Prajitura Kinder pingui

La cererea unei fete de pe culinar.ro, am tradus reteta de prajitura kinder pingui de pe un forum culinar sarbesc. Ciocolata reprezinta intotdeauna o tentatie irezistibila pentru fiica mea si marturisesc ca in timp ce lucram la traducerea retetei, m-a intrigat si pe mine. Am facut prajitura kinder chiar a doua zi si am postat reteta cu imagini pe forumul culinar.ro, iar pana in momentul de fata a ramas cea mai de succes postare a mea. Au facut aceasta reteta de prajitura kinder pingui fete (vorbitoare de limba romana) de pe cinci continente, a aparut pe zeci si sute de bloguri si cred ca pe toate forumurile culinare. Aceasta reteta de kinder pinguin seamana mult la gust si textura cu prajitura cu acelasi numedin comert, e foarte indragita de copii dar si de cei mari si cred ca asta explica succesul ei.

prajitura kinder pingui - prajitura kinder pingui_2

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24
Grad de dificultate: ridicata

Ingrediente Prajitura Kinder Pingui:

  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere (de salcam)
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema):

  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):

  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf

Crema:

  • 700 mililitri de smantana pentru frisca (sau preparat gata indulcit pentru patiserie; daca se foloseste smantana naturala pentru frisca se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra)
  • 1 pachetel de gelatina instant (se gaseste si in Romania, la magazinele Real) sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte (de preferinta lapte condensat)
  • 2 linguri de miere
  • 1  lingura de esenta de vanilie

 

Preparare Prajitura Kinder Pingui:

Pentru blat se separa ouale (poza 1), se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa (poza 2). Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat (poza 3). Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul (poza 4) si se adauga mierea (poza 5). Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata (poza 6).

kinder pingui preparare blat

Compozitia finala este destul de lichida.Preparare Prajitura Kinder pingui 2Se imparte compozitia in doua tavi identice, acoperite cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.Preparare Prajitura Kinder pingui 3Blaturile coapte se lasa sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 4

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe, apoi se da de o parte sa se racoreasca.

Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta băţ. Se adauga „Instant želatinu Fix” – adica gelatina instant fix, sau, varianta a doua – 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema spumoasa si consistenta.

Intre timp foile s-au racorit, asadar trecem la asamblarea prajiturii. Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura:

Preparare Prajitura Kinder pingui 5

Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.Preparare Prajitura Kinder pingui 6

Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 7Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.

Preparare Prajitura Kinder pingui 8Se pastreaza cateva ore la frigider, apoi se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. E mult mai buna a doua zi.

prajitura kinder pingui-prajitura kinder pinguin1

Pofta buna!

Print Friendly

Leave a Reply

121 Comments on "Prajitura Kinder pingui"


Guest
Mirela Darot
6 aprilie, 2015

Buna praji

Guest
Angela Angelika
6 aprilie, 2015

BUNA SEARA, CE DIMENSIUNI AR TREBUI SA AIBA TAVA?

Guest
Angela Angelika
6 aprilie, 2015

35.25 CM E BUNA?

Guest
Silvia Svab
6 aprilie, 2015

felicitari arata grozav Daca se foloseste Frisca gata se mai adauga lapte si miere?Va multumesc

Guest
Monica Hainal
6 aprilie, 2015

BUNA SEARA,NU AM INTELES DACA POT SA FOLOSESC SMANTANA NORMALA,PTR CA O CUMPAR DE LA UN MAGAZIN ROMANESC.MULTUMESC