Tort cu mousse de ciocolata alba si visine

16 octombrie, 2010 in categoria prajituri si torturi
La baza acestei retete de tort sta blatul prajiturii Kinder Pingui, cred ca cel mai bun blat posibil, iar rezultatul retetei chiar a fost unul dintre cele mai fine torturi pe care le-am facut vreodata, cu un gust bogat si perfect echilibrat intre ciocolata, ciocolata alba si nota de prospetime adusa de visine.
Ei, si a mai trecut un an! Anul trecut, pe vremea asta, mesteream la Tortul Twillight, cel pe care l-a dorit fiica mea de ziua ei. Anul asta a comandat un tort simplu, pentru o petrecere nepretentioasa, intre prieteni buni. A zis: “Sa fie simplu, dar sa fie un tort foarte gustos!”. Si m-am pus pe treaba dupa amiaza, cu temeri ca ma va apuca intunericul si nici o poza nu va mai iesi cum trebuie (ceea ce s-a si intamplat). In fine, reteta merita mentionata pe blog, pentru ca tortul este exceptional de gustos:

 

tort mousse ciocolata alba si visine, reteta tort ciocolata visine

    Blat:

  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri  cu varf de gris
  • linguri cu varf de faina
  • 5 linguri cu varf de cacao amara
  • 5 linguri de miere (de salcam)
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Mousse de ciocolata alba:

  • 800 de ml. de lapte
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri  de amidon
  • 300 de  grame de ciocolata alba
  • 750 de ml. de smantana pentru frisca
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 40 de  grame de gelatina
  • 175 de ml. de apa rece

Jeleu de visine:

  • 300 de grame de visine proaspete fara samburi
  • apa rece, pana la completarea unui volum de 500 de ml.
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 lingura rasa de gelatina granulata

Glazura de ciocolata:

  • 300 de grame de ciocolata cu lapte
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 3 linguri de ulei

Preparare Tort Cu Mousse De Ciocolata Alba Si Visine:

 
Pentru blat se separa ouale, se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza usor apoi se adauga treptat laptele si uleiul, apoi mierea. Se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Compozitia finala este destul de lichida. Se coc doua foi, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
 
tort cu mousse de ciocolata alba si visine 2
 
 Pentru mousse-ul de ciocolata alba: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Se topeste ciocolata alba.
Se pune laptele la fiert, pastrand 50 de ml. deoparte. Se omogenizeaza zaharul cu amidonul (1), se adauga ouale batute putin cu furculita si cei 50 de ml. de lapte pastrati (2). Se adauga compozitia de oua si amidon la laptele fierbinte si se fierbe cu grija, amestecand continuu pana se ingroasa (3) apoi se trage de pe foc. Se adauga ciocolata topita (4) si se incorporeaza in crema calda.
mousse de ciocolata alba preparare
Gelatina hidratata se adauga la crema cu ciocolata alba:
tort cu mousse de ciocolata alba si visine 3
Se amesteca bine, gelatina se va dizolva in crema care va deveni mai fluida si mai fina:
tort cu mousse de ciocolata alba si visine 4
Pana ce crema se racoreste, se bate frisca spuma foarte tare:

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 5

 

Cand crema se raceste pana la temperatura camerei, se amesteca in crema 4-5 linguri de frisca, pana se incorporeaza, apoi toata crema se rastoarna peste frisca batuta, amestecand cu miscari circulare de jos in sus:

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 6

 

Pentru asamblarea tortului, am impartit cele doua blaturi in cate doua parti, una de doua treimi si cealalta de o treime (tortul a avut trei straturi de blat, cel de la mijloc a fost din doua bucati).

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 7
Am captusit o tava adanca (va fi nevoie sa se suprainalte peretii tavii cu bucati  dreptunghiulare de carton imbracate in folie de aluminiu, tortul este inalt) cu folie alimentara si am asezat primul strat de blat:
tort cu mousse de ciocolata alba si visine 8

Am turnat deasupra blatului jumatate din cantitatea de mousse de ciocolata alba:

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 9

 

Am dat la racit la congelator, pentru a se coagula cat mai rapid gelatina din mousse.
Intre timp, am preparat jeleul de visine: am pus gelatina la inmuiat in 3 linguri de apa rece. Visinele si cei 450 de ml. de apa le-am pus intr-o craticioara, pe foc. Praful de budinca l-am amestecat cu zaharul si am omogenizat cu 50 de ml. de apa. Am adaugat amestecul de zahar si praf de budinca peste visine si am fiert pana s-a ingrosat. In compozitia fierbinte am incorporat gelatina hidratata:

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 10

Am racit intr-o baie de apa rece jeleul de visine, cat sa fie caldut si fluid, dar nu fierbinte. Am turnat jumatate din jeleu deasupra mousse-ului deja intarit:

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 11

 

Am acoperit cu cele doua treimi de blat, una langa alta, apoi am turnat restul de mousse. Am racit din nou pana la coagularea mousse-ului, am turnat restul de jeleu de visine si am acoperit cu ultima bucata (2/3) de blat. Am lasat tortul la frigider timp de 3 ore, apoi l-am rasturnat:

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 12

 

Se indreapta marginile cu un cutit si se finiseaza dupa plac (da, marginile le-au degustat cei ai casei, de aceea pot aprecia ca tortul este fenomenal de bun :) ). Finisajul meu a fost foarte simplu, realizat in graba mare: am preparat glazura de ciocolata amestecand pe aburi toate ingredientele, pana s-a topit ciocolata si am turnat-o deasupra tortului:

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 13

 

Am uniformizat marginile si am decorat suprafata tortului cu ciocolata alba topita, turnata prin duiul cu deschizatura cea mai mica. Pentru ca tortul a parut oarecum neterminat, am modelat rapid un trandafiras (cam ofilit :P ) din caramele cu lapte (mi-ar fi placut sa-l decorez cu niste visine cu tot cu codite, trase in ciocolata neagra si alba, ar fi aratat foarte rafinat, dar nu am avut asa ceva la dispozitie :) ):

 

tort cu mousse de ciocolata alba si visine 14

 

Imi pare rau ca nu am cum sa va arat o sectiune, caci tortul a plecat de acasa cu tot cu sarbatorita. Straturile arata asa, de jos in sus: blat, jeleu de visine, mousse de ciocolata alba si iar blat, jeleu de visine, mousse de ciocolata alba si in final, blat. Tortul e destul de inalt iar combinatia de arome mi se pare perfecta.
Ultimele poze sunt facute la lumina becului (a mai multor becuri, am adunat veioze, am aprins plafoniere si aplice, doar-doar se va face lumina ) asa ca va rog sa ma scuzati pentru calitatea lor.
4.9 based on 26 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Just me

    FAINA COMBINATIA:)UN TORT REUSIT! LA MULTI ANI FIICEI TALE:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Multumesc frumos, Just me, pentru urare si aprecieri. E un tort foarte gustos si usor. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alexandrina

    La multi ani fiicei tale!
    Cat despre tort, e desavarsit!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Alexandrina, multumesc mult pentru urari si aprecieri! Esti foarte draguta, la finisaj ar mai fi loc destul pentru imbunatatiri :P, dar gustul e intr-adevar desavarsit! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Andreea T

    Sa-ti traiasca fetita. Sa fie fericita! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Blueeyes

    La multi ani sarbatoritei si multi ani fericiti!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • coolblogger

    so yumm. if only i could translate.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Radu Cristina

    imi place foarte mult tortul ..si combinatia este super buna…

    cel mai important e ca l-ati facut cu dragoste pentru fiica dvs.felicitari..si ea tre sa fie tare mandra de asa mamicutza..

    LA MULTI ANI !sa fie sanatoasa,fericita,iubita si tot ce isi doreste ea ,sa se indeplineasca..

    va pup,
    cris

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Bianca

    Foarte buna combinatia visine, ciocolata. Si mie imi place.
    La multi ai fiicei tale!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anastasia

    Draga Laura, i-mi place foarte mult stilul tau de a face mancare e foarte aproape de province ceea ce intotdeauna i-ti cheama sufletul la bunica sau la mamica acasa :D cat despre poze sant foarte reusite, cu toate ca nu le ajunge putina lumina prin asta indeamna, au o alura de mister de ceva romantic, sublim !!! felicitari pentru prezentare si pentru reteta delicioasa pe care sant sigura ca o vei mai prepara ca sa o sabvurati cu toata familia :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Andreea T, iti multumesc foarte mult de urari! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Blueeyes, multumesc foarte mult! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    coolblogger, there is a google translator widget on the top of the right column. It isn't perfect, but it works! In a few words, it is about a white chocolate mousse and cherry cake :P !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Cristina draga, iti multumesc mult pentru urari!

    Tortul a fost cu siguranta super bun, pentru ca dis de dimineata s-a intors sarbatorita de la petrecere cu tava goala! :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Bianca, asa e, e o combinatie de arome delicioasa ciocolata cu visine.

    Multumesc pentru urari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Anastasia, iti multumesc mult pentru aprecieri, esti tare draguta! Reteta aceasta e foarte buna, ai dreptate, o sa o refac cu siguranta, macar sub forma de prajitura (cu un singur strat de creme intre doua blaturi) pentru ca e exceptional de gustoasa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • bucatar maniac

    La multi ani fiicei tale!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Fuat Gencal

    Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    bucatar maniac, multumesc foarte mult pentru urare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Fuat Gencal, thank you very much! I'm a little confused: in Turkey the sweets are served as apetizers? I translated your message with google translator, I'm not quite sure it is correct, but I understood that you like my apetizer.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Miha

    La multi ani fiicei tale!
    Tortul este super!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Miha, multumesc mult pentru urari. :)

    Tortul… a fost super! :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Liana10

    Sa-ti traiasca, sa fie fericita si sa i se indeplineasca visele!
    Cred ca e foarte mandra de mama sa si de minunile ce le prepara ;-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ioana.Nagy

    La multi ani pentru fiica ta si sa traiasca asa cofetareasa! foarte frumos arata tortul si de gust ce sa mai zic dupa parerea mea visine plus ciocolata este combinatia perfecta.

    Va tzuc pe amandoua!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Nina’s Art Cake

    Buna ! Eu…v-am descoperit cam tarziu, dar …imi place foarte mult tot ce am vazut la dvs. pe blog( si aceasta ultima reteta, este DELICIOASA).O voi incerca cu prima ocazie. LA MULTI ANI ! Sa va traiasca fata, sa fie sanatoasa, norocoasa si iubita !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • MIMI

    Laurica,tortul arata senzatioanal,nu fi modesta!!!Dupa combinatia de gusturi,a fost divin!
    La multi ani,Milena!Sa fii sanatoasa si fericita!Sa ajungi un medic renumit!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • gaby_d

    Ce frumos e!
    La multi ani frumosi cu sanatate!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Liana 10, iti multumesc foarte frumos.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Oana.Nagy, iti multumesc foarte mult pentru urari! Intr-adevar, reteta de tort e minunata, ma gandesc sa il incerc pe viitor si sub forma de prajitura, cu doar doua straturi de blat si cate unul de mousse de ciocolata si de jeleu de visine intre ele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Nina's Art Cake , iti multumesc mult de tot. Ma bucur ca iti place aceasta reteta dar si celelalte retete de prajituri. Eu te mai astept cu mult drag.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    MIMI scumpa, iti multumesc mult in numele meu si al Milenei, sa dea Dumnezeu sa se implineasca!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    gaby_d , iti multumesc foarte mult si te mai astept sa vizitezi acest blog culinar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lissa’s Cakes

    La multi ani si cat mai frumosi pentru d-ra ta .
    Laura draga mai primesti intarziati?Te pup.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Te primesc cu drag, Lissa, te pup si eu si iti multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    La multi ani pentru fica dumneavoastra!
    Eu am facut tortul si pot spune ca este extraordinar. Un tort foarte bun pentru petrecerile cu multi invitati. Un gust extraordinar si mai arata si bine.
    Multumesc pentru reteta.
    Cu drag
    Elena

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Elena, iti multumesc mult de felicitari si ma bucur ca ai pregatit tortul si a fost o reusita. Sa iti fie de bine!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • aurelia

    Cautand un tort pentru aniversare, am dat peste reteta asta si am zis "de ce nu?". Rezultatul a fost cu mult peste asteptari. Multumesc mult.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Aurelia, sa iti fie de bine, ma bucur mult ca ai incercat reteta si a iesit pe gustul tau! La multi sarbatoritului (sarbatoritei) :) !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    foarte gustoase toate mancarurile si prajiturile ce la faceti,tot este super bun doamna Laura!!
    Eu am o problema stau in italia si nu gasesc gelatina decat praf si se topeste cu apa(aia normala)pot sa o folosesc pe asta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    De ce nu? Tot din aia folosesc si eu, care se inmoaie in apa. Unii din producatori o fac pulbere mai fina, altii granule mai mari. Succes, sa revii cu impresii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • MARIANA ITALIA

    Doamna Laura vreau sa va spun ca mi-am luat inima in dinti si am decis sa fac acest tort maine pt ca marti 21 este ziua mea,si cum mami nu e cu mine,tre sa ma descurc singura,dar cu ajutorul dv cu tot ce vad pe blog pot face si singura!Va multumesc din suflet pentru tot ce postati, pentru ca totul este ajutator pt fetele tinere! Va doresc la toata familia UN CRACIUN FERICIT, MULTE BUCURII,SI SA VA ADUCA MOSU MULTE SURPRIZE (PLACUTE SPER)SI MULTA MULTA SANATATE!!!!!!!! MARIANA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • pansy

    Sarbatori fericite si un an nou cat mai bun si cat mai plin de dorinte implinite ! LA MULTI ANI !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Tavi

    Va multumesc mult pentru urarile ce mi le-ati adresat pe blogul meu.
    In prag de An Nou va doresc si eu numai bine in anul ce va veni, dumneavoastra, familiei si celor ce va sunt dragi! Multa fericire, sanatate, belsug si cat mai multe realizari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • myky33

    SUPER TORTUL!!! L-AM FACUT DE REVRLION, E FOARTE BUN! MULTUMESC PT RETETA!
    LA MULTI ANI!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Laura

      Ma bucur mult, e intr-adevar un tort superb, sunt incantata ca ti-a reusit si ti-a placut! Te mai astept cu mare drag, multumesc de urari, la fel si tie!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gabriela Camelia Boboc

    Draga Laura sint Gabriela din Mallorca cred ca iti amintesti ti-am scris nu demult zilele astea, multumesc din suflet ptr retetele tale am facut si prajitura cu mere si  coniac… super….a iesit un deliciu, te rog din suflet sa-mi dai un sfat  ca nu am pe cine sa intreb ….din pacate familia mea nu mai este ,saraca mama ,daca mai traia  sa dus la 47 de ani, era la fel ca tine din mai nimic facea minuni…………..e poveste trista ….aici pe insula asta nu prea gasesc mai nimic am cautat amidon nu am gasit cu ce as putea inlocui ……te pup si-ti doresc din suflet numai bine si sanatate multa …..aaaaaaa vroiam sa fac minunatia asta de tort cu visine……te imbratisez cu drag si mii de multumiri ……daca te hotarasti vreodata sa vi in Mallorca mi-ar face deosebita placere sa te cunosc,  numai bine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

       Draga Gabriela, ma bucur din suflet ca ai icnercat deja unele retete de pe acest blog culinar si ca s-au concretizat in reusite.

       Imi pare rau de mama ta, sunt convinsa ca ii simti lipsa, incearca sa te consolezi gandindu-te ca ea cu sigurantate ocroteste de acolo de unde este acum.

      Draga mea, amidonul = maizena, cauta-l sub aceastadenumire, daca nu gasesti inlocuieste-l cu praf de budinca de vanilie, e cam acelasi lucru, doar ca are in plus niste aroma de vanilie.

      Iti multumesc pentru invitatie, daca voi ajunge pe acolo sigur mi-ar face placere sa ne cunoastem.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gabriela Camelia Boboc

    ce sa spun am facut si clatitele banatene ca doar cum arata nu ma puteam stapinii, cuvinte nu m-ai am …………..super de bune ,am facut si o reteta de pui la fel …………….multumesc inca o data din suflet  acum vreu sa pregatesc minunatia asta de tort ca doar vine ziua indragostitilor .nu?………….sanatate multa draga mea sa ne traiesti  o 1000 de ani sa ne inspiri cu retetele tale …………….pupici si multe imbratisari …..cu drag gabriela

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • anonim

    as vrea sa stiu si eu ce dimensiune a avut tava in care a fost copt blatul,pentru ca nu se mentioneaza si se vede in poza sub hartia de copt o tava,luna aceasta este ziua mea si imi doresc sa-l fac si nu as vrea sa dau gres.multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Lauralaurentiu

       Am copt blaturile in tava de 38×36, dupa care le-am taiat in cate o bucata reprezentand 2 treimi si una de 1 treime si am montat tortul intr-o tava mai mica, cu peretii inalti, cu trei straturi de blat, cel de la mijloc fiind format din cele doua bucati de 1 treime rezultate. Spor la treaba!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gabriela Camelia Boboc

    ceau, draga Laura ce sa-ti mai spun am muncit aproape 2 zile la tort ….cu decor si a iesit un spectacol nici mie nu-mi vine sa cred ca am reusit sa fac asa minunatie de tort … si atitea flori….. din pasta de zahar a iesit o minunatie si la gust nu mai avem cuvinte  cind o sa coboare prietenul meu pozele de pe telefon in calculator o sa-ti trimit sa vezi……………….sint chiar mindra si vreau sa-ti multumesc din suflet ptr ajutorul dat ……………….la gust incredibil de fin si de rafinat si visinele ii dau o aroma…………..apropo am facut si eclerele dupa reteta ta numai ca eu am o reteta de crema ce ne place cu lamiie ….oricum  multumesc de mii de ori ptr sfaturi si ptr minunatele retete ……………………….eu ador nucutele sti nu ?ma punea mama mea sa coc capacelele …din pacate am pierduto pe mami a pierdut si reteta ……………cu toate ca nu am forma dar totusi mi-as dori sa le fac nu sti o reteta ?  Te pupam si multumesc din suflet sa-ti dea dumnezeu multa sanatate sa ne indulcesti viata …………….pupici si mii de imbratisari
    cu drag Gabriela

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Gabriela draga, ma bucur mult ca ti-a reusit tortul atat de bine :). Chiar as fi curioasa si eu sa vad niste poze.

      In privinta fursecurilor-nuci, sa stii ca eu nu le-am facut niciodata, nu am avut forme.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Vali Cherechean

    cam pentru cate persoane ii tortul asta? Arata super si dupa ce citesc aici ii si super bun. Esti un geniu, imi plac mult retetele tale si explici chiar si cele mai mici detalii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Vali, multumesc pentru felicitari. As zice ca tortul il poti imparti fara probleme in 20 de portii, poate chiar 24, depinde doar cat de pofticiosi sunt invitatii.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Diana

    Am facut si eu tortul acesta saptamana trecuta, pentru ziua mea de nastere. A iesit delicios, asa cum am mai spus toate retetele de aici sunt absolut delicioase!Eu am ornat cu frisca pe margine, cam asa a iesit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ce frumos e, Diana, wow! Sa va fie de bine si la multi ani cu sanatate si fericire!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Diana

        Sarut mana! Sunteti o draguta :)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ce frumos e, Diana, wow! Sa va fie de bine si la multi ani cu sanatate si fericire!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mariana

      as vrea sa fac si eu acest tort de ziua sotului meu…imi poti spune te rog ce ingrediente ai folosit…ma refer la cantitate…multumesc anticipat

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • lauralaurentiu

        Cele din lista ingredientelor specificata in reteta. Scrie totul acolo.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mariana

          multumesc pentru raspuns

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  • Adelinanastase64

    Am facut si eu tortul acesta de Craciun. Am muncit de mi-au “sarit capacele” dar a meritat. Multumesc draga mea Laura! Esti o minune si un izvor de inspiratie !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Multumesc mult si ma bucur ca ti-a reusit si placut acest tort. Sa va fie de bine, te mai astept sa te inspiri :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Adelinanastase64

    Am facut si eu tortul acesta de Craciun. Am muncit de mi-au “sarit capacele” dar a meritat. Multumesc draga mea Laura! Esti o minune si un izvor de inspiratie !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mihaelaconfala

    Va rog sa-mi spuneti cate portii se obtin.Cu anticipatie,multumesc.MIHAELA.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      20-24, depinde de cati cer supliment sai felii mai mari :))!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mihaelaconfala

    MULTUMESC DIN INIMA.ASTAZI AM INCERCAT O RETETA DE PRAJITURA CU MERE.MI-A REUSIT,DESI NU CREDEAM,SI E DELICIOASA.MA BUCUR SA AM ASA UN AJUTOR.VA MAI VIZITEZ.SIGUR.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-a reusit!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Aduta_ada

    mmmmm ce bine arata, de sarbatorile pascale am sa-l fac si eu ,sper sa-mi iasa
    te pup si pentru urarile de martisor, si tie la fel iti doresc o primavara frumoasa si plina de realizari te pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Rodica_0909

    L-am facut si eu, chiar de doua ori, a doua oara i-am dat forma unui bust feminin. E foarte bun, FELICITARI! Laura ai retete foarte bune, toate.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Rodica_0909

    Acesta a fost, s-a mancat f repede.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dumitrascuemilia

    Am facut si eu tortul acesta,a iesit super…….Multumesc din suflet pt reteta si felicitari pt ceea ce faci ,esti sursa mea de inspiratie deseori.Pupici…………..multi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult, Emilia, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Maria

    imi plac foarte mult retetele de pe acest site,chiar am preluat si eu cateva,insa tortul acesta m-a lasat fara cuvinte.l-am notat in caietul cu retete,probabil ca-l voi prgati de ziua surorii mele,in octombrie.arata minunat,insa am si eu o intrebare:blaturile nu se insiropeaza?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mihaela

    un tort excelent…felicitari pentru toate retetele dvs.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • malina

    buna dimineata , laura.ai scris 40 g gelatina! e o greseala? ca mi se pare enorm si vreau sa fac tortul azi. please, poate te afli prin preajma si poti raspunde, ca m-am apucat de el.e vorba de gelatina de la mousse.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Malina, eu atat am folosit, si cantitatea de lichid e mare (oua intregi, lapte, smantana etc.) in plus am dorit un tort usor de transportat. Ma gandesc ca poti sa reduci cantitatea sau chiar sa folosesti alta reteta pentru crema. Chiar sunt curioasa cum vei proceda, da-mi de stire si mie. Tortul e oricum foarte gustos si aratos, a fost un mare succes.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • malina

        multumesc mult de raspuns, sa stii ca pana la urma am respectat reteta, m-am gandit si eu ca e volum mare de ingrediente, abia astept sa vad cum iese. pun pe seara o poza. te pup.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mariana

    sunteti amabila sa-mi spuneti cate folii de gelatina ar fi echivalentul a 40 g de gelatina?sunt incepatoare in ale bucatariei…dar as vrea sa fac aceasta crema…multumesc anticipat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Pune 15 foi. Ar trebui sa fie suficient.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    nu stiu ce inseamna duiul cu deschizatura mica , nu prea inteleg cum ai facut decoratiunile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Duiul cu deschizatura mica este cel mai mic varf care se ataseaza la spritul pentru decorat torturi.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    unde gasesc gelatina granulata?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      La magazin, se gaseste la pliculete de la diversi producatori, cea mai intalnita e de la Dr. Oetker.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    ce inseamna duiul si cum ai decorat , ca nu inteleg?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      :)) cat e ciocolata cu alpte sau amaruie cu care glazurezi tortul inca umeda, torni deasupra liniile de ciocolata alba. Prin duiul ala. :))

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    ouale nu se coaguleaza cand le adaugi in laptele fierbinte? imi cer scuze dar sunt incepatoare

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Nu, amidonul nu le va permitesa se coaguleze. Sa amesteci energic, insa, ca sa se distribuie uniform.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    si inca o intrebare, daca as putea face blatul cu o zi inainte; scuze ca te sacai cu intrebarile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Da, fara probleme.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    ciocolata alba o topesc la bain marie?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      da, asa ar fi de dorit.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • malina

    imi pare rau ca am intarziat cu pozele, am fost ocupata rau in perioada asta si abia acum am reusit. am incercat sa ma inscriu pe site, mi-am dat datele dar nu am primit nimic pe email. o sa mai incerc iar, sa vad, poate e o defectiune.a iesit foarte bun, dar cred ca mergea si cu 2 plicuri de gelatina in loc de 4. oricum, n-a ramas nimic din el, foarte foarte bun.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sunt convinsa ca fost exceptional la gust :). sa va fie de bine. O sa incerc si eu sa mai reduc cantitatea de gelatina… as inceca cu 30 de grame. Daca e mai teapan, insa, e mai usor de transportat. Ma gandesc sa fac tortul asta pentru Craciun.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • malina

    si asta e sectiunea. ca n-am putut sa le urc pe toate odata. te pup, multumesc pentru realul ajutor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa va fie de bine. Imi ploua in gura vazand sectiunea asta, ooof!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    tava ce diametru sa aiba?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    ciocolata topita cand o aduci sa fie rece sau calda?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    blatul nu se insiropeaza?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Daca folosesti tortul in aceeasi zi, insiropeaza usor, daca va sta la frigider peste noapte, nu e nevoie sa fie insiropat, se va umezi destul de la crema. Tava nu are diametru, caci e dreptunghiulara, lungimea=35, latimea=28. Ciocolata topita, evident, calda, daca e rece se intareste la loc.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    si cate linguri cu varfa de faina, ca nu scrie; multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Unde nu scrie? Nu pot sa cred asa ceva.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • http://www.facebook.com/genacerchez Genoveva Cerchez

        nu s-a scris cifra 5 la faina .

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Daca te referi la blat, blatul de prajitura kinder, scrie clar in lista ingredientelor 5 linguri cu varf (sau pline) de faina.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    multumesc mult, va pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    va mai deranjez cu o intrebare , crema se va face tare rau, ca am mai facut o data o crema de unt cu ciocolata alba, bine fara frisca si era asa de tare incat se sfarama cand o mancai; sper ca nu v-am sacait prea tare, dar sunt stresata sa-mi iasa bine tortul; multumesc mult si scuze de deranj

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Nici aceea nu ar fi avut voie sa fie atat de tare :). Sper ca nici aceasta. Te rog sa fii foarte atenta cand masori cantitatile si cand pregatesti tortul in general, mult mai atenta decat la cititul retetei :).

      2012/12/13 Disqus

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    nu am gasit gelatina granulata, pot sa pun gelatina fin maruntita de la dr oetker?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Aia-i, Mirela. Fin maruntita, dar nu e pulbere, sunt niste granule. E perfecta.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mirela

    tortul a fost bestial, multumesc pentru tot! va pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • maria

    pare un tort minunat si m-am hotarat sa-l pregatesc peste 2 saptamani,de ziua mea.am insa cateva intrebari:
    1.blatul e mai “pretentios” decat unul obisnuit,adica exista ceva sanse sa nu-mi iasa?
    2.la jeleul de visine apa rece scrie ca trebuie sa fie pana la completarea unui volum de 500 ml.adica cu tot cu visine si cu apa vasul sa fie umplult pana la 500 ml?
    3.am citit ca blatul nu se insiropeaza pt ca se inmoaie de la crema.dar daca aceasta contine gelatina,mai e posibil asa ceva?
    4.tortul pare a fi destul de inalt,eu m-am gandit sa pregatesc 3 blaturi(nu 2 si nu mai tai din ele),astfel incat marimea tortului sa fie cat a tavei in care am copt blatul,dar atunci crema va avea de acoperit o suprafata mai mare de blat..este posibil sa fie un dezechilibru intre blat-crema?

    imi cer scuze daca intrebarile par prostesti,dar nu am mai incercat niciodata un astfel de tort si chiar imi doresc sa-mi reuseasca.astept un raspuns.
    multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Raspunsurile tale, Maria:

      1. Nu, e un blat bun si fraged care reuseste orisicui.
      2. exact, cu tot cu visine si apa vasul sa fie umplut pana la 500 de ml.
      3. Da, este posibil :).
      4. Nu ar fi mai mare, ci tot atat, pentru ca si eu am folosit tot blatul, numai ca am creat un strat suplimentar, ideea ta este sa il folosesti in doua straturi, numai ca va semana mai putin cu un tort, si mai mult cu o prajitura.

      Spor la treaba, petrecere frumoasa si te astept cu impresii!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • simona

    am facut tortul,a iesit super,nu reusesc sa postez poza. astept retete noi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gia

    Ce smantana pt. frisca ati folosit?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      De obicei folosesc Dorna.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • kathi

    acesta a fost tortul care l-am facut de revelion. a fost extrem de bun!!! multumim pt reteta!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Simona-Lorena

    Buna ziua.Va apreciez foarte mult talentul gastronomic,priceperea si stradania pe care le inglobati in fiecare reteta de pe acest site si in acest sens as dori sa va felicit.Avand in vedere ca se apropie ziua fiicei mele, mi-am propus sa ii confectionez un tort special care desigur sa contina combinatia sa adorata:ciocolata si visinele. Am tot cautat retete dar dintre toate cea mai potrivita din toate punctele de vedere mi se pare a dumneavoastra.Totusi as avea nevoie de cateva indicatii:
    1.in primul rand as dori sa fac tortul intr-o forma rotunda(forma obisnuita de tort) dar nu stiu ce cantitati sa folosesc avand in vedere ca reteta dumneavoastra este pentru un tort mai mare. Daca folosesc cantitatile de aici mi-ar iesi un tort cu mai multe blaturi?
    2.as dori sa stiu daca,continand atata gelatina, mousse-ul de cicolata alba de la acest tort are textura aceea aerata sau e mai mult gelatinos?Ar trebui sa folosesc mai putina gelatina?
    3.eu as dori ca glazura acestui tort sa fie alba.In loc de cicolata neagra as putea topi cicolata alba?sau sa pun frisca?ce sfat imi oferiti?
    Va multumesc anticipat si va astept sfaturile!Promit ca voi posta o poza dupa realizarea acestei minunatii de tort.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Simona-Lorena, iti multumesc pentru apreciere si pentru ca ai ales sa pregatesti la ziua fetei tale o reteta de pe site-ul meu. Raspunsuri:

      1. eu iti recomand sa folosesti cam 2/3 din cantitatile de ingrediente pentru un tort de 24-28 cm. diametru si 1/2 pentru un tort mai mic de 24 cm. diametru.
      2. tortul pe care l-am facut eu a trebuit sa fie transportat asa incat am vrut sa-l stiu stabil, daca vrei poti sa reduci cantitatea de gelatina.
      3. poti sa topesti ciocolata alba rupta in bucatele, fara niciun fel de adaus (ciocolata simpla); ciocolata alba se topeste in bain-marie, niciodata in contact direct cu suprafete foarte fierbinti. Ai grija, ciocolata alba e foarte pretentioasa si sensibila, se arde usor si se poate sa se si taie daca nu o manevrezi cu mare grija.

      Spor la treaba si la multi ani fiicei tale!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)