Cautare in site
x inchide
prajitura fara faina cu portocale si crema philadelphia-2

Prajitura fara faina cu portocale si crema philadelphia

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.01.2015
Rating
4.9
(71)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(71)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 comentarii la Prajitura fara faina cu portocale si crema philadelphia

  1. Luciana spune:

    Unul din cele mai bune torturi pe care le-am făcut! Foarte aromat și răcoritor! Mulțumim!

  2. Ungvari Helena spune:

    Buna seara. As vrea sa intreb daca faina de migdale se poate inlocui cu faina de cocos. Gustul stiu ca nu seamana. Dar textura oare s-ar schimba ? Multumesc anticipat pt raspuns.

  3. Rablau Olivia spune:

    In numele tuturor celiacilor care va urmaresc, va multumim din suflet!!! ❤❤❤

  4. Mihaela Mihăilă spune:

    Super bună!!! Am făcut întocmai rețeta cu singurul amendament că am tăiat blatul la jumătate şi am redistribuit crema ca atare. Mi- a lipsit in schimb frunza de mentă la decor, dar cu toate acestea eu sunt foarte mândră de rezultat şi familia încântată de gustul final!??

  5. Madalina Stancu spune:

    O rețetă deosebită, mulțumesc! A ieșit foarte bună. Poate o idee prea pronunțat gustul amărui, deși restul degustătorilor nu s-au plâns, dimpotrivă. E clar o chestiune de gust. Mă gândesc ca data viitoare să curăț parțial coaja portocalelor după fierbere (eventual să curăț o portocală și pe cealaltă să o las cu coajă?). Cele bune și mulțumesc pentru toate rețetele, mă inspir foarte des de la dumneavoastră!

  6. Se poate si cu migdale rasnite sau doar cu fulgi de migdale rasniti?

  7. Adina spune:

    Pot fi folosite şi migdalele întregi, crude, pentru a face făina de migdale în această reţetă?

  8. Irina spune:

    Draga mea Draga,

    Pentru ca ai folosit aceasta rețeta de blat minunat, putem înlocui si zaharul pentru a obține prăjitura de vis fara faina,fara zahar? Poate cu miere, ca tot e fara coacere ?
    Cu pretuire,Multumesc.

    • Dragă Irina, prăjitura NU e fără coacere, e doar fără făină din grâu. :) Nu cred că poți elimina zahărul, pentru că e nevoie de el pentru a susține spuma de ouă din compozișie, singura care asigură o textură aerată. În caz contrar, ar rezulta un fel de omletă.

  9. Hajnalka Kerekes spune:

    Doamna Laurențiu,
    Oare pentru aceasta prăjitura as putea sa folosesc piureul de portocale rămas in storcator după stoarcerea fructelor pentru suc? Ce părere aveți?

  10. Carmen spune:

    Buna,

    Am fiert portocalele de 3 ori, apoi le-am taiat si am gustat sunt foarte amare :( Trebuia sa le fi fiert de 4 ori, sau e normal sa fie amarui?

    Merci!

    • Bună, Carmen, nu trebuia nici să le guști în această fază :)). Da, oricât le-ai fierbe vor fi amărui, continuă cu prăjitura mai departe, pentru că nu a părut rău niciunuia dintre cei care au încercat rețeta. :)

  11. laura ivanciu spune:

    Am preluat doar crema, pe care am folosit-o la un blat din comert. Rezultatul: un tort exceptional, racoritor, usor. Multumesc pentru inspiratie!

  12. Dolores spune:

    Suna minunat rețeta asta pot folosi si făina in aceeași cantitate? Multumesc!

  13. Georgia spune:

    Am facut prajitura, a iesit minunat. Putin amaruie dar perfecta cu dulce. Cu siguranta o voi mai face.

  14. Ioana spune:

    Buna, Laura! Arata minunat prajitura, iar combinatia de portocale si Philadelphia cred ca e de nota 25! :)

    Am o intrebare insa nu e legata strict de praji asta – crezi ca piureul de portocale s-ar putea folosi cu succes intr-o crema cu unt? As vrea sa folosesc in tortul pentru Craciun o crema de portocale si ma gandeam ca as putea face vreun fel de buttercream (fie ea swiss sau french sau german) la care sa adaug piureul de portocale. Ce crezi, ar merge asa? Sau piureul e prea moale/ zemos ca sa poata fi adaugat ca atare in crema? Daca e asa, as putea sa il folosesc totusi daca l-as scurge putin de zeama in prealabil?

    Multumesc anticipat!

  15. cozia spune:

    optiunea print, fara poze? care i problema te rog, mama draga?

    • Laura Laurentiu spune:

      Nu prea inteleg ce doriti. Optiunea print functioneaza, daca doriti fara poze bifati ca vreti asa, daca doriti cu poze debifati.

      • cozia spune:

        oh, m am inselat, am printat acum cu foto, cred ca sotul meu a facut niscaiva setari si dezactivase optiunea cu foto…:( iertare mama draga, dar ce sa i faci, cand imi place ceva, ma aprind repede :) , dar nu e un pacat asa i?
        sarbatori fericite si toate cele bune cu urari de sanatate sincere si calduroase si la anul care vine tot cu retete de bine!

  16. maria spune:

    Faina de migdale nu e tot faina? Arata bine si delicios, dar suna titlul intr-un fel anume si ma astept sa fie ceea ce scrie.

    • Laura Laurentiu spune:

      Prin „fără faina” m-am referit la faptul ca pe lista ingredientelor nu exista nimic provenit din cereale procesate, nu exista gluten și nici amidon. Ar fi fost destul de dificil sa exprim toate astea intr-un titlu, nu-i așa? De altfel, pulberea de migdale este destul de impropriu denumita „faina”, e de fapt nuca măcinată, dar asta e denumirea comerciala sub care o găsim.

  17. Maria spune:

    am facut-o de doua ori cu portocale si mi-a placut foarte tare. Crezi ca as putea sa o fac si cu alte fructe? De exemplu cu piersici sau caise?

    • Laura Laurentiu spune:

      Hm… poate ca da. Ar trebui cantarit piureul de portocale si sa folositi exact aceeasi cantitate de piure de altfel de fructe.

  18. Andreea spune:

    Suna tare interesant reteta!

    Stiu ca ideea e ca prajitura sa fie fara faina, dar ce credeti, ar iesi buna cu faina de grau, in loc de migdale macinate? Daca da, cam cu cata faina de grau ati inlocui faina de migdale?

    Multumesc! :)

  19. Didi spune:

    e perfecta pt mine. ador food-designul tau. din ce in ce mai pe gustul meu

  20. SavoriUrbane spune:

    Senzationala prajitura si foarte omenesc gestul facut de tine, acela de a oferi din ea unui copil din vecini. Iti mutumim Laura pentru implicarea in campania noastra si pentru insipratia pe care ne-o oferi de multa vreme incoace. Oana si Diana