Cautare in site
x inchide
prajitura ecler la tava single 1

Prăjitura Ecler la tavă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.04.2016
Rating
4.9
(287)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(287)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

58 comentarii la Prăjitura Ecler la tavă

  1. constantin bratu spune:

    doamne ce am pățit! Am mâncat o prăjitură și am făcut pe mine! Mă numesc Costel Bratu și sunt 💩 💩 💩 de la brâu până la călcâie! Dar prăjitura nu am făcut o după rețeta de aici ci cea de la doamna Jamilea. Ce să fac acum?

  2. IOSEFINA ILIE spune:

    Excelenta prajitura. De cand am descoperit-o o fac mai mereu la cererea familiei. Super gustoasa si spornica. Felicitari!

  3. Alina spune:

    Este prajitura mea preferată. Toți musafirii au zis ca nu te poți opri din mâncat ? Mulțumesc frumos pentru rețetă!

  4. Mihaela spune:

    A disparut…foarte buna

  5. Mihaela spune:

    Buna ziua! va scriu cu mare emotie, acum m-am apucat sa fac prajitura pentru diseara. Intrebarea e urmatoarea: cuptorul dat la 200 grade este valabil pt cuptor pe gaz sau electric? Cuptorul meu e electric, fiind doar pe ventilatie. De fel cand reteta cere cuptor pe gaz, fac conversie si scad 20 grade. Ventilatia marind caldura. Multumesc mult!

    • 200 de grade Celsius sunt 200 de grade Celsius, indiferent că provine căldura de la arderea gazului, rezistența electrică, foc de lemne etc. Dacă există vreo metodă mai precisă de a indica temperatura decât în grade, mie mi-e străină. Dacă nu puteți opri ventilația, vă recomand să reduceți eventual la 190 de grade. Nu se coace mai repede blatul, ci se deshidratează mai rapid.

  6. Ana-Maria spune:

    Un desert excelent❤️❤️❤️ Totul explicat foarte clar. Nu am întâmpinat nici o dificultate in realizarea lui. Mulțumim, e reteta de 5*****

  7. Alexandra z spune:

    Cele mai bune rețete! Sunteți minunata! Va admir!

  8. Iulia spune:

    Nu prea las comentarii sau reviewsuri, dar chiar trebuie sa imi exprim aprecierea pentru aceasta reteta. Imi place sa gatesc, dar am putina experienta cu deserturile. Prajitura a iesit exceptional, de la blat la crema. A fost extrem de apreciata. Doamna Laurentiu, multumim pentru retetele bine documentate, ancorate in realitatea culinara de calitate! Cand incerc retetele dumneavoastra, nu imi fac griji ca rezultatul final ar putea fi altfel decat exceptional.

  9. Alina Diana spune:

    Este o prăjitura minunată, foarte delicioasă. Eu am făcut-o de multe ori pana acum, la evenimente în familie. Mulțumesc din suflet pentru rețetă ?

  10. Carina spune:

    A iesit super buna, mai ales dupa o zi de stat la frigider. am folosit 200 de g de unt cu 65% grasime si a iesit si asa aluatul. Delicioasa, cu siguranta o sa o mai fac! Iar crema, pt ca nu sunt o fana a gelatinei am folosit budinca instant, frisca si crema de branza.

  11. Melina spune:

    Buna ziua! Mie mi s a umflat ft tare aluatul. Este ok sa fie asa? As dori sa public o pozA, dar nu merge?

  12. Alina spune:

    Bună ziua. Este bine sa las prajitura cu crema la frigider pentru 10 h, apoi sa pun ganache de ciocolata și frisca? Se vor mai așeza straturile între ele? Mulțumesc mult!

  13. Nicoleta spune:

    Așa ceva nu există! E incredibilă! Mi-a ieșit ca la carte! Mulțumesc!

  14. APOSTOL VIORICA spune:

    Buna! Felicitari,arata super si e foarte buna,am facut-o si eu si mi-a iesit din prima!Doar ca am facut crema de cacao si frisca,(fara ganache)pentru a mai scurta timpul de pregatire!A iesit oricum foarte,foarte buna!Multumim pentru reteta!

  15. Alina spune:

    Pt tava de 30×40 cat sa adaug in plus la gramaj pt aluat si crema?

  16. Cristina spune:

    Buna ziua. Ma tenteaza sa fac aceasta prajitura. Este obligatoriu sa folosesc congelatorul…? Multumesc

  17. Carmen T. spune:

    Sărbători fericite!? Chiar acum fac prăjitura,am comanda dublă ?

  18. Diana spune:

    Prajitura este cu adevarat deosebita. A fost foarte apreciata de musafiri! Singura mea modificare…aluatul de ecler mi s-a parut prea mult pentru o tava de dimensiunile date asa ca am pus mai putin. Data viitoare am sa o fac in tava de aragaz cu aceeasi cantitate de aluat, va fi perfect! Multumesc pentru reteta!

  19. Janina spune:

    Am facut-o si eu si vreau sa va spun ca mi-a iesit din prima si ca este delicioasa. Felicitari!
    PS: Si va mai spun ca de cand am descoperit reteta dvs. de pilaf de orez cu pui (asta fiind acum vreo 2 sau 3 ani!!!), numai asa il fac.

  20. carmen t. spune:

    Am pregatit o pentru prima data si mi a iesit perfecta!Este f gustoasa si usoara,aerata.Recomand sa folositi posul pt decor,asa va arata mai bine.Data viitoare il folosesc si eu ;).Numai bine.

  21. Vali spune:

    Am facut aceasta minunatie,iar concluzia finala a fost :”sa nu o mai faci niciodata ca nu ma mai pot opri din mancat”(sotul);”extradelicioasa”(piticii):)))
    Am urmat toti pasii din reteta si a iesit perfect!
    Multumesc pentru reteta si idei!

  22. ramona spune:

    Buna ziua! De mult mi-am propus sa incerc reteta si am incercat sa o fac astazi. Am insa o problema.desi am urmat toti pasii si am respectat timpul si temperatura de coacere,aluatul meu nu este in totalitate copt. De ce oare?Dimensiunea tavii corespunde,cuptorul este electric si performant,deci nu se pune problema cuptorului,si totusi….

    • Poate nu ai ținut suficient de mult timp aluatul de ecler pe foc (să elimini cât mai mult lichid prin evaporare) sau poate ouăle tale au fost puțin mai mari. Nu e o problemă gravă, trebuie să reduci focul și să îl mai ții la cuptor până de coace bine. Ventilația ajută mult pentru asta, dar supravegheaz-l îndeaproape.

  23. Anuntuldiscret spune:

    Arata delicios!

  24. Enia spune:

    Delicioasa prajitura, am facut o de nenumarate ori. Multumesc Laura

  25. Anca spune:

    Buna ziua! cu ce se poate inlocui gelatina din crema?

      • Aura Luca spune:

        Buna ziua! Va rog frumos, aceeasi cantitate de agar-agar in loc de gelatina? Se prepara altfel?
        Va multumesc pentru site. Chiar in weekend am repetat cu tatal meu, ca voia sa vada si el, reteta de paine cu maia si faina de secara. A iesit foarte bine si mi-a placut, chit ca la parintii mei n-am avut mixer cu inel pentru framantare si am facut dublu aluat fata de reteta (mai greu la cele 20 minute de framantare). Numai bine si multa sanatate!

      • Nu pot să vă răspund la întrebare pentru că nu am încercat cu agar-agar, nu știu cum s-ar doza.
        Mă bucur mult că v-am fost de folos cu alte rețete.

  26. Simona spune:

    Desi niste probleme de sanatate au tinut mortis sa-mi puna bete-n roate, asa ca a trebuit sa fac prajitura in 2 etape, intr-o zi crema si in urmatoarea restul, efortul, durerea si rabdarea au meritat intru totul.
    Acum, pt ca noi suntem mari amatori de ciocolata, as vrea sa repet isprava, dar de aceasta data, cu o crema de ciocolata, asa ca poate ma sfatuiti dvs. cum ar trebui incercat. Sa inlocuiesc o parte din faina cu ciocolata/cacao? Si daca da, cat anume?
    Va multumesc si pt aceasta reteta, asa cum am mai facut-o si pt altele, si uite asa imi vine pofta si de cele mai fragede cornulete ever.:)

    • Mă bucur tare mult că ți-a plăcut. Sper că acum te simți mai bine. Sfatul meu este să topești cam 150 de grame de ciocolată cu conținut mare de cacao în crema de vanilie fierbinte, apoi să continui la fel ca în rețeta de bază.

  27. Adriana spune:

    Singura prajitura pe care am pregatit-o de Pasti a fost aceasta :). Inca e la frigider, asteptam cuminti ziua de maine… O nelamurire am avut, sper sa fi procedat cum trebuie: in linkul spre reteta de crema, se precizeaza cantitatea de zahar 80 grame, si atat am pus cand am amestecat cu galbenusurile. Revazand cantitatile la eclere in timp ce „bucataream”, nu mi-am dat seama initial de ce nu am folosit 150 g, asa ca am pus restul in frisca. Am deschis din nou linkul la crema, si m-am desteptat… oarecum… Sper ca 150 e cantitatea corecta. Multumesc pentru reteta, arata apetisant si a mea :)!

  28. CAMELIA spune:

    Multumesc pentru reteta.Am facut-o azi pentru Sf. Gheorghe si e minunata.Pentru mine sunteti profesoara care ma invata toate secretele bucatariei.Inca o data multumesc !

  29. simons spune:

    Super buna prajitura!

  30. Onetiu spune:

    Am facut-o si eu si a iesit super buna! Multumesc pt tot!Sunteti minunata!

  31. Ramona C. spune:

    Buna, avand in vedere ca frisca isi dubleaza volumul, nu ar fi indicatsa folosim 250-300 gr frisca ptr ornat in loc de 600 gr?
    Multumesc si felicitari ptr site.
    Vineri vreau sa fac acest ecler :)

    • Dacă vi se pare că pe prăjitura din videoclip stratul de frișcă e prea gros pentru gustul dumneavoastră, da, folosiți doar 300 de grame de frișcă. Eu am folosit exact 600 de grame și a ieșit așa cum se vede în imagini.

  32. Madutza spune:

    Super buna prajitura. Am facut-o si eu si a iesit un deliciu…exact ca in poza! Multumesc pt reteta!

  33. PestControl spune:

    Cred ca este o minunatie! O voi incerca cu prima ocazie

  34. Mihai spune:

    Superb arata, am trimis linkul sotiei, foarte subtil, sper ca in weekend sa rezolve situatia, pentru ca arata tare apetisant. :)

  35. Ana spune:

    Super prajitura. Am si eu o intrebare. De la ce firma sa cumpar smantana pentru frisca?
    Felicitari pentru retetele propuse. Am incercat multe din ele si au fost excelente. Multumesc anticipat.

  36. Daiana spune:

    Ei bine, la asta chiar nu m-am gandit. Si ce bine arata. Ia sa incerc si eu acum de Pasti ca si cei mici vor ceva dulce si parca ceva facut in casa este mai bun decat de la cofetarie. Nu pare asa greu de facut.

  37. diana spune:

    Arata superb!Abia astept s-o incerc!Tocmai le-am facut ieri eclerele baietilor meu si au fost ffff incantati!Multumim pentru retetele delicioase!