Rulada cu crema de portocale

Autor:

Stiti cum e cand vi se anunta musafiri care urmeaza sa apara peste o ora si nu aveti nimic pregatit? Si musafirii respectivi va intra prima data in casa? Prin aceste sentimente de confuzie si penibil am trecut eu ieri. Sotul meu m-a linistit: „Hai, ca te decurci tu, las-o-ncolo! Te ajut si eu!”. Si m-a ajutat: a facut pozele.rulada cu crema de portocale 022Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

  • 1 blat subtire de vanilie, de cumparat – in mod obisnuit, as fi facut un blat de rulada din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de apa, 4 linguri cu varf de faina – dar graba… stiti cum e!
  • 300 ml suc de portocale proaspat stors
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf de amidon
  • 150 de grame de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 120 de grame de unt
  • 50 de grame de ciocolata amaruie
Zis si facut!Am umezit un prosop curat si am asezat pe el blatul, apoi, cu ajutorul prosopului, am inceput sa il rulez strans:
rulada cu crema de portocale 001Am lasat blatul infasurat cu prosopul si am trecut la prepararea cremei:rulada cu crema de portocale 002Am batut ouale cu zaharul (putin), am omogenizat amidonul cu putin suc de portocale si l-am adaugat peste oua, apoi am subtiat cu restul de suc si am pus totul pe foc mic:rulada cu crema de portocale 003Am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia:rulada cu crema de portocale 004Am trecut vasul cu crema fiarta intr-unul mai mare, cu apa rece, amestecand in crema in continuare. Cand s-a racorit pana la temperatura camerei, am adaugat coaja rasa de portocale si untul:rulada cu crema de portocale 005Am mixat si am obtinut o crema foarte aromata:rulada cu crema de portocale 006Am desfacut blatul si am asezat pe el crema, pastrand o treime pentru ornat:rulada cu crema de portocale 007Cu chiu, cu vai, am rulat blatul cu crema (blatul de cumparat nu a fost nici pe departe atat de maleabil cat ar fi fost unul de casa) si l0am pus in frigider pentru cateva minute:rulada cu crema de portocale 008Am uns cu crema exteriorul ruladei si „am pieptanat-o”, cat de cat, cu furculita, ca mi s-a parut tare neingrijita ca aspect:rulada cu crema de portocale 010Pentru ca inca mi se parea ca prea arata a improvizatie, am maruntit 50 de grame de ciocolata amaruie:rulada cu crema de portocale 012Am varsat aschiile de ciocolata intr-o punga de plastic (noua):rulada cu crema de portocale 013Iar punga am aruncat-o la repezeala in cuptorul microunde, pentru un minut, la 1000 de wati. Dupa minutul respectiv, scot punga, o masez…hm… inca simt ceva protuberante, asa ca o arunc inapoi in cuptor si o mai las 15 secunde. Ei da! Acuma nu se mai simte niciun pic de ciocolata netopita:rulada cu crema de portocale 014Am facut o gaura destul de fina, cu scobitoarea, intr-un colt al pungii si cu ciocolata topita am incercat sa urmaresc liniile lasate de furculita pe suprafata cremei de pe rulada; pentru ca mi-a mai ramas putina ciocolata am insistat putin asupra lateralelor:rulada cu crema de portocale 016M-am declarat satisfacuta de acest decor abstract si am pus rulada in frigider. Tocmai venisera oaspetii… le arat oamenilor casa cea noua, schimbam cateva amabilitati, ii intreb de o cafea… ok, e racita bine prajitura:rulada cu crema de portocale 018Vreau sa va spun ca a fost nu buna, ci minunata! Franjurii subtiri de ciocolata devenisera crocanti dar nu m-au impiedicat sa tai feliile frumos, in schimb contrastau placut cu crema onctuoasa si fructata. Aroma.. nu am cuvinte! S-a mancat rulada asta asa cum s-a si facut: la minut!
Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Lasa un comentariu

42 Comentarii la "Rulada cu crema de portocale"


Vizitator
hashmi
10 iunie, 2015

salut! Arata foarte bine dar nu se poate face cu piscoturi?

Vizitator
10 iunie, 2015

Rulada cu piscoturi? Cam dificil :). Nu, nu merge, va trebui sa faci un blat.

Vizitator
6 aprilie, 2015

cook everyday. I do it with passion and I enjoy it. http://bluehatworld.com

Vizitator
6 aprilie, 2015

multumim pentru reteta! Delicioasa si usor de facut; una dintre favorite :)).

Vizitator
6 aprilie, 2015

arata rau

Vizitator
6 aprilie, 2015

buna