arata asa de bine , imi faci o pofta nebuna , o sa incerc sa o fac si eu , ce ma omora sunt foile , nu-mi place deloc sa le intind .
    Foarte frumos bloggul ,retete super . Felicitari!!

  102. Ina spune:

    Cui nu-i place Albinita?! Inca nu cunosc pe cineva. Da, stiu . Vai mi-am amintit cat imi placeeeeeeeeeee Imi ploua in gura cand vad prajiturica ta frumoasa!