Cautare in site
x inchide

Savarine cu pesmet

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.02.2009
4.3
(40)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 40

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

102 comentarii la Savarine cu pesmet

  1. Mirela spune:

    Buna ,
    Oare de ce mi s-au „lasat” savarinele dupa ce le-am scos din cuptor? ?Erau super „bufante” cat s-au copt….ceva am gresit….
    Multumesc!
    Mirela

  2. Ioana spune:

    Buna ziua! Se pot utiliza si forme de tarte mici?

  3. Barencina spune:

    Bună ziua. Am o mica mare problema cu aceste savarine. Am încercat rețeta dar cu 1:1:1 un ou, o lingura zahar, o lingura pesmet. Prima oara mi au ieșit minunat. Următoarele nu mi au mai crescut, s au dezumflat. Știți cumva care ar fi problema ? Mulțumesc pentru răspuns. O zi faină sa aveți.

  4. Diana spune:

    Excelenta reteta! Usor de facut, rapida si cu ingrediediente putine! O prepar de cativa ani si toata familia lauda savarinele, au gust exact ca cele pe care le mancam la cofetarie cand eram copil! Blatul e extrem de gustos si se insiropeaza perfect, cu mult sirop cum ne place!
    Va multumesc pentru aceasta minunata reteta!

  5. Gianina spune:

    Minunate e puțin spus……mulțumesc pentru rețetă.

  6. victoria spune:

    Oare pot sa la fac acum si sa le congelez (fara frisca si sirop ) pina la Craciun ?

  7. Daniela spune:

    Laura, aveai o reteta de savarine (sau tip savarine)coapte in cescute de cafea,fara pesmet. Cu siguranta a fost or site-up tau.
    Te rog posteaz-o din nou.
    Multumesc

  8. Laura spune:

    Ce reteta e asta???mie nu mia iesit si am respectat reteta cap coada…dar degeaba….am

    • Laura Laurentiu spune:

      E o reteta care a reusit foarte multor oameni care au lasat comentarii pozitive si altor 8 care au trimis si fotografii doveditoare cu ceea ce le-a reusit (vezi mai sus, la fotografiile incarcate de cititori). De ce nu ti-a reusit tocmai tie? Nu vom sti niciodata :).

  9. cristina spune:

    mihaela cojocaru ,cresc de la pesmet el are drojdie si de la albusurile batute spuma nu are nevoie de nimic mai mult eu le fac foarte des si ies o bunatate .

  10. cristina spune:

    buna seara ,vreau sa va spun ca am incercat foarte multe retete de savarine dar nu am gasit nici una ca aceasta ,este deosebita sint atit de bune si de insiropate ca toata lumea care le probeaza ramin uimiti ,delicioase multumesc pentru reteta ,incercatio am sa pun si o poza sa vedeti ce fel imi ies mie .

    • lauralaurentiu spune:

      Cristina draga, ma bucur mult ca apreciezi reteta. E o reteta simpla, dar care, daca esti putin atent, reuseste minunat. Sa iti fie de bine si abia astept sa vad fotografia cu savarinele tale.

      2013/11/17 Disqus

  11. MADELEINE spune:

    EXTRAORDINAREEEEEEEEEEEEE
    MULTUMESC PENTRU RETETA
    MINUNATEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    INCERCATILE CA SUNT GUSTOASE SI USOR DE FACUT

  12. valy spune:

    sper sa fie bun aluatul nu are faina nici drojdie nush dar sper sa iese buna

  13. valy spune:

    sper san aluatul

  14. Cristina Powell spune:

    Mi s-a parut portivit sa fac savarinele in timp ce ascult muzica, binenteles cantata de Doamna Laurentiu, jur ca au crescut may pufoase ca niciodata! Multam:)

  15. Nicoleta Craciun spune:

    le-am facut, au iesit super, sunt ca cele din copilarie, le-am impartasit si altora reteta, si au fost incantati ca si mine de rezultat.

  16. Alina Marcu spune:

    buna la reteta nu trebuie si faina?

  17. aurelia spune:

    acum le fac si eu ,sper sa fie bune……..

  18. Disqus spune:

    Buna Laura !!! Reteta ta este un deliciu,imi aminteste de anii copilariei,exact ca la cofetarie!!! Mersi din suflet pentru reteta!! Pupici

  19. eu iubesc savarinele, ieri am facut si mi au iesit delicioase <3 va multumesc pt reteta <3

  20. ANDREEA spune:

    draga doamna,reteta ta de savarine este absolut extraordinara!!!matusa mea a lucrat 35 de ani cofetar-patiser,i-am aratat reteta si mi-a zis ca e cea pe care o stie si dansa.Te felicit pentru ceea ce faci,iar carcotasii…sa faca ei mai bine si sa ne arate ceva din creatiile proprii…MERGI TOT ASA,LAURA!

  21. AlinaM spune:

    buna seara! tocmmai m-am intors din bucatarie unde am facut reteta dv de savarine…nu sunt un mare fan al savarinelor de cofetarie,dar sotul meu este.au iesit demmentiale…multumesc mult!exceptand faptul ca mi s-a lasat frisca din cauza caldurii din bucatarie si ca nu am avut forme speciale de savarine(am improvizat din hartie de copt lipita cu albus de ou) totul a fost bine si rezultatul pe masura asteptarilor…o seara placuta!

  22. imi pare rau sa va zic dar retzeta asta e cam pe langa ce trebe sa iasa :P (tocmai vin din bucatarie dezamagit). Partea pozitiva din chestia asta de  mai sus e ca sunt bune de mancat cu lapte :P dar savarine mai greu. ca shi in poza de mai sus mai mult decat froma nu cresc chestiile astea deshi la un momendat eram entuziasmat ca se umflasera bine .. pana in final cand sa le scot din cuptor s-au lasat :P apoi aluatul e ca o pogacea dulce..oricum nu seamana cu ce vroiam sa ca produs final..NU INCERCATZI :D (parerea mea..mai este o reteta cu faina shi drojdie shi alta treaba acolo)

  23. Apec_cs spune:

    Draga  Laura!
    Doresc sat-i pun cateva intrebari,in legatura cu pesmetul folosit ,ce fel de pesmet ai folosit,de paine alba,paine semi,sau integral,paine cu sare sau fara sare,pe de alta parte 1 praf de sare cat este? toate aceste detalii influenteaza gustui savarinei (de paine inmuiat in sirop),retetele mai rafinate nu folosesc pesmet ci faina de grau grisata (din cauza gustului de paine).Aluatul de savarine trebuie sa fie gustoasa ca o prajitura si nu paine inmuiata in sirop.Te felicit pentru blogul tau ai recete forte gustoase si reusite , traditionale din Ardeal.
    Amelia din Cluj(in prezent traiesc in Spania )

    • lauralaurentiu spune:

      Un praf de sare este atata sare cat poti prinde intre police si aratator. Am folosit pesmet de paine alba. Nu stiu ce asteptari ai tu de la savarina, eu ma astept sa aiba exact gustul savarinelor de la cofetarie cu care am crescut. Alea erau cu pesmet, nu cu faina grisata. Mai mult, in Romania nici nu exista faina grisata de cumparat, eu mi-o cumpar din Serbia sau Ungaria (o folosesc la pastele de casa).

      2012/3/24 Disqus

  24. Bynico2 spune:

    Draga Laura , am citit reteta de mai sus , insa vrea sa precizez cateva mici  amanunte:
    in aceasta varianta pe care o expui nu ai folosit faina deloc . de ce ???  iar cele 2 pahaew de apa care se folosesc in reteta nu au unitate de masura ???? paharele sunt de mai multe feluri ! esenta de rom sau romul , la fel as spune , gramajul intre cele doua este diferit …..as spune eu …..cat despre frisca proaspata de care tu vorbesti … daca ma gandesc bine  nu se pune gelatina in compozitie . numai daca folosesti frisca praf se adauga un intaritor . Nu vad un motiv pt care la frisca proaspata sa se adauge un intaritor ! Astea sunt parerile mele , si mai stiu ca orice ingrendient dintr-o reteta  are unitate de masura ! Pofta buna !!!!

    • lauralaurentiu spune:

      Bynico2, ai raspunsurile la afirmatiile tale mai jos:

      1. Nu am folosit faina pentru ca nu trebuie. Pesmetul are o capacitate de absorbtie mult mai mare decat faina, in final aluatul copt va imbiba mai mult sirop fara sa devina cleios.

      2. Cele 2 pahare se folosesc pentru sirop, nu sunt ingrediente al aluatului si nu au cum sa influenteze reusita acestuia. Raportul de 2:1 este dat pentru a sa sti cat zahar si e nevoie la o anumita cantitate de apa. Am folosit pahare de 200 de ml. dar exact acelaswi lucru se intampla pt. cei care vor sa aiba mai mult sirop si folosesc pahare de 300 de ml. Totul e sa masori cu acelasi pahar.

      3. Asa cum in majoritatea retetelor se specifica „sare dupa gust”, la fel e cu romul sau esenta de rom. Pui cat iti place, atat cat sa-ti placa gustul.
      4. cat despre afirmatiile despre frisca… mai studiaza, draga mea. In detaliu, ca… ce ai tocmai ai scris sunt doar impresii persoanle, departe de a fi adevaruri.

      2012/3/20 Disqus

  25. Razvanel_laurel spune:

    ieri de dimineata ma facut si eu reteta ta de savarine.au iesit super bune si deja am dat reteta si altora.
    intradevar o reteta supe,si foarte usor de facut
    multumesc,ai satisfacut o pofta unei gravide

  26. viorina spune:

    in primul rand tin sa ii multumesc doamnei Laura pentru retea de savarine,am facut si eu azi…au iesit superbe…nici nu ma asteptam sa imi iasa atat de bune fara sa gresesc ceva din reteta.am facut exact reteta doamnei laura,incercati.o ca nu se exista sa nu iasa cuiva.Sotul meu nu este un foarte mare mancacios de dulciuri dar astazi a mancat o savarina datorita aspectului ispititor si mai apoi a mai mancat una datorita gustului si perfectiunii delicios a savarinelor :).inca o data multumesc si mii de felicitari din partea noastra doamnei Laura pentru retele delicioase pe care ni le dezvaluie si noua.

    • lauralaurentiu spune:

      Viorina draga, ma bucur foarte mult pentru reusita ta si iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca ti-au placut savarinele, sa va fie de bine!

      2012/3/17 Disqus

  27. naty naty spune:

    Foarte bune am facut si eu astazi dupa aceasta reteta

  28. Ioana spune:

    Draga LL,
    Am incercat si eu reteta ta de savarine. Rezultatul a fost delicios :))
    Iti multumesc pt ca ai impartasit-o cu noi si pt ca ai explicat-o asa frumos.
    Sanatate si numai bine!
    Ioana

  29. Monakhatib2004 spune:

    Am incercat sa fac si eu savarine. Sicera sa fiu, dupa o alta reteta ( asemanatoare cu a ta  , tocmai azi am descperit reteta ta), dar…nu au crescut. Ce-i drept le-am pus in forme de briose( care sunt mai mici) . Deci la inceput s-au umflat peste forma , dupa care, au dat inapoi . Desi erau maronii la suprafata cand le-am scos, inauntu erau lipicioase.
    Poti sa-mi spui unde am gresit? Cuptorul l-am preincalzit la 170  grade vreo 15 min. si apoi le-am pus si pe ele.
     

  30. Letaianita spune:

    Splendide,dar sunt si gustoase!!!au fost incercate,eu nu am forma am facut in tava si le-am taiat patratele.

    • Anonim spune:

      Foarte ingenios, sa va fie de bine, bravo!

    • Deniss_blonda spune:

      oooooooo  super idee ,,eu de mult vreau sa fac aceasta reteta de savarine si nu gaseam forma    ,,   acum fac sigur  ,in tava si le tai patratele  ,     ce tare esti  ,,  super    nici ca mi datea prin gand asa ceva  multumesc   ,,ma gandeam cand am sa reusesc sa gasesc forme speciale sa incerc si eu minunata reteta a doamnei laura ,,   traesc in germania  ,  aici exista doar torturi congelate  ,   abea astept sa infulec vre,o 3 ,,4    ,, gata am disparut sa fac savarine ,

  31. Clody2308 spune:

    Vreau sa-ti spun ca am dat lovitura cu reteta ta de savarine…au iesit dementiale!!!Numai de  laude am avut parte…de cand imi doream sa fac si eu savarine!!!!!Ador retetele tale!!!Mai am inca multe de incercat!

  32. Benonivisinescu spune:

    PENTRU CEI CE intreaba ” unde e faina?” Raspunsul e „vezi pesmetul!”
    De aia nu e nici drojdie!
    CE AIA E ASA IMPORTANT CUM AMESTECI ALBUSURILE :ELE SUNT SINGURELE CARE FAC CRESTEREA!!!

  33. Benonivisinescu spune:

    …o reteta facuta de cineva care stie ce face!!!

  34. Irina spune:

    M-am reintors dupa ce am incercat burekul cu carne si clatitele ca la Ana Lugojana si am incercat savarinele. Nu am avut forme potrivite si au iesit minisavarine, dar tot delicioase. Au fost apreciate si de prietene. Nu mai zic de bebelusa care imi da poftele astea de cand sunt insarcinata. :))

  35. Artemis_nra spune:

    bun . multumesc pentru raspunsul promt sper sa imi iasa la fel de frumoase ca aspect ca ale tale si bune bineinteles , desi …ma indoiesc :) dar eu sper :)

    • Anonim spune:

      Fii atenta mai ales si mai ales cand incorporezi albusurile, e important sa amesteci numai de jos in sus, ridicand compozitia cu miscari largi. In niciun caz nu se amesteca circular, pentru ca atunci se pierde aerul acumulat de albusuri si nu vor mai creste la copt. Grija mare la forme, sa fie bine unse cu grasime solide si tapetate, ca sa iti iasa usor savarinele afara. In rest… a, frisca trebuie sa fie foarte rece (de la frigider) cand te apuci sa o bati. Spor sa ai!

  36. Artemis_nra spune:

    hmm dar cat??? in afara de oua , pesmet , zahar si sare nu vad…cata faina te rog sa-mi zici daca se poate

  37. Artemis_nra spune:

    te rog zi-mi si mie faina nu pui deloc in aluat??? nu am mai facut niciodata si la alte retete vad ca pun si faina…sper sa imi raspunzi :)

    • Anonim spune:

      Draga Artemis, nu am pus faina in aluat, am pus strict ingredientele de mai sus. Drept e ca nu le-am mai facut demultisor, ar tebui sa le reiau, ca tare bune au fost :). Sper sa iti reuseasca, te astept cu impresii.

  38. Ricabukkos spune:

    au ce bine arata  savarinele,,nu am mai mancat de vreo 15–20 ani…dar acum i-mi fac chiar daca sant la dieta…..si merg cu o doina banateana…melodiile tale Laura i-mi ung sufletul,,,eu sant din cluj….

  39. Oneoneone spune:

    SUPER, am facut-o acum, am si mancat-o. Este exact SAVARINA.Am facut si dupa alte retete dar nici una nu este ca aceasta. Cine zice ca nu este ca savarina de alta data nu au facut-o.Felicitari

  40. Viola_carmen2008 spune:

    foarte reusita ,poza,si te cred pe cuvant ca sunt exceptionale..orcum poftesc cumplit la ele,insa am o intrebare;cate forme si ce dimensiuni au,sunt formele mari de savarina ,s au din cele mici,si cate bucati ies din acesta reteta?
     mc f mult! felicitari si mai astept …retete gustoase!

    • Anonim spune:

      Draga Carmen, a trecut ceva timp de cand le-am facut… formele nu sunt cele mici de tot, au un diametru de vreo 10 cm, dar nu sunt foarte inalte (adanci). Cred ca 16… nu stiu, exact cate se vad in poza :))

      2011/8/16 Disqus

  41. BiancaLauRRa spune:

    hmm..azi o s-o incerc si sper sa-mi iasa

  42. Mandy_woman_06 spune:

    Mie dor de o savarina ca acelea , cand eram copil si am zis ca dau si 20 lei pe una…..dar sa fie ca atunci:)

  43. Oana_pitik13 spune:

    foarte buna reteta…!!folositi-o si voi cu succes!

  44. marina spune:

    Bine te-am regasit,spune-mi te rog care exact e smantana pt.frisca pt. ca intr-adevar frisca vegetala nu are gustul ce-l avea frisca pe vremuri.Multumesc.

    • Anonim spune:

      marina, incearca smantana pentru firsca de la urmatorii producatori: dorna smantana pentru frisca (asa scrie pe cutie), milli habtejsin, mai nou am vazut si de la zuzu smantana pentru frisca (am si folosit-o). Ok, smantana trebuie sa fie foarte rece cand te apuci sa o bati si 1 lingura de zahar pudra la 250 ml. e suficient pentru a o indulci.

      • monica spune:

        Laura, multumesc pentru reteta asta minunanta. te vizitez destul de des ca sa „fur” retete si idei!
        am incercat-o si pe cea cu drojdie, dar nu iese asa fina savarina. reteta cu pesmet este ,dupa parerea mea, mult mai buna si mai gustoasa.  ieri am facut din nou si au iesit extraordinar de bune! au stat de pe o zi pe alta la frigider si aratau superb a doua zi. cu ocazia asta ne-am adus aminte de gustul de savarine din cofetariile de acasa, din Romania. le-am servit alaturi de clatitele ca la ana lugojana. ambele au fost savurate de toti invitatii. multumesc inca o data pentru paginile cu retete minunate! 

      • monica spune:

        Laura, multumesc pentru reteta asta minunanta. te vizitez destul de des ca sa „fur” retete si idei!
        am incercat-o si pe cea cu drojdie, dar nu iese asa fina savarina. reteta cu pesmet este ,dupa parerea mea, mult mai buna si mai gustoasa.  ieri am facut din nou si au iesit extraordinar de bune! au stat de pe o zi pe alta la frigider si aratau superb a doua zi. cu ocazia asta ne-am adus aminte de gustul de savarine din cofetariile de acasa, din Romania. le-am servit alaturi de clatitele ca la ana lugojana. ambele au fost savurate de toti invitatii. multumesc inca o data pentru paginile cu retete minunate! 

  45. Madi spune:

    Faine rau. Au iesit super ! Imi era o pofta de savarine… Mersi mult !!!

  46. Anonymous spune:

    Isabela: Buna Laura. Am facut savarinele, mi-au iesit bune, dar e adevarat nu au acelasi gust ca cele din cofetarie…ma asteptam dealtfel pentru ca am mai facut si amandine, si la fel…stiu ca in cofetarii folosesc altfel de ingrediente spre ex:oua praf si normal ca ale noastre facute cu oua proaspete au alt gust;de fapt ar trebui sa le consideram mai bune dar odata ce suntem obisnuiti cu acel gust…Tu ce zici?…Oricum asta nu inseamna ca nu e buna reteta, din contra e chiar ok.Imi place.Astept si aprecierile prietenului meu. In legatura cu prajitura After eight: am gasit aseara la Lidl ciocolata si nu imi place…deci ramane sa incerc prajitura cu alta aroma. Iti multumesc pentru tot. O zi buna.

  47. Anonymous spune:

    Nu stıu ce am gresıt dar nu are nıcı un gust de savarına.Cand le-am scos dın cuptor s-au lasat ınstantaneu la jumatate sı gustul de oua …Am maı facut o reteta sı avea sı faına care nu s-au lasat.Spune-mı tu unde am gresıt.
    Mercı ! Irına

  48. Anonymous spune:

    minunat…retete extraordinare si in fiecare saptamana incerc sa fac un fel de mancare sau dulce.complimente si daca ai reteta de sarmale imprastiate ti-as fii fff recunoscatoare.cand eram copil am mancat la borsec si erau cu smantana si-mi adus aminte ca erau extraordinare.am gasit in internet dar nu cu smantana.eu vreau cu smantanaaaaaa.cu multumiri si vazand ca ti-am scris si pe facebook,putem sa ne gasim si acolo,cum vrei.sanatate si iti multumesc pentru efortul pe care il faci si nu numai…..esti o comoara !!!!!! kiss marianna,

  49. petrica calin spune:

    desi locuiesc la tara am vaci cu lapte deci si smantana nu stiu cum sa fac frisca, ma puteti ajuta va rog frumos ? va multumesc

  50. nina spune:

    foarte apetisant.am luat reteta.multumesc foarte mult.va voi vizita mai des pentru a incerca mai multe retete.felicitari

  51. Inge spune:

    Buna doamna Laura

    in primul rind , vreau sa va felicit pentru acest blog super , ieri cautind prin google reteta de savarina am dat de aceasta minunata pagina, m-am bucurat foarte mult , azi am si facut savarinele , super , pacat ca nu pot publica poza de la ele , au reusit foarte bune,
    deasemenea voi face si clatitele ana lugojana, pe care le stiu , fiind originara din Lugoj, in sfirsit am reteta de la ele

    multumesc inca o data foarte mult , va voi vizita foarte des , ca imi place aici

    numai bine si salutari din Germania

    Inge

  52. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Ana :)

  53. prajituri si torturi spune:

    Buna Laura si felicitari pentru blog! Ma bucur ca l-am gasit! Poate imi permitzi sa-ti dau un truc de al meu, eu siropul la savarine il fac cu zahar ars intai, dupa care mai pun zahar si il fierb un sirop gros, dupa care pun esentza sarbeasca de rom(este singura faina care o gasesc aici).IncA odata felicitari pentru tot. Salutari din Syd.

  54. vdaiana spune:

    aha, mersi frumos

    acuma vad ce-am scris :)) am vrut sa scriu „cat de apetisant” dar de pofta am incurcat literele :P

  55. laura laurentiu spune:

    vdaiana – am luat formele de la selgros, ambalate cate 4 (am luat 3 astfel de pachete), dar sincer, nu sunt foarte multumita de ele, sunt prea largi si joase, am avut niste forme vechi, e adevarat ca isi pierdusera orice „imagine” care erau mult mai potrivite, insa eu m-am mutat de curand si s-au ratacit.

  56. vdaiana spune:

    mmm mmmm mmmm gat de apetisant arata!
    imi spui te rog de unde ai luat formele in care ai facut savarinele?

  57. laura laurentiu spune:

    Sefa pofticioasa – esti invitata mea! Foarte usor de facut si foarte apetisante!

  58. Pofticioasa Sefa spune:

    Ce bine-mi pare ca ai postat reteta cu savarine! Sunt preferatele mele si cu siguranta le voi incerca cat de curand :)

  59. laura laurentiu spune:

    Flor, savarina e o prajitura apetisanta si papilele ne rectioneaza imediat, dar, in acelasi timp, mi se par foarte usor de facut.

  60. Flor spune:

    Vai laura ce savarine ai facut! Imi ploua in gura!