Prajitura Kinder pingui

Autor:

La cererea unei fete de pe culinar.ro, am tradus reteta de prajitura kinder pingui de pe un forum culinar sarbesc. Ciocolata reprezinta intotdeauna o tentatie irezistibila pentru fiica mea si marturisesc ca in timp ce lucram la traducerea retetei, m-a intrigat si pe mine. Am facut prajitura kinder chiar a doua zi si am postat reteta cu imagini pe forumul culinar.ro, iar pana in momentul de fata a ramas cea mai de succes postare a mea. Au facut aceasta reteta de prajitura kinder pingui fete (vorbitoare de limba romana) de pe cinci continente, a aparut pe zeci si sute de bloguri si cred ca pe toate forumurile culinare. Aceasta reteta de kinder pinguin seamana mult la gust si textura cu prajitura cu acelasi numedin comert, e foarte indragita de copii dar si de cei mari si cred ca asta explica succesul ei.

prajitura kinder pingui - prajitura kinder pingui_2

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24
Grad de dificultate: ridicata

Ingrediente Prajitura Kinder Pingui:

  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere (de salcam)
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema):

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):

  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf

Crema:

  • 700 mililitri de smantana pentru frisca + 3 linguri de zahar pudra)
  • 1 pachetel de gelatina instant (se gaseste si in Romania, la magazinele Real) sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte (de preferinta lapte condensat)
  • 2 linguri de miere
  • 1  lingura de esenta de vanilie

Preparare Prajitura Kinder Pingui:

Pentru blat se separa ouale (poza 1), se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa (poza 2). Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat (poza 3). Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul (poza 4) si se adauga mierea (poza 5). Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata (poza 6).

kinder pingui preparare blat

Compozitia finala este destul de lichida.Preparare Prajitura Kinder pingui 2Se imparte compozitia in doua tavi identice, acoperite cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.Preparare Prajitura Kinder pingui 3Blaturile coapte se lasa sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 4

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe, apoi se da de o parte sa se racoreasca.

Pentru prepararea cremei, se mixeaza smantana pentru frisca (foarte rece) pe viteza mare pana se intareste pe jumatate, se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana sta băţ. Atentie, daca smantana pentru frisca e calda sau daca se mixeaza mai mult decat trebuie (pana se intareste bine si atat) exista pericolul sa se taie. Se adauga „Instant želatinu Fix” – adica gelatina instant fix, sau, varianta a doua – 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema spumoasa si consistenta.

Intre timp foile s-au racorit, asadar trecem la asamblarea prajiturii. Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura:

Preparare Prajitura Kinder pingui 5

Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.Preparare Prajitura Kinder pingui 6

Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 7Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 8Se pastreaza cateva ore la frigider, apoi se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. E mult mai buna a doua zi.

prajitura kinder pingui-prajitura kinder pinguin1

Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

  1. nouatigaraelectronica a zis

    Puteti sa faceti si in tava de 40 de cm daca vreti :) Multumesc pentru reteta, ciocolata kinder si nutella sunt preferatele mele.

  2. Mihaela a zis

    Pot sa pun lapte obisnuit in crema?Nu gasesc lapte condensat si vreau sa incerc aceasta prajitura chiar maine,ma tot uit la aceasta prajiturica de cateva luni…

  3. Loredana Maxim Lamberty a zis

    Spune-mi te rog la prima glazura cate linguri de ulei? Nu scrie decat linguri ulei, fara numarul lor…multumesc

  4. Loredana Maxim Lamberty a zis

    Spune-mi te rog la prima glazura cate linguri de ulei? Nu scrie decat linguri ulei, fara numarul lor…multumesc

    • lauralaurentiu a zis

      Imi cer scuze, am editat si in reteta: la glazura 1 (cea care e intre cele doua straturi de crema) se folosesc 2 linguri de ulei iar la glazura 2 (pentru finisarea prajiturii) 3 linguri de ulei. Spor la treaba!

    • lauralaurentiu a zis

      Imi cer scuze, am editat si in reteta: la glazura 1 (cea care e intre cele doua straturi de crema) se folosesc 2 linguri de ulei iar la glazura 2 (pentru finisarea prajiturii) 3 linguri de ulei. Spor la treaba!

  5. a zis

    buna! va scriu din Italia doamna Laura , as vrea sa stiu cateva detalii despre prajitura,se pote reduce nr oualor pt o tava mai mica? de ex as vrea sa fac cu 8 oua si smantana pt frisca poate fi inlocuita cu mascarpone?

    • lauralaurentiu a zis

      Sigur ca se poate reduce numarul oualor, dar atunci trebuie redusa proportional si cantitatea celorlalte ingrediente. Nu recomand sa se foloseasca mascarpone. In Italia exista panna da montare, asta e ceea ce trebuie sa folosesti.

      2013/2/5 Disqus

      • lauralaurentiu a zis

        Na, data viitoare va fi mai bine si cu glazura :). Ma bucur ca e gustoasa si v-a placut, sa va fie de bine!

        2013/2/10 Disqus

  6. Liliana_calcan a zis

    Buna, vreau si eu sa o fac pentru ziua piticului meu! Te rog, spune-mi ce dimensiuni au tavile in care ai copt folie? Multumesc:) arată delicios!

    • lauralaurentiu a zis

       35×38 cm. Daca faci intr-o tava mai mica, blatul iese mai gros si prajitura mai inalta. Spor, te astept cu impresii!

  7. iacob cristina maria a zis

    Draga Laura,as vrea sa fac prajiturica asta pt ziua ficei mele(implineste 1 an!!),crezi ca ar merge ca si tort?Eventual cu 2 etaje…inca nu am incercat-o sa vad cum e dar am incredere in tine si in cele 60 de persoane care au incercat-o:)))

    • lauralaurentiu a zis

       Cristina – Maria, cred ca da, au mai fost fete care au incercat
      prajitura sub forma de tort, chiar si eu am facut un tortulet pentru o
      aniversare a nepotelului meu Alexandru. Sa scuzi poza, te rog, e facuta
      cu telefonul, eu am folosit cantitati duble de crema, ca sa iasa tortul
      mai inalt.

      • iacob cristina maria a zis

         Laura,nu imi iese crema in nici un fel!!!iese moale si curge,ce sa fac?!am folosit frisca de aici (Italia),panna da montare se numeste dar si smantana cu intaritor cu tot..nimic..sunt disperata,ce nu fac bine?!si mie care imi era frica sa nu imi iasa blaturile:)in schimb sunt perfecte!te pup!

      • lauralaurentiu a zis

        Draga mea, dar tu bati bine frisca aia? Trebuie sa fie batuta incat sa stea teapana. Ai grija sa fie foarte rece preparatul, atat smantana pentru frisca cat si panna da montare, orice ai vrea sa folosesti, inainte de a-l bate. Chiar nu vad de ce ar fi moale daca e batuta bine si ii mai adaugi si intaritorul.

  8. Alinasicata a zis

    multumim pentru retetele minunate pe care ni le oferi, o intrebare se poate folosi gelatina in foi? aici nu gasesc gelatina instant fix??

    • lauralaurentiu a zis

      Se poate folosi gelatina foi sau se poate si fara gelatina, cu intaritor de frisca (eu asa am procedat intotdeauna, nu am pus gelatina la prajitura asta).

  9. Nicoleta_mc a zis

    Tot urmaream reteta asta, dar nu aveam curaj sa ma apuc de ea. In week-end am prins curaj…si mamaaa ce-a iesit!!! O minunatie de prajitura…si nu o spun eu ci toti cei care au gustat-o..si nu au fost putini. Am facut eu si alte retete de la tine, iar acum iti multumesc Laura pentru toate. :*:**

  10. Poppteo a zis

    Buna ziua

    as avea o intrebare referitor la gelatina. Ce cantitate trebuie pusa? Am vazut ca ati raspuns mai demult la aceasta intrebare spunind 20 grame. Nu e foarte mult?

    Si intaritorul de frisca din Romania (1 plic) cam pt ce cantitate de lichid este? La noi in Franta este cam pt 250 gr. Nu stiu daca pt 700 gr trebuie sa pun doar doua sau mai mult.

    Stit cumva cam cit de groase trebuie sa fie foile?

    multumesc si inca o data felicitari. superb. 

  11. Ioanaluciana_nicodin a zis

    desi este a treia prajitura pe care am facut-o vreodata, pot spune ca am ramas uimita de cat de buna a iesit. Am servit-o de Pasti si toata lumea a laudat-o. M-am chinuit un pic cu glazura( prima s-a taiat si a trebuit sa o refac) dar pana la urma am reusit. Multumesc mult pentru indicatii si pentru retete. chiar acum incerc sa fac ciorba a la grec.

    • Poppteo a zis

       Daca vi se taie crema care contine unt trebuie pusa pe bain marie si se poate recupera astfel foarte usor. Crema se taie din cauza ca untul era la o temperatura prea mica fata de restul ingredientelor.
      Punindu-l pe bain marie ii creste temperatura si se amesteca imediat cu restul ingredientelor.

  12. Oana a zis

    Buna Laura! Locuiesc in Statele Unite si as vrea sa fac si eu acesta prajitura de Pasti. Incerc sa identific aici cum se numeste smantana pentru frisca. Nu cumva ai mai primit intrebarea acesta de la alte persoane din US? Si inca o intrebare – gelatina se inmoaie sau se pune praful direct? Multumesc! Oana

    • lauralaurentiu a zis

      Buna, Oana, ar trebui sa fie whipping cream, double cream, ceva. Daca folosesti gelatina foi sau granulata se va inmuia, dar am inteles ca in strainatate exista si gelatina instant, care nu necesita hidratare. Cel mai bine este sa urmaresti instructiunile de pe plic. Iti tin pumnii.

      2012/4/11 Disqus

  13. Adriana Panaite37 a zis

    d-na laura, am facut prajitura kinder pingui si a iesit delicioasa, a trebuit totusi sa tin un pic mai mult blatul la cuptor pentru ca nu era facut in timpul expus in reteta, va multumesc, adriana
    PS. va admir mult si pentru cantecul banatean, eu fiind vranceanca

  14. Rodicamariadragan a zis

    As dori sa stiu ,daca se poate,cantitatea gelatinei pt ca aici am de doua feluri:praf si in lamine.Ajuta foarte mult imaginile puse.Mi s-a „pus pata” pe ea si vreau sa o incerc.Multumesc!

  15. Soranadacia a zis

    vreau sa fac si eu prajitura dar nu am loc in congelator.se intareste glazura destul de repede si in frigider?

    • lauralaurentiu a zis

      Vei avea timpi de asteptare mult mai lungi :). Sfatul meu este sa scoti ce ai in congelator pt. jumatate de ora, nu va pati nimic orice ai avea acolo.

  16. Moisiuc_gabriela a zis

    am facut aceasta minunata prajitura si a iesit super,super buna,am folosit pana la urma margarina unirea,si a iesit super sotul si fetita mi-au zis ca pot sa o vand fara problema
    felicitari si multumim pt reteta

  17. Moisiuc_gabriela a zis

    va rog sa imi spuneti,untul e unt de masa sau unirea la pachet?daca puteti sa imi spuneti de care folositi ca acum imi fac lista de cumparaturi si vreau sa stiu de care sa cumpar.va multumec

    • lauralaurentiu a zis

      E unt cu 80% grasime (verifica pe pachet, ca e specificat continutul de grasime). Spor la treaba, te astept cu impresii.

  18. Malina a zis

    multumesc din nou. dintre toate retetele pe care le-am gasit pe net, ale tale mi se par cele mai gustoase si cel mai bine explicate. iti multumesc mult, chiar azi am facut prajiturica asta, ca aveam musafiri. este absolut delicioasa! tu esti asul meu din maneca, atunci cand vreau sa fac impresie! :)) te pup, femeie talentata. si La multi ani, ca fu ziua noastra!

    • lauralaurentiu a zis

      Malina draga, iti multumesc foarte mult pentru aprecieri si increderea cu care imi incerci retetele. Si te felicit pentru ca iti reusesc atat de bine :). Pozele tale spun totul, minunata prajitura kinder, sa -ti fie de bine! La multi ani si tie si te mai astept cu mare drag!

      2012/3/9 Disqus

  19. ema a zis

    Buna! 
    Am ramas cu gura cascata si sincer mi s-a facut o pofta…o voi face cat mai curand, dar am o intrebare: unde pot gasi intaritor pt frisca, se gaseste oriunde?

    Si ince o intrebare: smantana pt frisca ce marca as putea cumpara, nu stiu pt ca nu am mai folosit niciodata.

    Scuza-ma pt intrebarile prostute dar eu aleg sa fac de obicei prajituri mai simple, fara gelatina de ex. pt ca nu ma descurc cu ea desi am incercat de cateva ori.

    Felicitari pt toate retetele.

    • Anonim a zis

      Draga Ema, sunt sigura ca te vei descurca si tu cu aceasta prajitura, de
      la publicarea ei au facut-o deja sute si mii de fete, le-a reusit
      tuturor. 

      Intaritor pentru frisca se gaseste la orice supermarket, e un pliculet micut, de la dr. oetker.

      Eu cumpar smantana pentru frisca Milli (habtejsin scrie pe pachet) sau Dorna (scrie pe cutie Dorna, smantana pt. frisca). Ai grija, e foarte important ca smantana sa fie foarte rece cand o bati, altfel se va face unt.

      Iti multumesc pt. felicitari si te mai astept.

      • ema a zis

        Va multumesc pentru raspuns si apreciez faptul ca raspundeti tuturor intrebarilor, ca va faceti timp, desi cred ca nu este foarte usor :)

      • lauralaurentiu a zis

        Cu placere, draga mea. Uneori mai imi scapa cate-un comentariu, fie-mi iertat, caci… e omeneste ;).

  20. Lenuta_beica08 a zis

    am facut si eu aceasta super prajitura acum doua saptamani si acuma vreau sa o fac iar ca prea ne-a placut.felicitari pt. toate retetele din care ne inspiram si noi!

  21. lauralaurentiu a zis

    Anonim: frisca se face din smantana pentru frisca. Evident, cele 700 de grame de smantana pentru frisca se bat pana se spumeaza. Recomand produse cum ar fi: smantana pentru frisca de la Dorna, hab-tejsin de la Milli, smantana pentru frisca de la zuzu etc. Ceea ce se comercializeaza sub denumirea de "frisca vegetala" numai frisca nu e, ci un fel de margarina mai diluata.

  22. Anonymous a zis

    buna
    pare ff buna prajiturica dar am o intrebare pt crema cata frisca sa fac?se spune doar ca tb 700 ml smantana pt frisca si frisca cat 500 gr, 1l?cat?merci

    • Loredana Maxim Lamberty a zis

      Pai smantana pentru frisca este frisca in sine, trebuie doar batuta si adaugi zaharul, intaritorul sau gelatina si mierea

    • Loredana Maxim Lamberty a zis

      Pai smantana pentru frisca este frisca in sine, trebuie doar batuta si adaugi zaharul, intaritorul sau gelatina si mierea

  23. lauralaurentiu a zis

    nike, asa e, nu e chiar capatul lumii! :) Dupa ce o faci o data, a doua oara ti se pare mult mai usor. Oricum, merita efortul, e chiar foarte buna.

  24. Ana Maria Ciolacu a zis

    Yummmyyyy…E pe lista de asteptare fara doar si poate prajiturica ta.Daca va fi totul ok te-as ruga sa imi dai voie sa o postez si la mine pe blog,cu sursa precizata,bineinteles.Pupici si ador blogul tau !

  25. lauralaurentiu a zis

    Cristina Abrud, culmea, ce coincidenta, si fata mea numeste prajitura asta la fel: kinder pringui-regina prajiturilor :))! E o reteta de prajitura super buna! Succes la scoala lui Raul si tie spor la prajiturit!

  26. lauralaurentiu a zis

    Anisoara, iti multumesc mult pentru vorbele bune. Intr-adevar, eu am facut pentru prima data in tara aceasta prajitura, pentru ca eu am tradus reteta de prajitura kinder pingui. Ca au preluat-o si alte fete, nu-i niciun bai, retetele sunt facute sa circule! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele, pozele pas cu pas din timpul prepararii m-am gandit si eu ca vor fi de ajutor. Nu cred eu ca esti nepriceputa, prajitura asta nu e tocmai simplu de facut! :P

  27. Cristina Abrud a zis

    Am incercat multe retete de prajituri, dar asta e regina lor! Crema de lapte, blatul pufos de ciocolata, cele doua glazuri, totul e perfect. Multumesc si eu si baiatul meu Raul, ba si colegii lui de clasa carora le mai duce cateva bucatele si efectiv se cearta de la aceasta prajitura kinder pingui! :))

  28. Anisoara a zis

    Aceasta este reteta originala de prajitura kinder pinguin (pingui) si de la tine s-au inspirat foarte ulti care acuma zic ca e reteta lor. Multumesc mult pentru aceasta reteta cu care imi fac familia fericita, o fac aproape in fiecare saptamana si ne place parca tot mai mult. Ai retete de prajituri excelente, pozele pas cu pas din timpul prepararii ajuta mult pe cei mai nepriceputi (asa ca mine). :P

  29. Aurelia maria mihis a zis

    buna Laura prajitura e foarte buna o fac de aproape un an si place foarte mult tuturor.toti copii de la scoala unde merge Cristinao cer des.ce pot sa zic e foarte buna ,multumesc.

  30. Anonymous a zis

    draga Laura am facut prajitura azi dimineata,nu am avut probleme la reteta,mie mi s-a parut un pic gretoasa sper ca nu si musafirilor, dar se poate ca maine sa-si schimbe gustul?PASTE FERICIT !
    FLORY

  31. retzetar a zis

    Draga Laura,

    Te-am descoperit de la Angela, care astazi ne-a prezentat reteta aceasta.
    Sunt incantata si, asa cum i-am promis si ei, am sa o pregatesc pentru sarbatoritii de duminica. Sper doar sa nu lucrez sambata seara.

    De va fi totusi asa, as putea-o pregati duminica de dimineata, numai ca m-ar ajuta foarte mult sa stiu cu aproximatie cat timp imi ia.

    Te invit si pe blogul meu, unde am sa adaug un link catre cuina ta.
    Poate te va incanta ceva din bucataria italiana sau nu doar, asa cum am citit, inteleg ca iti place noul si esti dispusa sa incerci.

    Salutari si numai de bine.

    Miana

  32. ilmenudiangela a zis

    maine seara am sa mai pregatesc o portie,am multi oaspeti si cum ca prajitura e mare o sa ne ajunga la toti!ciao!

  33. ilmenudiangela a zis

    ciao ,Laura,prajitura e programata sa apara in 24 martie! Eu sant Angela,nici cum nu am reusit sa scriu cu numele meu un comentariu pe blogul tau ,de aceea am scris cu ilmenudiangela!Toate cele bune!

  34. laura laurentiu a zis

    ilmenudiangela, ma bucur mult ca ti-a placut prajitura, sa iti fie de bine! Abioa astept sa o vad pe blogul tau!

  35. ilmenudiangela a zis

    ciao ,am pregatit si eu acesta prajitura ,mi-a iesit perfect,nu seamana prea tare la gust cu faimoasa kinder pingui dar e foarte buna.Eu am pregatit-o in tava de la cuptor ,foile au crescut perfect,crema s-a intarit bine,mi-a ramas putina glazura dar nu a fost problema am folosit-o la altceva.Peste cateva zile am sa pun si eu aceasta prajitura la mine pe blog .

  36. Silvia a zis

    Draga Laura, mi-au crescut foarte mult foile, si dupa ce le-am scos din cuptor, s-au lasat! Asa trebuie?… Bine, sunt destul de groase dar in prima faza cand am vazut prima foaie in cuptor, mi-am spus " mama, fac tort cu etaj, mansarda si ce o mai fii!" Dar, n-a fost sa fie!… Multumesc!

  37. Mrs. Green Foot a zis

    Arata super prajitura. De cand ai postat reteta imi tot fac curaj sa o incerc si eu. Pana acum doar am salivat, dar weekend-ul acesta imi voi lua inima in dinti…
    Tine-mi pumnii!

  38. laura laurentiu a zis

    Blueeyes, o tava obisnuita de aragaz (cea din doatarea cuptorului)…cred ca 25/35 cm, asa ceva. Daca o faci intr-o tava mai mare o sa iti iasa mai apropiata de aspectul kinderului de magazin, nu atat de inalta.

  39. laura laurentiu a zis

    Lissa, iti multumesc mult. Si eu am invatat multe tehnici de decorare de la tine si nu as fi putut sa nu te adaug in lista mea.

  40. Lissa's Cakes a zis

    Bine te-am gasit Laura ,felicitari pentru blog !Nu puteam sa nu scriu mesajul la prajitura asta care e asa delicioasa si care daca o incerci odata ..o mai faci de n ori.
    Multumesc ca m-ai trecut la tine in lista ,de-acuma o sa te vizitez des,ca ai retete foarte interesante.
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *